tuxpower Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Καλά κρατεί βλέπω το παραμύθι ότι στο χωριό κοιμάσαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα!!! Για χωριό δεν ξέρω, αλλα εδώ και 13 χρόνια που έφυγα απο το κωλοχανείο που λέγεται Αθήνα (που γεννήθηκα και μεγάλωσα) και ζώ με την οικογενια μου επαρχία (Τρίκαλα συγκεκριμένα) λόγω δουλειάς, Ναι κοιμάμαι με τα κλειδιά στην πόρτα.. εγκληματικότητα μηδέν. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από tuxpower 7
Dinos1973 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 18 λεπτά πριν, chios είπε Το τραγικό είναι πως αντέχει κάποιος να ζει έτσι, όσα και να μου έδιναν δε θα άντεχα αυτήν την κατάντια, χίλιες φορές στο χωριό μου και να κοιμάμαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα. Γιατί απο τα χωρια δεν περνούν γυφτοι; 3 1
AntiCambeR Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, tuxpower είπε Για χωριό δεν ξέρω, αλλα εδώ και 13 χρόνια που έφυγα απο το κωλοχανείο που λέγεται Αθήνα (που γεννήθηκα και μεγάλωσα) και ζώ με την οικογενια μου επαρχία (Τρίκαλα συγκεκριμένα) λόγω δουλειάς, Ναι κοιμάμαι με τα κλειδιά στην πόρτα.. εγκληματικότητα μηδέν. 1 φορά γίνεται το κακό, μετά ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω. 4
basilis_k6 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Τα πλαστικά ρολα ανοιγουν για πλακα. Το ιδιο και η πορτα απο μεσα. Αμα λειπεις και στο ανοίξουν κλαιν, στα φρυδια σου. Εχει και μικροτερο κοστος να το επισκευασεις απο το μεταλλικο ρολο το βαρυ που θα τους δυσκολεψει. Φως,πολυ φως,αυτοματο φως, ΠΟΛΥ φως απο παντου. οταν εισαι μεσα η λυση ειναι μια. Εκπαιδευμενος σκυλος. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 48 λεπτά πριν, chios είπε Το τραγικό είναι πως αντέχει κάποιος να ζει έτσι, όσα και να μου έδιναν δε θα άντεχα αυτήν την κατάντια, χίλιες φορές στο χωριό μου και να κοιμάμαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα. δένεις και τα σκυλιά με τα λουκάνικα;
Gilmaru Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Υπήρχε ένα μαραφέτι που παλιά είχε πάρει η μάνα μου από ένα κινέζικο, με μπαταρίες, που αν παιρνούσες από μπροστά του σε μία απόσταση λίγων μέτρων άρχιζε κι έκανε θόρυβο μεγάλο σαν συναγερμού. Εγώ θα έβαζα και κανά δυο τέτοια αν φοβόμουν, σε στρατηγικά σημεία. Απλά λογικά υπάρχει πιθανότητα να πάει κανένα περιστέρι ξέρω γω μπροστά και αυτό να χτυπάει μετά με τις ώρες και να σε σιχτηρίζουν οι γείτονες αν λείπεις. xD
insomniac01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Αν θέλουν να μπουν θα μπουν. Δεν μπορείς να κανείς κάτι φίλε. Πάρε και κάνα σκύλο να κάνει θόρυβο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μην έχεις πράγματα αξίας μεγάλης μέσα στο σπίτι και απλά αν τυχόν και γίνει το κακό, μην το παίξεις μάγκας. Αυτά. 1
fredd0 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 τα συγκεκριμενα (φυλλαρακια πολυουρεθανης) διαλυονται ευκολα και μ'ενα κατσαβιδι. Αν τα πιεσεις με το δαχτυλο σου θα καταλαβεις γιατι. Γιαυτο συνηθως σε ευκολα προσβασιμα κουφωματα (πχ εγω σε μονοκατοικια εχω κουφωματα σε επιπεδο εδαφους) βαζεις φυλλαρακια αλουμινιου βαρεος τυπου το καθε κουφωμα εχει μια αντιδιαρικτικη πιστοποιηση. Τα χαμηλης αντιδιαρικτικης ανοιγουν με λοστο κοντα στην κλειδαρια, τα υψηλης θελουν δουλεια = χρονο συναγερμος με κουρτινες στα μπαλκονια, καμερες, ολα βοηθανε στην αποτροπη τον "επαγγελματια" που θα ερθει συστημενος για να κλεψει γιατι ξερει οτι πχ εχεις μετρητα στο στρωμα δε θα τον γλυτωσεις. Υπαρχουν περιπτωσεις που η πορτα ηταν δυσκολη και ... κανανε τρυπα στον τοιχο γιατι ξερανε οτι μεσα εχει μετρητο. Σκοπος σου ειναι να κανεις οσο δυνατον τη ζωη του περιστρασιακου που ειδε φως κι ειπε να μπει δυσκολη ωστε να σηκωθει να φυγει να παει αλλου. 6 1
hitechaddict Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Για να συμπληρώσω και εγώ σχετικά, οι συρόμενες μπαλκονόπορτες συνήθως παραβιάζονται από τις χούφτες, (για όποιον δεν ξέρει https://www.homepraktika.gr/xoyfta-anasyrwmenoy-koyfwmatos-convex-1555ps-se-mat-nikel?ref=bestprice.gr&__bpgid=MW9BVVNlRCswQ3ksMmw2QV5ucTlPbXM=) με το που τη σπάσουν η μπαλκονόπορτά ανοίγει μίας και η κλειδαριά είναι εκτεθειμένη, γιαυτό και οι σοβαροί αλουμινάδες την έχουν καταργήσει.Μια λύση είναι αυτά τα κάγκελα που με μια σχετική μελέτη μπαίνουν εκ των υστέρων https://kataskevastikh.gr/ηλεκτρονικό-κατάστημα/ptissomeno-kagkelo-asfaleias-platos-101cm-ews-150cm-ypsos-101cm-ews-150/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MW9BVVNlRCswQ3ksMmw2QV5ucTlPbXM= (το λινκ είναι τυχαίο δεν κάνω διαφήμιση)
chios Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 45 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε δένεις και τα σκυλιά με τα λουκάνικα; Δεν κάθετε ο σκύλος μου τα τρώει.
great Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 δυστηχως φιλε μου πολυ ευκολα παρα πολυ ευκολα, δες το thread με τις πορτες ασφαλειας. Το φοβερο ειναι οτι κανουν σαν κομπρεσερ, κουνιεται η γη ολη απο τον θορυβο αλλα στην κοινωνια και στην γειτονια δεν ακουει κανεις. Δεν ξερω που μενεις αλλα για μενα ασφαλεια περα απο τα τυπικα εινα να τα εχεις καλα με τους γειτονες δίπλα και τους απεναντι. Μιλαμε παραδειγματα που σπανε τα παντα αλλα κανεις δεν λεει κατι, δεν περνει ενα τηλεφωνο δεν βγαινει στο μπαλκονι. ΤΟ ιδιο και με τους συναγερμους, δεν θα δωσει κανεις σημασια εκτος και αν μενει γνωστός σου απεναντί. επιπλεον μερτα ειναι σιγουρα οι πυροι (πως στο καλο λεγονται) φαινετε να προσφερουν ασφαλεια, φωτα πολλά οπως ειπωθηκε και καμερες με Motion alert. Ή ακομα και beams που μπαινουν στο μπαλκονι (εαν δεν εχεις ζωακια). Για μενα δεν υπαρχει κοιμαμαι με τα κλειδια στην πορτα, ειναι οπως το ειπε ο φιλος πανω. Επαρχια ξε επαρχια, αθηνα ξε αθηνα, αλλον τον εχουν ανοιξει 4 φορες αλλων 40 χρονια ποτέ στο ισόγειο. 3 1
Black Demis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, thanasisxask είπε Ο διαρρήκτης θα κάνει μήνυση στον ιδιοκτήτη για ηλεκτροφόρα κάγκελα 🤔 ο ναι και θα κερδίσει μαλιστα, και ο ιδιοκτήτης πέρα ότι θα πληρώνει ένα σκασμό λεφτά στον διαρρήκτη για αποζημίωση θα μπλέξει και με άλλα θέματα (παράνομα καγγελα κλπ) οσο για την απαντηση του thread ειναι πάρα πολύ εύκολα, το παν ειναι να μην εχεις κάτι μέσα που θα άξιζε να μπει στον κοπο... πρόσφατο παράδειγμα ένας γνωστός μου είχε βαλει από κάγκελα συναγερμούς μεχρι ότι φαντάζεσαι, έκατσαν τον παρακολουθούσαν επειδη ήξεραν οτι έχει ένα σορό μετρητά σπίτι.... καποια στηγμη που ερχόταν σπίτι άπλα στης σκάλες τον μάζεψαν με ένα ωραίο οπλακη τους άνοιξε μόνος του και πήραν ότι ήθελαν και δεν ήθελαν του εσπασαν και μερικά κοκκαλακια να τους θυμάται όπως ειπαν..... και φιλάκια πολλά, προφανώς και δεν τους βρήκαν ποτε Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από Black Demis 2
Witcher1st Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, thanasisxask είπε Επειδή φαίνεται καινούργιο το σπίτι, αναμονές συναγερμου δεν υπάρχουν; Παμπαλαιο ειναι, απλα εχει βαφτει προσφατα.. Τι ειναι οι αναμονες συναγερμου; Παντως οσα σπιτι εχω δει σημερα, μονο στη δικη μας πολυκατοικια τα ρολα ειναι εξωτερικα.. Και καπου ειδα σε ενα βιντεο, οτι εαν ανοιξεις το ρολο, υπαρχει κατι σαν μοχλος για να ανοιγεις τα ρολα, σε περιπτωση πχ που υπαρχει διακοπη ρευματος και πιασει πυρκαγια. Τωρα εαν τετοιο μοχλο εχουν και τα δικα μου πατζουρια, ανετα ο αλλος βγαζει το καπακι και παταει το μοχλο για να ανοιξει τα πατζουρια χωρις κοπο.. 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Καλά κρατεί βλέπω το παραμύθι ότι στο χωριό κοιμάσαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα!!! Δε το λες και παραμυθι. Ετσι κοιμουνται οι γονεις μου και παθαινω πλακα.. Μονοκατοικια και ολα ανοικτα. Τοσα χρονια δεν εχει τυχει κατι. 4 ώρες πριν, chios είπε Υπάρχουν πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας που μπαίνουν από έξω π.χ https://alustyle.gr/πτυσσομενα-καγκελα-ασφαλειασ/ Καλη λυση, εχουν αρκετα σπιτια που παρατηρω, αλλα στο συγκεκριμενο ειμαι ενοικιαστης, δε θα κανω τετοιες παρεμβασεις, ουτε θα δωσω επιπλεον λεφτα. Το μοναδικο που μπορω να κανω ειναι να βαλω μια καμερα ασφαλειας με σειρηνα. 3 ώρες πριν, kage είπε Η ντουλάπα μπαλκονιού ήταν άδεια μέσα? συνορεύει με μπαλκόνι γείτονα? Η ντουλαπα οπως βλεπεις την πρωτη φωτογραφια, ειναι ανεμεσα στα δυο λουλουδια. Κοντη ντουλαπα, αλλα βαρια. Εχει μεσα πραγματα. Ειναι δεμενη με συρμα με τις δυο γλαστρες. Τωρα δε ξερω γιατι καποιος να ηθελε να την συρει. Αερας οπως ειπα δυσκολο να το κανει κατι τετοιο, ολα τα λουλουδια ηταν ορθια εξαλλου.. Πιθανον να ηθελε να την μετακινησει στο υψος των ρολων για να ανοιξει το καπακι; Δεν εχω αλλη εξηγηση.. Και γιατι δεν την εβαλε στη θεση της πισω οταν εφυγε; Γενικα δε βγαζει νοημα το παραπανω.. Δε ξερω.. 1
nermain Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, chios είπε Το τραγικό είναι πως αντέχει κάποιος να ζει έτσι, όσα και να μου έδιναν δε θα άντεχα αυτήν την κατάντια, χίλιες φορές στο χωριό μου και να κοιμάμαι με όλα ανοιχτά και τα κλειδιά στην πόρτα. Τι χωριο ουτοπια ειναι αυτο να ερθω και εγω; Στο δικο μου κανουν ρεσαλτο οι ρωμαιοι απο πολυ μακρια και το εχουν κατακλεψει ολο. Μεχρι και τα ρασα ενος παππα και τους σωλυνες απο τα καλοριφερ ξυλωσαν απο το σπιτι του. 3 ώρες πριν, thanasisxask είπε Ο διαρρήκτης θα κάνει μήνυση στον ιδιοκτήτη για ηλεκτροφόρα κάγκελα 🤔 Εννοειται, ακομη και εαν στο δικο μου μπαλκονι παει να ανεβει με σκαλα η ανεβει πανω σε ενα αυτοκινητο και τραυματιστει μπορει να με τρεχει για χρονια στα δικαστηρια και την πολυκατοικια και τον εργολαβο. Γιατι το καγκελο ειναι σκουριασμενο, γιατι υπαρχουν επικινδυνα καγκελα στην πυλωτη κ οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. 1
aromeo Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, insomniac01 είπε Πάρε και κάνα σκύλο να κάνει θόρυβο. Ο σκύλος είναι ψυχή/υποχρέωση/ευθύνη, δεν είναι σειρήνα για να τον "πάρεις" από το Leroy. Σοβαρευτείτε. 28 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα