Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

ναι και αν δεν γινει οπως θες φανταζομαι με ενα μαγικο τροπο θα γινει αυτοματα με την εγγυηση καλης εκτελεσης ετσι? η θα ειναι ευκολο να διεκδικησεις κατι?

Άμα τον έχεις τον άλλον μέσα, μια χαρά διορθώνονται όλα 

Βέβαια είδες τι λες και εσύ, 

"αν δεν γίνει όπως θες"

Αυτό είναι το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, βάζουμε στην εξίσωση την έκφραση "όπως θέλω", όχι "όπως πρέπει" ή ακόμα πιο σωστά "όπως συμφωνήθηκε" 

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

"αν δεν γίνει όπως θες"

Αυτό είναι το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, βάζουμε στην εξίσωση την έκφραση "όπως θέλω", όχι "όπως πρέπει" ή ακόμα πιο σωστά "όπως συμφωνήθηκε" 

οπως θελω εννοω οπως εχουμε συμφωνησει να γινει.. μην παιζουμε με τις λεξεις....

Δημοσ.

To πρόβλημα σας πιο είναι? Ο μηχανικός είναι ένας υπάλληλος του εργολάβου που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του. Αν μια δουλειά δεν γίνεται σωστά τα παράπονα τα κάνεις στον εργολάβο και αυτός με την σειρά του. Κανένας μηχανικός δεν θα σε διώξει από την οικοδομή μην λέμε ότι θέλουμε. Επίσης μην συγκρίνουμε ότι θέλουμε μια οικοδομή που πέφτουν μπετά και βάζουν τούβλα ακόμη αν διαβάσετε το θέμα. Δεν είναι το ίδιο με τις πέντε γυψοσανίδες που βάλατε. 

Το πρόβλημα μας όμως είναι, κράζουμε τον εργολάβο αλλά και εμείς συμπεριφερόμαστε σαν και αυτόν. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ducatista είπε

Εδώ έχουμε σαν δεδομένο ότι για να σου κάνει "καλη" δουλειά πρέπει να πληρωθεί δίπλα τι συζητάμε...  δηλαδή ο ένας σου λέει με τα ίδια υλικά κλπ σου βάζω τα ντουλάπια με 1000 αλλά παίζει ρε παιδί μου και να πέσουν Καμία φορά αλλά αν θες πληρώνεις 2 3 χιλιάδες και δεν θα πέσουν.....μετά λέτε για τον μηχανικό που επιβλέπει... όποιος έχει χτίσει εστω και ένα τουβλο ξέρει οποίος είπε και ο φίλος πιο πάνω!

Μπορείς να πει κάποιος  ότι όταν σου δίνουν 50% κάτω στην τιμή τότε κάτι δεν θα γίνει σωστά,απο κάπου θα κόψουν και αυτοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορείς να πει κάποιος  ότι όταν σου δίνουν 50% κάτω στην τιμή τότε κάτι δεν θα γίνει σωστά,απο κάπου θα κόψουν και αυτοί.

οσο δεν υπαρχουν τιμες στην αγορα και ο καθενας δινει οτι θελει αυτο δεν θα μπορει να υπαρχει σαν επιχειρημα η αν θελουν να το λενε απο την αρχη οτι η εφαρμογη για την συγκεκριμενη εργασια δεν θα ειναι καλη με αυτο το ποσο... δεν βλεπω κανενα να το λεει ομως ολοι κανουν αριστη δουλεια! αλλο επιλεγω αλλα υλικα κλπ για να πεσω στην τιμη και αλλο κανω μια κακη εργασια για να πληρωθω παραπανω

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, chrisgav είπε

Συμφωνω σε ολα οσα λες. Για να δωσω λιγο φως στην υποθεση, μπορω να σας πω τι ακριβως εχει γινει και μετα ισως αναθεωρησετε (ισως και οχι).

Η μια πλευρα της πολυκατοικιας την οποια εκανα την αγορα, συνορευει με την αυλη μιας διπλανης μονοκατοικιας. Χτιζοντας τα τουβλα απο αυτην την πλευρα, πεφταν λασπες στην αυλη της. Φωναζε ξανα και ξανα (με το δικιο της). Οσο ανεβαιναν λοιπον στους πιο πανω οροφους οι τουβλαδες, αρχισαν σιγα σιγα να βαζουν λιγοτερη λασπη ωστε να μην πεφτουν στην αυλη της. 

Αυτο ειχε ως αποτελεσμα στην οριζοντια ιδιοκτησια μου τα τουβλα εκεινης της μεριας να εχουν λασπη κυριως απο την εσωτερικη μερια μονο. Εξωτερικα υπηρχε πολυ λιγη για τον λογο που σας εξηγησα. Σε καποια σημεια για να καταλαβετε μπορουσες να δεις απο μικρες τρυπουλες απο μεσα. Σε αυτα τα τουβλα αργοτερα θα κρεμαστουν ντουλαπια κουζινας. Αυτο ειναι κακοτεχνια. Δεν θεωρω οτι χρειαζεται ουτε πτυχιο ουτε καμια ειδικοτητα για να το καταλαβεις.

Αν ο επιβλεπων μηχανικος δεν σου επιτρεπει να εχεις προσβαση για να δεις τι γινεται, αυτο δεν θα το μαθεις ποτε. Μια μερα απλα (μπορει μετα απο.5 χρονια) θα πεσουν τα ντουλαπια της κουζινας και θα απορεις γιατι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα συνεννοηθειτε προφορικά ή ακόμα και υπογράφετε συμφωνητικό λέγοντας ότι θα καθαρίσετε τους χώρους των ομορων ιδιοκτησιων. Αυτό με την λάσπη κατανοητό που λες, αλλά επρεπε ήδη να το είχε επισημάνει ο μηχανικος. Σε όλα τα μέρη που θα χτιστεί ένα κτίριο υπάρχουν προβλήματα διενέξεις και οχλήσεις από τους γείτονες που μένουν ήδη εκεί, άλλες δικαίως και άλλες αδικως.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ducatista είπε

οπως θελω εννοω οπως εχουμε συμφωνησει να γινει.. μην παιζουμε με τις λεξεις....

Εσύ και Ανδρέας κάπου έχετε μπερδευτεί. Ο συμφορίτης είναι πολύ πιο λογικός. (Επειδή δεν έχεις καταλάβει το θέμα και λες για τα δικά σου ας πάμε εκεί).

Λοιπόν το να πάρεις πέντε μαστόρια να σου κάνουν μια ανακαίνιση δεν έχει καμία σχέση με επιβλέπων μηχανικό. Όταν πας σε ένα γραφείο μπορείς να ζητήσεις ένα σχέδιο ανακαίνισης. Αλλά εκεί θα πληρώσεις την μελέτη τον μηχανικό έξτρα και το κέρδος του γραφείου. ΜΕΤΑ ΛΕΣ σιγά μην πληρώσω τόσα θα το κάνω μόνος μου. Πας στον καλό μάστορα που σου πρότειναν και σου φαίνεται ακριβός κτλ. Κατάλαβες που το πάω. 

Μετά έρχεσαι εδώ να πεις τον πόνο σου και ότι εγώ έχω χτίσει και ξέρω. Υπάρχουν πολλοί καλοί μάστορες εκεί έξω να σου φτιάξουν μια κουζίνα ή μια ντουλάπα π.χ. αλλά είναι ακριβοί.

Πάλι όμως λες πρέπει να δώσω 2-3κ παραπάνω για τα ίδια υλικά. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Τώρα ξανασκέψου ποιος είναι ο κλασσικός Ελληνάρας και συμπεριφέρεται σαν το λαμόγιο εργολάβο.

• Like 3
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ducatista είπε

ναι και αν δεν γινει οπως θες φανταζομαι με ενα μαγικο τροπο θα γινει αυτοματα με την εγγυηση καλης εκτελεσης ετσι? η θα ειναι ευκολο να διεκδικησεις κατι? εδω εργολαβοι τρωνε ενα φορτηγο χρηματα και δεν τους αγγιζει τιποτα αντε τρεχα δικαστηρια..... υπαρχουν και καποιοι που το εχουν συστημα με ιδιωτικα συμφωνητικα για εξτρα εργασιες που παιρνουν χρηματα και μετα τραβηξου εσυ να βρεις ακρη...

Για τις κακοτεχνίες. Μιλάς με τον εργολάβο και του ξεκαθαρίζεις ότι θα πληρώσεις σε 2 η 3 δόσεις και η τελευταία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των έργων και του ελέγχου σου ότι δεν έχουν γίνει παραλείψεις και κακοτεχνίες που είναι οφθαλμοφανεις, αν μιλάμε για κάτι εσωτερικό που δεν φαίνεται είναι άλλο πράγμα. Βέβαια αυτά που σου λέω για ανακαινίσεις, για ολόκληρο κτίριο δεν ξέρω τι ισχύει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εσύ και Ανδρέας κάπου έχετε μπερδευτεί. Ο συμφορίτης είναι πολύ πιο λογικός. (Επειδή δεν έχεις καταλάβει το θέμα και λες για τα δικά σου ας πάμε εκεί).

Λοιπόν το να πάρεις πέντε μαστόρια να σου κάνουν μια ανακαίνιση δεν έχει καμία σχέση με επιβλέπων μηχανικό. Όταν πας σε ένα γραφείο μπορείς να ζητήσεις ένα σχέδιο ανακαίνισης. Αλλά εκεί θα πληρώσεις την μελέτη τον μηχανικό έξτρα και το κέρδος του γραφείου. ΜΕΤΑ ΛΕΣ σιγά μην πληρώσω τόσα θα το κάνω μόνος μου. Πας στον καλό μάστορα που σου πρότειναν και σου φαίνεται ακριβός κτλ. Κατάλαβες που το πάω. 

Μετά έρχεσαι εδώ να πεις τον πόνο σου και ότι εγώ έχω χτίσει και ξέρω. Υπάρχουν πολλοί καλοί μάστορες εκεί έξω να σου φτιάξουν μια κουζίνα ή μια ντουλάπα π.χ. αλλά είναι ακριβοί.

Πάλι όμως λες πρέπει να δώσω 2-3κ παραπάνω για τα ίδια υλικά. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Τώρα ξανασκέψου ποιος είναι ο κλασσικός Ελληνάρας και συμπεριφέρεται σαν το λαμόγιο εργολάβο.

Για αρχη λεω οτι δεν έχω μπερδευτεί καθόλου  έχω κάνει και στα σπίτια και στο μαγαζί μελέτη από μηχανικούς δεν πήγα μονος μου να κάνω κατι απο την αρχη τα έκανα όπως και το μαγαζί δεν υπήρχε καν σαν χώρος! Πάμε στο κοστος τωρα όλοι που επέλεξα ηταν με βάση τις δουλειές τους και όχι με βάση στην τιμή και σου ειπα τι αστοχίες είχαν.. το παράδειγμα με το ντουλάπι ήταν απαντηση σε αλλο ποστ για να πω οτι πιστεύουμε ότι θα κάνει κάποιος καλή δουλειά με το να πληρώσουμε παραπάνω πράγμα που δεν ισχύει.. τα σενάρια σου δεν έχουν καμία βάση δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις αλλά απο την δικη μου εμεπιρια κατασκευές εκατομμυρίων και έχω δει αστοχίες που δεν επρεπε να υπαρχουν τωρα το τι νομίζεις εσύ είναι μια άλλη ιστορία

33 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

"αν δεν γίνει όπως θες"

Επειδή δεν απάντησα έχεις δίκιο στο αν τον έχεις μέσα τον άλλον όλα φτιάχνουν ελα όμως που δεν ήθελα και δνε θελω να έχω κανένα μεσα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Για αρχη λεω οτι δεν έχω μπερδευτεί καθόλου  έχω κάνει και στα σπίτια και στο μαγαζί μελέτη από μηχανικούς δεν πήγα μονος μου να κάνω κατι απο την αρχη τα έκανα όπως και το μαγαζί δεν υπήρχε καν σαν χώρος! Πάμε στο κοστος τωρα όλοι που επέλεξα ηταν με βάση τις δουλειές τους και όχι με βάση στην τιμή και σου ειπα τι αστοχίες είχαν.. το παράδειγμα με το ντουλάπι ήταν απαντηση σε αλλο ποστ για να πω οτι πιστεύουμε ότι θα κάνει κάποιος καλή δουλειά με το να πληρώσουμε παραπάνω πράγμα που δεν ισχύει.. τα σενάρια σου δεν έχουν καμία βάση δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις αλλά απο την δικη μου εμεπιρια κατασκευές εκατομμυρίων και έχω δει αστοχίες που δεν επρεπε να υπαρχουν τωρα το τι νομίζεις εσύ είναι μια άλλη ιστορία

Αυτά που λέω εγώ μια χαρά ισχύουν. Όταν έχει γίνει μελέτη με μηχανικό πριν εξοφλήσεις μια χαρά μπορεί να γίνει έλεγχος και να διορθωθουν οι κακοτεχνίες.

Δικά σου λόγια ήταν θα δώσω 2-3Κ παραπάνω όχι δικά μου. Κανένας δεν λέει ότι θα κάνω κακή δουλειά και σε κανένα επάγγελμα. Στην γη τουλάχιστον.

Θα πω και εγώ ένα παράδειγμα. Είχαμε ένα γείτονα (είχε φτιάξει και το σπίτι μας) που έκανε ηλεκτρολογικά και πλακάκια. Ένας οικογενειακός φίλος ήθελε να στρώσει πλακάκια και του τον προτείνε ο πατέρας μου. Του ζήτησε μια τιμή με το τετραγωνικό και του είπε χ μέρες (μόνο για τα εργατικά τα άλλα τα είχε προμηθευτεί μόνος του). Το πρόβλημα του οικογενειακού φίλου ήταν γιατί μάστορας (Ποσό/μέρες - προσφοράς) έβγαινε 200+/ημέρα και όχι το ποσό, το ποσό κάθε αυτό ήταν λογικό. 

Τέλος πάντων περιττό να πω βρήκε έναν άλλον που έπαιρνε μεροκάματο 50 ευρώ (δεν τα χρέωσε με το τετραγωνικό) λακούβες, σπασμένα πλακάκια σε 2 χρόνια τα άλλαξε. 

Δηλαδή κάποιοι είναι τόσο μίζεροι που απλά του κακοφάνηκε πως γίνεται ο Γιάννης που έχει τελειώσει απλά ένα λύκειο να βγάζει 200+/μέρα. (Που βγάζει παραπάνω αλλά τέλος πάντων).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Αυτά που λέω εγώ μια χαρά ισχύουν. Όταν έχει γίνει μελέτη με μηχανικό πριν εξοφλήσεις μια χαρά μπορεί να γίνει έλεγχος και να διορθωθουν οι κακοτεχνίες.

Στο παράδειγμα που αναφέρθηκε πριν (με την έλλειψη τσιμέντου στην εξωτερική πλευρά), πώς θα το δεις πριν εξοφλήσεις και πώς θα διορθωθεί;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy213 είπε

Στο παράδειγμα που αναφέρθηκε πριν (με την έλλειψη τσιμέντου στην εξωτερική πλευρά), πώς θα το δεις πριν εξοφλήσεις και πώς θα διορθωθεί;

Ο καθένας λέει τα δικά του εδώ πέρα. Το συγκεκριμένο σχόλιο αναφέρεται στις ανακαινίσεις. Να πας στο σχόλιο του TS από κάτω ακριβώς έχω απαντήσει σε αυτό που ρωτάς. Δεν είμαι Πολιτικός Μηχανικός και δεν έχω τόσο ειδικές γνώσεις.

Επίσης δεν είπε κανένας να μην παρακολουθείς την οικοδομή σου, αλλά άλλο αυτό και άλλο αν υπάρχει νόμος να μπαίνω όποτε θέλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Δικά σου λόγια ήταν θα δώσω 2-3Κ παραπάνω όχι δικά μου. Κανένας δεν λέει ότι θα κάνω κακή δουλειά και σε κανένα επάγγελμα. Στην γη τουλάχιστον.

Θα πω και εγώ ένα παράδειγμα. Είχαμε ένα γείτονα (είχε φτιάξει και το σπίτι μας) που έκανε ηλεκτρολογικά και πλακάκια. Ένας οικογενειακός φίλος ήθελε να στρώσει πλακάκια και του τον προτείνε ο πατέρας μου. Του ζήτησε μια τιμή με το τετραγωνικό και του είπε χ μέρες (μόνο για τα εργατικά τα άλλα τα είχε προμηθευτεί μόνος του). Το πρόβλημα του οικογενειακού φίλου ήταν γιατί μάστορας (Ποσό/μέρες - προσφοράς) έβγαινε 200+/ημέρα και όχι το ποσό, το ποσό κάθε αυτό ήταν λογικό. 

Τέλος πάντων περιττό να πω βρήκε έναν άλλον που έπαιρνε μεροκάματο 50 ευρώ (δεν τα χρέωσε με το τετραγωνικό) λακούβες, σπασμένα πλακάκια σε 2 χρόνια τα άλλαξε. 

Δηλαδή κάποιοι είναι τόσο μίζεροι που απλά του κακοφάνηκε πως γίνεται ο Γιάννης που έχει τελειώσει απλά ένα λύκειο να βγάζει 200+/μέρα. (Που βγάζει παραπάνω αλλά τέλος πάντων).

Όταν έχει πάει Ιούνιος και θέλω να ανοίξω από τον Απρίλιο και έχει κόψει και έχει τοποθετήσει όλα τα box 85cm ενώ εγώ είπα 1.μ σε έπιπλο 23.500 χιλ τι ακριβώς θα φτιάξει και πότε; και γιατί στο παράδειγμα σου αυτός με τα 50 ευρώ να κάνει κακή δουλειά ντε και καλα; το δεδομένο ότι θα κάνει κακή εφαρμογή επειδή κανονίσατε πιο φθηνό μεροκάματο (αν και δεν ειναι το θέμα μας) κολλαει καπου;

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Όταν έχει πάει Ιούνιος και θέλω να ανοίξω από τον Απρίλιο και έχει κόψει και έχει τοποθετήσει όλα τα box 85cm ενώ εγώ είπα 1.μ σε έπιπλο 23.500 χιλ τι ακριβώς θα φτιάξει και πότε; και γιατί στο παράδειγμα σου αυτός με τα 50 ευρώ να κάνει κακή δουλειά ντε και καλα; το δεδομένο ότι θα κάνει κακή εφαρμογή επειδή κανονίσατε πιο φθηνό μεροκάματο (αν και δεν ειναι το θέμα μας) κολλαει καπου;

Γιατί αυτός με τα 50 ευρώ μεροκάματο δεν ήταν πλακατζής απλά έκανε γενικά μερεμέτια. Γι' αυτό δεν έκανε καλή δουλειά. Πως να το κάνουμε η καλή δουλειά πληρώνετε.

Εσύ είσαι εκτός θέματος, ο TS δεν μπορεί να μπει στην οικοδομή χωρίς την άδεια του τεχνικού ασφαλείας ενώ εκτελούνται εργασίες. Ούτε εσύ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, armagedwnn είπε

Γιατί αυτός με τα 50 ευρώ μεροκάματο δεν ήταν πλακατζής απλά έκανε γενικά μερεμέτια. Γι' αυτό δεν έκανε καλή δουλειά. Πως να το κάνουμε η καλή δουλειά πληρώνετε.

Εσύ είσαι εκτός θέματος, ο TS δεν μπορεί να μπει στην οικοδομή χωρίς την άδεια του τεχνικού ασφαλείας ενώ εκτελούνται εργασίες. Ούτε εσύ.

καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι ενα αλλο θεμα ετσι? δεν μπορεις να παιρνεις εναν ανθρωπο που να τα κανει ολα αυτο τι σχεση εχει με την διαπραγματευση στην τιμη για να πιασει την δουλεια? ασχετο στο τελος θα βγω ο περιεργος που κανει παζαρια και αναθεμα αν εχω κανει ενα παζαρι σε οτιδηποτε στην ζωη μου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...