Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, έχω ένα λάπτοπ όπου μετα την αναβάθμισή σε Windows 11 22H2 σε εντελώς random στιγμές αποσυνδέεται από το δίκτυο. Βασικά όταν πάω να το συνδέσω ξανά δεν εμφανίζει κανένα δίκτυο. Το ίντερνετ επανέρχεται μόνο όταν του κάνω restart. Όπως είπα αυτό συμβαίνει εντελώς τυχαία μπορει να το κάνει ανα 5' μπορει να πάρει κ ώρες για να σβήσει. Το laptop είναι dell μου αλλάξανε και κάρτα δικτύου με τα ίδια αποτελέσματα. Μου είπαν να κάνω φορμάτ, γιατι είχα κάνει αναβάθμιση απο 10 σε 11 , το έκανα και πέρασα κατευθείαν τα 11 , με τα ίδια αποτελέσματα.

Έχετε να προτείνεται κάτι;

Δημοσ.

Η Dell δίνει τίποτα drivers για την κάρτα δικτύου στο site της; Αν έχει κατέβασε και βάλε αυτούς και αν δουλέψει σωστά κόψε τις ενημερώσεις οδηγών συσκευών γιατί το έχω δει αυτό και σε άλλα λάπτοπ και έφταιγαν οι drivers.

spacer.png

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις restart θα κλείνεις και θα ανοίγεις το wifi module ειτε απο το network manager η απο το device manager

Δημοσ.
17 ώρες πριν, visualizer είπε

Ποιο μοντελο dell ειναι ;

inspiron 3510

2 ώρες πριν, Aris_ είπε

Δεν χρειάζεται να κάνεις restart θα κλείνεις και θα ανοίγεις το wifi module ειτε απο το network manager η απο το device manager

Ναι το έχω δοκιμάσει και αυτό αν κάποιες μόνο φορές λειτουργεί. Αν και όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο δεν είναι βιώσιμο να γίνεται κάθε 5'.

Έκανα το εξής "πείραμα", από χθες έχω βάλει στο λάπτοπ ένα "live" usb με ubuntu και μέχρι σήμερα δεν έχει βγεί το wifi ούτε μια φορά. Πλέον είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για θέμα λειτουργικού. Γενικότερα και στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές αναφορές για πρόβλημα με το wifi με την συγκεκριμένη έκδοση των Windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το μοντέλο, σύμφωνα με την dell ερχόταν με δύο διαφορετικά wifi/bt modules, ένα realtek ένα qualcomm.

Δες ποιο έχεις και δοκίμασε τον επίσημο driver από το link. Η dell δίνει και ένα update utility, αν θέλεις δοκίμασε πρώτα αυτό μήπως και κατεβάσει σωστούς drivers.

Η σελίδα με την υποστήριξη είναι αυτήν.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ειχα παρομοιο θεμα μετα απο αναβαθμιση σε W11 ενος παλιου ThinkPad (440p). Η μονη λυση ηταν αλλαγη wifi module.
Δεν θυμαμαι τι φορουσε αλλα εβαλα ενα Intel 7260AC. Αν ειναι οντως τετοιο θεμα τα modules ειναι φθηνα, το προβλημα ειναι να μην εχει η Dell κανα whitelist στο BIOS για συγκεκριμενα modules. Εκει γινεται πιο περιπλοκο το θεμα.

Δημοσ.
Στις 5/3/2023 στις 7:04 ΠΜ, immortalx είπε

Ειχα παρομοιο θεμα μετα απο αναβαθμιση σε W11 ενος παλιου ThinkPad (440p). Η μονη λυση ηταν αλλαγη wifi module.
Δεν θυμαμαι τι φορουσε αλλα εβαλα ενα Intel 7260AC. Αν ειναι οντως τετοιο θεμα τα modules ειναι φθηνα, το προβλημα ειναι να μην εχει η Dell κανα whitelist στο BIOS για συγκεκριμενα modules. Εκει γινεται πιο περιπλοκο το θεμα.

Έχουν έρθει απο την Dell μου έχουν αλλάξει το wifi module....

Στις 3/3/2023 στις 9:48 ΜΜ, micos000 είπε

Αυτό το μοντέλο, σύμφωνα με την dell ερχόταν με δύο διαφορετικά wifi/bt modules, ένα realtek ένα qualcomm.

Δες ποιο έχεις και δοκίμασε τον επίσημο driver από το link. Η dell δίνει και ένα update utility, αν θέλεις δοκίμασε πρώτα αυτό μήπως και κατεβάσει σωστούς drivers.

Η σελίδα με την υποστήριξη είναι αυτήν.

Το έχω κάνει και αυτό

Στις 5/3/2023 στις 4:23 ΜΜ, filipprin είπε

Μηπως να βάλεις τα 10 αρια να ησυχασεις

Εγώ λέω ή να βάλω Linux ή να πάω για κανα macbook. Το θέμα είναι όσο προχωράμε να φτιάχνουν κάποια πράγματα, όχι να μην έχουμε τα βασικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πω για παρομοια χαλια που συναντησα σε ενα high end laptop της hp, ποιο εινια το hardware id της ασυρματης καρτας που εχει το λαπτοπ σου? Επισης, την δειχνει με θαυμαστικο στον device manager?

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, spartakos87a είπε

Εγώ λέω ή να βάλω Linux ή να πάω για κανα macbook. Το θέμα είναι όσο προχωράμε να φτιάχνουν κάποια πράγματα, όχι να μην έχουμε τα βασικά...

Τα 11 αρια εχουν θεματακια ακομα

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Γιατι δεν σβηνεις τα drivers, μετα απενεργοποιησε τα windows updates για hardware (γινεται το εχω κανει, βρισκεται καπου στα optional updates). Τελος, κατεβασε απο την επισημη σελιδα της dell τα wifi drivers του μοντελου του λαπτοπ σου. Πιστευω θα διορθωθει το θεμα (εφοσον παλια δεν υπηρχε προβλημα).

Αλλιως βαλε 10αρια, μια χαρα ειναι και εκεινα.

Δημοσ.

Δες και απο BIOS αν σου αναγνωρίζει την κάρτα, δες μηπως υπαρχει και καινουριο version του BIOS...
Δες και το event viewer μηπως σου δινει καμια πληροφορια.
Δεν πρεπει να φταιει το λειτουργικο, αλλα τα drivers.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, donblunts είπε

Δες και απο BIOS αν σου αναγνωρίζει την κάρτα, δες μηπως υπαρχει και καινουριο version του BIOS...
Δες και το event viewer μηπως σου δινει καμια πληροφορια.
Δεν πρεπει να φταιει το λειτουργικο, αλλα τα drivers.

Έχω βάλει πριν 2 μέρες καινούργιο version τον BIOS, το event viewer δεν λέει κάτι. 

13 ώρες πριν, nick_corobos είπε

Γιατι δεν σβηνεις τα drivers, μετα απενεργοποιησε τα windows updates για hardware (γινεται το εχω κανει, βρισκεται καπου στα optional updates). Τελος, κατεβασε απο την επισημη σελιδα της dell τα wifi drivers του μοντελου του λαπτοπ σου. Πιστευω θα διορθωθει το θεμα (εφοσον παλια δεν υπηρχε προβλημα).

Αλλιως βαλε 10αρια, μια χαρα ειναι και εκεινα.

Έχει έρθει τεχνικός της Dell οποίος έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα, προφανώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Η εταιρία θέλει 11, άρα τα 10αρια δεν είναι επιλογή. Επίσης, αν είχαν τέτοια θέματα ας μην βγάζαν τα 11. Επαναλαμβάνω δεν γίνεται με τα ubuntu να τρέχει smoothly το όλο σύστημα και μετα 11 να έχω random εντελώς αποσυνδέσεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...