Witcher1st Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Εχω παραγγειλει μια καμερα και θα δουμε πως θα παει. Θελω να επαναφερω την ερωτηση μου σχετικα με το εαν υπαρχει εφεδρικος τροπος για να ανοιξουν τα ηλεκτρικα στορια, πχ σε περιπτωση που εχουμε διακοπη ρευματος. Γινεται με καποιο τροπο, εαν ανοιχθει το καπακι ή οχι;
manolis940 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 8 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εχω παραγγειλει μια καμερα και θα δουμε πως θα παει. Θελω να επαναφερω την ερωτηση μου σχετικα με το εαν υπαρχει εφεδρικος τροπος για να ανοιξουν τα ηλεκτρικα στορια, πχ σε περιπτωση που εχουμε διακοπη ρευματος. Γινεται με καποιο τροπο, εαν ανοιχθει το καπακι ή οχι; Λογικά ναι, δεν σου έχει όμως και μηχανισμό με σκοινί; 1 ώρα πριν, Doubt είπε Δυστυχώς, σε θέματα ασφάλειας, 1ος όροφος = ισόγειο, εδώ και πολλά χρόνια. Τα ρολά μάλλον δεν σώζονται, στα ανοιγόμενα βάλε πείρους ασφαλείας και μεμβράνες. Στο μπαλκόνι, φώτα με αισθητήρες κίνησης και συναγερμό. Σαν ενοικιαστής δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Υπάρχουν ασύρματοι συναγερμοί για να κάνεις την δουλειά σου αν είσαι ενοικιαστής και το σπίτι δεν έχει καλωδιώσεις.
Witcher1st Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, manolis940 είπε Λογικά ναι, δεν σου έχει όμως και μηχανισμό με σκοινί; Μονο κουμπι εχει για να ανεβοκατεβαινει το πατζουρι. Αλλα να μου πεις και μηχανισμο να εχει, αυτος βρισκεται εξω στη βεραντα, οποτε εαν γινει καμια διακοπη ρευματος δεν υπαρχει λυση. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από Witcher1st
manolis940 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Witcher1st είπε Μονο κουμπι εχει για να ανεβοκατεβαινει το πατζουρι. Αλλα να μου πεις και μηχανισμο να εχει, αυτος βρισκεται εξω στη βεραντα, οποτε εαν γινει καμια διακοπη ρευματος δεν υπαρχει λυση. Όχι γενικά έχουν ένα μηχανισμό τύπου τέντας από την μέσα μεριά, βλακεία σου είπα με το σχοινί. Μήπως έχει και εσένα απλά δεν έχεις το κοντάρι και δεν το έχεις προσέξει; Δεν βρίσκω δυστυχώς φωτογραφία. Άλλος μηχανισμός που θα μπορούσε να υπάρχει αλλά θα φαινόταν, είναι αυτός που βρίσκουμε συνήθως στις γκαραζόπορτες με το συρματόσχοινο Αποκλείεται να μην έχουν κάτι και να σε κλειδώνουν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Άσε που είναι και επικίνδυνο. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από manolis940
Witcher1st Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, manolis940 είπε Όχι γενικά έχουν ένα μηχανισμό τύπου τέντας από την μέσα μεριά, βλακεία σου είπα με το σχοινί. Μήπως έχει και εσένα απλά δεν έχεις το κοντάρι και δεν το έχεις προσέξει; Δεν βρίσκω δυστυχώς φωτογραφία. Άλλος μηχανισμός που θα μπορούσε να υπάρχει αλλά θα φαινόταν, είναι αυτός που βρίσκουμε συνήθως στις γκαραζόπορτες με το συρματόσχοινο Αποκλείεται να μην έχουν κάτι και να σε κλειδώνουν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Άσε που είναι και επικίνδυνο. Δεν υπαρχει τιποτα. Και ολα τα πατζουρια ειναι ηλεκτρικα, σε ολα τα δωματια.. Καποιος αλλος φιλος που να εχει ηλεκτρικα πατζουρια; Ασε που κανουν και τρελο θορυβο. Ακουω και τον απο πανω οποτε τα ανοιγοκλεινει.. Η πολυκατοικια ειναι παλια και πρεπει να εκαναν με το εξοικονομω καποιες αναβαθμισεις, οπως τα ηλεκτρικα πατζουρια και αντλια θερμοτητας, αλλα καλη δουλεια δεν εχει γινει. Ευτυχως ειμαι απλα ενοικιαστης.
andreaspA Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, Witcher1st είπε Καποιος αλλος φιλος που να εχει ηλεκτρικα πατζουρια; και εξωτερικο ρολο ηλεκτρικο του 1995, και ηλεκτρικα ETEM του 2022 δεν εχουν μανιβελα.
manolis940 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, Witcher1st είπε Δεν υπαρχει τιποτα. Και ολα τα πατζουρια ειναι ηλεκτρικα, σε ολα τα δωματια.. Καποιος αλλος φιλος που να εχει ηλεκτρικα πατζουρια; Ασε που κανουν και τρελο θορυβο. Ακουω και τον απο πανω οποτε τα ανοιγοκλεινει.. Η πολυκατοικια ειναι παλια και πρεπει να εκαναν με το εξοικονομω καποιες αναβαθμισεις, οπως τα ηλεκτρικα πατζουρια και αντλια θερμοτητας, αλλα καλη δουλεια δεν εχει γινει. Ευτυχως ειμαι απλα ενοικιαστης. 1 ώρα πριν, andreaspA είπε και εξωτερικο ρολο ηλεκτρικο του 1995, και ηλεκτρικα ETEM του 2022 δεν εχουν μανιβελα. Τραγικό και επικίνδυνο ταυτόχρονα. Θα πρότεινα να μιλήσετε στον ιδιοκτήτη και να σας βρει μια λύση, ειδικά αν έχετε παιδιά μες στο σπίτι. Αν δεν είναι πρόθυμος καλύτερα φτιάξτε απ'την τσέπη σας, καθώς με την ασφάλεια δεν πρέπει να ρίχνεις ζάρια.
andreaspA Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Τραγικό και επικίνδυνο ταυτόχρονα. Θα πρότεινα να μιλήσετε στον ιδιοκτήτη και να σας βρει μια λύση, ειδικά αν έχετε παιδιά μες στο σπίτι. Αν δεν είναι πρόθυμος καλύτερα φτιάξτε απ'την τσέπη σας, καθώς με την ασφάλεια δεν πρέπει να ρίχνεις ζάρια. Θα παω στον καθρεφτη να κανω εναν διαλογο Δεν εχω δει ποτε ηλεκτρικο ρολο με μανιβέλα. Εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει καποιο κουφωμα που να ανοιγει ετσι ωστε να βγεις εξω. Σε διαμερισμα βεβαια που θα πας εξω? στην βεραντα? τι να κανεις? να πηδηξεις για να σκοτωθεις απο την πτωση ? Στα ρολα του 2022, ειναι ημιυπογειο το σπιτι. Υπαρχει και ανοιγώμενο κουφωμα που μπορεις να βγεις εξω.
manolis940 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, andreaspA είπε Θα παω στον καθρεφτη να κανω εναν διαλογο Δεν εχω δει ποτε ηλεκτρικο ρολο με μανιβέλα. Εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει καποιο κουφωμα που να ανοιγει ετσι ωστε να βγεις εξω. Σε διαμερισμα βεβαια που θα πας εξω? στην βεραντα? τι να κανεις? να πηδηξεις για να σκοτωθεις απο την πτωση ? Στα ρολα του 2022, ειναι ημιυπογειο το σπιτι. Υπαρχει και ανοιγώμενο κουφωμα που μπορεις να βγεις εξω. Κρίμα, δεν έχω φωτογραφίες από τα προηγούμενα σπίτια που να απεικονίζουν το συγκεκριμένο μηχανισμό. Στην κυριολεξία με μια μανιβέλα τέντας έκανες την δουλειά σου. Στο ένα μάλιστα θυμάμαι ότι μου είχε καεί το μοτέρ και ο μόνος τρόπος ήταν η μανιβέλα μέχρι να το επισκευάσει ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση φωτιάς αυτή η μπαλκονόπορτα μπορεί να είναι η μοναδική σου διέξοδος για να βγεις στο μπαλκόνι. Στην χειρότερη πηδάς αλλά μπορεί ειτε η πυροσβεστική είτε κάποιος καλός γείτονας να σου φέρει μια σκάλα. 1
andreaspA Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 47 λεπτά πριν, manolis940 είπε Κρίμα, δεν έχω φωτογραφίες από τα προηγούμενα σπίτια που να απεικονίζουν το συγκεκριμένο μηχανισμό. Στην κυριολεξία με μια μανιβέλα τέντας έκανες την δουλειά σου. Στο ένα μάλιστα θυμάμαι ότι μου είχε καεί το μοτέρ και ο μόνος τρόπος ήταν η μανιβέλα μέχρι να το επισκευάσει ο ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση φωτιάς αυτή η μπαλκονόπορτα μπορεί να είναι η μοναδική σου διέξοδος για να βγεις στο μπαλκόνι. Στην χειρότερη πηδάς αλλά μπορεί ειτε η πυροσβεστική είτε κάποιος καλός γείτονας να σου φέρει μια σκάλα. Εχω και εγω ενα κουφωμα σε ημιυπαιθριο που εχει μανιβελα, αλλα δεν ειναι ηλεκτρικο. Ισως γινεται...δεν ξερω. 1
argimeg Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Επειδή έχεις μεγάλο μπαλκόνι, μια δέσμη η κουρτίνα σε συνδυασμό βέβαια με συναγερμό θα ήταν μια πολύ καλή λύση. Αν έχεις και από την άλλη μεριά μπαλκόνια θα χρειαστείς και από εκεί. Αυτό που θέλεις περισσότερο να διασφαλίσεις είναι να μην προσπαθήσει να μπει κάποιος μέσα ενώ κοιμάστε. Αυτό έχω κάνει και εγώ στο δικό μου σπίτι στα τεσσέρα ξεχωριστά μπαλκόνια που έχει. Ο ιδιοκτήτης φυσικά δεν πρόκειτε να σου κάνει κάτι τέτοιο οπότε τα δίνεις από την τσέπη σου και όταν φύγεις τα ξηλώνεις και τα τοποθετείς στο επόμενο σπίτι, αν χρειάζεται.
sharke Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) τα στορια κόβονται και με φαλτσέτα αθόρυβα,, πρόσθεσε μαγνητική παγίδα συναγερμού , και στα στορια αν εχεις (συναγερμο) , να ενεργοποιηθεί η σειρήνα αν κάποιος τα μετακινήσει, πριν κανει ζημιά και τα τζάμια-κουφωματα, 3-4ευρω κόστος εχει η μια Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2023 από sharke
great Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, Witcher1st είπε Δεν υπαρχει τιποτα. Και ολα τα πατζουρια ειναι ηλεκτρικα, σε ολα τα δωματια.. Καποιος αλλος φιλος που να εχει ηλεκτρικα πατζουρια; Θα πω για τα δικα μου και για του θειου μου. Δεν εχουν, δεν ειχαν ποτε και δεν βαζουν. Ο μονος τροπος ειναι να σπασεις τον μηχανισμο για να τα κλεισεις ανοιξεις. Μπορει παλια να ειχαν αλλα να εχουν. Στο λεω με σιγουρια διοτι ολοι στις φωτιες ειμασταν με παντζουρια ανοιχτα αλλα θελαμε να τα κλεισουμε για να μην κανουν πλιαστικο. Φεραμε ολους τους μαστωρους δεν υπηρχε τροπος απο το να το καταστρεψεις, τελικα αυτο που εγινε ειναι με ενα UPS δωσαμε ρευμα στην ασφαλεια που ειχε τα ρολα αφου ανοιξε τον πινακα ηλεκτρολογος και κατεβηκαν ολα τα ρολα. Αλλα επειδη το εχω σηζητησει και με αλλους για το θεμα ολοι λενε οτι δεν μπορει εχει διακοπτη ασφαλειας να τα ανοιγεις κλεινεις αλλα στην πραξη actuall ατομα που εχουν ηλεκτρικα ρολλα δεν ειχαν τετοιο διακοπτη.
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Τιγράκια βλέπω ότι δεν έχει προτείνει κανείς μέχρι στιγμής, ως μέσο καθυστέρησης προσπάθειας διάρρηξης (εκτός κι αν μου διέφυγε). Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Τα δικά μας πατζουρια δεν ανοίγουν με τίποτα (μόνο αν το σπάσουν προφανώς). 2
c-max Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, andreaspA είπε Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2023 από c-max
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα