Προς το περιεχόμενο

[monitor] AOC U34G3XM ULTRAWIDE QHD VA HDR GAMING MONITOR 34" 285€ e-shop.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

οι VA έχουν βελτιωθεί πολύ ενώ υπάρχουν "μέτρια" IPS πανελς , οπότε γενική απάντηση δεν υπάρχει.

πρέπει να συγκρίνεις συγκεκριμένα μοντέλα για να έχει νόημα η ερώτηση σου

models for comparison are AOC U34G3XM vs LG 34UC79G. thanks το τσεκαρω αν υπαρχει τετοια συγκριση στο νετ

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, emtr3 είπε

εχω ψαξει τις διαφορες σε VA and IPS panel, αλλα δεν μπορω να καταληξω ποση μεγαλη διαφορα έχουν. ειναι ντιλ μπρεκερ η οχι. ειναι ο μονος μου ενδοιασμος για αυτην την οθόνη. αν καποιος εχει κανει μεταβαση απο IPS panel σε VA, να μου πει μια γνώμη. ευχαριστω

Ειχα στην παλια δουλεια IPS και μου δημιουργουσε προβλημα με ξυροφθαλμια. Διαβασα και στο reddit ενα αντιστοιχο θεμα.

https://www.skroutz.gr/s/30430836/LG-34WP500-B-Ultrawide-IPS-HDR-Monitor-34-FHD-2560x1080-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html

Πλεον δουλευω απο το σπιτι και πηρα VA μιας και διαβασα οτι δεν δημιουργουν αυτο το προβλημα, και οντως δεν εχω αντιμετοπισει ξανα προβλημα με τα ματια. Ισως φταινε οι ρυθμισεις, δεν ξερω. Παντως ειμαι πολυ ικανοποιημενος και ευχαριστημενος. Δουλειες γραφειου κανω, δεν παιζω ουτε παιχνιδια, ουτε ταινιες βλεπω στην οθονη. Σε δοκιμες που εχω κανει σε ταινιες ειναι μια χαρα παντως.

https://www.skroutz.gr/s/26729825/Samsung-Odyssey-G5-Ultrawide-VA-HDR-Curved-Monitor-34-QHD-3440x1440-165Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html

Αν με ρωτας γιατι διαλεξα τη συγκεκριμενη, ο μονος ουσιαστικος λογος ειναι οτι ειχα μια δωροεπιταγη 400€ απο mediamarkt που εληγε σε λιγες μερες και την ειχε βαλει σε προσφορα 399€, πιο χαμηλα απο skroutz. Ενω οτι αλλο ηθελα να παρω απο το συγκεκριμενο καταστημα ηταν 20-30% τουλαχιστον πιο ακριβο απο skroutz. Οποτε εφοσον ειχα καταληξει σε VA panel, διαβασα και ικανοποιητικα reviews, την πηρα. Αλλιως θα επαιρνα την xiaomi VA που εχει παρει το μισο insomnia στα 300κατι.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 7/3/2023 στις 9:39 ΜΜ, @taraxia είπε

Το black smearing πόσο έντονο είναι?

Δεν ήξερα τι είναι, το έψαξα και ακύρωσα την παραγγελία..

• Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, k_dinos είπε

αυτο το εχω στο κινητο και αν το ειχα σε οθονη pc θα την πεταγα. δεν ηξερα οτι παιζει τετοιο πρόβλημα! ουτε σε review θυμαμαι να το εχω διαβασει ποτε. 

Δημοσ.

Δεν προκειται να δειτε το παραπανω βρε παιδια ειπαμε. Ποσα χρονια VA εχω απο IPS ηρθα και δεν εχω προβλημα αντιθετως πολυ καλυτερα μαυρα αντιθεση. Το ips ηταν γκρι στις μαυρες σκηνες. Μια χαρα ειναι τα va. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Δεν προκειται να δειτε το παραπανω βρε παιδια ειπαμε. Ποσα χρονια VA εχω απο IPS ηρθα και δεν εχω προβλημα αντιθετως πολυ καλυτερα μαυρα αντιθεση. Το ips ηταν γκρι στις μαυρες σκηνες. Μια χαρα ειναι τα va. 

Εδω τυπος λατρης των VA κυριως για τιβι.

Κι ομως, σε gaming monitors παιζει λιγο το προβλημα. Οχι σε 60αρια (Hz) αλλα σε 144αρια ειναι ελαφρως παρατηρησιμο. Οχι τοσο την ωρα του παιχνιδιου φυσικα, αλλα σε εφαρμογες γραφειου περισσοτερο, κειμενο που κανεις scrolling για παραδειγμα. Εννοειται για τα γκρι-μαυρα που λες, αλλα η κουβεντα στα 2-3 τελευταια σχολια ειναι πανω σε κατι αλλο που καλως ή κακως ειναι υπαρκτο σε ενα μικρο βαθμο.

• Like 3
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που φαίνεται παραπάνω. Υπάρχει αλλά αν δεν το έχεις στο μυαλό σου να το ψάξεις δεν το παρατηρείς. Ειδικά στα παιχνίδια δεν το βλέπεις καν.

• Like 2
Δημοσ.

Θα βγαλω σε λιγο και εγω βιντεο να δειτε πως φαινεται γιατι το παραπανω σε καμια περιπτωση ετσι ισως ειναι καποιο απο τα πολυ παλια va panels. 

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, k_dinos είπε

Από τα comments αναφέρει ο OP

The panels: LG 27GL850 vs Viewsonic VX3268-2KPC
Both of the panels are around 520 USD.
IPS panel: 144 Hz, 1 ms
VA panel: 144 Hz, 1 ms

• Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, petran91 είπε

Επιβεβαιώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που φαίνεται παραπάνω. Υπάρχει αλλά αν δεν το έχεις στο μυαλό σου να το ψάξεις δεν το παρατηρείς. Ειδικά στα παιχνίδια δεν το βλέπεις καν.

Αν το παρατηρεις ή οχι, εχει να κανει με την αντιληψη του καθενος. Δεν τα βλεπουν ολα ολοι. Πχ καποιοι δεν βλεπουν το rainbow effect σε DLP προβολεις, αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει, αλλα οτι το συστημα ματι-εγκεφαλος οσων δεν το βλεπουν δεν το αντιλαμβανεται για τους "Χ" λογους. Τυχεροι που δεν το βλεπουν, σιγουρα.

Δεν χρειαζεται να εισαι υποψιασμενος για να το δεις το smearing σε πολλα gaming μονιτορς με VA, δεν εχω δει του τοπικ για να βοηθησω οσους την σκεφτονται, αλλα εχω δει αλλες δυο (27αρες μαλιστα) στα ιδια λεφτα και το εχουν και οι δυο. Οχι στον βαθμο που φαινεται στην φωτο ισως, αλλα το εχουν. Με καποιες ρυθμισεις μπορεις να το βελτιωσεις, πχ αν ριξεις τα Hz. 

Πολλες φορες σε μια φωτο μεσω καμερας δηλαδη, φαινεται πιο εντονα ενα προβλημα απο ο,τι δια ζωσης, αν και δεν ισχυει παντα αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Το black smearing είναι 100% υπαρκτό πρόβλημα (ομιλώ ως παθών/κάτοχος ενός AOC Q27G2U) και καλά θα κάνετε να το λάβετε υπ’ όψιν.
Δεν ξέρω πόσο γενικευμένο είναι. Η Samsung C27JG50QQ οθόνη που είχα, επίσης VA, δεν παρουσίαζε τέτοιο θέμα (είχε όμως άλλα, ΠΟΛΥ χειρότερα προβλήματα που την καθιστούσαν μη λειτουργική)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα σήμερα, 268,90 e τελική τιμή λόγω μειωμένου ΦΠΑ λόγω νησιού (Μυτιλήνη, Λέσβος)

Πολύ ευχαριστημένος μπορώ να πω

καλύτερο μαυρο σε σχεση με την aoc 32 1440p 75hz , black smearing καθολου, ούτε μεγάλη διαφορά στις γωνιές θέασης σε σχέση με την 32 που είναι ips

αντε να φτιαξουμε τωρα και κανα συστημα με 6700χτ 5600χ τουλαχιστον να παιζουμε και κανα παιχνιδι

αν και μπορω να πω οτι ειμαι καλυμενος με το πσ5 παιζοντας φ1 22

IMG_20230314_125506.jpg

Επεξ/σία από absolom
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...