Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει λύση.... Να αγοράσεις και να δηλώσεις ένα όπλο νόμιμα... Και δεύτερον να αγοράσεις και ένα όπλο παράνομα που βρίσκεις άνετα στην σήμερον ημέρα.... Όταν μπει ο κλέφτης τον καθαρίζεις με το νόμιμο βαράς και μια στον τοίχο με το παράνομο μετά του το βάζεις στο χέρι και τελείωσες.... Ήσουν σε αυτοάμυνα! Απλά πραγματακια !   Εδώ να σημειωθεί ότι αυτή ήταν απάντηση φίλου αστυνομικού στο ερώτημα μου τι να κάνω άμα ξαναμπούν; 

• Like 7
  • Confused 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, maverick290402 είπε

Υπάρχει λύση.... Να αγοράσεις και να δηλώσεις ένα όπλο νόμιμα... Και δεύτερον να αγοράσεις και ένα όπλο παράνομα που βρίσκεις άνετα στην σήμερον ημέρα.... Όταν μπει ο κλέφτης τον καθαρίζεις με το νόμιμο βαράς και μια στον τοίχο με το παράνομο μετά του το βάζεις στο χέρι και τελείωσες.... Ήσουν σε αυτοάμυνα! Απλά πραγματακια !   Εδώ να σημειωθεί ότι αυτή ήταν απάντηση φίλου αστυνομικού στο ερώτημα μου τι να κάνω άμα ξαναμπούν; 

Μάλλον δεν έβλεπες καθόλου ncis και λοιπές σειρές, ο δε φίλος σου αστυνομικός σίγουρα είχε τελειώσει τη σχολή; 

Άντε και του το έβαλες στο χέρι...πως αποδεικνύεται ότι εκείνος όντως πυροβόλησε, ξέρεις;

Απλό πραγματακι είναι.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Μάλλον δεν έβλεπες καθόλου ncis και λοιπές σειρές, ο δε φίλος σου αστυνομικός σίγουρα είχε τελειώσει τη σχολή; 

Άντε και του το έβαλες στο χέρι...πως αποδεικνύεται ότι εκείνος όντως πυροβόλησε, ξέρεις;

Απλό πραγματακι είναι.

αποδεικνύετα πιστευω απο την τρύπα στον τοιχο και απο τις μελανιές που θα έχει η πεθερά μου στο προσωπο της απο τα χτυπήματα!!!😁

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maverick290402 είπε

αποδεικνύετα πιστευω απο την τρύπα στον τοιχο και απο τις μελανιές που θα έχει η πεθερά μου στο προσωπο της απο τα χτυπήματα!!!😁

Άντε, ας το πάρει το ποτάμι....αποδεικνύεται από τα ίχνη πυρίτιδας στο χέρι αυτού που πυροβόλησε.

Ο αστυνομικός φίλος σου ή, πιο πιθανά, η οργιώδης φαντασία σου θα σε βάλουν σε μεγάλους μπελάδες....εσύ θα είχες διπλάσια και ο ληστής τίποτα 😂

Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 3:31 ΜΜ, Witcher1st είπε

Λιγη σοβαροτητα δε βλαπει. Εχω 3 μικρα παιδια.

Να σου ζήσουν αλλά ειναι ερώτηση αυτή που κάνεις δηλαδή εσύ δεν μπορεις να πας στο μπαλκόνι σου και να δεις πόσο εύκολα σηκώνεται το παντζούρι; 

Η πόρτα μετά ειναι το μόνο εύκολο σίγουρα θα έχουν πιο σοφιστικέ τρόπους άλλα ένας απλούστατος ειναι να σου χαράξουν/σπάσουν το τζάμι.

Μην ανησυχείς πάντως για τα παιδιά σου οι κλέφτες δεν θα μπούνε για να στα πάρουν εδώ τα δικά τους δεν μπορούν να ταΐσουν.

Καμιά τηλεόραση να πάρουν και αυτό όταν δεν θα ειναι κανείς στο σπιτι δεν αξίζει το ρίσκο εκτός και αν κέρδισες κάνα τζοκερ και έχει βγει βρώμα...

Δημοσ.

Αποτρεπτικά θα λειτουργήσει καλύτερα ένας συναγερμός και να φαίνεται το κουτί απέξω. Μπορείς να βάλεις μια εταιρεία security, έστω να υπάρχει η πινακίδα τους. Οι περισσότερες ληστείες είναι του στυλ ''είδα φως και μπήκα''. Αν σε βάλουν στο μάτι συγκεκριμμένα, δεν την γλιτώνεις. Σε εμένα μπήκαν γιατί δεν μπορούσαν να ανοίξουν το γείτονα και εγώ είχα Atra κλειδαριά, και μπήκαν κύριοι, ξήλωσαν ένα κενό χρηματοκιβώτιο, και έφυγαν.

Στον ξάδερφό μου, τον περίμεναν να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος το πρωί στις 6.30, του κόλλησαν ένα όπλο στο στόμα , τον έδεσαν , τον έδειραν, έδειραν τη γυναίκα του και την έβαλαν να τους δώσει ότι είχε μέσα στο σπίτι , του πήραν και το αυτοκίνητο.

Το δεύτερο δεν το γλιτώνεις. Το πρώτο  μπορούσα να το γλιτώσω με μια καλή κλειδαριά .

Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 4:25 ΜΜ, chios είπε

Το τραγικό είναι πως αντέχει κάποιος να ζει έτσι, όσα και να μου έδιναν δε θα άντεχα αυτήν την κατάντια, χίλιες φορές στο χωριό μου και να κοιμάμαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα.

Ναι, στα χωρια δεν κλεβουν, γι αυτο σε εμας μπηκαν και σηκωσαν το μισο σπιτι.

Μεχρι και τα σωβρακα πηραν απο τα συρταρια.

• Sad 2
Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 3:18 ΜΜ, Witcher1st είπε

Ποσο ευκολο ειναι για καποιον να παραβιασει πατζουρια και μπαλκονοπορτες; 

Εχω ηλεκτρικα πατζουρια και το ρολο ειναι εξωτερικα, δε ξερω για ποιο λογο. Διαβαζω οτι ετσι παραβιαζονται πιο ευκολα. Πως ακριβως; Ανοιγουν το καλυμα απο το ρολο και πειραζουν κατι απο μεσα, ωστε να ανοιγει ευκολα απο μονο του; 

Οι μπαλκονοπορτες μου εχουν διπλα τζαμια λογικα.

Ειδα μια ντουλαπα μετακινημενη ενω ελειπα μια ημερα, και δε γινεται να κουνηθει με τον ανεμο. Πιθανον καποιος ανεβηκε επανω. Οχι και δυσκολο πραγμα, καθως ακριβως απο κατω εχει παρκινγκ και αν καποιος ανεβει στο αμαξι μετα ευκολα πηδαει στη βεραντα..

Οριστε και δυο φωτογραφιες απο μεσα και απο εξω, με πατζουρια και παραθυρα.

IMG_20230301_144002.jpg

IMG_20230301_151502.jpg

Εύκολη ερώτηση και εύκολη απάντηση.

Αρχικά τα πάντα ανοίγουν αν έχεις χρόνο και μπορείς να κάνεις θόρυβο. Ότι σύστημα και να βάλεις, ουσιαστικά κάνεις τους κλέφτες να επιλέξουν άλλο σπίτι πιο εύκολο και όχι το δικό σου.

Στην περίπτωση σου σε λιγότερο απο 3 λεπτά έχει μπει κάποιος, χωρίς θόρυβο, αν θέλει. Σηκώνει το παντζούρι πχ με υδραυλικό γρύλο αυτοκινήτου και σπάει το τζάμι αθόρυβα και μπαίνει.

Τι μπορείς να κάνεις?

• Πτυσσόμενα κάγκελα - που για εμένα είναι απαραίτητα
  • Συναγερμός με αισθητήρες δεσμών στο μπαλκόνι 

Τα πάντα ειναι θέμα προτεραιοτήτων και οικονομικών.

Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ τέτοια παντζούρια. Ο κύριος λόγος είναι οτι δεν επιτρέπουν αέρα να μπαίνει και δεν προσφέρουν κ καμία ασφάλεια. Θα έβαζα ανοιγόμενα με τις περσίδες των πατζουριών να ειναι με οβαλίνα ασφαλείας:

image.png.4b546d5399264a31a84c8deb09c89824.png

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 4:42 ΜΜ, tuxpower είπε

Για χωριό δεν ξέρω, αλλα εδώ και 13 χρόνια που έφυγα απο το κωλοχανείο που λέγεται Αθήνα (που γεννήθηκα και μεγάλωσα) και ζώ με την οικογενια μου επαρχία (Τρίκαλα συγκεκριμένα) λόγω δουλειάς, Ναι κοιμάμαι με τα κλειδιά στην πόρτα..  εγκληματικότητα μηδέν.

Εγκληματικοτητα στα Τρικαλα μηδεν...

Και μετα απο 10 λεπτα διαβαζω :

https://www.skai.gr/news/greece/trikala-speira-eklepse-apo-15-spitia-dyo-syllipseis

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Να σου ζήσουν αλλά ειναι ερώτηση αυτή που κάνεις δηλαδή εσύ δεν μπορεις να πας στο μπαλκόνι σου και να δεις πόσο εύκολα σηκώνεται το παντζούρι; 

Η πόρτα μετά ειναι το μόνο εύκολο σίγουρα θα έχουν πιο σοφιστικέ τρόπους άλλα ένας απλούστατος ειναι να σου χαράξουν/σπάσουν το τζάμι.

Μην ανησυχείς πάντως για τα παιδιά σου οι κλέφτες δεν θα μπούνε για να στα πάρουν εδώ τα δικά τους δεν μπορούν να ταΐσουν.

Καμιά τηλεόραση να πάρουν και αυτό όταν δεν θα ειναι κανείς στο σπιτι δεν αξίζει το ρίσκο εκτός και αν κέρδισες κάνα τζοκερ και έχει βγει βρώμα...

Μια χαρα τα ταιζουν τα δικά τους πίστεψέ με με το κάθε λαμόγιο που θα τους λυπηθούμε κιολας στο τέλος ?

Για την ασφάλεια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.. βάλε δέσμες υπερύθρων και ενα καλό συναγερμό σπίτι...αν καπου στο μπαλκόνι έχεις σωληνώσεις αλοιψέτες με γράσο.... και ο θεός βοηθος που λέμε...

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

.αν καπου στο μπαλκόνι έχεις σωληνώσεις αλοιψέτες με γράσο

τέλειο!!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2023 στις 8:26 ΜΜ, Witcher1st είπε

Παντως οσα σπιτι εχω δει σημερα, μονο στη δικη μας πολυκατοικια τα ρολα ειναι εξωτερικα.. Και καπου ειδα σε ενα βιντεο, οτι εαν ανοιξεις το ρολο, υπαρχει κατι σαν μοχλος για να ανοιγεις τα ρολα, σε περιπτωση πχ που υπαρχει διακοπη ρευματος και πιασει πυρκαγια. Τωρα εαν τετοιο μοχλο εχουν και τα δικα μου πατζουρια, ανετα ο αλλος βγαζει το καπακι και παταει το μοχλο για να ανοιξει τα πατζουρια χωρις κοπο..

Ολα τα ρολά εξωτερικά είναι. Απλά κάποια είναι τοποθετημένα έτσι όπως σε εσένα (δηλαδή να εξέχουν του ανοίγματος) και άλλα είναι κάτω απο το άνοιγμα και πάνω απο το παράθυρα. Στην δεύτερη περίπτωση, το κουτί μπορεί να ανοιγει απο την εσωτερική μεριά, ενώ η εξωτερική μπορεί να καλυφθεί (γυψοσανίδα, σοβάς, κτλ) και να φαίνετε σαν να είναι συνέχεια το δοκαριού/τοιχοποιίας. 

Το γιατί είναι εξωτερικά τα δικά σου (και τα δικά μου έτσι είναι) είναι πολύ απλό και έχει να κάνει με το ύψος του ανοίγματος. Δες πόσο ψηλή θα ήταν η μπαλκονόπορτά σου αν το κουτί αυτό ήταν κάτω από το δοκάρι. 

Οσον αφορά τους ...επενδυτές, νομίζω ότι οι περισσότερες ληστείες γίνονται απο την συγκεκριμένη φάρα υπανθρώπων οι οποίοι ψάχνουν για εύκολα θύματα. Οπότε με έναν συναγερμό, μια κάμερα και φώς περιορίζεις σημαντικά την πιθανότητα να σου τύχει. Είναι πολυάσχολοι βλέπεις, αυτοί οι επιχειρηματίες και δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν αν τους τα κάνεις δύσκολα. 

Και για να απαντήσω στην αρχική ερώτησή σου, ναι αυτού του τύπου τα ρολα ανοίγουν για πλάκα, όπως ανοίγουν και πορτοπαράθυρα που πιθανόν έχεις στην ανάκληση, συρόμενα κτλ κτλ (παθών)

Οσον αφορά τα τα πτυσσόμενα κάγκελα (πανάκριβα). Εγώ αποφάσισα να βάλω κατόπιν εορτής...  Όταν ήρθαν να τα τοποθετήσουν τα έπιασαν με ούπα (και μάλιστα πλαστικά) και βίδες περιμετρικά. Δηλαδή εντελώς για πλάκα, με ένα κατσαβίδι ο άλλος το έχει ξηλώσει...  Απλά το αναφέρω γιατί αν κάνεις τέτοια επένδυση, πρέπει να πας σε έναν επαγγελματία της προκοπής... 

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, maverick290402 είπε

Μη μπλέξεις καλύτερα, αν είναι ευπαθή ομάδα πάει ως εργατικό ατύχημα και δεν ξεμπλέκεις με τίποτα, αντί να κάνεις όλα αυτά απλά τον σκοτώνεις

Aν σε πιάσουν λες ότι το έκανες για να το κλέψεις και αυτοπροσδιορίζεσαι ως lgbt2+ πρόσφυγας μουσουλμάνος ρομά μαροκινής καταγωγής και σε μια βδομάδα θα είσαι σπίτι σου

• Like 1
Δημοσ.

Όλα τα σπίτια παραβιάζονται αν στοχοποιηθούν. Όλα. ΌΛΑ. Είτε έχεις τον καλύτερο συναγερμό, ή τις καλύτερες πόρτες και κλειδαριές, συν κροκόδειλους σε τάφρο και τους δράκους της Νταινέρυς, αν σε βάλουν στο μάτι και θέλουν να μπουν, θα μπουν! Τέλος.

:D

Από 'κει κι έπειτα, το οτιδήποτε που βάζεις και βελτιώνει στην ασφάλειά σου, σου κερδίζει χρόνο και ανεβάζει τη δυσκολία του... "εγχειρήματος" ώστε να φτάσει στο σημείο ο διαρρήκτης να πει "μπα, γ**α το, πάμε στο δίπλα". Αν μπορεί να μπει στο σπίτι σε 2' τέλειωσες, απλά θα μπει. Κι αν βρει κάτι, όλα καλά, αν όχι, δεν έχασε και τίποτα. Αν μπορεί να μπει σε 5-10' θα το σκεφτεί αν αξίζει και ίσως να πάει σε άλλο σπίτι. Αν θέλει 30' και πρέπει να κάνει και σημαντικό θόρυβο, πιθανότατα θα τη γλιτώσεις, εκτός και αν γνωρίζει ότι υπάρχει πολύ "υλικό" μεσ' το σπίτι (οπότε ξαναπάμε στην περίπτωση του στοχοποιημένου σπιτιού).

Οπότε ναι, φώτα, συναγερμός, συναγερμός περιμετρικά στην αυλή, σεκιούριτι στη γειτονιά (περιπολίες), κάγκελα, ό,τι μπορείς να φανταστείς, είναι ΌΛΑ χρήσιμα και βάζουν το "λιθαράκι" τους στο ζήτημα ασφάλεια. Δεν υπάρχει κάτι που να μη βοηθάει, όσο μικρό κι αν είναι. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nkarama είπε

Το γιατί είναι εξωτερικά τα δικά σου (και τα δικά μου έτσι είναι) είναι πολύ απλό και έχει να κάνει με το ύψος του ανοίγματος. Δες πόσο ψηλή θα ήταν η μπαλκονόπορτά σου αν το κουτί αυτό ήταν κάτω από το δοκάρι. 

Οσον αφορά τους ...επενδυτές, νομίζω ότι οι περισσότερες ληστείες γίνονται απο την συγκεκριμένη φάρα υπανθρώπων οι οποίοι ψάχνουν για εύκολα θύματα. Οπότε με έναν συναγερμό, μια κάμερα και φώς περιορίζεις σημαντικά την πιθανότητα να σου τύχει. Είναι πολυάσχολοι βλέπεις, αυτοί οι επιχειρηματίες και δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν αν τους τα κάνεις δύσκολα. 

Και για να απαντήσω στην αρχική ερώτησή σου, ναι αυτού του τύπου τα ρολα ανοίγουν για πλάκα, όπως ανοίγουν και πορτοπαράθυρα που πιθανόν έχεις στην ανάκληση, συρόμενα κτλ κτλ (παθών)

Περα απο το θεμα της εμφανισης, απορια εχω γιατι δεν ειναι ολα τα ρολα εξωτερικα. Πρωτα πρωτα, ασχετα με την σειρα κουφωματων, και το marketing ειναι 100% φορες καλυτερα ενεργειακα. Οταν το ρολο ειναι κατω απο το δοκαρι, οτι σειρα και να ειναι το κουφωμα, ειδικα οταν ειναι κατεβασμενο το ρολο, φυσαει βορειας!

Οι γυφτοι ανοιγουν τα παντα. Δυστυχως δεν μπορω να στειλω βιντεο απο καμερες σπιτιου που εχω αποζημιωσει. σε 4 λεπτα με το ρολοι, 28.000€ αποζημιωμένα αντικείμενα για κλοπή + τιμαλφη αλλα 30.000€ και 5000€ ζημιές!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...