JakeKaufman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε . Καμία σχέση η ανακαίνιση με την ανέγερση οικοδομής. ΑΛΛΑ και εκεί ότι πληρώνεις παίρνεις. 'Οταν θέλουμε το πιο φθηνό θα πάρουμε και την ανάλογη δουλειά. Μιλάω για τα μαστορια που βάζουν βρύσες και ντουλάπια. Ίδια δουλειά έχουν να κάνουν στην ανακαίνιση και στην ανέγερση. δυστυχώς στον τομέα της οικοδομής ΔΕΝ παίρνεις ότι πληρώνεις. Πέφτει δάγκωμα άγριο. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω, οποίος έχει χτίσει έστω και ένα τούβλο το ξέρει. 4
armagedwnn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, JakeKaufman είπε Μιλάω για τα μαστορια που βάζουν βρύσες και ντουλάπια. Ίδια δουλειά έχουν να κάνουν στην ανακαίνιση και στην ανέγερση. δυστυχώς στον τομέα της οικοδομής ΔΕΝ παίρνεις ότι πληρώνεις. Πέφτει δάγκωμα άγριο. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω, οποίος έχει χτίσει έστω και ένα τούβλο το ξέρει. Ρε συμφορίτη μιλάμε για την είσοδο σε μια οικοδομή υπό ανέγερση. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την διαφορά με την ανακαίνιση στο σπίτι σου. Η ανακαίνιση στο σπίτι σου δεν έχει επιβλέπων μηχανικό αλλά μόνο μάστορα. Όταν πάμε και ψάχνουμε μόνοι μας τους μάστορες αναμενόμενο να μας κάτσει τζόκερ. Μπορείς να πας σε ένα τεχνικό γραφείο για την ανακαίνιση και να βάλεις ρήτρες αλλά δυστυχώς για εσένα η τιμή θα είναι πολύ παραπάνω. Φίλος κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά, και μου έλεγε συγκεκριμένα για τα αλουμίνια. Έχει 2 διαφορετικούς που συνεργάζεται ο ένας όμως για τα ίδια αλουμίνια παίρνει σχεδόν τα διπλά.
mcstefan7 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Αν δεν είσαι πάνω απο τους μαστόρους, όλο κουταμάρες θα κάνουν! 4
Ducatista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Εδώ έχουμε σαν δεδομένο ότι για να σου κάνει "καλη" δουλειά πρέπει να πληρωθεί δίπλα τι συζητάμε... δηλαδή ο ένας σου λέει με τα ίδια υλικά κλπ σου βάζω τα ντουλάπια με 1000 αλλά παίζει ρε παιδί μου και να πέσουν Καμία φορά αλλά αν θες πληρώνεις 2 3 χιλιάδες και δεν θα πέσουν.....μετά λέτε για τον μηχανικό που επιβλέπει... όποιος έχει χτίσει εστω και ένα τουβλο ξέρει οποίος είπε και ο φίλος πιο πάνω!
andreaspA Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Μην το κουράζετε, ο επιβλέπων μηχανικός είναι συνήθως και τεχνικός ασφαλείας του έργου Άρα άμα πάθει οτιδήποτε ο οποιοσδήποτε αυτόν θα τρέχουν Θέλει περαιτέρω εξήγηση ο λόγος για τον οποίο δεν αφήνει κάποιον μη εργαζόμενο στην οικοδομή να σουλατσάρει ; Πραγματι. Ο οποιοσδηποτε ΤΡΙΤΟΣ. Ο ιδιοκτήτης του γιαπιού δεν ειναι τρίτος και δεν εχει ευθύνη ο μηχανικος απο την στιγμη που ο φιλος παραπανω εχει συμβολαιο ιδιοκτησιας. Ειναι ιδιοκτήτης γιαπιου. Κανεις δεν του απαγορευει να μπει μεσα. ή ο μηχανικος δεν τα ξερει καλα και ειναι φοβισμενος ή κατι αλλο κρύβει. Σε καθε περιπτωση, δεν παιζει να μην μπω στο γιαπι μου οποτε γουσταρω και να δω τι σκατα ακριβως κανει. Τις υποδειξεις λοιπον δεν θα τις κανω στα μαστορια. Θα τις κανω στον εργολαβο που υποτιθεται εχει αναλαβει το εργο. Για να τις κανω ομως, πρεπει να τις δω. Αν ειναι δυνατον να τον εχω εν λευκο να κανει οτι γουστάρει! Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από andreaspA 1
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, andreaspA είπε Πραγματι. Ο οποιοσδηποτε ΤΡΙΤΟΣ. Ο ιδιοκτητης του γιαπιού δεν ειναι τριτος και δεν εχει ευθυνη ο μηχανικος απο την στιγμη που ο φιλος παραπανω εχει συμβολαιο ιδιοκτησιας. Ειναι ιδιοκτητης γιαπιου. Κανεις δεν του απαγορευει να μπει μεσα. ή ο μηχανικος δεν τα ξερει καλα και ειναι φοβισμενος ή κατι αλλο κρύβει. Σε καθε περιπτωση, δεν παιζει να μην μπω στο γιαπι μου οποτε γουσταρω και να δω τι σκατα ακριβως κανει. Εσύ κάνε ότι καταλαβαίνεις, τύποις δεν μπορείς να μπεις
armagedwnn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 43 λεπτά πριν, andreaspA είπε Πραγματι. Ο οποιοσδηποτε ΤΡΙΤΟΣ. Ο ιδιοκτήτης του γιαπιού δεν ειναι τρίτος και δεν εχει ευθύνη ο μηχανικος απο την στιγμη που ο φιλος παραπανω εχει συμβολαιο ιδιοκτησιας. Ειναι ιδιοκτήτης γιαπιου. Κανεις δεν του απαγορευει να μπει μεσα. ή ο μηχανικος δεν τα ξερει καλα και ειναι φοβισμενος ή κατι αλλο κρύβει. Σε καθε περιπτωση, δεν παιζει να μην μπω στο γιαπι μου οποτε γουσταρω και να δω τι σκατα ακριβως κανει. Τις υποδειξεις λοιπον δεν θα τις κανω στα μαστορια. Θα τις κανω στον εργολαβο που υποτιθεται εχει αναλαβει το εργο. Για να τις κανω ομως, πρεπει να τις δω. Αν ειναι δυνατον να τον εχω εν λευκο να κανει οτι γουστάρει! Κλασσικός ελληνάρας που νομίζει επειδή πληρώνει μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Πρώτων είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος από τα πολλά και όχι ιδιοκτήτης του γιαπιου. Επειδή δεν έχει λόγο στον εργολάβο τα λέει εδώ μάλλον. Δεύτερον και ιδιοκτήτης να ήταν όσο εκτελούνται εργασίες (και απαγορεύεται ρητά να μπεις μέσα) χωρίς την άδεια του επιβλέπων. Αλλά ξέχασα εσύ είσαι μάγκας πληρώνεις και έχεις λεφτά και θα κάνεις ότι γουστάρεις. Κράνος εννοείτε δεν φοράς γιατί μπορείς. 1
Ducatista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Κλασσικός ελληνάρας που νομίζει επειδή πληρώνει μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Πρώτων είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος από τα πολλά και όχι ιδιοκτήτης του γιαπιου. Επειδή δεν έχει λόγο στον εργολάβο τα λέει εδώ μάλλον. Δεύτερον και ιδιοκτήτης να ήταν όσο εκτελούνται εργασίες (και απαγορεύεται ρητά να μπεις μέσα) χωρίς την άδεια του επιβλέπων. Αλλά ξέχασα εσύ είσαι μάγκας πληρώνεις και έχεις λεφτά και θα κάνεις ότι γουστάρεις. Κράνος εννοείτε δεν φοράς γιατί μπορείς. ενω αν πας στην οικοδομη ολοι δουλευουν με καπελα αρβιλα και ολο τον εξοπλισμο κανεις δεν κλεβει ενσημα και ο εργολαβος εκοψε ολοκληρη την αποδειξη και αλλα πολλα... βεβαια μην μπει μεσα ο ανθρωπος να δει κατι που θελει αλλα οταν γινει η στραβη θα κανουν τον κινεζο ξερετε ο ενας στον αλλο... ενταξει παιδια εγινε Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από Ducatista 3
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε ενω αν πας στην οικοδομη ολοι δουλευουν με καπελα αρβιλα και ολο τον εξοπλισμο κανεις δεν κλεβει ενσημα και ο εργολαβος εκοψε ολοκληρη την αποδειξη και αλλα πολλα... βεβαια μην μπει μεσα ο ανθρωπος να δει κατι που θελει αλλα οταν γινει η στραβη θα κανουν τον κινεζο ξερετε ο ενας στον αλλο... ενταξει παιδια εγινε Δε καταλαβαίνεις ότι εάν γίνει κάτι ο ένας είναι δηλωμένος ότι δουλεύει εκεί ενώ ο άλλος βρίσκεται παρανόμως ; Δηλαδή πόσο πιο πολύπλοκο είναι ρε γαμώτο ; Και στην τελική, ότι παράπονα έχει ο αγοραστής, πρέπει να τα συζητήσει με τον εργολάβο, όχι με τον μηχανικό Ο μηχανικός δεν είναι συνεργάτης του αγοραστή, είναι του εργολάβου, άρα εκεί λογοδοτεί
chrisgav Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 54 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Κλασσικός ελληνάρας που νομίζει επειδή πληρώνει μπορεί να κάνει ότι γουστάρει. Πρώτων είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος από τα πολλά και όχι ιδιοκτήτης του γιαπιου. Επειδή δεν έχει λόγο στον εργολάβο τα λέει εδώ μάλλον. Δεύτερον και ιδιοκτήτης να ήταν όσο εκτελούνται εργασίες (και απαγορεύεται ρητά να μπεις μέσα) χωρίς την άδεια του επιβλέπων. Αλλά ξέχασα εσύ είσαι μάγκας πληρώνεις και έχεις λεφτά και θα κάνεις ότι γουστάρεις. Κράνος εννοείτε δεν φοράς γιατί μπορείς. Ισως να μην εχει σημασια αλλα ετσι απλα κουβενταν α γινεται, εν γενη συμφωνω με οσα λες. Να μπαινουν στην οικοδομη μονο οσοι εχουν εργασια, να δουλευουν στην οικοδομη μονο με γιλεκα και κρανη και γενικοτερα να εφαρμοζονται ολοι οι κανονες. Στην πραγματικοτητα τιποτα απο αυτα δεν γινονται. Θα μου πεις ωραια, εσυ τι θες να βοηθησεις λιγο ακομα και εκει που εφαρμοζονται 2 απο τα 5 πραγματα να μην εφαρμοζονται ουτε αυτα? Δεν θελω αυτο, αλλα αυριο μεθαυριο αν υπαρξει καποιο προβλημα (πασης φυσεως), κανεις δεν σε αντιμετωπισει οπως πρεπει. Θα σουν πουν οτι ολα γιναν οπως επρεπε και αν υπαρχει καποια διαφωνια για κατι το οποιο ναι μεν εχεις δικιο αλλα δεν αξιζει να το κυνηγησεις δικαστικως, θα πατησουν πανω σε αυτο και θα σε αγνοησουν. Καλως ή κακως αυτη ειναι η κατασταση στην οικοδομη αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα. Εχει τοσο πολυ δουλεια που στην κυριολεξια δεν τους νοιαζει σχεδον τιποτα και απλα θελουν να ξεμπερδευουν με το εργο το συντομοτερο δυνατον για να προχωρησουν στο επομενο. Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη, δεν χρειαζεται να συμφωνουν ολοι (ή και κανεις), αλλα θελω να πιστευω οτι δεν σκεφτομαι παραλογα.
Ducatista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δε καταλαβαίνεις ότι εάν γίνει κάτι ο ένας είναι δηλωμένος ότι δουλεύει εκεί ενώ ο άλλος βρίσκεται παρανόμως ; Δηλαδή πόσο πιο πολύπλοκο είναι ρε γαμώτο ; Και στην τελική, ότι παράπονα έχει ο αγοραστής, πρέπει να τα συζητήσει με τον εργολάβο, όχι με τον μηχανικό Ο μηχανικός δεν είναι συνεργάτης του αγοραστή, είναι του εργολάβου, άρα εκεί λογοδοτεί το καταλαβαινουμε απλα ενταξει λιγο κατανοηση δεν λεμε να ειναι εκει ολη μερα αλλα το να δει πως προχωραει μια εργασια ειναι αυτονοητο αν θελει... 7 λεπτά πριν, chrisgav είπε Ισως να μην εχει σημασια αλλα ετσι απλα κουβενταν α γινεται, εν γενη συμφωνω με οσα λες. Να μπαινουν στην οικοδομη μονο οσοι εχουν εργασια, να δουλευουν στην οικοδομη μονο με γιλεκα και κρανη και γενικοτερα να εφαρμοζονται ολοι οι κανονες. Στην πραγματικοτητα τιποτα απο αυτα δεν γινονται. Θα μου πεις ωραια, εσυ τι θες να βοηθησεις λιγο ακομα και εκει που εφαρμοζονται 2 απο τα 5 πραγματα να μην εφαρμοζονται ουτε αυτα? Δεν θελω αυτο, αλλα αυριο μεθαυριο αν υπαρξει καποιο προβλημα (πασης φυσεως), κανεις δεν σε αντιμετωπισει οπως πρεπει. Θα σουν πουν οτι ολα γιναν οπως επρεπε και αν υπαρχει καποια διαφωνια για κατι το οποιο ναι μεν εχεις δικιο αλλα δεν αξιζει να το κυνηγησεις δικαστικως, θα πατησουν πανω σε αυτο και θα σε αγνοησουν. Καλως ή κακως αυτη ειναι η κατασταση στην οικοδομη αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα. Εχει τοσο πολυ δουλεια που στην κυριολεξια δεν τους νοιαζει σχεδον τιποτα και απλα θελουν να ξεμπερδευουν με το εργο το συντομοτερο δυνατον για να προχωρησουν στο επομενο. Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη, δεν χρειαζεται να συμφωνουν ολοι (ή και κανεις), αλλα θελω να πιστευω οτι δεν σκεφτομαι παραλογα. αυτο ακριβως εχω κανει 2 σπιτια και ενα καταστημα στο καταστημα επειδη εδραζει σε ξενοδοχειο ολο το team ηταν απο αγγλια και προχωρησα μαζι τους αλλα κλασικα οι λοιποι μαστορες απο εδω... με σχεδια στο μαγαζι μου εβγαλαν τα box πιο μικρα εκαναν κατι τροποποιησεις χωρις να ενημερωθει κανεις η εφαρμογη των γυψοσανιδων στο ταβανι απο την μια ακρη στην αλλη εχαναν 3 4 ποντους με αποτελεσμα να φαινεται η διαφορα απο τα επιπλα... χριεαζεται να πω για τα σπιτια?? με μηχανικο αλλαξαν κατι "πραγματακια" χωρις να ερωτηθω... αφηστε παιδια να ειμαστε οι περιεργοι εμεις... α και να μην το ξεχασω ο ενας εβγαζε τρελο τον αλλο και οτι στα σχεδια ετσι ηταν αλλαξε κατι? και δεν ικανοποιηθηκα γιατι οταν πηγα το ειδα τελειωμενο και η τιμη ηταν αρκετα πανω απο τον μεσο ορο.... και οπως ειπα αφηστε να ειμαστε οι περιεργοι εμεις... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από Ducatista
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, Ducatista είπε το καταλαβαινουμε απλα ενταξει λιγο κατανοηση δεν λεμε να ειναι εκει ολη μερα αλλα το να δει πως προχωραει μια εργασια ειναι αυτονοητο αν θελει... Μα γράφει ο άνθρωπος Αναφορά σε κείμενο Ο επιβλεπων μηχανικος μου ειπε οτι απαγορευεται να εισερχομαι στην οικοδομη εκτος αν βρισκεται αυτος εκει. Δεν είπε ότι του απαγόρεψε να πηγαίνει, του είπε ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αν δεν είναι αυτός εκεί Δεν κατάλαβα ότι ήρθε σε κάποια ρήξη ή το οτιδήποτε Απλά το "με τον παρά μου και την κυρά μου" δεν ισχύει πάντοτε, είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις Έχω δουλέψει εργοτάξιο (όχι σπίτια), και έχω απηυδήσει με τους ιδιοκτήτες, καθώς πολύς κόσμος δε πολυκαταλαβαίνει κιόλας κάποια τεχνικά πράγματα Π.χ. εγώ σου δείχνω σε ένα σχέδιο αεραγωγούς, σε τι ύψος περνάνε κτλ, εσύ λες ΟΚ, ε και όταν τα βλέπεις πάνω λες "ααααααα αυτό είναι χαμηλά" "αφού ρε άνθρωπο τόσο είχαμε πει, και τα είχαμε συμφωνήσει" "όχι να τα ξηλώσετε να τα βάλετε πιο ψηλά" Σκέψου τώρα να σου σπάει τα ούμπαλα όχι αυτός που σε πληρώνει, αλλά ένας τρίτος Γιατί για να σε προλάβω, ο μηχανικός σε κάθε οικοδομή δεν έχει να κάνει με τον τελικό αγοραστή, έχει να κάνει με τον κατασκευαστή, σε αυτόν λοιπόν οφείλει να λογοδοτήσει 1
Ducatista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Μα γράφει ο άνθρωπος Δεν είπε ότι του απαγόρεψε να πηγαίνει, του είπε ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αν δεν είναι αυτός εκεί Δεν κατάλαβα ότι ήρθε σε κάποια ρήξη ή το οτιδήποτε Απλά το "με τον παρά μου και την κυρά μου" δεν ισχύει πάντοτε, είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις Έχω δουλέψει εργοτάξιο (όχι σπίτια), και έχω απηυδήσει με τους ιδιοκτήτες, καθώς πολύς κόσμος δε πολυκαταλαβαίνει κιόλας κάποια τεχνικά πράγματα Π.χ. εγώ σου δείχνω σε ένα σχέδιο αεραγωγούς, σε τι ύψος περνάνε κτλ, εσύ λες ΟΚ, ε και όταν τα βλέπεις πάνω λες "ααααααα αυτό είναι χαμηλά" "αφού ρε άνθρωπο τόσο είχαμε πει, και τα είχαμε συμφωνήσει" "όχι να τα ξηλώσετε να τα βάλετε πιο ψηλά" Σκέψου τώρα να σου σπάει τα ούμπαλα όχι αυτός που σε πληρώνει, αλλά ένας τρίτος Γιατί για να σε προλάβω, ο μηχανικός σε κάθε οικοδομή δεν έχει να κάνει με τον τελικό αγοραστή, έχει να κάνει με τον κατασκευαστή, σε αυτόν λοιπόν οφείλει να λογοδοτήσει μα εγω δεν διαφωνω σε τιποτα απο οσα λες.. ουτε και εγω θελω να ειμαι μεσα στα ποδια κανενος... απλα μπορουσε να του εξηγησει τι παιζει ασε που πρεπει να ειναι εκει γιατι ειναι ο επιβλεπων και καλα οποτε θεωρητικα οποτε θελει να δει ο ιδιοκτητης κατι θα μπορουσε να το δει.... οσο για τα παραδειγματα που ανεφερες υπαρχουν και αυτοι ναι...
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, Ducatista είπε αυτο ακριβως εχω κανει 2 σπιτια και ενα καταστημα στο καταστημα επειδη εδραζει σε ξενοδοχειο ολο το team ηταν απο αγγλια και προχωρησα μαζι τους αλλα κλασικα οι λοιποι μαστορες απο εδω... με σχεδια στο μαγαζι μου εβγαλαν τα box πιο μικρα εκαναν κατι τροποποιησεις χωρις να ενημερωθει κανεις η εφαρμογη των γυψοσανιδων στο ταβανι απο την μια ακρη στην αλλη εχαναν 3 4 ποντους με αποτελεσμα να φαινεται η διαφορα απο τα επιπλα... χριεαζεται να πω για τα σπιτια?? με μηχανικο αλλαξαν κατι "πραγματακια" χωρις να ερωτηθω... αφηστε παιδια να ειμαστε οι περιεργοι εμεις... α και να μην το ξεχασω ο ενας εβγαζε τρελο τον αλλο και οτι στα σχεδια ετσι ηταν αλλαξε κατι? και δεν ικανοποιηθηκα γιατι οταν πηγα το ειδα τελειωμενο και η τιμη ηταν αρκετα πανω απο τον μεσο ορο.... και οπως ειπα αφηστε να ειμαστε οι περιεργοι εμεις. Λύση υπάρχει και είναι απλούστατη, λέγεται "εγγύηση καλής εκτέλεσης"
Ducatista Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Λύση υπάρχει και είναι απλούστατη, λέγεται "εγγύηση καλής εκτέλεσης" ναι και αν δεν γινει οπως θες φανταζομαι με ενα μαγικο τροπο θα γινει αυτοματα με την εγγυηση καλης εκτελεσης ετσι? η θα ειναι ευκολο να διεκδικησεις κατι? εδω εργολαβοι τρωνε ενα φορτηγο χρηματα και δεν τους αγγιζει τιποτα αντε τρεχα δικαστηρια..... υπαρχουν και καποιοι που το εχουν συστημα με ιδιωτικα συμφωνητικα για εξτρα εργασιες που παιρνουν χρηματα και μετα τραβηξου εσυ να βρεις ακρη... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από Ducatista
Προτεινόμενες αναρτήσεις