Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω 3 χωράφια, στον κάμπο των Λαβάρων εάν κάποιος γνωρίζει, τα οποία τα νοικιάζει ο πατέρας μου σε έναν αγρότη για 100 ευρύ τον χρόνο επειδή δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα αλλά θα ήθελα να δω εάν υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές οι οποίες θα είναι καλύτερες για να μου δένει κάποιο εισόδημα έστω και μικρό. Πρόσφατα πηρά αλλά 2,5 στέμματα λίγο πιο διπλά από τα αρχική 3 που είχα. Έχω σκεφτεί κάποια πράγματα όπως φωτοβολταικα, κοτέτσι μεγάλο, δέντρα αλλά δεν γνωρίζω καθόλου από αυτά και είπα να ρωτήσω εδώ για να δω τι παίζει. Budget για την συγκεκριμένη επένδυση δεν έχω τεράστιο αλλά έχω για να ρίξω κάποια λεφτά. Τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο από οικονομικής άποψης; Από την άλλη δεν γνωρίζω εάν ο κάμπος είχε περιορισμούς στο τι μπορώ να βάλω και τι όχι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannoB είπε

Καλησπέρα, έχω 3 χωράφια, στον κάμπο των Λαβάρων εάν κάποιος γνωρίζει, τα οποία τα νοικιάζει ο πατέρας μου σε έναν αγρότη για 100 ευρύ τον χρόνο επειδή δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα αλλά θα ήθελα να δω εάν υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές οι οποίες θα είναι καλύτερες για να μου δένει κάποιο εισόδημα έστω και μικρό. Πρόσφατα πηρά αλλά 2,5 στέμματα λίγο πιο διπλά από τα αρχική 3 που είχα. Έχω σκεφτεί κάποια πράγματα όπως φωτοβολταικα, κοτέτσι μεγάλο, δέντρα αλλά δεν γνωρίζω καθόλου από αυτά και είπα να ρωτήσω εδώ για να δω τι παίζει. Budget για την συγκεκριμένη επένδυση δεν έχω τεράστιο αλλά έχω για να ρίξω κάποια λεφτά. Τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο από οικονομικής άποψης; Από την άλλη δεν γνωρίζω εάν ο κάμπος είχε περιορισμούς στο τι μπορώ να βάλω και τι όχι.

Με τόσο γενικό και αόριστο ερώτημα, τι απαντήσεις περιμένεις;;;

Έχω Χ στρέμματα χωράφια… δηλαδή βράσε ρύζι…

Τι χωράφια; Ποτιστικά; Τι προσανατολισμό έχουν; Ποιο είναι το μικρό κλήμα της περιοχής; Έχει παγετό; Αν ναι πόσους μήνες;

Έχεις κεφάλαιο και αν ναι πόσο είναι αυτό για να κάνεις μια επένδυση…

Έχεις όρεξη για να δουλέψεις της επένδυση ή θέλεις να ρίξεις απλά μερικά χρήματα και να εισπράττεις σαν πλούσιος…;;;

Ξεκίνα με αυτά τα βασικά και μετά παίρνεις ιδέες…  

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Τι χωράφια; Ποτιστικά; Τι προσανατολισμό έχουν; Ποιο είναι το μικρό κλήμα της περιοχής; Έχει παγετό; Αν ναι πόσους μήνες;

Έχεις όρεξη για να δουλέψεις της επένδυση ή θέλεις να ρίξεις απλά μερικά χρήματα και να εισπράττεις σαν πλούσιος…;;;

Εδώ αγόρασε και άλλα χωρίς να ξέρει τι θα τα κάνει.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannoB είπε

Αυτά που ρωτάς έπρεπε να τα σκεφτείς πριν προχωρήσεις στην αγορά. 

Κοτετσια και οτιδήποτε σχετικό με ζώα απαιτεί μόνιμη παρουσία σου εκεί, αν νομίζεις ότι απλά θα περνάς μια στο τόσο να ρίχνεις τροφή και οι κοτες θα κάνουν αυγά για να τα παίρνεις να τα πουλάς, είσαι γελασμενος. 

Δημοσ.

το ιδιο και τα φωτοβολταικα

Προσφατα αθηναιος εφτιαξε στη Κρητη σε οικοπεδακι ενα μικρο παρκο. Εβαλε απλο συρματοπλεγμα γυρω γυρω και 1-2 καμερες. Στο μηνα του ειχαν ξυλωσει τα μισα πανελ. Φανταζομαι το πηρε χαμπαρι αλλα μεχρι να κατεβει...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Προσφατα αθηναιος εφτιαξε στη Κρητη σε οικοπεδακι ενα μικρο παρκο. Εβαλε απλο συρματοπλεγμα γυρω γυρω και 1-2 καμερες. Στο μηνα του ειχαν ξυλωσει τα μισα πανελ. Φανταζομαι το πηρε χαμπαρι αλλα μεχρι να κατεβει...

Και αν κατέβαινε νωρίτερα τί θα έκανε; Θα τους πυροβολούσε;

Δημοσ.

νομιζω οτι αρκετοι στο φορουμ το εχουν δει καομποιδες...

Θα μπορουσε να παει στις αρχες και να το δηλωσει και ισως να παρει καποια αποζημιωση και να αντικαταστησει αμεσα τα πανελ (αποσο ξερω αρκετες εταιριες προσφερουν διαφορα συμβολαια ασφαλισης με την αγορα πανελ). Επισης θα βοηθουσε τις αρχες αν ειχε καποιο υλικο να παραδωσει απο τις καμερες

Μηπως εισαι εσυ ο αθηναιος;

Δημοσ.

Για τα φωτοβολταικα το βασικό είναι να υπάρχει δίκτυο της ΔΕΗ δίπλα τους. 

Για τα υπόλοιπα δεν βλέπω κ πολλές επιλογές. Σαφώς και ολοι θέλουμε να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε με κάποιο τρόπο με μηδενική επένδυση, αλλά δεν ειναι κ ιδιαίτερα εφικτό...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

νομιζω οτι αρκετοι στο φορουμ το εχουν δει καομποιδες...

Θα μπορουσε να παει στις αρχες και να το δηλωσει και ισως να παρει καποια αποζημιωση και να αντικαταστησει αμεσα τα πανελ (αποσο ξερω αρκετες εταιριες προσφερουν διαφορα συμβολαια ασφαλισης με την αγορα πανελ). Επισης θα βοηθουσε τις αρχες αν ειχε καποιο υλικο να παραδωσει απο τις καμερες

Μηπως εισαι εσυ ο αθηναιος;

Λες ανοησίες αγαπητέ 

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 2/3/2023 στις 8:39 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Εδώ αγόρασε και άλλα χωρίς να ξέρει τι θα τα κάνει.

Δεν έχω αγοράσει αλλά προέκυψαν από άλλου 

Στις 2/3/2023 στις 8:42 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Αυτά που ρωτάς έπρεπε να τα σκεφτείς πριν προχωρήσεις στην αγορά. 

Κοτετσια και οτιδήποτε σχετικό με ζώα απαιτεί μόνιμη παρουσία σου εκεί, αν νομίζεις ότι απλά θα περνάς μια στο τόσο να ρίχνεις τροφή και οι κοτες θα κάνουν αυγά για να τα παίρνεις να τα πουλάς, είσαι γελασμενος. 

Εκεί θα είμαι και δεν έχω κάνει αγορές είναι από παππούδες που δεν βρίσκονται εν ζωή πλέον 

Στις 2/3/2023 στις 8:36 ΜΜ, andreas1gr είπε

Κοίταξε να δεις, είμαι 21 δεν έχω ξανά ακούσει τα μισά που μου λες και πιστεύω είναι λογικό. Με ενδιαφέρει να ψαχτώ και να μάθω γιατί μου έμειναν από κάτι παππούδες μου παλιά και δεν έχω άλλον άνθρωπο να μου εξηγήσει τι και πως για αυτό ρωτάω εδώ. Οκά αυτά που έγραψες θα ψαχτώ και θα μάθω και θα δω τι μπορώ να κάνω

Στις 3/3/2023 στις 11:04 ΠΜ, sphinxgr είπε

Για τα φωτοβολταικα το βασικό είναι να υπάρχει δίκτυο της ΔΕΗ δίπλα τους. 

Για τα υπόλοιπα δεν βλέπω κ πολλές επιλογές. Σαφώς και ολοι θέλουμε να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε με κάποιο τρόπο με μηδενική επένδυση, αλλά δεν ειναι κ ιδιαίτερα εφικτό...

Δεν μίλησα για μηδενική επένδυση ούτε με πειράζει να δουλέψω πάνω σε αυτά αν μπορούν να αξιοποιηθούν δεν θέλω να κάθομαι. Όσο για δίκτυο δεης υπάρχει απλά δεν ξέρω καθόλου από φωτοβολταϊκά και εταιρίες κτλπ 

Στις 2/3/2023 στις 7:27 ΜΜ, korakios είπε

Ψάξου ανάλογα τις επιδοτήσεις που τρέχουν

Συγγνώμη που ρωτάω ότι να ναι ερωτήσεις αλλά είμαι μικρός σε ηλικία και δεν γνωρίζω που μπορώ να ενημερωθώ σχετικά με τις επιδοτήσεις 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, GiannoB είπε

Συγγνώμη που ρωτάω ότι να ναι ερωτήσεις αλλά είμαι μικρός σε ηλικία και δεν γνωρίζω που μπορώ να ενημερωθώ σχετικά με τις επιδοτήσεις 

το μόνο που ξέρω είναι οτι θέλει ψάξιμο να βρεις άτομο που να ασχολείται , πχ μπορει να παίζει για κτηνοτροφική μονάδα και παράλληλα να τσιμπήσεις και για παραγωγή βιομεθανίου , γενικά πάντως να κυνηγήσεις ότι παίζει σαν νέος αγρότης

Δημοσ.
Στις 3/3/2023 στις 9:27 ΠΜ, vamvakoolas είπε

να το ασφαλισει να του πεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτοβολταικα σε 2,5 και 3 στρεμματα που δεν ειναι και ενωμενα μαλιστα ξεχασε το. Και μονοκόμματο να ηταν παλι ειναι μικρο και δεν συμφερει.

2 ειναι οι ρεαλιστικες και εφικτες θα ελεγα λυσεις ωστε να το αξιοποιήσεις και να αξιζει τον κοπο. Οι οποιες φυσικα θελουν και τρεξιμο, δεν θα λαμβανεις λεφτα ...απο τον καναπε.

Κοτες για αυγα ή καρυδιες.Την διαθεση των οποιων θα πρεπει να αναλαβεις προσωπικα εσυ σε ατομα του κυκλου σου, της πολης σου κλπ. ή το πολυ πολυ να δινεις και καποια εξ' αυτων σε κανενα τοπικο καταστημα που δεν θα σε γδαρει. Οχι με προοπτικη να τα δωσεις σε εμπορο. Εξετασε αν εχεις αυτη την δυνατοτητα και μετα προχωρας. Αλλιως παρε τα 100 ευρω που σου δινουν και να λες και ευχαριστω

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...