Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, έχω μια μητρική ASUS Prime z590M-Plus η οποία έχει 3 θέσεις για M.2 δίσκους. Έχω βάλει ένα Samsung 980 Pro (ως System Disk) στην θέση 2 και έναν Samsung 970 Evo Plus στην 3. Θέλω να αναβαθμίσω σε Windows 11, κάνω το enable το TPM, το βλέπει (γράφει TMP module found) αλλά τα Windows 10 εξακολουθούν να μου λένε ότι δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση. 

Διαπίστωσα ότι όταν κάνω disable to Compatibility Support Mode τότε στα Boot Options ο M.2 δίσκος με τα Windows δεν εμφανίζεται. Το Boot list είναι άδειο. Για να δει τον Μ.2 πρέπει το "Boot Device Control" να είναι όπως φαίνεται στην εικόνα που επισυνάπτω. 

Όμως αν είναι enable τότε τα Windows 10 αγνωούν την ύπαρξη TPM module. 

παραθέτω την εικόνα (από το ιντερνετ αλλά μοιάζει πολύ με τη δικιά μου)

Αν έχετε οποιαδήποτε ιδεά ρίχτε την μπας και βγάλω άκρη. Θενκς

UEFI Setup Photo 1

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Λοιπόν, έχω μια μητρική ASUS Prime z590M-Plus η οποία έχει 3 θέσεις για M.2 δίσκους. Έχω βάλει ένα Samsung 980 Pro (ως System Disk) στην θέση 2 και έναν Samsung 970 Evo Plus στην 3. Θέλω να αναβαθμίσω σε Windows 11, κάνω το enable το TPM, το βλέπει (γράφει TMP module found) αλλά τα Windows 10 εξακολουθούν να μου λένε ότι δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση. 

Διαπίστωσα ότι όταν κάνω disable to Compatibility Support Mode τότε στα Boot Options ο M.2 δίσκος με τα Windows δεν εμφανίζεται. Το Boot list είναι άδειο. Για να δει τον Μ.2 πρέπει το "Boot Device Control" να είναι όπως φαίνεται στην εικόνα που επισυνάπτω. 

Όμως αν είναι enable τότε τα Windows 10 αγνωούν την ύπαρξη TPM module. 

παραθέτω την εικόνα (από το ιντερνετ αλλά μοιάζει πολύ με τη δικιά μου)

Αν έχετε οποιαδήποτε ιδεά ρίχτε την μπας και βγάλω άκρη. Θενκς

UEFI Setup Photo 1

Έχεις κάνει uefi εγκατάσταση ; επίσης έχεις κάνει update το bios στην τελευταίο ;

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Έχεις κάνει uefi εγκατάσταση ; επίσης έχεις κάνει update το bios στην τελευταίο ;

(α) Δηλαδή;

(β) ναι

• Λύση
Δημοσ.
Μόλις τώρα, antirix024 είπε

(α) Δηλαδή;

Στο bios υπάρχει το windows boot manager ; αν όχι έχεις κάνει legacy εγκατάσταση , κάνε uefi εγκατάσταση και δοκίμασε την αναβάθμιση σε 11 πάλι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Στο bios υπάρχει το windows boot manager ; αν όχι έχεις κάνει legacy εγκατάσταση , κάνε uefi εγκατάσταση και δοκίμασε την αναβάθμιση σε 11 πάλι.

μισό λεπτό. Μου λες να απεγκαταστήσω τα 10 και να τα ξαναεγκασταστήσω ως UEFI; Αυτό είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή. Μπορώ να δω αν έχω κάνει ή όχι την legacy εγκατάσταση με κάποιον άλλο τρόπο και όχι από το bios. Αν και νομίζω ότι μάλλον είχα κάνει UEFI εγακατάσταση αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Μόνο μέσα από το BIOS μπορώ να το καταλάβω; Γίνεται κάποια μετατροπή από legacy σε UEFI χωρίς απεγκατάσταση; 

EDIT: Εννοείς αν έχω MBR η GPT; Τότε ναι έχω GPT. Αυτό επιλέγω εδώ και χρόνια στις εγκαταστάσεις μου. 

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antirix024 είπε

μισό λεπτό. Μου λες να απεγκαταστήσω τα 10 και να τα ξαναεγκασταστήσω ως UEFI; Αυτό είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή. Μπορώ να δω αν έχω κάνει ή όχι την legacy εγκατάσταση με κάποιον άλλο τρόπο και όχι από το bios. Αν και νομίζω ότι μάλλον είχα κάνει UEFI εγακατάσταση αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Μόνο μέσα από το BIOS μπορώ να το καταλάβω; Γίνεται κάποια μετατροπή από legacy σε UEFI χωρίς απεγκατάσταση; 

παρε backup και βαλε ξανα τα 10αρια , στο ''καψιμο'' του iso  επιλογη  uefi

απο το bios  κοιτα αν εχεις επιλογη uefi  μονο

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, triplex1 είπε

παρε backup και βαλε ξανα τα 10αρια , στο ''καψιμο'' του iso  επιλογη  uefi

απο το bios  κοιτα αν εχεις επιλογη uefi  μονο

αν αναφέρεσαι στο Partition Table τότε είναι GPT. Έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ MBR εδώ και χρόνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, antirix024 είπε

αν αναφέρεσαι στο Partition Table τότε είναι GPT. Έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ MBR εδώ και χρόνια. 

gpt  ειναι οτι και να κανεις , αναφερομαι στην επιλογη uefi & legacy  και στην επιλογη μονο uefi  στο καψιμο του iso , αν το κανεις με rufus  επιλεγεις μονο uefi

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, triplex1 είπε

gpt  ειναι οτι και να κανεις , αναφερομαι στην επιλογη uefi & legacy  και στην επιλογη μονο uefi  στο καψιμο του iso , αν το κανεις με rufus  επιλεγεις μονο uefi

thanks, μάλλον αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα. Άρα θα πάρω backup (υποθέτω όχι disk image backup), θα ξαναπεράσω τα windows και μετά θα κάνω restore... καλό πάσχα τώρα γιατί δεν έχω τόσο χρόνο για όλα αυτά. Ίσως και καλό καλοκαίρι. 

Κανά προγραμμα που να κάνει κάποιου είδους μετατροπή δεν υπάρχει; η να κάνω enable τον driver;

Επεξ/σία από antirix024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, triplex1 είπε

τι cpu-mb & ram εχει το  pc?

Thanks το έφτιαξα. Για κάποιον λόγο ο system disk είχε MBR (όλοι οι άλλοι - 4 το σύνολο - είχαν GPT). Ίσως είχε ξεμείνει από παλιά (τα 10αρια ήταν upgrade σε 7άρια πιο πριν). Έτρεξα μέσα από το PowerShell το MBR2GPT.exe και τώρα όλα κομπλέ. 

Επεξ/σία από antirix024
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...