Laloutis76 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Την καλημέρα μου στο forum.πρόσφατα άλλαξα κάρτα γραφικών (από 3070ti σε 3080 και συγκεκριμένα την aorus extreme) την οποία και γόρασα από ένα μέλος του insomnia.Θέλω να ρωτήσω 3 πράγμτα: 1) Έχω δει θερμοκρασίες μέχρι και 75οC σε παιχνίδι (snowrunner, sniper elite 5, rdr2, ) σχεδόν σε ότι έχω παίξει. Είναι φυσιολογικό? 2) Στο sniper elite 5 μετά από λίγο το παιχνίδι κρασάρει και μου γράφει: gpu device was lost game cannot continue.Με την 3070ti δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Γνωρίζει κάποιος τί είναι αυτό και εάν υπάρχει κάποια λύση. 3) Σχεδόν από τότε που έβαλα την κάρτα έχω τυχαίες επανεκκινήσεις του συστήματος (με BSOD με το μύνημα your device ran into a problem and needs to restart) συνήθως στον τερματισμό μου έκανε επανεκκίνηση, σήμερα μου έκανε επανεκκίνηση σε άσχετη φάση. Γνωρίζει κάποιος τί συμβαίνει, να κάνω ένα format,ή να ανησυχώ μήπως πήρα κάρτα "άριστη σε κατάσταση " όπως έγραφε στην αγγελία του.Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βγαλε βαλε καρτα ξανα μηπως καποια επαφη χανεται. Πιστευω εχεις κατεβασει τους τελευταιους driver και στην διαχειριση συσκευων εμφανισε τις κρυφες συσκευες και διεγραψε την παλια σου καρτα αν την εμφανιζει ακομα. Οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα στην καρτα. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από LLLEFTERIS
Laloutis76 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Στο devide manager επιλέγω εμφάνιση hidden devices αλλά μου έχει μόνο rtx 3080 Στο devide manager επιλέγω εμφάνιση hidden devices αλλά μου έχει μόνο rtx 3080. Έχω περάσει τους καινούργοιυς drivers από το site της Nvidia (528.49) απεγκατέστησα το msi afterburner το ξαναπέρασα μαζί με τους drivers.
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δοκιμασε να την βγαλεις και να την βαλει ξανα μηπως καποια επαφη δεν εχει κατσει καλα.
tasvar Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Αν μπορείς δοκιμασέ τη σε άλλο υπολογιστή. Ακόμη καλύτερα στον υπολογιστή του παιδιού που στην πούλησε. Τροφοδοτικό τί έχεις; Είναι αρκετό;
Laloutis76 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 To τροφοδοτικό είναι μεν παλιό αλλά είναι 850 Είναι ένα EVGA G2 80+ GOLD 850W.
Laloutis76 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Την καλημέρα μου στο forum.Είχα διαβάσει ότι το λογισμικό AORUS ENGINE δημιουργεί θεματάκια μαζί με το RGB FUSION τα οποία και απεγκατέστησα. Από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ ο υπολογιστής δούλευε νορμάλ. Έβαλα να παίξω και κανένα παιχνιδάκι και παρατήρησα το εξής, όταν έπαιζα με το vsync on οι θερμοκρασίες CPU, GPU ήταν κανονικές (GPU=62-66 KAI CPU=62-67). Όταν έκανα vsync of οι θερμοκρασίες εκτοξεύθηκαν (GPU=73-78 KAI CPU=70-76). Το βράδυ έκλεισα τον Η/Υ και μου το ξαναέκανε (κλείσιμο BSOD και επανεκκίνηση). Δεν ξέρω τι να κάνω
Dj_Seps Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Καλησπέρα φίλε μου, Δοκίμασε την κάρτα γραφικών και σε ένα δεύτερο υπολογιστή για να δείς την συμπεριφορά της. Αν και στον δεύτερο υπολογιστή σου βγαίνουν μπλέ οθόνες τότε φταίει η κάρτα. Ένας ακόμα τρόπος για να δοκιμασεις την κάρτα είναι να την τεστάρεις με benchmarking tool όπως 3d mark, uniengine benchmarks, και πολλά άλλα. Εγώ μετά από αγορά μεταχειρισμένης 3080 από το insomnia κατάλαβα πως ήταν προβληματική με το fortnite ( αφού ενεργοποίησα το ray tracing στο game ). [ Είχα ανοίξει και σχετικό ticket εδώ στο insomnia ]. Δοκίμασε αυτά που είπα ποιό πάνω και ξαναστείλε εδώ δούμε πως αλλιώς μπορούμε να βοηθήσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα