Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ, σκέφτομαι μετά από 3 χρόνια να κάνω μια αναβάθμιση στο main pc μου ως η τελευταία του. Σκέφτομαι λοιπόν να πάω σε μεταχειρισμένο CPU μιας που βλέπω κάτι ryzen με καλές επιδόσεις να τα σκοτωνουν. Πχ έναν r5 2600 στα 50-60€. Με καλύπτει ο συγκεκριμένος αφού δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάρτα (gtx1650) και μπορεί να τρέχει τα παιχνίδια άνετα με την συγκεκριμένη, αλλά και πιστεύω είναι ικανός και για αλλα πράγματα όπως video editing ή επεξεργασία ήχου που κάνω μια στο τόσο σε άλλο μηχάνημα.

Η ερώτηση μου είναι η εξης: μπορεί ο 2600 ή ο 3600 (αναλόγως τι θα βρω) να μπουν στην παρακάτω μητρική και να τρέξουν απροβληματιστα χωρίς oc κλπ για μερικά χρόνια;

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/msi-motherboard-a320m-a-pro_3980200

Θα προτιμούσα να μην ξεπεράσω τα 100-120€ (εδώ συνυπολογίζονται ότι βγάλω από τον i3 με την h310 , γύρω στα 60-70€ λέω να τα βάλω) μιας και θα μειωθεί η χρήση του αρκετά από το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά που θα αγοραστεί ps5 για τα games και αυτός θα κάνει όλα τα υπόλοιπα (όχι πάνω από 10 ώρες την βδομάδα βαριάς χρήσης)

Σκοπός είναι να ζήσει τα 3 αυτά χρόνια που έχει εγγύηση η μητρική , μετά μάλλον θα αγοραστεί καινούργιος από την αρχή γιατί τα περισσότερα κομμάτια θα έχουν κλείσει 6ετια και θα τον έχω ως backup.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ένα κουτί που προσφέρει καλή ροή αέρα αλλά και με ένα fan να ρίχνει direct στα vrm θα αντέξει άνετα ακόμη και σε πολύωρα loads.

Έχε 'ομως στο νου σου οτι μάλλον θα κάνεις "κουτσή" αναβάθμιση.

Με τόσο χαμηλής συχνότητας μνήμες και με αυτή την κάρτα, τουλάχιστον σε gaming μην περιμένεις να δεις αισθητή διαφορά από τον 9100.

Σε λίγα games (και λολ που θυμάμαι οτι ασχολείσαι) θα δώσει boost το 6c/12t.

edit:

• oc έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις σε Α chipset mb
  • έχε το νου σου για καλές προσφορές που βγαίνουν σε stockhouse (με υπόλοιπο εγγύησης)
  • έχε τα μάτια σου ανοιχτά για Α520 mb που είναι κάπως ανώτερη
Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ, σκέφτομαι μετά από 3 χρόνια να κάνω μια αναβάθμιση στο main pc μου ως η τελευταία του. Σκέφτομαι λοιπόν να πάω σε μεταχειρισμένο CPU μιας που βλέπω κάτι ryzen με καλές επιδόσεις να τα σκοτωνουν. Πχ έναν r5 2600 στα 50-60€. Με καλύπτει ο συγκεκριμένος αφού δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάρτα (gtx1650) και μπορεί να τρέχει τα παιχνίδια άνετα με την συγκεκριμένη, αλλά και πιστεύω είναι ικανός και για αλλα πράγματα όπως video editing ή επεξεργασία ήχου που κάνω μια στο τόσο σε άλλο μηχάνημα.

Η ερώτηση μου είναι η εξης: μπορεί ο 2600 ή ο 3600 (αναλόγως τι θα βρω) να μπουν στην παρακάτω μητρική και να τρέξουν απροβληματιστα χωρίς oc κλπ για μερικά χρόνια;

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/msi-motherboard-a320m-a-pro_3980200

Θα προτιμούσα να μην ξεπεράσω τα 100-120€ (εδώ συνυπολογίζονται ότι βγάλω από τον i3 με την h310 , γύρω στα 60-70€ λέω να τα βάλω) μιας και θα μειωθεί η χρήση του αρκετά από το ερχόμενο καλοκαίρι και μετά που θα αγοραστεί ps5 για τα games και αυτός θα κάνει όλα τα υπόλοιπα (όχι πάνω από 10 ώρες την βδομάδα βαριάς χρήσης)

Σκοπός είναι να ζήσει τα 3 αυτά χρόνια που έχει εγγύηση η μητρική , μετά μάλλον θα αγοραστεί καινούργιος από την αρχή γιατί τα περισσότερα κομμάτια θα έχουν κλείσει 6ετια και θα τον έχω ως backup.

'Εχω στο 2ο pc τον 5600g σε αυτή την μητρική EX-A320M-GAMING|Motherboards|ASUS Global μέσα σε ένα απλό κουτί Supercase CH25M Mini Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr με ένα 12άρι fan να βάζει αέρα από το πλάι και ένα 8άρι πίσω να βγάζει. Για cpu cooler έχω μια gammaxx 200t, μνήμες 2Χ8 3200/16 και psu seasonic 500 gold. Το σύστημα λειτουργεί άψογα και σε απλή χρήση και σε gaming με χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά η μητρική που έχω είναι ίσως η καλύτερη a320 που υπάρχει αλλά αν έχεις σωστή ψύξη όπως λέει ο Νικόλας δε νομίζω να έχεις θέμα με την μητρική που γράφεις.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Με ένα κουτί που προσφέρει καλή ροή αέρα αλλά και με ένα fan να ρίχνει direct στα vrm θα αντέξει άνετα ακόμη και σε πολύωρα loads.

Έχε 'ομως στο νου σου οτι μάλλον θα κάνεις "κουτσή" αναβάθμιση.

Με τόσο χαμηλής συχνότητας μνήμες και με αυτή την κάρτα, τουλάχιστον σε gaming μην περιμένεις να δεις αισθητή διαφορά από τον 9100.

Σε λίγα games (και λολ που θυμάμαι οτι ασχολείσαι) θα δώσει boost το 6c/12t.

edit:

• oc έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις σε Α chipset mb
  • έχε το νου σου για καλές προσφορές που βγαίνουν σε stockhouse (με υπόλοιπο εγγύησης)
  • έχε τα μάτια σου ανοιχτά για Α520 mb που είναι κάπως ανώτερη

Κυρίως για single player games το θέλω που βαράει 100% usage ο CPU και έχω framedrops πάρα πολλά κάνοντας το game unplayable 

Οι 520 έχουν υποστηρίξη για 2600; Έχω την εντύπωση πως δεν έχουν. 

14 ώρες πριν, triplex1 είπε

Πάει 10€ πάνω και δεν βλέπω να κερδίζω κάτι 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Κυρίως για single player games το θέλω που βαράει 100% usage ο CPU και έχω framedrops πάρα πολλά κάνοντας το game unplayable 

Πάει 10€ πάνω και δεν βλέπω να κερδίζω κάτι 

Βαλε αγγελια ''ζητώ να με χαρισουν''

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Σωστά, δεν έχουν, αν όντως βάλεις 2600 δεν κάνει

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Millennium είπε

Όντως τώρα; Χαρίζουν;

Ο Κος Τερης τα ξερει αυτα καλυτερα

η πιο φθηνη b450  https://www.bestprice.gr/item/2155597213/asrock-b450m-hdv-r40.html

αν ψαχνεις για διαφορα στο 2ευρω και στο 3ευρω σηκωνω τα χερια Νικ

Δημοσ.
17 ώρες πριν, triplex1 είπε

η πιο φθηνη b450  https://www.bestprice.gr/item/2155597213/asrock-b450m-hdv-r40.html

Αυτή η μητρική είναι απλά τραγική, αναλυτικό ελληνικό review. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, triplex1 είπε

Ποιός είναι ο κος Τερης; Συγνώμη, δε γνωρίζω.

Δημοσ.
Στις 3/3/2023 στις 3:06 ΜΜ, Millennium είπε

Ποιός είναι ο κος Τερης; Συγνώμη, δε γνωρίζω.

ο μπαμπας του μητσοτακη

Δημοσ.

Τερη γύρνα πίσω! Γνώστης και ειδικός σε πάσης φύσεως σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή και Σπεσιαλίστας σε προϊστορικά συστήματα socket 775!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...