Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Λοιπόν παιδιά έχω ένα Mercedes του 2005 σαν τρίτο αυτοκίνητο που όμως πρόσφατα πριν 1 μήνα το πηγα στον μηχανικό για επισκευή! το θέμα ειναι οτι περιμένει να το ανοιξει να μου πει για το κοστος και επειδη του ειπα οτι δεν το βιαζομαι το εχει αφησει για πιο πισω το θέμα ειναι οτι σκέφτομαι να πληρώσω σήματα ασφάλειες κλπ αλλά δεν ξέρω καν αν αξίζει το κόστος της επισκευής για να προχωρήσω! μπήκα στην εφαρμογή και μου δίνει την δυνατότητα μόνο για ολόκληρο το σήμα δεν ξέρω γιατί δεν μου βγάζει μέρος από το σήμα μήπως κάνω κάτι λαθος; κάποιος που να τι έχει κανει;
fredd0 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε Λοιπόν παιδιά έχω ένα Mercedes του 2005 σαν τρίτο αυτοκίνητο που όμως πρόσφατα πριν 1 μήνα το πηγα στον μηχανικό για επισκευή! το θέμα ειναι οτι περιμένει να το ανοιξει να μου πει για το κοστος και επειδη του ειπα οτι δεν το βιαζομαι το εχει αφησει για πιο πισω το θέμα ειναι οτι σκέφτομαι να πληρώσω σήματα ασφάλειες κλπ αλλά δεν ξέρω καν αν αξίζει το κόστος της επισκευής για να προχωρήσω! μπήκα στην εφαρμογή και μου δίνει την δυνατότητα μόνο για ολόκληρο το σήμα δεν ξέρω γιατί δεν μου βγάζει μέρος από το σήμα μήπως κάνω κάτι λαθος; κάποιος που να τι έχει κανει; αν εννοεις να πληρωσεις "με το μηνα" αυτο ενεργοποιειται συνηθως μετα το πασχα. βασικα για να εξυπηρετησει ενοικιασεις. αυτη τη στιγμη μπορεις ειτε να καταθεσεις πινακιδες, ειτε να πληρωσεις ολο το τελος κυκλοφοριας. Προσοχη, απο αυριο εχει προστιμο (το τελος διπλασιαζεται)
Narayan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δεν υπάρχει πλέον τμηματικό σήμα, μόνο για ολόκληρο το έτος. Πλήρωσε τώρα το σήμα επειδή από αύριο θα είναι διπλό ή κάνε δήλωση ακινησίας. Κακώς πάντως το άφησες για την τελευταία μέρα της προθεσμίας.
Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 45 λεπτά πριν, Narayan είπε Δεν υπάρχει πλέον τμηματικό σήμα, μόνο για ολόκληρο το έτος. Πλήρωσε τώρα το σήμα επειδή από αύριο θα είναι διπλό ή κάνε δήλωση ακινησίας. Κακώς πάντως το άφησες για την τελευταία μέρα της προθεσμίας. Ποτε Υπήρχε δηλαδη; το άφησα μήπως έχω ενημέρωση για το αμάξι αλλά σήμερα πήρα τηλ και δεν το έχει πιάσει ακομη οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω αν δω ότι δεν βγάζω άκρη θα καταθέσω! Αν το φτιάξω όμως θα μπορώ να πληρώσω τμήμα ή αναγκαστικά θα πάει όλη η χρονιά; το σήμα ειναι 1000+ ευρώ και γιαυτό σκέφτομαι να μην τα δώσω τζαμπα!
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ποτε Υπήρχε δηλαδη; το άφησα μήπως έχω ενημέρωση για το αμάξι αλλά σήμερα πήρα τηλ και δεν το έχει πιάσει ακομη οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω αν δω ότι δεν βγάζω άκρη θα καταθέσω! Αν το φτιάξω όμως θα μπορώ να πληρώσω τμήμα ή αναγκαστικά θα πάει όλη η χρονιά; το σήμα ειναι 1000+ ευρώ και γιαυτό σκέφτομαι να μην τα δώσω τζαμπα! Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων σήμερα και όταν θα είναι έτοιμο ή πληρώνεις όλα τα τέλη ή τμηματικά αν το έχουν ενεργοποιήσει. Δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές.
Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων σήμερα και όταν θα είναι έτοιμο ή πληρώνεις όλα τα τέλη ή τμηματικά αν το έχουν ενεργοποιήσει. Δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές. Καλα αυτό θα κάνω μάλλον! Αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι λέγανε για τμηματική πληρωμή και δεν ισχύει εκτός και αν εγω δεν έκανα κάτι σωστά( που μαλλον αυτό παίζει)
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καλα αυτό θα κάνω μάλλον! Αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι λέγανε για τμηματική πληρωμή και δεν ισχύει εκτός και αν εγω δεν έκανα κάτι σωστά( που μαλλον αυτό παίζει) Πως θα γίνει τμηματική πληρωμή όταν δεν είναι διαθεσιμη ακόμα;Πρέπει να έχει προηγηθεί κατάθεση πινακίδων και να δωθεί απο το κράτος η δυνατότητα για την τμηματική πληρωμή. https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/612180/telh-kykloforias-me-ton-mhna-2023-nwritera-logw-eklogwn 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καλα αυτό θα κάνω μάλλον! Αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι λέγανε για τμηματική πληρωμή και δεν ισχύει εκτός και αν εγω δεν έκανα κάτι σωστά( που μαλλον αυτό παίζει) Παράξενο σου φαίνεται επειδή δεν είχες καταλάβει τι ακριβώς έλεγαν, αν διαβάσεις οποιοδήποτε άρθρο θα διαπιστώσεις ότι η δυνατότητα αυτή θα δοθεί κάποια στιγμή τον τον Απρίλιο. Δες ένα παράδειγμα: " Τέλη κυκλοφορίας: Πότε έρχονται τα τέλη με το μήνα Πριν το Πάσχα ανοίγει η πλατφόρμα myCar για άρση ακινησίας οχημάτων και πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 εκπνέει η προθεσμία για πληρωμή των τελών του 2023 ή ψηφιακή κατάθεση πινακίδων " https://www.ot.gr/2023/02/13/forologia/teli-kykloforias-pote-erxontai-ta-teli-me-to-mina/
Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Καλα αυτό είπα ότι εγώ δεν κατάλαβα μάλλον τι ακριβώς έλεγαν... όπως πάντα το κράτος τα δείχνει όλα πιο ωραια από ότι είναι... φαντάζομαι ότι θα μπορούσε ο κόσμος να θέλει ένα αμάξι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο οπότε αυτό το τμηματικά είναι ανούσιο...
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καλα αυτό είπα ότι εγώ δεν κατάλαβα μάλλον τι ακριβώς έλεγαν... όπως πάντα το κράτος τα δείχνει όλα πιο ωραια από ότι είναι... φαντάζομαι ότι θα μπορούσε ο κόσμος να θέλει ένα αμάξι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο οπότε αυτό το τμηματικά είναι ανούσιο... Είχες γράψει ότι μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά, και όχι ότι δεν κατάλαβες. Κατά τα άλλα δεν έχει όλος ο κόσμος τις ίδιες ανάγκες, και για τους περισσότερους δεν είναι ανούσιο.
Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Είχες γράψει ότι μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά, και όχι ότι δεν κατάλαβες. Κατά τα άλλα δεν έχει όλος ο κόσμος τις ίδιες ανάγκες, και για τους περισσότερους δεν είναι ανούσιο. δεν εκανα σωστα οταν μπηκα και ειδα οτι δεν μπορω να πληρωσω τμηματικα μετα ειδα οτι προφανως απλα δεν διαβασα τι ακριβως ελεγαν... κατα τα αλλα οπως σωστα ειπες ο κοσμος δεν εχει τις ιδιες αναγκες.. ειναι ανουσιο για αυτους που ηθελαν το αμαξι το πρωτο τριμηνο για τα επομενα φυσικα και δεν ειναι..... φετος απλα πηραν παραταση 2 μηνες που σιγουρα καλυπτει μερος απο το πρωτο τριμηνο και ας πουμε οτι ολοι καπως βολευτηκαν.. του χρονου ελπιζω το τμηματικα να ισχυει απο την αρχη...
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Ducatista είπε δεν εκανα σωστα οταν μπηκα και ειδα οτι δεν μπορω να πληρωσω τμηματικα μετα ειδα οτι προφανως απλα δεν διαβασα τι ακριβως ελεγαν... κατα τα αλλα οπως σωστα ειπες ο κοσμος δεν εχει τις ιδιες αναγκες.. ειναι ανουσιο για αυτους που ηθελαν το αμαξι το πρωτο τριμηνο για τα επομενα φυσικα και δεν ειναι..... φετος απλα πηραν παραταση 2 μηνες που σιγουρα καλυπτει μερος απο το πρωτο τριμηνο και ας πουμε οτι ολοι καπως βολευτηκαν.. Μπα δεν βολεύτηκαν όλοι, το δώρο των 2 μηνών το πήραν μόνο όσοι δεν θα κυκλοφορήσουν από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2023. 1 ώρα πριν, Ducatista είπε του χρονου ελπιζω το τμηματικα να ισχυει απο την αρχη... Εγώ πάλι δεν έχω τέτοια ελπίδα, το τμηματικά όχι μόνο δεν πρόκειται να ισχύσει από την αρχή, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ούτε αναλογικό, θα είναι όπως παλιότερα δλδ πχ θα πληρώνεις 3 μήνες για να έχεις το δικαίωμα να το κυκλοφορήσεις 2.
Ducatista Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μπα δεν βολεύτηκαν όλοι, το δώρο των 2 μηνών το πήραν μόνο όσοι δεν θα κυκλοφορήσουν από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2023. Εγώ πάλι δεν έχω τέτοια ελπίδα, το τμηματικά όχι μόνο δεν πρόκειται να ισχύσει από την αρχή, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ούτε αναλογικό, θα είναι όπως παλιότερα δλδ πχ θα πληρώνεις 3 μήνες για να έχεις το δικαίωμα να το κυκλοφορήσεις 2. ναι σωστα μιλουσα για αυτους που το θελουν απο τον μαρτιο-απριλιο και μετα...... η λογικη ειναι να ειναι αναλογικο οπως το εχουν κανει να φανει τωρα αν χανεις καποιες μερες τι να πω.... βεβαια και για το τελος επιτηδευματος ελεγαν οτι θα το καταργησουν αλλα δεν βλεπω να το κανουν οπως αφησαν να εννοειται.... ελπιζω να αλλαξει αυτο
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις, αυτό που είναι λογικό για μας δίνει λιγότερα έσοδα στο κράτος.
basilis_k6 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Ducatista είπε Καλα αυτό θα κάνω μάλλον! Αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι λέγανε για τμηματική πληρωμή και δεν ισχύει εκτός και αν εγω δεν έκανα κάτι σωστά( που μαλλον αυτό παίζει) ΔΕΝ μπορεις πλεον να κανεις τμηματικη. θα έπρεπε να εχεις παραδώσει απο 31/12. τωρα μπορεις να κανεις καταθεση για ολο το ετος. ετσι θα εχεις "κερδισει" 2 μήνες δωρεαν κυκλοφορία. Εμείς που κάναμε κατάθεση 31/12 "κερδίσαμε" το δικαιωμα της τμηματικης πληρωμης. Δεν προβλέπεται να κερδιζεις και τα δυο μαζι. τμηματική τα τελευταια 2 χρονια βγαινει για οσους μηνες κυκλοφορείς. το +1 ηταν νομιζω μεχρι και το 2020. Μπορει να κανω λαθος βεβαια. το δινουν απρίλη γιατι κυριως προορίζεται για οχηματα ελέυθερου χρονου/ταξιδιων που κινουνται κατα βαση καλοκαιρι. Λογικά στο μέλλον θα επεκταθει σε ολο το έτος. Αυτός ηταν ο αρχικος σχεδιασμος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα