Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω την κάρτα γραφικών ASUS RTX 3060Ti και έχω το πρόγραμμα Processing από το processing.org.

Πως μπορώ να κάνω να τρέχει το πρόγραμμα μου με την κάρτα γραφικών; Όπως το Photoshop, Premiere etc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και... τι είναι αυτό το Processing που δεν είναι από το PRocessing.org; Σόρυ αλλά δε μπορώ να βρω τι είναι και γιατί να θέλει επιτάχυνση γραφικών. Το μόνο που βρίσκω είναι μια γλώσσα προγραμματισμού αλλά αν είναι αυτό, τι να την κάνεις την επιτάχυνση;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
10 ώρες πριν, micos000 είπε

Και... τι είναι αυτό το Processing που δεν είναι από το PRocessing.org; Σόρυ αλλά δε μπορώ να βρω τι είναι και γιατί να θέλει επιτάχυνση γραφικών. Το μόνο που βρίσκω είναι μια γλώσσα προγραμματισμού αλλά αν είναι αυτό, τι να την κάνεις την επιτάχυνση;

Ναι σωστά είναι μια γλώσσα προγραμματισμού. Έχω φτιάξει ένα sketch και όταν κάνω εκτέλεση, βλέπω το project μου να κολλάει λίγο. Και θέλω να δω μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά, ο προγραμματισμός παραδοσιακά είναι cpu based, οπότε όλη η επεξεργασία γίνεται από τον επεξεργαστή. Το gpu hardware acceleration θέλει κάποιες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθεί σε κάποια εφαρμογή και για να γίνει σε επίπεδο κώδικα φαντάζομαι ότι θα πρέπει ο προγραμματιστής να ενσωματώσει κάποια api στον κώδικά του που να ενεργοποιούν την gpu και μετά να φροντίσει να χρησιμοποιεί τις εντολές που δέχεται η gpu. Οπότε το να ψάχνεις επιτάχυνση έτσι απλά σε κάποια γλώσσα νομίζω ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα. Μάλλον θα πρέπει να βρεις πως να ενσωματώσεις την gpu στον κώδικα σου, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις προς opengl programming ή πων να ενεργοποιήσεις την cuda της κάρτας.

Οπότε μάλλον στο τμήμα προγραμματισμού θα έπρεπε να ποστάρεις και όχι στο software.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, micos000 είπε

Βασικά, ο προγραμματισμός παραδοσιακά είναι cpu based, οπότε όλη η επεξεργασία γίνεται από τον επεξεργαστή. Το gpu hardware acceleration θέλει κάποιες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθεί σε κάποια εφαρμογή και γηια να γίνει σε επίπεδο κώδικα φαντάζομαι ότι θα πρέπει ο προγραμματιστής να ενσωματώσει κάποια api στον κώδικά του που να ενεργοποιούν την gpu και μετά να φροντίσει να χρησιμοποιεί τις εντολές που δέχεται η gpu. Οπότε το να ψάχνεις επιτάχυνση έτσι απλά σε κάποια γλώσσα νομίζω ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα. Μάλλον θα πρέπει να βρεις πως να ενσωματώσεις την gpu στον κώδικα σου, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις προς apongl programming ή πων να ενεργοποιήσεις την cuda της κάρτας.

Οπότε μάλλον στο τμήμα προγραμματισμού θα έπρεπε να ποστάρεις και όχι στο software.

Okay. Ευχαριστώ πολύ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...