Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Κλασσικός ελληνάρας που νομίζει επειδή πληρώνει μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. 

Πρώτων είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος από τα πολλά και όχι ιδιοκτήτης του γιαπιου. Επειδή δεν έχει λόγο στον εργολάβο τα λέει εδώ μάλλον. 

Δεύτερον και ιδιοκτήτης να ήταν όσο εκτελούνται εργασίες (και απαγορεύεται ρητά να μπεις μέσα) χωρίς την άδεια του επιβλέπων.

Αλλά ξέχασα εσύ είσαι μάγκας πληρώνεις και έχεις λεφτά και θα κάνεις ότι γουστάρεις. Κράνος εννοείτε δεν φοράς γιατί μπορείς. 

Για τελευταια φορα...

Δεν ειναι μελλοντικος ιδιοκτητης. Ειναι ιδιοκτητης. Το εχει ξεκαθαρισει σε 2-3 μηνυματα.

Ποιος απαγορευει να μπω στην περιουσια μου? Δεν στα εχουν πει καλα...

Εγω πληρωνω λοιπον, φυσικά και θα μπω στην ιδιοκτησία μου, και αν δεν μου κανει ο επιβλεπων θα τον σουταρω και θα παρω αλλον!

7 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Μετά έρχεσαι εδώ να πεις τον πόνο σου και ότι εγώ έχω χτίσει και ξέρω. Υπάρχουν πολλοί καλοί μάστορες εκεί έξω να σου φτιάξουν μια κουζίνα ή μια ντουλάπα π.χ. αλλά είναι ακριβοί.

Ναι καθως ειναι και του Πανεπιστημιου οι περισσοτεροι μαστορες, εχουν τελειωσει και λογιστικη και ειναι αυθεντίες στην κοστολογηση, συνεπως εχουν υπολογισει με ακριβεια την εργασια τους,.

Σε ενα παραλληλο συμπαν αυτα.

Στην πραξη ειναι "οπου σε πιασω και σε πατησω στις αμυγδαλες".
Ειναι ξεκαθαρα θεμα ανθρωπου και ποσο τίμιος και ηθικος ειναι και παντελως ασχετο με το οικονομικο κομματι.

Δεν υπαρχει λογος να αρχισω να γραφω παραδειγματα...

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/3/2023 στις 9:18 ΜΜ, andreaspA είπε

Να στο εξηγησω. Η οικοδομη θελει εργοδηγο. Ισως καποιος μηχανικος να κανει και για εργοδηγος. Οι 99% δεν εχουν κολλησει ποτε σωληνα στην ζωη τους, ουτε πλακακι. Πως θα ελεγξουν τον υδραυλικο και τον πλακά ? Ειναι αδυνατον. Το μόνο που μπορουν να κανουν ειναι να ελέγξουν , ειναι την στατικοτητα γιατι αυτο διδαχθηκαν στο πολυτεχνειο και την τηρηση της οικοδομικης αδειας. 

Στο τεχνικό κομματι, συνήθως με το σκαρπίνι ή ακομα χειρότερα με την γόβα, δεν έχουν ιδέα!

Σχετικά με πλακάκια/σωλήνες κλπ, ο μηχανικός γράφει και την έκθεση για το τι είδους κολλήσεις πρέπει να γίνουν και πώς, από τι υλικό είναι πχ σωλήνες, καλώδια και βλέπει στο εργοτάξιο πολλά περισσότερα πράγματα απ'όσα μπορεί να καταλάβει και να συζητήσει ο μέσος πλακάς ή υδραυλικός. Δεν είναι μόνο η στατικότητα. Όταν δε περνάμε σε μεγαλύτερα έργα με μεγάλα μηχανοστάσια, συγκεκριμένες τεχνικές απαιτήσεις από τον πελάτη και σοβαρές τεχνικές μελέτες και εν συνεχεία εκθέσεις που πρέπει να γίνουν, ακολουθηθούν και αποδειχθούν για την παράδοση του έργου, εκεί είναι που έρχεται και απαιτείται η γνώση και η επιστήμη. 

Αλλά τόσα ξέρεις τόσα λες, και φαίνεται από το πώς έχεις απαντήσει. Δε σχολιάζω την "γόβα", ελπίζω να σας χορεύουν καλά οι γυναίκες μηχανικοί - ξύδι ε.

εδιτ: επίσης από τα παραπάνω φαίνεται και πόσο παρεξηγημένη είναι η έννοια του μηχανικού στην ελλάδα.

Επεξ/σία από spirit)earth)aflame
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την αίσθηση οτι όταν αγοράζεις διαμέρισμα διεκυρινίζει το συμβόλαιο αν το παίρνεις τελειωμένο ή όχι.

Αν συμφώνησες για τελειωμένο θα πάρεις ότι έχει προβλέψει ο εργολάβος (με τα καλά του και τα κακά του).

Ενδεχομένως μπορείς να επιλέξεις χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας ή τα πλακάκια αλλά όχι να αλλάξεις τα ντουλάπια από mdf σε μασίφ καρυδιά και τα πατώματα από πλακάκι σε πεντελικό μάρμαρο χωρίς έξτρα κόστος.

Αν δεν προβλέπεται να το αγοράσεις τελειωμένο μπορείς να κάνεις τις επιμέρους τροποποιήσεις που θες εφόσον σου έχει παραδωθεί.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν έχει παραδωθεί δεν είναι αναγκασμένοι να σε αφήσουν να το δεις.

Αν έχτιζες το δικό σου σπίτι θα ήσουν πιο ευέλικτος καθώς θα ήσουν ιδιοκτήτης του έργου, ενώ τώρα είναι ο εργολάβος (με υποχρέωση να σου παραδώσει ένα προσυμφωνημένο διαμέρισμα μόλις ολοκληρωθεί).

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει λύση. Αφού όλοι ξέρουμε από κατασκευές, όλοι γνωρίζουμε τα πάντα, και επειδή και οι εργολάβοι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά και οι μηχανικοί δεν ξέρουν τίποτα, ε ας γίνουν όλοι εργολάβοι. Που το δύσκολο? 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...