Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που καποιος ξερει. Εχω αγορασει (με συμβολαια κανονικα) ενα διαμερισμα το οποιο βρισκεται σε υπο ανεγεργη οικοδομη. 

Ο επιβλεπων μηχανικος μου ειπε οτι απαγορευεται να εισερχομαι στην οικοδομη εκτος αν βρισκεται αυτος εκει. Απο τη μια μου φαινεται εν μερη λογικο. Απο την αλλη, ως ιδιοκτητης δεν εχω το δικαιωμα να εισερχομαι στην ιδιοκτησια μου? Εαν π.χ. υπαρχει μια κακοτεχνια, πώς θα την δω για να του την υποδειξω? Κατι τετοιο περιγραφουν ουτως ή αλλως και τα συμβολαια για τυχων κακοτεχνιες.

Υπαρχει καποιος νομος πανω σε αυτο?

Ευχαριστω!

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Καλησπερα παιδια,

Ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που καποιος ξερει. Εχω αγορασει (με συμβολαια κανονικα) ενα διαμερισμα το οποιο βρισκεται σε υπο ανεγεργη οικοδομη. 

Ο επιβλεπων μηχανικος μου ειπε οτι απαγορευεται να εισερχομαι στην οικοδομη εκτος αν βρισκεται αυτος εκει. Απο τη μια μου φαινεται εν μερη λογικο. Απο την αλλη, ως ιδιοκτητης δεν εχω το δικαιωμα να εισερχομαι στην ιδιοκτησια μου? Εαν π.χ. υπαρχει μια κακοτεχνια, πώς θα την δω για να του την υποδειξω? Κατι τετοιο περιγραφουν ουτως ή αλλως και τα συμβολαια για τυχων κακοτεχνιες.

Ευχαριστω!

Θέμα ασφαλείας;

Δημοσ.

Απαγορεύεται σε εργοτάξια η είσοδος οποιουδήποτε εκτός όσων απασχολούνται στο έργο.

Μπορείς να μπεις πάντα με άδεια από το μηχανικό ΜΑΖΙ του με κράνος και γιλέκο ασφαλείας και μόνο όπου σου επιτρέπει να κινείσαι εκείνος.

• Like 9
Δημοσ.

Σε εργοτάξιο, την ευθύνη για οτιδήποτε γίνεται εκεί μέσα την έχει ο επιπλέβων μηχανικός. Άρα ορθός και σου απαγορεύει την είσοδο, εάν δεν είναι αυτός παρών.

Δημοσ.

Μια χαρά στα είπε ο μηχανικος. Από την στιγμή που έχει πληρωθεί για να επιβλέπει το έργο θα καταλάβει αυτός το πρόβλημα και θα παρέμβει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Μια χαρά στα είπε ο μηχανικος. Από την στιγμή που έχει πληρωθεί για να επιβλέπει το έργο θα καταλάβει αυτός το πρόβλημα και θα παρέμβει. 

Μην σκισει το καλσον μονο....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisgav είπε

Ο επιβλεπων μηχανικος μου ειπε οτι απαγορευεται να εισερχομαι στην οικοδομη εκτος αν βρισκεται αυτος εκει.

Οταν αγορασαμε εμεις διαμερισμα, οι γονεις μου εμπαιναν μονο μαζι με τον μηχανικο για να υποδειξουν αλλαγες στα σχεδια (εξτρα δωματιο) και τι επιπλα και που θα μπουν (πχ σχημα κουζινας) (διαφοροποιησαμε το δικο μας διαμερισμα απο τα υπολοιπα)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Να στο εξηγησω. Η οικοδομη θελει εργοδηγο. Ισως καποιος μηχανικος να κανει και για εργοδηγος. Οι 99% δεν εχουν κολλησει ποτε σωληνα στην ζωη τους, ουτε πλακακι. Πως θα ελεγξουν τον υδραυλικο και τον πλακά ? Ειναι αδυνατον. Το μόνο που μπορουν να κανουν ειναι να ελέγξουν , ειναι την στατικοτητα γιατι αυτο διδαχθηκαν στο πολυτεχνειο και την τηρηση της οικοδομικης αδειας. 

Στο τεχνικό κομματι, συνήθως με το σκαρπίνι ή ακομα χειρότερα με την γόβα, δεν έχουν ιδέα!

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Να στο εξηγησω. Η οικοδομη θελει εργοδηγο. Ισως καποιος μηχανικος να κανει και για εργοδηγος. Οι 99% δεν εχουν κολλησει ποτε σωληνα στην ζωη τους, ουτε πλακακι. Πως θα ελεγξουν τον υδραυλικο και τον πλακά ? Ειναι αδυνατον. Το μόνο που μπορουν να κανουν ειναι να ελέγξουν , ειναι την στατικοτητα γιατι αυτο διδαχθηκαν στο πολυτεχνειο και την τηρηση της οικοδομικης αδειας. 

Στο τεχνικό κομματι, συνήθως με το σκαρπίνι ή ακομα χειρότερα με την γόβα, δεν έχουν ιδέα!

Δεκτον.

Εγω αναφέρομαι περισσότερο όταν λέμε για κακοτεχνίες σε διαστάσεις, στραβοί τοίχοι, λάθος ή εσφαλμένη χρήση υλικών και τα σχετικά. 

Οι μηχανικοί που.έχουν επιβλεψει έργα έχουν εμπειρία, εκτός κι αν είναι κανένας του στυλ κάνω την μελέτη, βγάζω την άδεια, δίνω τα σχέδια στους εργάτες κι ας χτίσουν το σπίτι μόνοι τους. 

Υδραυλικοί και τέτοιοι ακόμα και μηχανολόγος να υπήρχε δεν μπορεί να τους πει και πολλά. 

Ο εργοδηγος είναι μια χρησιμοτατη ειδικότητα που έχει εκλείψει πλέον. 

Το όλο θέμα βέβαια στον ts, είναι οι λόγοι ασφαλείας και το θέμα που είναι υπεύθυνος ο μηχανικος. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Αφού θέλετε να μπαίνετε στα εργοτάξια και να κάνατε υποδείξεις στους μηχανικούς γιατί δεν μπαίνετε και στα στα χειρουργεία να κάνατε υποδείξεις στους χειρούργους? Εάν μπείτε σε χειρουργείο ορθοπαιδικού είναι σαν να μπαίνετε σε μηχανουργείο. Μπορείτε να βοηθήσετε κιολας.

• Like 8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisgav είπε

Καλησπερα παιδια,

Ευχαριστω!

Καλησπέρα, λίγο δύσκολο να αγόρασες κανονικά με συμβόλαιο διαμέρισμα σε υπό ανέγερση οικοδομή, μάλλον κάποιο προσύμφωνο κάνατε το οποίο προβλέπει ότι κάποια στιγμή που θα ολοκληρωθεί θα μεταβιβαστεί σε σένα. Αν είναι έτσι όπως λέω τότε δεν είναι ιδιοκτησία σου, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Αφού θέλετε να μπαίνετε στα εργοτάξια και να κάνατε υποδείξεις στους μηχανικούς γιατί δεν μπαίνετε και στα στα χειρουργεία να κάνατε υποδείξεις στους χειρούργους? Εάν μπείτε σε χειρουργείο ορθοπαιδικού είναι σαν να μπαίνετε σε μηχανουργείο. Μπορείτε να βοηθήσετε κιολας.

Ξεκαθαρα το ιδιο πραγμα.

Γιατι για να επιβλεψεις εσυ ο ιδιος αν καποιος κανει «αρπα κολλα» κατι για να ξεμπερδευει και να προχωρησει, θελει πτυχιο πολυτεχνειου.

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Καλησπέρα, λίγο δύσκολο να αγόρασες κανονικά με συμβόλαιο διαμέρισμα σε υπό ανέγερση οικοδομή, μάλλον κάποιο προσύμφωνο κάνατε το οποίο προβλέπει ότι κάποια στιγμή που θα ολοκληρωθεί θα μεταβιβαστεί σε σένα. Αν είναι έτσι όπως λέω τότε δεν είναι ιδιοκτησία σου, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Φυσικα και πηρα με συμβολαιο. Απλα η κατασκευαστικη εταιρεια εχει την υποχρεωση να ολοκληρωσει το εργο για να πληρωθει ολο το ποσο.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Φυσικα και πηρα με συμβολαιο. Απλα η κατασκευαστικη εταιρεια εχει την υποχρεωση να ολοκληρωσει το εργο για να πληρωθει ολο το ποσο.

Ε αυτό το συμβόλαιο που κάνατε λέγεται προσύμφωνο, το οποίο περιγράφει τη συμφωνία σας και τις υποχρεώσεις σας. Ιδιοκτησία σου θα γίνει μόνο αφού υπογράψετε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...