djnoizeteck Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Την καλησπέρα μου φίλοι! Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για επιχείρηση το 2023. Να εξηγήσω λίγο την κατάσταση μου, είμαι 28 χρονών και σκέφτομαι να ανοίξω κάτι δικό μου. Ο λόγος έιναι κυρίως οτι έχω ενα μαγαζί στην πολυκατοικία μου το οποίο είναι 50τμ + 50τμ υπόγειο το οποίο προς το παρόν το νοικιάζουμε αλλα σε ενάμιση χρόνο απο τώρα ο ενοικιαστής βγαίνει στην σύνταξη, οπότε θέλω να το εκμεταλλευτώ εγώ. Αυτός το έχει τώρα mini-market παντοπωλείο αλλα ουτε λογος για κατι τετοιο καθως εχουμε αρκετα πλεον στην περιοχη. Η περιοχή είναι συνοικιακά Θεσσαλονίκη και δίπλα υπάρχει τεράστιο πάρκο και πλατεία που έγιναν πριν απο 2 χρόνια, φρέσκα φρέσκα δηλαδή, στα οποία ειδικα το καλοκαιρι γινεται χαμος απο κοσμο. Ακριβώς δίπλα υπάρχει ενα μαγαζι κατι σαν 4all που το εχει ανοιξει φιλος και εχει μεσα καφέ. ποτα, παγωτό, διαφορα για mini-market κτλπ. Στα 300 μέτρα επίσης απο την άλλη μεριά της πλατείας υπάρχει ενα ίδιο μαγαζί. Απεναντι επίσης υπάρχει πιτσαρία-καφέ που παλι μόλις άνοιξε. Κάποιο πτυχίο που να μπορώ να εκμεταλλευτώ δεν έχω. Μουσική τεχνολογια ειχα σπουδάσει ενάμιση χρόνο αλλα σταμάτησα και απο εκεί οταν κατάλαβα τι μας μαθαίνουν τα ΙΕΚ με απαρχαιωμένο εξοπλίσμό. DJ ήμουν απο τα 15 μου μέχρι και το 2021 και απο τότε το εχω παρατήσει και εργάζομαι σαν freelancer διανομέας σε efood και wolt. Βγάζω παραπάνω απο οτι έβγαζα και δεν γυρνάω κάθε πρωί σουρωμένος για 80 στην καλυτερη ευρώ νυχτοκάματο το ΣΚ και 60 στην καλύτερη παλι τις καθημερινές. Επίσης (σημαντικό) ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ TRAP 🤣 Αυτά που ξέρω να κάνω είναι η μουσική τεχνολογία, επίσης ο φωτισμός (σε γάμους κυρίως εχω ασχοληθεί) αλλα ειναι τεράστιο ρίσκο και σε περιοχη μακρυα απο το κέντρο για να το κάνω studio/προβάδικο κτλπ. όπως επίσης και οι γάμοι είναι μόνο για 4 μήνες το καλοκαίρι και τον χειμώνα προσπαθείς απλά να επιβιώσεις απο μικρο-εκδηλώσεις (αν καταφερεις να παρεις και καμια γιατι στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι λίγο "φάρα" οπότε οι καινούριοι παίρνουν μόνο τις δουλειές που περισσεύουν η που για καποιο λογο αυτος που θα σου δώσει την δουλειά δεν μπορεί να την τρέξει ο ίδιος. Δεν θα ήθελα κατι τέτοιο ειναι η αλήθεια, όσο και αν μου αρέσει που είναι στον τομέα μου. Επίσης ασχολούμαι με υπολογιστές απο μικρός και είχα στο μυαλό μου στην αρχή το είχα για μαγαζί με εμπόριο - σερβις υπολογιστων και όχι μόνο γιατι ξέρω και μηχανήματα ήχου να φτιάχνω - αλλα δεν βγάζω άκρη αμα χρειάζεται πτυχίο για να μπορείς νόμιμα να κανεις σέρβις σε υπολογιστές η όχι. Για πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά! Τι θα κάνατε στην θέση μου? Δεν αναφέρω budget γιατι αυτή την στιγμή δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα θα έχω σε 1.5 - 2 χρόνια απο τώρα. Πολυ χονδρικά υπολογίζω στις 20.000 - 25.000 ευρώ αλλα ας μήν το βάλουμε σαν κριτήριο ακόμα.
Allan-Wake Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια από τα ίδια , έχω μαγαζί ανατολική Θεσσαλονίκη, έχω ρίξει ήδη 15 χιλιάδες για ανακαίνιση. Θα χτίσω σε λίγο τοίχο με παράθυρο και θα γίνει σπίτι. Είναι δίπλα σε μετρό, ότι πρέπει για φοιτητές να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια ή για τουρισμό σε Airbnb Επιλογές για μαγαζί δεν υπάρχουν. Καφέ, ψιλικά κλπ η πόλη δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει . Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από Allan-Wake 2
vamvakoolas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 οπως σου εγραψε: καλυτερα να ριξεις τα φραγκα σε μια ανακαινιση/αλλαγη χρησης του μαγαζιου ωστε να γινει διαμερισμα. Αν το ενοικιασεις θα εχεις ενα εξτρα εισοδημα...ακοπα 1
Maurikycli Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Αν το έχεις με τα ηλεκτρονικά και τα γκάτζετ και ΑΝ δεν χρειάζεται κάποιο πιστοποιητικό ηλεκτρονικού ας κοίταζες για ένα σχετικό μαγαζί με καλαμπαλίκια για κινητά και σχετικά είδη για δίκτυα. 1
korakios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 20 ώρες πριν, djnoizeteck είπε Μουσική τεχνολογια ειχα σπουδάσει ενάμιση χρόνο αλλα σταμάτησα και απο εκεί οταν κατάλαβα τι μας μαθαίνουν τα ΙΕΚ με απαρχαιωμένο εξοπλίσμό. απλά για ένα χαρτί πας εκεί 20 ώρες πριν, djnoizeteck είπε DJ ήμουν απο τα 15 μου μέχρι και το 2021 και απο τότε το εχω παρατήσει και εργάζομαι σαν freelancer διανομέας σε efood και wolt. Βγάζω παραπάνω απο οτι έβγαζα και δεν γυρνάω κάθε πρωί σουρωμένος για 80 στην καλυτερη ευρώ νυχτοκάματο το ΣΚ και 60 στην καλύτερη παλι τις καθημερινές. Επίσης (σημαντικό) ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ TRAP 🤣 πάρε ένα σετάκι για εγκαίνια μαγαζιών , καμιά παιδική παράσταση ,( η καλύτερή μου ήταν με θέατρο ) ούτε trap , ούτε νυχτοκάματα, είναι καλές "αρπαχτές" και περνά η ώρα ευχάριστα 20 ώρες πριν, djnoizeteck είπε Επίσης ασχολούμαι με υπολογιστές απο μικρός και είχα στο μυαλό μου στην αρχή το είχα για μαγαζί με εμπόριο - σερβις υπολογιστων και όχι μόνο γιατι ξέρω και μηχανήματα ήχου να φτιάχνω - αλλα δεν βγάζω άκρη αμα χρειάζεται πτυχίο για να μπορείς νόμιμα να κανεις σέρβις σε υπολογιστές η όχι. αυτό έχει πεθάνει καμιά 10ετία+ . Τώρα για να επιβιώσεις εκεί μόνο με μικρές επιχειρήσεις και ειδικότερα στήσιμο πλατφόρμας αποθήκης και πληρωμών , καλύτερα μαύρα και χαρτζιλίκι 1
djnoizeteck Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Μια από τα ίδια , έχω μαγαζί ανατολική Θεσσαλονίκη, έχω ρίξει ήδη 15 χιλιάδες για ανακαίνιση. Θα χτίσω σε λίγο τοίχο με παράθυρο και θα γίνει σπίτι. Είναι δίπλα σε μετρό, ότι πρέπει για φοιτητές να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια ή για τουρισμό σε Airbnb Επιλογές για μαγαζί δεν υπάρχουν. Καφέ, ψιλικά κλπ η πόλη δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει . 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε οπως σου εγραψε: καλυτερα να ριξεις τα φραγκα σε μια ανακαινιση/αλλαγη χρησης του μαγαζιου ωστε να γινει διαμερισμα. Αν το ενοικιασεις θα εχεις ενα εξτρα εισοδημα...ακοπα Tόσο χάλια δηλαδη! Όπως το φανταζόμουν... 2 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αν το έχεις με τα ηλεκτρονικά και τα γκάτζετ και ΑΝ δεν χρειάζεται κάποιο πιστοποιητικό ηλεκτρονικού ας κοίταζες για ένα σχετικό μαγαζί με καλαμπαλίκια για κινητά και σχετικά είδη για δίκτυα. Μια σκέψη ήταν να ξεκινούσα για αρχή ενα σκρουτζομάγαζο χωρίς να δεσμεύσω τον χώρο μου να χρησιμοποιω την αποθήκη μου π.χ. σε περίπτωση που χρειαζεται πτυχίο και τα σχετικά αλλα πάλι, δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να κάνω την διαφορά καθώς έχουν πλεον ανοιξει χιλιαδες σκρουτζομάγαζα και ειδικά με gadgets - κινεζιές κτλπ που πανω κατω ολα τα ίδια πουλάνε και στις ίδιες σχεδόν τιμές... 1 ώρα πριν, korakios είπε απλά για ένα χαρτί πας εκεί πάρε ένα σετάκι για εγκαίνια μαγαζιών , καμιά παιδική παράσταση ,( η καλύτερή μου ήταν με θέατρο ) ούτε trap , ούτε νυχτοκάματα, είναι καλές "αρπαχτές" και περνά η ώρα ευχάριστα Το θέμα ειναι οτι στην Θεσσαλονίκη ειδικά τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ λίγες και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτές για το βασικό σου εισόδημα. Η αλήθεια είναι οτι λείπει μια κρέπα απο την περιοχή. Ενα γυράδικο που έχουμε εδω κανει και κρέπες αλλα κρεπερί κανονική δεν υπάρχει στην περιοχή η βάφλες, δεν ξέρω βεβαια μετα κατα πόσο ξεφεύγει το budget για τέτοιο μαγαζί με όλες τις άδεις κτλπ που λογικά θα χρειαστώ για μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος η αν πρεπει να βγάλω καμινάδα στην ταράτσα κτλπ.
korakios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, djnoizeteck είπε Το θέμα ειναι οτι στην Θεσσαλονίκη ειδικά τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ λίγες και δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτές για το βασικό σου εισόδημα. 🤣 όχι και λίγες , απλά υπάρχει αρκετή προσφορά , βέβαια αν είσαι καλός πάντα θα σε προτιμούν (σε οποιαδήποτε εργασία) , αλλά για αρπαχτές μίλησα , όχι για ξεκίνημα ως βασική εργασία 1 ώρα πριν, djnoizeteck είπε Η αλήθεια είναι οτι λείπει μια κρέπα απο την περιοχή. Ενα γυράδικο που έχουμε εδω κανει και κρέπες αλλα κρεπερί κανονική δεν υπάρχει στην περιοχή η βάφλες, δεν ξέρω βεβαια μετα κατα πόσο ξεφεύγει το budget για τέτοιο μαγαζί με όλες τις άδεις κτλπ που λογικά θα χρειαστώ για μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος η αν πρεπει να βγάλω καμινάδα στην ταράτσα κτλπ. πρέπει να βρεις άτομο ή να φας πολύ τρέξιμο , για κρέπες δε νομίζω να θέλει καμινάδα ,μόνο για ψητά αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος έχω δει καφέ/μίνι μάρκετ να ανοίγει δίπλα σε καφέ και το 2ο έκλεισε επειδή αυτός που άνοιξε έχει και καλό καφέ και σε καλή τιμή το ίδιο και για γυράδικα , δλδ αν έχεις ποιότητα και καλή τιμή χτυπάς άνετα. Αν το/τα υπάρχων τα διαθέτει τότε μην το σκέφτεσαι Άποψή μου είναι βρες σε άλλη περιοχή μαγαζί που να πηγαίνει καλά και να χωθείς για ένα διάστημα να μάθεις τι παίζει , ή και συνέταιρος για λίγο διάστημα όμορφα και εξηγημένα , απλά ξέχνα 8ωρα αργίες κτλ , 12+ ώρες σίγουρα όλο το χρόνο θα είσαι , ειδικά στις αρχές μέχρι να βρεις άτομο εμπιστοσύνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα