Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαναρωταω, ποια καρτα εχει ακριβως? Και ας αναφερω και το γιατι.

Πριν αρκετα χρονια, τοτε που τα 10 ηταν η νεα μοδα οπως ειναι τωρα τα 11, ενας φιλος μου με ενα τερας της hp (dv7-6c06ev) ενημερωσε τα 7 του σε 10 και η ασυρματη καρτα του (intel centrino wireless-n 1030, 8086:008a hwid) σταματησε να δουλευει. Ο driver που ερχεται με τα w10 απλα βλεπει την καρτα σαν hardware αλλα δεν μπορει να σκαναρει και προφανως να συνδεθει με καποιο δικτυο. Επισης, η intel δεν εβγαλε νεοτερο driver για αυτη ποτε. Planned obsolesence απο την intel λοιπον,

Η δε hp, ακομα μεγαλυτεροι καραγκιοζηδες, επιτρεπει μονο συγκεκριμενες ασυρματες καρτες μεσω μιας whitelist που εχει το bios της. Αν δει διαφορετικη καρτα το συστημα δεν εκκινει ουτε μεχρι το post! Δοκιμαστηκε μια της realtek (του κιλου) και μια της intel (intel centrino advanced-n 6230) που, και καλα, ειναι whitelisted απο την hp, αλλα καμια δεν δουλεψε. Planned obsolesense και απο την hp και μαυρο και στις 2 απο μενα.

Τελικα πηρε μια usb καρτουλα με τσιπακι του κιλου απο τη realtek και την δουλευει απο τοτε χωρις προβλημα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spartakos87a είπε

Έχω βάλει πριν 2 μέρες καινούργιο version τον BIOS, το event viewer δεν λέει κάτι. 

Έχει έρθει τεχνικός της Dell οποίος έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, προφανώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Η εταιρία θέλει 11, άρα τα 10αρια δεν είναι επιλογή. Επίσης, αν είχαν τέτοια θέματα ας μην βγάζαν τα 11. Επαναλαμβάνω δεν γίνεται με τα ubuntu να τρέχει smoothly το όλο σύστημα και μετα 11 να έχω random εντελώς αποσυνδέσεις..

Τότε μπορείς απο τα windows updates να κάνεις uninstall το τελευταίο major update και τα components του και να γυρίσεις στην προηγούμενη έκδοση.

Δημοσ.

Κοίτα είχα κάνει φορμάτ πριν 2 βδομάδες και είχε το πρόβλημα που αναφέρω. Τώρα που έγινε pdate το bios απλά έχει το ίδιο πρόβλημα, δεν είναι ότι κάποια στιγμή δεν υπήρχε το πρόβλημα αλλά προέκυψε με κάποιος windows update στην πορεία, αρά απλά η MS τα έχει κάνει κάπου σκατά, γιατί στην εταιρία που είμαι άλλοι πέντε αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, spartakos87a είπε

Κοίτα είχα κάνει φορμάτ πριν 2 βδομάδες και είχε το πρόβλημα που αναφέρω. Τώρα που έγινε pdate το bios απλά έχει το ίδιο πρόβλημα, δεν είναι ότι κάποια στιγμή δεν υπήρχε το πρόβλημα αλλά προέκυψε με κάποιος windows update στην πορεία, αρά απλά η MS τα έχει κάνει κάπου σκατά, γιατί στην εταιρία που είμαι άλλοι πέντε αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα.

Ερωτηση για παν ενδεχομενο, εισαι σιγουρος οτι το ρουτερ σου λειτουργει σωστα και δεν τα παιξε?

Τι να πω, δοκιμασε ενα εξωτερικο usb wifi dongle τοτε. Πολυ περιεργο αυτο που γινεται.

Επεξ/σία από nick_corobos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, spartakos87a είπε

Έχει έρθει τεχνικός της Dell οποίος έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, προφανώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Η εταιρία θέλει 11, άρα τα 10αρια δεν είναι επιλογή.

Και γιατι λοιπον δεν το φτιαχνει η εταιρεια παρα κάνεις εσυ το μαστορα.Με το ζορι παντρειά δε γινεται.......

10 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Κοίτα είχα κάνει φορμάτ πριν 2 βδομάδες και είχε το πρόβλημα που αναφέρω.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, filipprin είπε

Και γιατι λοιπον δεν το φτιαχνει η εταιρεια παρα κάνεις εσυ το μαστορα.Με το ζορι παντρειά δε γινεται.......

Γιατι το service της dell απλά είναι για γέλια, η απάντησή τους είναι ότι είναι θέμα λειτουργικού. Και όπως έχω αναφέρει και άλλα άτομα στην δουλεία μου έχουν το ίδιο θέμα. Όπως καταλαβαίνεις είναι της dell το service απο την μία είναι και το IT support της εταιρίας μου απο την άλλη άστα...Για γέλια

Δημοσ.

Ας πουμε οτι πεφτεις σε περιπτωση ομοια με τη δικη μου που ο driver που εβγαλε ο κατασκευαστης του hw ειναι απλα για τα σκουπιδια. Τι περιμενεις να κανει το service της dell (εκτος απο το να σου αλλαξει την ιδια την καρτα με μια αλλη, που δεν ξερω αν μπορει να το κανει)?

In other news, επειδη βλεπω μια "μακρινη συγγενεια" της qualcomm με την intel σε κατι τσιπακια (κατι με ονομα killer wireless κλπ), μηπως η ασυρματη καρτα σου ειναι καποια απο αυτες? Θα βοηθουσε το hwid της σε αυτη την περιπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...