Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα αρχείο Excel με πολλές στήλες, ας πούμε 5. Αφού επεξεργαστώ τα δεδομένα, ενώνω όλες τις στήλες χρησιμοποιώντας ως delimiter το κόμμα. Υπάρχει μια στήλη όπου τα δεδομένα είναι γραμμένα σε μορφή ab;cd;ef, χωρίζονται δηλαδή με ; για να παραμείνουν στην ίδια στήλη (πρέπει να είναι γραμμένα έτσι σύμφωνα με τις οδηγίες, οπότε το να τα αλλάξω δεν είναι λύση). Τέλος το αποθηκεύω ως csv. Όταν το ανοίγω με notepad, για κάποιο λόγο όλες οι γραμμές ξεκινάνε και τελειώνουν με " και έτσι δε μπορούν να διαβαστούν τα αρχεία. Όταν απλά τα σβήνω στο notepad, τότε για κάποιο λόγο ανοίγοντας το excel η στήλη που έχω τα δεδομένα με ; σπάει σε 3 στήλες. Στα regional settings των windows χρησιμοποιείται το κόμμα ως υποδιαστολή και το ερωτηματικό ως διαχωριστικό λίστας. Επειδή δε ξέρω αν αλλάζοντας αυτό θα λυθεί και νομίζω θα επηρεάσει και όλα τα άλλα αρχεία μου δε το έχω δοκιμάσει ακόμα. Υπάρχει καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Δίνω και ένα παράδειγμα να γίνω πιο κατανοητός.

Αρχικό (5 στήλες): a | b | cc;cc;cc | d | e

Επιθυμητό (1 στήλη): a,b,cc;cc;cc,d,e |

Τελικό (1 στήλη με ""): "a,b,cc;cc;cc,d,e" |

Τελικό (3 στήλες): a,b,cc | cc | cc,d,e |

Δημοσ.

Όταν κάνεις εισαγωγή στο excel σε ρωτάει ποιον χαρακτήρα θα χρησιμοποιήσεις για delimeter και βάζεις την κόμμα.

Πέρα από αυτό όμως, δεν μπορώ να αναπαράξω το πρόβλημα καθώς όταν κάνω εξαγωγή σε csv χωρισμένα με κόμμα αυτό με αγνοεί και μου τα βγάζει χωρισμένα με ; και τα εισαγωγικά τα βάζει στα cc

a;b;"cc;cc;cc";d;e
f;g;"hh;hh;hh";i;j

Όταν όμως τα εισάγω βγαίνουν κανονικά, απλά στην 2η καρτέλα εισαγωγής επιλέγω σαν οριοθέτη το ; και σαν προσδιοριστικό χαρακτήρα κειμένου το "

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι άλλο. Εγώ από την αρχική μορφή, χρησιμοποιώντας textjoin τα μετατρέπω σωστά και όλα τα δεδομένα είναι μαζεμένα στην πρώτη στήλη, όπως είναι το επιθυμητό πάνω. Επειδή όμως τα στέλνω αλλού όπου κάνουν περαιτέρω ανάλυση και τα θέλουν ακριβώς σε αυτή τη μορφή, μου ήρθε feedback ότι δε μπορούν να τα διαβάσουν σωστά και φαίνεται κιόλας ανοίγοντάς το σε txt. Δηλαδή ενώ το csv είναι σωστό, στο txt μπαίνουν για κάποιο λόγο τα " στην αρχή και το τέλος. Για δοκιμή χρησιμοποίησα το / ως delimiter για την τρίτη στήλη και βλέπω ότι όλα είναι σωστά. Οπότε υποθέτω ότι έχει να κάνει με το ; και πως το διαβάζει το excel.

Δημοσ.

Στο pc απ' όπου γράφω δεν έχω excel.

Στο libre όπως φαίνεται στην εικόνα έχει σαν επιλογή "Εισαγωγικά σε όλα τα κελιά κειμένου".

image.png.155ba3bb15cda9837833dc6695a6bf58.png

Δες το εδώ:

image.png.b90fa5896488a59807dc7f0dcc507be1.png

Θεωρώ πως μια ανάλογη επιλογή θα υπάρχει και στο excel και σου δημιουργεί το πρόβλημα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα! Δεν έχω πρόχειρο excel για να παίξω, αλλά μία καλή ανάγνωση (με σχόλια και για το excel) είναι αυτό εδώ.

Θεωρώ ότι βλέπει τα ερωτηματικά σαν χαρακτήρες που απαιτούν escape.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρεις ότι ενώνεις εσύ τις στήλες πριν τις εξάγεις σε csv. Γιατί το κάνεις αυτό;

Δοκίμασε απλά να αποθηκεύσεις το αρχείο ως csv, ώστε να κάνει το excel την μετατροπή και το διαχωρισμό. Έτσι θα πρέπει να ανοίγει κανονικά μετά.

Και μάλλον να ρωτήσω γιατί μπορεί να μην έχω καταλάβει καλά - εκέι που τα στέλνεις, θέλουν να τα βλέπουν σε μία στήλη; Ή να τα χωρίζουν όπως τα είχες εσύ;

Αν τα θέλουν όπως τα δικά σου, τότε το από πάνω θα δουλέψει. Αν τα θέλουν σε μία, πες τους να κάνουν στο excel Εισαγωγή (όχι απλά διπλό κλικ στο αρχείο) και στην επιλογή για delimiter να επιλέξουν οτιδήποτε άλλο (την κάθετη γραμμή για παράδειγμα).

Επεξ/σία από kiko33gr
Δημοσ.

Τελικά το έστειλα με 3 στήλες και το δέχτηκαν. Πίστευα θα έχουν θέμα γιατί όλα τα υπόλοιπα αρχεία τα έστελνα σε μία στήλη, αλλά σε εκείνα δεν υπάρχει το ; που δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...