Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, great είπε

Και επειδη εγω εχω βαλει wifi διακοπτες ειναι παρα πολυ ευκολο καταλαθος να πατησεις το κουμπι στο κινητο χωρις να εχεις βγαλει της ασφαλειες και απλα να διαλυσεις ολο το συστημα. Ειναι αποτελεσματικα οσο δεν παει αλλα σε συρωμενα, οχι αυτοματα, σε αυτοματα ειναι shit waiting to happen

Θεωρητικά θα πρέπει να έχει ασφαλιστικό και μόλις ζοριστεί το μοτέρ να κόβει την παροχή. Μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνος σου για να δεις αν ισχύει

12 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Παντα ειχα ανοικτα τα στορια οταν εμενα στον 2ο και 3ο οροφο

Δεν είναι και πολύ σοφό αυτό. Είναι ναι μεν λιγότερο πιθανό, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε διάρηξη σε μπαλκόνι σε 2ο ή και σε 5ο όροφο.

16 ώρες πριν, great είπε

επιβάλετε αυτο. Οπως αν και τωρα δεν τα βαζουν δεν ξερω πρεπει να πεις εσυ, ενω τοτε στο σπιτι που λεω το 2000 ειχαμε, "μαγνητάκι" στο τζαμι που ειναι για κραδασμους. Αμα το σπασει βαράει.

Φυσικά είναι πολύ σωστό σε κάθε παράθυρο να μπαίνει ένας αισθητήρας θραύσης κρυστάλλων. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τον βάζουν στην γραμμή μαζί με την παγίδα ενώ το κόστος δεν είναι και είναι ουσιαστικό.

4 ώρες πριν, Silenzio είπε

στα επικαθήμενα μπαίνει μανιβέλα, στη παραγγελία όμως όχι ε κτων υστέρων, επειδή ήταν ήδη μεγάλο το ποσό δεν έβαλα και το έχω μετανιώσει, όχι για ασφάλεια αφου αν γίνει κάτι απο την εξώπορτα θα φύγεις, σιγά μην είναι έκτακτο γεγονός και ψάχνεις να δεις που έχεις το κοντάρι.

Γίνεται μια διακοπή, τι θα κάνεις μεσα στη μέρα με κλειστά ρολά και χωρίς φώτα ?

είχα ρωτήσει και τον ηλεκτρολόγο και τον αλουμινά, πως θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα κέντρο ελέγχου με μπαταρία για τέτοια έκτακτη περίπτωση, ο ένας με παρέπεμπε στον άλλο, εδώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? γίνεται αυτό ? στη δική μου περίπτωση που είναι παλιο σπίτι δεν έχουν ξεχωριστή ασφάλεια τα ρολα είναι μαζί με του υπόλοιπου δωματίου. Θα μπορούσε εκεί κάτω απο τον ηλεκτρολογικό πίνακα να μπει ένα χωνευτό κουτί με μπαταρία ? το έχει κάνει κανείς ?

3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αντιμετωπίζω το ίδιο ζήτημα από θέμα ασφαλείας. Πες ότι συμβαίνει ένα σοβαρό περιστατικό, πυρκαγιά σεισμός οτιδήποτε, και κόβεται το ρεύμα... πρέπει η πρόσβαση στο μπαλκόνι να είναι εφικτή!!!

Ευτυχώς σε εμένα ο ηλεκτρολόγος έχει τα ρολά σε δική τους γραμμή και μπορεί να μπει μια μπαταρία ειδικά για αυτά, ο δε πίνακας ευτυχώς υπήρχε αποθήκη και μπήκε εκεί εξαρχής. Άλλη λύση σοβαρή και με σοβαρό κόστος όμως, είναι το υβριδικό φωτοβολταϊκό με αποθήκευση. Βγαίνει και πρόγραμμα τώρα.

Αυτό που θέλετε δεν είναι μία σκέτη μπαταρία. Η μπαταρία δίνει DC ρεύμα ενώ το moter δουλεύει με AC. Άρα θέλετε αρχικά συν ένα inverter. Έπειτα θες το κύκλωμα το οποίο θα ανοίγει την παροχή της μπαταρίας όταν πέφτει το ρεύμα και θα φορτίζει την μπαταρία όταν έρχεται ξανά. Τι μας κάνουν όλα αυτά ; UPS. Ένα UPS του εμπορίου θα σας κάνει δουλειά, αν το μοτερ δεν τραβάει τεράστια ποσά ενέργειας πχ 2Kw+, διότι όσο ποιο πολύ ανεβαίνεις, ανεβαίνει και εκθετικά το κόστος και το μέγεθος.

Αν βρούμε πάντως ότι δεν υπάρχουν τεράστια ποσά ενέργειας που τραβάει ένας τέτοιος μηχανισμός τότε μπορείτε να βρείτε ένα ups που μπαίνει στον τοίχο, να το βάλετε δίπλα στον πίνακα και να κάνετε την δουλειά σας. Ακόμη αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω και να συνδέσετε και 1-2 οικονομικές λάμπες έτσι ώστε να έχετε ένα στοιχειώδη φωτισμό στο σπίτι.

Φυσικά όλο αυτό απαιτεί ξεχωριστή γραμμή, ή ιδιαίτερη προσοχή. Αν για παράδειγμα η γραμμή του ρολού είναι ίδια με της πρίζας και την ώρα της διακοπής έχεις κουμπωμένη πάνω την ηλεκτρική σόμπα, θα το κλάψεις το UPS.

Ελπίζω να βοήθησα αλλά ένα μικρό Disclaimer, καθώς δεν είμαι ηλεκτρολόγος και τα παραπάνω συμπεράσματα τα έχω βγάλει απ΄τις γνώσεις μου πάνω στους Η/Υ και ότι εμπειρία έχω πάνω σε εγκαταστάσεις κεντρικών UPS.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Θεωρητικά θα πρέπει να έχει ασφαλιστικό και μόλις ζοριστεί το μοτέρ να κόβει την παροχή. Μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνος σου για να δεις αν ισχύει

οχι δεν εχει, διοτι εχουμε σπασει ρολα στο κατεβασμα επειδη η πλατη καρεκλασ ακουμπουσε στο τζαμι οποτε..... 

15 ώρες πριν, lasithi12 είπε

τι διακοπτες εχεις για τα ρολα;

Nedis, απο skroutz. (θελει ουδέτερο)

51 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τι μας κάνουν όλα αυτά ; UPS. Ένα UPS του εμπορίου θα σας κάνει δουλειά, αν το μοτερ δεν τραβάει τεράστια ποσά ενέργειας πχ 2Kw+, διότι όσο ποιο πολύ ανεβαίνεις, ανεβαίνει και εκθετικά το κόστος και το μέγεθος.

Το ειπα και εγω πιο πανω, μπορειτε να το βαλετε μονιμα με εναν διακοπτη για να κοβει την παροχη εφοσον εχει ρευμα και να μην κανει μπαμ και για ωρα αναγκης να το βαζετε. Εμας εκλεισε τεραστια ρολα (μεγαλα ολο το μπαλκονι) με ενα 600αρι UPS 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου. Σίγουρα είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στο μπαλκόνι. Η αίσθηση οτι κάποιος βρίσκεται εκεί όταν είναι τα παιδιά μέσα είναι απόλυτα τρομακτική. Η λύση στο πρόβλημα σου λοιπόν πρέπει να είναι αρχικά η αποτροπή τέτοιας ενέργειας. Θα πρέπει να μην έχεις πράγματα στο μπαλκόνι που μπορούν να τους προσελκύσουν. Πάρε τη ντουλάπα από εκεί,μην αφήνεις ρούχα απλωμένα, ποδήλατα και γενικά ότι μπορεί να προσελκύσει Ρώμα που περνούν τυχαία με το αγροτικό ( έχει συμβεί σε γνωστό μου ανέβηκαν και πήραν τα ρούχα, παπούτσια και τα ποδήλατα). Και στη συνέχεια βάλε πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας ΕΞΩ από το ρολό ώστε να το βλέπουν και να τους αποτρέπει .Αν έχεις πρίζες στο μπαλκόνι να τις απομονώσεις από το πίνακα για μη δώσεις ρεύμα σε εργαλεία που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν. Θεωρώ ότι τη ντουλάπα τη μετακίνησαν Ρώμα που ανέβηκαν για να τη ψάξουν.Αν κάνεις τα παραπάνω δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Επεξ/σία από takis1975
Δημοσ.
1 ώρα πριν, great είπε

Το ειπα και εγω πιο πανω, μπορειτε να το βαλετε μονιμα με εναν διακοπτη για να κοβει την παροχη εφοσον εχει ρευμα και να μην κανει μπαμ και για ωρα αναγκης να το βαζετε. Εμας εκλεισε τεραστια ρολα (μεγαλα ολο το μπαλκονι) με ενα 600αρι UPS 

Το αυθέρετο δεν είναι καλό. Εκεί που μπορείς εσύ να θες ένα 600αρι άλλος να θέλει 1000αρι ή 300αρι. Καθώς σε VA παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως η απόδοση του ups. 600αρι από 600αρι διαφέρει.

28 λεπτά πριν, takis1975 είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Σίγουρα είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στο μπαλκόνι. Η αίσθηση οτι κάποιος βρίσκεται εκεί όταν είναι τα παιδιά μέσα είναι απόλυτα τρομακτική. Η λύση στο πρόβλημα σου λοιπόν πρέπει να είναι αρχικά η αποτροπή τέτοιας ενέργειας. Θα πρέπει να μην έχεις πράγματα στο μπαλκόνι που μπορούν να τους προσελκύσουν. Πάρε τη ντουλάπα από εκεί,μην αφήνεις ρούχα απλωμένα, ποδήλατα και γενικά ότι μπορεί να προσελκύσει Ρώμα που περνούν τυχαία με το αγροτικό ( έχει συμβεί σε γνωστό μου ανέβηκαν και πήραν τα ρούχα, παπούτσια και τα ποδήλατα). Και στη συνέχεια βάλε πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας ΕΞΩ από το ρολό ώστε να το βλέπουν και να τους αποτρέπει .Αν έχεις πρίζες στο μπαλκόνι να τις απομονώσεις από το πίνακα για μη δώσεις ρεύμα σε εργαλεία που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν. Θεωρώ ότι τη ντουλάπα τη μετακίνησαν Ρώμα που ανέβηκαν για να τη ψάξουν.Αν κάνεις τα παραπάνω δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Μεσοβέζικες λύσεις οι οποίες στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο target group κλεφτών που κάνουν μικροκλοπές. Μια κάμερα στο μπαλκόνι λύνει τα όσα λες χωρίς να χαλάσει την βολή του χαλώντας πρίζες και φυσικά αποτρέπει και πιο επιδέξιους κλέφτες.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, manolis940 είπε

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν έχουν. Αν κάνει δοκιμή για να δει αν ισχύει, μπορεί να το διαπιστώσει με τον άσχημο τρόπο.

UPS. Ένα UPS του εμπορίου θα σας κάνει δουλειά, αν το μοτερ δεν τραβάει τεράστια ποσά ενέργειας πχ 2Kw+, διότι όσο ποιο πολύ ανεβαίνεις, ανεβαίνει και εκθετικά το κόστος και το μέγεθος.

Ναι, ένα καλό ups 1000ρι είναι μια χαρά. Τα ρολά τραβάνε 200-300watt, έχουν όμως μεγάλο ρεύμα εκκίνησης οπότε καλό είναι να αντέχει το ups.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, great είπε

έχετε ξεχωριστή γραμμή για όλα τα ρολά μαζί ? να φανταστώ μόνο σε αυτή τη περίπτωση γίνεται ? θα ηθελα να δω πως το έχετε φτιάξει. το ups που το χωρέσατε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως επαγγελματίας που φτιάχνει και τοποθετεί κούφωμα και ρολά θα σου απαντήσω για την ασφάλεια κλπ.

Πρώτον τα ρολά σου είναι εξωτερικα γιατί πολύ απλά το ύψος της μπαλκονόπορτας είναι χαμηλό και αν έμπαιναν επικαθημενα θα χαμήλωνε αρκετά το ύψος της πόρτας.

Αυτό έχει ως συνέπεια να είναι εύκολα προσβάσιμος και επισκέψιμος ο άξονας που δένει η ψάθα...και σε δευτερόλεπτα μπορεί κάποιος να ξεμπλοκαρει την ψάθα και να την σηκώσει με τα χέρια....ακόμη και βαρέως τύπου προφίλ.Αυτο δυσκολεύει ΑΝ έχεις δέστρες ασφαλείας που είναι βιδωτες στον άξονα και σωστά τοποθετημένες.

Τα συρόμενα ανοίγουν εύκολα όπως προείπαν αν παραβιάσεις την εξωτερική χούφτα.

Τα ανοιγομενα με ένα λοστακι,χοντρό κατσαβίδι η κάτι τέτοιο ανοίγουν εύκολα...εκτός αν υπάρχει περιμετρικός που δυσκολεύει αρκετά.εσενα δεν είναι με περιμετρικό από ότι βλέπω 

Επίσης όντως ένα κοινό ups 600va είναι αρκετο και για αρκετά μεγαλύτερα ρολά.

Βάλε συναγερμό.

Επεξ/σία από babisgr
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisgr είπε

Ως επαγγελματίας που φτιάχνει και τοποθετεί κούφωμα και ρολά θα σου απαντήσω για την ασφάλεια κλπ.

Επίσης όντως ένα κοινό ups 600va είναι αρκετο και για αρκετά μεγαλύτερα ρολά.

έχετε δει τέτοια δουλειά ? δηλαδή ups στον ηλεκτρολογικό πίνακα ? αν δεν είναι σε ξεχωριστή γραμμή τα ρολά τι γίνεται ? σε εμένα είναι σε διάδρομο ο πίνακας, που θα μπορούσε να μπει το ups με τέτοιο όγκο που έχει δε χωράει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Silenzio είπε

έχετε ξεχωριστή γραμμή για όλα τα ρολά μαζί ? να φανταστώ μόνο σε αυτή τη περίπτωση γίνεται ? θα ηθελα να δω πως το έχετε φτιάξει. το ups που το χωρέσατε ?

κατσε να βαλω το ποστ γιατι πρεπει να το έχεις χάσει μεσα στα άλλα.

Στις 4/3/2023 στις 12:22 ΜΜ, great είπε

Θα πω για τα δικα μου και για του θειου μου. Δεν εχουν, δεν ειχαν ποτε και δεν βαζουν. Ο μονος τροπος ειναι να σπασεις τον μηχανισμο για να τα κλεισεις ανοιξεις. Μπορει παλια να ειχαν αλλα να εχουν.

Στο λεω με σιγουρια διοτι ολοι στις φωτιες ειμασταν με παντζουρια ανοιχτα αλλα θελαμε να τα κλεισουμε για να μην κανουν πλιαστικο. Φεραμε ολους τους μαστωρους δεν υπηρχε τροπος απο το να το καταστρεψεις, τελικα αυτο που εγινε ειναι με ενα UPS δωσαμε ρευμα στην ασφαλεια που ειχε τα ρολα αφου ανοιξε τον πινακα ηλεκτρολογος και κατεβηκαν ολα τα ρολα.

Αλλα επειδη το εχω σηζητησει και με αλλους για το θεμα ολοι λενε οτι δεν μπορει εχει διακοπτη ασφαλειας να τα ανοιγεις κλεινεις αλλα στην πραξη actuall ατομα που εχουν ηλεκτρικα ρολλα δεν ειχαν τετοιο διακοπτη.

δεν εχουμε βαλει μονιμα. Οπως γραφω ηταν μια λυση που δοθηκε μετα απο σκεψη δικη μου και με τον ηλεκτρολογο. Αλλα οπως αναφερουν και αλλοι μπορει να γινει και μονιμοι. Δεν χρειαζετε να ειναι ξεχωριστη η γραμμη απλα εναν καλο και γατονι ηλεκτρολογο. Δεν το εχουμε μονιμα οπως γραφω.

Η λογικη λεει οτι μπορει να μπει μόνιμα με το καταλληλο σχεδιο. Τo UPS αναγκαστικα θα ειναι στο πατωμα ή σε κανα τραπεζακι διπλα στον πινακα ακουμπισμενω εκει δεν εχεις αλλη λυση. Οταν το καναμε αυτο απλα το ειχα  στο πατωμα ακουμπησει και εγινε η δουλεια. Ξαναλεω γινεται, απλα βρες εναν καλο ηλεκτρολογο μην κανεις κατι μονος σου εαν δεν εισαι γνώστης.

Επίσης οπως επιβεβαιωνη και ο τεχνικός απο πάνω με ενα 600αρι εισαι καλά. Εμας είναι 4 ρολλα στην σειρα στο μπαλκονι απο 1.6μ μήκος και 2.30 υψος το καθενα (και ενα πλαινο μικροτερο)  και εκλεισαν χωρις προβληγμα και χωρις να αρχισει να κανει μπιμπιμπ οτι δεν εχει αλλη μπαταρία.

Το αυθέρετο δεν είναι καλό. Εκεί που μπορείς εσύ να θες ένα 600αρι άλλος να θέλει 1000αρι ή 300αρι. Καθώς σε VA παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως η απόδοση του ups. 600αρι από 600αρι διαφέρει.

σε τι διαφερει ? VA ειναι, νουμερα, το 600 ειναιν 600, τωρα ναι σιγρουα αλλο το APC Και αλλο το turbox, ως αντοχη στον χρονο βασικα. Το turbox μπορει με την τριτη να τα φτυσει. Τωρα δεν εχει καμια σχεση το αν ειναι online, line interactive και τετοια, δεν προστατευεις συσκευες, ρευμα θες να δωσεις για να κανεις την δουλεια σου.

Επεξ/σία από great
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

έχετε δει τέτοια δουλειά ? δηλαδή ups στον ηλεκτρολογικό πίνακα ? αν δεν είναι σε ξεχωριστή γραμμή τα ρολά τι γίνεται ? σε εμένα είναι σε διάδρομο ο πίνακας, που θα μπορούσε να μπει το ups με τέτοιο όγκο που έχει δε χωράει..

προσωπικά έχω βάλει σε ρολά γκαραζόπορτας με φτιαχτή βάση στον τοίχο.Οχι στον πίνακα, αλλά τροφοδοτεί μόνο το ρολό.

Επεξ/σία από babisgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/3/2023 στις 6:49 ΜΜ, great είπε

Επίσης οπως επιβεβαιωνη και ο τεχνικός απο πάνω με ενα 600αρι εισαι καλά. Εμας είναι 4 ρολλα στην σειρα στο μπαλκονι απο 1.6μ μήκος και 2.30 υψος το καθενα (και ενα πλαινο μικροτερο)  και εκλεισαν χωρις προβληγμα και χωρις να αρχισει να κανει μπιμπιμπ οτι δεν εχει αλλη μπαταρία.

Αν είναι κλειστά όμως και θέλεις να τα ανοίξεις; Πρέπει να είναι πιο ζόρι το ανέβασμα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Doubt είπε

Αν είναι κλειστά όμως και θέλεις να τα ανοίξεις; Πρέπει να είναι πιο ζόρι το ανέβασμα.

ναι δεν εχω απαντηση σε αυτο γιατι δεν το εχω κάνει. Θα σου ελεγα απλα να το δοκιμασεις και να το μετρησεις.

Δημοσ.
Στις 5/3/2023 στις 11:29 ΠΜ, manolis940 είπε

Δεν είναι και πολύ σοφό αυτό. Είναι ναι μεν λιγότερο πιθανό, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε διάρηξη σε μπαλκόνι σε 2ο ή και σε 5ο όροφο.

Σε τελευταιο οροφο μπορει να μπει απο την ταρατσα, στον 2ο οροφο πως θα παει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Σε τελευταιο οροφο μπορει να μπει απο την ταρατσα, στον 2ο οροφο πως θα παει;

για πλάκα και μεχρι 3ο 4ο, αναρριχητες τους εχουν ονομασει πιανονται απο καγκελα, τεντες, σωλήνες, ακομα και απο την μπροστινη μερια της πολυκατοικίας μερα μεσημερι και απλα απορει ο κοσμος "μα καλα δεν τους ειδε κανεις?"

Και εδω ερχετε παλι το θεμα με τους γειτονες.

Αλλοι με φορτηγο κανονικα ηταν και αδειαζαν το σπιτι και δεν ειπε κανεις τιποτα σε ολοκληρη την πολυκατοικια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...