Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι από τα καλύτερα.

Φίλος μου έκανε εκεί μάστερ στα χρηματοοικονομικά. Πάρα πολύ ευχαριστημένος και φθηνότερα δίδακτρα από ότι στην Ελλάδα. Μακάρι να σου δοθεί η ευκαιρία να πας και να απολαύσεις και τη χώρα , το πανεπιστήμιο και τα πάντα

Δημοσ.

και από εμένα ένα ναι. και εγώ από φίλο.

φύγετε να σπουδάσετε έξω να ανοίξει το μάτι σας και το μυαλό σας όσοι μπορείτε (ουσιαστικά μόνο διαμονή πληρώνεις σε πολλά μέρη στην Ευρώπη - ειδικά στα προπτυχιακά).

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα πρόσφατα το μεταπτυχιακό μου στην Ολλανδία και είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Δεν πήγα στο Erasmus university Rotterdam αλλά είναι από τα καλά της Ολλανδίας.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που κατάλαβα είναι πως οι Ολλανδοί έχουν πολλές σχολές οι οποίες είναι καλές. Αν δεν πας σε αυτό που αναφέρεις και πας σε κάποιο άλλο, το πιο πιθανόν θα είναι ισάξιο όσο αφορά το επίπεδο της εκπαίδευσης. Ίσως διαφέρουν λίγο στο ότι κάποια είναι πιο εξειδικευμένα σε κάποιους κλάδους (πχ TU Delft είναι πιο τεχνικό) αλλά σε γενικές γραμμές είναι οργανωμένοι, με "γεμάτα" προγράμματα σπουδών και άμα γουστάρεις κάποιο μάθημα από άλλο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας... πάλι μπορείς να το παρακολουθήσεις! Προσωπικά, είχα θέση σε καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας αλλά τα απέρριψα μόλις είδα το πόσα πολλά μπορείς να κερδίσεις στην Ολλανδία και με πόσα λίγα λεφτά

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ponous είπε

Έκανα πρόσφατα το μεταπτυχιακό μου στην Ολλανδία και είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Δεν πήγα στο Erasmus university Rotterdam αλλά είναι από τα καλά της Ολλανδίας.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που κατάλαβα είναι πως οι Ολλανδοί έχουν πολλές σχολές οι οποίες είναι καλές. Αν δεν πας σε αυτό που αναφέρεις και πας σε κάποιο άλλο, το πιο πιθανόν θα είναι ισάξιο όσο αφορά το επίπεδο της εκπαίδευσης. Ίσως διαφέρουν λίγο στο ότι κάποια είναι πιο εξειδικευμένα σε κάποιους κλάδους (πχ TU Delft είναι πιο τεχνικό) αλλά σε γενικές γραμμές είναι οργανωμένοι, με "γεμάτα" προγράμματα σπουδών και άμα γουστάρεις κάποιο μάθημα από άλλο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας... πάλι μπορείς να το παρακολουθήσεις! Προσωπικά, είχα θέση σε καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας αλλά τα απέρριψα μόλις είδα το πόσα πολλά μπορείς να κερδίσεις στην Ολλανδία και με πόσα λίγα λεφτά

Αντιμετώπισες δυσκολίες στο κομμάτι της γλώσσας; Ξέρω αγγλικά αλλά το να σπουδάζω ένα αντικείμενο σε άλλη γλώσσα ομολογώ να πω πως με φοβίζει κάπως...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gii είπε

Αντιμετώπισες δυσκολίες στο κομμάτι της γλώσσας; Ξέρω αγγλικά αλλά το να σπουδάζω ένα αντικείμενο σε άλλη γλώσσα ομολογώ να πω πως με φοβίζει κάπως...

Σημαντικές δυσκολίες όχι. Ισως καμιά φορά να με μπέρδευαν κάποιοι ορισμοί που είχα μάθει στα Ελληνικά και έπρεπε να συνηθίσω την αγγλική ορολογία. Συνήθως αυτό το πάθαινα με τα μαθηματικά στα πρώτα μαθήματα. Αν γνωρίζεις καλά αγγλικά, δεν νομίζω να βρεις δυσκολίες που θα επηρεάσουν την πρόοδο σου.

1 ώρα πριν, gii είπε

πως με φοβίζει κάπως...

Είναι τρομακτικό αν κάτι που έμαθες στα Ελληνικά, ξαφνικά πρέπει να το δώσεις εξέταση στα Αγγλικά. Στα μαθήματα όμως, θα αρχίσεις κάτι καινούργιο, και ό,τι ορισμοί/ορολογίες είναι να χρειαστείς, θα τα χρησιμοποιήσεις τόσες πολλές φορές στο διάβασμα σου που θα εξοικιωθείς μέχρι το τέλος του course

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gii είπε

Ξεκίνα να διαβάζεις Journals σχετικά με το αντικείμενό σου. Πολλά Journals. Εξοικειώσου στο Refrerence style  (Harvard, APA κλπ) και το format που είναι πιθανόν να σας ζητηθεί να γράφετε εργασίες. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Γράφε κάτι στα Αγγλικά από τώρα. Ακόμα και μπουρδίτσες σε Αγγλόφωνα forum, καλό θα κάνει.

Επεξ/σία από ncrp
Δημοσ.

Έκανα πριν 6 χρόνια στο Erasmus University Rotterdam το MSc in Econometrics. Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και απαιτητικό. Κάθε 7 εβδομάδες εξετάσεις και κακά τα ψέματα εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοια. Αλλά έχει πολύ καλό reputation και δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβ΄λημα να βρεις δουλειά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, salazar1991 είπε

Έκανα πριν 6 χρόνια στο Erasmus University Rotterdam το MSc in Econometrics. Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και απαιτητικό. Κάθε 7 εβδομάδες εξετάσεις και κακά τα ψέματα εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοια. Αλλά έχει πολύ καλό reputation και δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβ΄λημα να βρεις δουλειά.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν προλαβαίνεις ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό να κάνεις και κάποια part time δουλειά και αν μπορείς να κάνεις αίτηση σε πάνω από ένα μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο γιατί είναι 2-3 που με ενδιαφέρουν 

Δημοσ.

Ναι μπορείς να κάνεις όσες αιτήσεις θέλεις αλλά πληρώνεις για κάθε αίτηση ξεχωριστά. Για την πρώτη ερώτηση θα σου πω ότι εξαρτάται από το μεταπτυχιακό. Γενικά είναι πολύ απαιτητικά, υπάρχουν group assignments που τρέχουν, πολλά deadlines, εξετάσεις κάθε εφτά εβδομάδες. Γίνεται να τα συνδυάσεις? Σίγουρα αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, paokozani13 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν προλαβαίνεις ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό να κάνεις και κάποια part time δουλειά και αν μπορείς να κάνεις αίτηση σε πάνω από ένα μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο γιατί είναι 2-3 που με ενδιαφέρουν 

Δεν έχω κάνει μεταπτυχιακό Ολλανδία αλλά έχω κάνει το Εράσμους μου και έχουν κάνει και πολλοί φίλοι μου μεταπτυχιακό εκεί. Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο προηγούμενος, deadlines και εξετάσεις κάθε λίγο και λιγάκι. Βασικά εγώ θυμάμαι κάθε τέταρτη βδομάδα σχεδόν εξετάσεις (είτε mid-terms είτε τελικές) και κάθε βδομάδα problem sets/group assignments που μετράνε στον βαθμό. Είναι το αντίστροφο από Ελλάδα που μπορείς να μην πατήσεις σχολή ένα εξάμηνο και να πας να δώσεις μάθημα και μετράει για όλο το βαθμό. Μου άρεσε πολύ το σύστημά τους αν και τελικά πήγα Αγγλία που ηταν πιο κοντά σε Ελλάδα από αυτή την άποψη. Αλλά είναι και σύστημα που απαιτεί την διαρκή ενασχόλησή σου, οπότε δεν συνδυάζεται με δουλειά κατά την γνώμη μου. Βασικά κατά την γνώμη μου κανένα σοβαρό μη part-time μεταπτυχιακό δεν συνδυάζεται με δουλειά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Δεν έχω κάνει μεταπτυχιακό Ολλανδία αλλά έχω κάνει το Εράσμους μου και έχουν κάνει και πολλοί φίλοι μου μεταπτυχιακό εκεί. Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο προηγούμενος, deadlines και εξετάσεις κάθε λίγο και λιγάκι. Βασικά εγώ θυμάμαι κάθε τέταρτη βδομάδα σχεδόν εξετάσεις (είτε mid-terms είτε τελικές) και κάθε βδομάδα problem sets/group assignments που μετράνε στον βαθμό. Είναι το αντίστροφο από Ελλάδα που μπορείς να μην πατήσεις σχολή ένα εξάμηνο και να πας να δώσεις μάθημα και μετράει για όλο το βαθμό. Μου άρεσε πολύ το σύστημά τους αν και τελικά πήγα Αγγλία που ηταν πιο κοντά σε Ελλάδα από αυτή την άποψη. Αλλά είναι και σύστημα που απαιτεί την διαρκή ενασχόλησή σου, οπότε δεν συνδυάζεται με δουλειά κατά την γνώμη μου. Βασικά κατά την γνώμη μου κανένα σοβαρό μη part-time μεταπτυχιακό δεν συνδυάζεται με δουλειά.

Καλά για δουλειά λέω 2-3 φορές την εβδομάδα άμα γίνεται γιατί τα έξοδα που χρειάζονται το μήνα είναι περίπου 1000-1200 απο ότι έχω διαβάσει 

Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 7:30 ΜΜ, paokozani13 είπε

αν μπορείς να κάνεις αίτηση σε πάνω από ένα μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο γιατί είναι 2-3 που με ενδιαφέρουν 

Μπορείς κι εγώ σε 3 έκανα. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος.

Στις 1/3/2023 στις 7:30 ΜΜ, paokozani13 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν προλαβαίνεις ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό να κάνεις και κάποια part time δουλειά

Το έχω κάνει κι εγώ και η κοπέλα μου αλλά όχι από το πρώτο εξάμηνο. Εμένα συνδυάστηκε γιατί τα δύσκολα μου τα μαθήματα ήταν στην αρχή. Στο 3ο μπλοκ (δλδ 2ο εξάμηνο) τα μαθήματα μου ήταν λιγότερο απαιτητικά και μετά ξεκίνησε η διπλωματική η οποία είναι ατομική... ε και μέχρι εκείνο το σημείο θα είσαι πιο εξοικιωμένος με το σύστημα. Στην αρχή νιώθεις πως δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Μετά μαθαίνεις να οργανώνεσαι πιο σωστά.

6 ώρες πριν, paokozani13 είπε

γιατί τα έξοδα που χρειάζονται το μήνα είναι περίπου 1000-1200 απο ότι έχω διαβάσει 

Σχετικά με αυτό, ψάξε λίγο τι επιδόματα μπορεί να λάβει ένας φοιτητής. Για το νοίκι μπορείς να πάρεις μέχρι και 300-350 ευρώ, μεταφορικά δωρεάν (αν θα δουλεύεις), μείωση στον φόρο και κάτι για την ασφάλεια υγείας (αν δουλεύεις θα την χρειαστείς). Γενικά όμως όντως, η χώρα είναι ακριβή.

6 ώρες πριν, paokozani13 είπε

Καλά για δουλειά λέω 2-3 φορές την εβδομάδα άμα γίνεται

Γίνεται, το έχω κάνει αλλά θα είμαι ειλικρινής: Πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός. Τόσο στη δουλειά όσο και στη σχολή. Το μεγαλύτερο σοκ για μένα ήταν που άκουσα καθηγητές να λένε "προτεραιότητα είναι η σχολή" και να παρατήσουν την δουλειά. Άντε να του πεις πως τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ponous είπε

Μπορείς κι εγώ σε 3 έκανα. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος.

Το έχω κάνει κι εγώ και η κοπέλα μου αλλά όχι από το πρώτο εξάμηνο. Εμένα συνδυάστηκε γιατί τα δύσκολα μου τα μαθήματα ήταν στην αρχή. Στο 3ο μπλοκ (δλδ 2ο εξάμηνο) τα μαθήματα μου ήταν λιγότερο απαιτητικά και μετά ξεκίνησε η διπλωματική η οποία είναι ατομική... ε και μέχρι εκείνο το σημείο θα είσαι πιο εξοικιωμένος με το σύστημα. Στην αρχή νιώθεις πως δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Μετά μαθαίνεις να οργανώνεσαι πιο σωστά.

Σχετικά με αυτό, ψάξε λίγο τι επιδόματα μπορεί να λάβει ένας φοιτητής. Για το νοίκι μπορείς να πάρεις μέχρι και 300-350 ευρώ, μεταφορικά δωρεάν (αν θα δουλεύεις), μείωση στον φόρο και κάτι για την ασφάλεια υγείας (αν δουλεύεις θα την χρειαστείς). Γενικά όμως όντως, η χώρα είναι ακριβή.

Γίνεται, το έχω κάνει αλλά θα είμαι ειλικρινής: Πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός. Τόσο στη δουλειά όσο και στη σχολή. Το μεγαλύτερο σοκ για μένα ήταν που άκουσα καθηγητές να λένε "προτεραιότητα είναι η σχολή" και να παρατήσουν την δουλειά. Άντε να του πεις πως τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα.

Ναι είναι λίγο δύσκολα χωρίς δουλειά. Εσύ είχες δώσεις και IELTS και GMAT για να κάνεις την αίτηση;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, paokozani13 είπε

Εσύ είχες δώσεις και IELTS

Ναι αλλά μπορείς να κάνεις την αίτηση και πριν κάτσεις την εξέταση

12 ώρες πριν, paokozani13 είπε

GMAT

Όχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...