Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Τιγράκια βλέπω ότι δεν έχει προτείνει κανείς μέχρι στιγμής, ως μέσο καθυστέρησης προσπάθειας διάρρηξης (εκτός κι αν μου διέφυγε).

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Τα δικά μας πατζουρια δεν ανοίγουν με τίποτα (μόνο αν το σπάσουν προφανώς).

Αυτα τα ειχα μιλαμε στο σπιτι Πατησια 2000. Κανουν δουλεια οπως και οι πυροι, ΑΛΛΑ

σε ηλεκτρικα ρολλα πρεπει να προσεχεις παρα πολυ και να εχεις πανω απο τα κουμπια στον τοιχο ειδικο καλυμα που πουλανε ωστε να μην τα ανοιγεις εαν δεν εχεις βεβαιωθει οτι τα εχεις απασφαλισει. 

Και επειδη εγω εχω βαλει wifi διακοπτες ειναι παρα πολυ ευκολο καταλαθος να πατησεις το κουμπι στο κινητο χωρις να εχεις βγαλει της ασφαλειες και απλα να διαλυσεις ολο το συστημα. Ειναι αποτελεσματικα οσο δεν παει αλλα σε συρωμενα, οχι αυτοματα, σε αυτοματα ειναι shit waiting to happen

6 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Τα δικά μας πατζουρια δεν ανοίγουν με τίποτα (μόνο αν το σπάσουν προφανώς).

επισης προφανως και μπορουν να τα σπασουν οση φασαρια και να κανουν και εδω ερχετε το πρωτο που εγραψα ποσο καλα τα εχεις με τους γειτονες. Σε φίλο με κομπρεσέρ κανανε δουλεια μερα μεσημερι και κανεις δεν ασχοληθηκε.

Επεξ/σία από great
  • Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, great είπε

επισης προφανως και μπορουν να τα σπασουν οση φασαρια και να κανουν και εδω ερχετε το πρωτο που εγραψα ποσο καλα τα εχεις με τους γειτονες. Σε φίλο με αμορτισερ κανανδε δουλεια μερα μεσημερι και κανεις δεν ασχοληθηκε.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι είναι απλά πατζουρια (οχι ηλεκτρικά), οριζόντιας δηλαδή κίνησης.

Και βέβαια το γεγονός ότι έχουμε και συναγερμό με μαγνητικές επαφές (μέσα έξω, δηλαδή και σε πατζουρια και σε τζάμι).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Τιγράκια βλέπω ότι δεν έχει προτείνει κανείς μέχρι στιγμής, ως μέσο καθυστέρησης προσπάθειας διάρρηξης (εκτός κι αν μου διέφυγε).

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Τα δικά μας πατζουρια δεν ανοίγουν με τίποτα (μόνο αν το σπάσουν προφανώς).

Θυμηθηκα τωρα οτι στην οικοδομη του 1995 που ανεφερα παραπανω, στην κουζινα εχω τετοια. Πριν αρκετα χρονια προσπαθησαν να ανοιξουν και δεν τα καταφεραν. Μαλιστα στηριχτηκε με το αριστερο χερι στον τοιχο για να βαλει δυναμη, με λερωμενο χερι και εμεινε και η μουντζα στον τοιχο.

Ειχα φερει την σημανση να παρει αποτυπωματα αλλα στο τραχυ του τοιχου, νομιζω πως δεν καταφερε να παρει καλο αποτελεσμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Και βέβαια το γεγονός ότι έχουμε και συναγερμό με μαγνητικές επαφές (μέσα έξω, δηλαδή και σε πατζουρια και σε τζάμι).

επιβάλετε αυτο. Οπως αν και τωρα δεν τα βαζουν δεν ξερω πρεπει να πεις εσυ, ενω τοτε στο σπιτι που λεω το 2000 ειχαμε, "μαγνητάκι" στο τζαμι που ειναι για κραδασμους. Αμα το σπασει βαράει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμάς μάς έκλεψαν. Όσο παρανοϊκό καί αν ακούγεται υπάρχει ειδική ομάδα κλεφτών/ληστών με κωδικό όνομα αναρριχητές. Ανεβαίνουν από τους σωλήνες του αερίου κυρίως 3-4-5 όροφο που δέν περιμένει κανείς αργά το βράδυ και βουτάνε ό,τι βρουν 

Επεξ/σία από costacurta
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 3/3/2023 στις 1:24 ΜΜ, andreaspA είπε

Περα απο το θεμα της εμφανισης, απορια εχω γιατι δεν ειναι ολα τα ρολα εξωτερικα. Πρωτα πρωτα, ασχετα με την σειρα κουφωματων, και το marketing ειναι 100% φορες καλυτερα ενεργειακα. Οταν το ρολο ειναι κατω απο το δοκαρι, οτι σειρα και να ειναι το κουφωμα, ειδικα οταν ειναι κατεβασμενο το ρολο, φυσαει βορειας!

Οι γυφτοι ανοιγουν τα παντα. Δυστυχως δεν μπορω να στειλω βιντεο απο καμερες σπιτιου που εχω αποζημιωσει. σε 4 λεπτα με το ρολοι, 28.000€ αποζημιωμένα αντικείμενα για κλοπή + τιμαλφη αλλα 30.000€ και 5000€ ζημιές!

που φυσάει βοριάς ακριβώς?

το θέμα της εμφάνισης δεν είναι λίγο, κατα τη γνώμη μου τα εξωτερικά ρολά είναι αντιαισθητικά όσο δε πάει.

επειδή έχω επικαθήμενα, κανένα θέμα με "βοριάδες", το κουτί μου με θερμοδιακοπή δεν έχει καθόλου απώλειες, τώρα αν σου έτυχε περίπτωση που δεν έγινε καλή εγκατάσταση άλλο αυτό.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, great είπε

Και επειδη εγω εχω βαλει wifi διακοπτες ειναι παρα πολυ ευκολο καταλαθος να πατησεις το κουμπι στο κινητο χωρις να εχεις βγαλει της ασφαλειες και απλα να διαλυσεις ολο το συστημα. Ειναι αποτελεσματικα οσο δεν παει αλλα σε συρωμενα, οχι αυτοματα, σε αυτοματα ειναι shit waiting to happe

τι διακοπτες εχεις για τα ρολα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

που φυσάει βοριάς ακριβώς?

το θέμα της εμφάνισης δεν είναι λίγο, κατα τη γνώμη μου τα εξωτερικά ρολά είναι αντιαισθητικά όσο δε πάει.

επειδή έχω επικαθήμενα, κανένα θέμα με "βοριάδες", το κουτί μου με θερμοδιακοπή δεν έχει καθόλου απώλειες, τώρα αν σου έτυχε περίπτωση που δεν έγινε καλή εγκατάσταση άλλο αυτό.

Αν συζητας για ολοκαινουργια κουφωματα.... οκ. Και παλι ομως εχει απωλειες. Οταν ειναι κατεβασμενο το ρολο, μια τρυπα υπαρχει απεξω που φερνει αερα μεσα στο κουτι.

Σε παλια κουτια παντως του 2004, εκανα μια δοκιμη προχτες. Ανοιξα τα κουτια και κολλησα ενα 3ποντο φελιζολ θερμοπροσοψης απο μεσα. Μιλαμε για τρομερη διαφορα! Για πρωτη φορα στην ιστορια ο ημιυπαιθριος εχει ιδια θερμοκρασια με το υπολοιπο σπιτι.

Προσωπικα παντως πιο αντιαισθητικα μου φαινονται τα κουτια κατω απο τα δοκαρια παρα τα εξωτερικα. Τα εξωτερικα με μια τσιμεντοσανιδα που ανοιγει τα κανεις τοιχο. Τα εσωτερικα, φαινεται μια επιφανεια αλουμινιου ασπρη, γκρι ή οτι ειναι τελος παντων.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα ανοίγουν..θέλει σίγουρα συναγερμό με εξωτερικές δέσμες -πέρα απο παγίδες σε μπατζούρια και αλουμίνια...

Επίσης το πιο βασικό δεν κρατάμε ποτέ πολλά χρήματα στο σπίτι ούτε ιδιαίτερα πολύτιμα αντικείμενα. Καλώς ή κακώς περάσενε οι καιροί που δεν υπήρχε φόβος.....

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αν συζητας για ολοκαινουργια κουφωματα.... οκ. Και παλι ομως εχει απωλειες. Οταν ειναι κατεβασμενο το ρολο, μια τρυπα υπαρχει απεξω που φερνει αερα μεσα στο κουτι.

Σε παλια κουτια παντως του 2004, εκανα μια δοκιμη προχτες. Ανοιξα τα κουτια και κολλησα ενα 3ποντο φελιζολ θερμοπροσοψης απο μεσα. Μιλαμε για τρομερη διαφορα! Για πρωτη φορα στην ιστορια ο ημιυπαιθριος εχει ιδια θερμοκρασια με το υπολοιπο σπιτι.

Προσωπικα παντως πιο αντιαισθητικα μου φαινονται τα κουτια κατω απο τα δοκαρια παρα τα εξωτερικα. Τα εξωτερικα με μια τσιμεντοσανιδα που ανοιγει τα κανεις τοιχο. Τα εσωτερικα, φαινεται μια επιφανεια αλουμινιου ασπρη, γκρι ή οτι ειναι τελος παντων.

το 2020 τα έβαλα σε παλιο σπίτι του 74, europa 8500 ανοιγόμενα και 6000 επάλληλο σαλονιού. Θα το κοιτάξω αυτό για τη τρύπα που λες αν και δύσκολο το θεωρώ.

εμένα προσωπικα στο εσωτερικό μέρος μου αρέσει η επιφάνεια αλουμινίου (γκρι) αλλά γούστα είναι αυτά και ότι αρέσει στο καθένα..

• Like 1
Δημοσ.

Να φανταστω οσοι μενουν σε ενδιαμεσους οροφους, πλην πρωτο και τελευταιο, δεν εχουν καποια ιδιαιτερη ανησυχια, ετσι; Παντα ειχα ανοικτα τα στορια οταν εμενα στον 2ο και 3ο οροφο. Πλεον απο την αλλη.. παντα κλειστα!!

Δημοσ.

το ηλεκτρικά με ανησυχει

φανταζομαι θα υπάρχει τρόπος να χακαρουν τον μηχανισμο και να ανοιξουν τα πατζουρια

ελπιζω να μην ειναι αθορυβα

Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 8:26 ΜΜ, Witcher1st είπε

Παντως οσα σπιτι εχω δει σημερα, μονο στη δικη μας πολυκατοικια τα ρολα ειναι εξωτερικα..

Είναι επειδή δεν είχαν προβλέψει το απαραίτητο ύψος για να μπει το ρολό μέσα στο κάσωμα... Γι αυτό το βγάζουν εκτός, γιατί εντός δεν γίνεται να το έχεις, δεν θα μπορέσουν να μπουν κουρτίνες και είναι και αντιαισθητικό.

Μια λύση που δεν ξέρω αν γίνεται να μπει τώρα είναι οι πίροι που γατζώνουν το ρολό στο κάσωμα και δεν ανοίγει. Με κίνδυνο να ξεχαστείς να πας να ανοίξεις το ρολό χωρίς να τους απασφαλίσεις, να ζορισει και να κάψει το μοτέρ.

• Like 1
Δημοσ.

στα επικαθήμενα μπαίνει μανιβέλα, στη παραγγελία όμως όχι ε κτων υστέρων, επειδή ήταν ήδη μεγάλο το ποσό δεν έβαλα και το έχω μετανιώσει, όχι για ασφάλεια αφου αν γίνει κάτι απο την εξώπορτα θα φύγεις, σιγά μην είναι έκτακτο γεγονός και ψάχνεις να δεις που έχεις το κοντάρι.

Γίνεται μια διακοπή, τι θα κάνεις μεσα στη μέρα με κλειστά ρολά και χωρίς φώτα ?

είχα ρωτήσει και τον ηλεκτρολόγο και τον αλουμινά, πως θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα κέντρο ελέγχου με μπαταρία για τέτοια έκτακτη περίπτωση, ο ένας με παρέπεμπε στον άλλο, εδώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? γίνεται αυτό ? στη δική μου περίπτωση που είναι παλιο σπίτι δεν έχουν ξεχωριστή ασφάλεια τα ρολα είναι μαζί με του υπόλοιπου δωματίου. Θα μπορούσε εκεί κάτω απο τον ηλεκτρολογικό πίνακα να μπει ένα χωνευτό κουτί με μπαταρία ? το έχει κάνει κανείς ?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Silenzio είπε

στα επικαθήμενα μπαίνει μανιβέλα, στη παραγγελία όμως όχι ε κτων υστέρων, επειδή ήταν ήδη μεγάλο το ποσό δεν έβαλα και το έχω μετανιώσει, όχι για ασφάλεια αφου αν γίνει κάτι απο την εξώπορτα θα φύγεις, σιγά μην είναι έκτακτο γεγονός και ψάχνεις να δεις που έχεις το κοντάρι.

Γίνεται μια διακοπή, τι θα κάνεις μεσα στη μέρα με κλειστά ρολά και χωρίς φώτα ?

είχα ρωτήσει και τον ηλεκτρολόγο και τον αλουμινά, πως θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα κέντρο ελέγχου με μπαταρία για τέτοια έκτακτη περίπτωση, ο ένας με παρέπεμπε στον άλλο, εδώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? γίνεται αυτό ? στη δική μου περίπτωση που είναι παλιο σπίτι δεν έχουν ξεχωριστή ασφάλεια τα ρολα είναι μαζί με του υπόλοιπου δωματίου. Θα μπορούσε εκεί κάτω απο τον ηλεκτρολογικό πίνακα να μπει ένα χωνευτό κουτί με μπαταρία ? το έχει κάνει κανείς ?

Αντιμετωπίζω το ίδιο ζήτημα από θέμα ασφαλείας. Πες ότι συμβαίνει ένα σοβαρό περιστατικό, πυρκαγιά σεισμός οτιδήποτε, και κόβεται το ρεύμα... πρέπει η πρόσβαση στο μπαλκόνι να είναι εφικτή!!!

Ευτυχώς σε εμένα ο ηλεκτρολόγος έχει τα ρολά σε δική τους γραμμή και μπορεί να μπει μια μπαταρία ειδικά για αυτά, ο δε πίνακας ευτυχώς υπήρχε αποθήκη και μπήκε εκεί εξαρχής. Άλλη λύση σοβαρή και με σοβαρό κόστος όμως, είναι το υβριδικό φωτοβολταϊκό με αποθήκευση. Βγαίνει και πρόγραμμα τώρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...