Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου εφόσον ασχολείσαι με gaming θα σου πρότεινα κι εγω να μη βασιστεις αποκλειστικά στον 5600g, γιατί μπορεί μεν σήμερα να παίζεις αυτα τα 3 ελαφρια games αλλα σε ένα μήνα μπορει να σου γυαλίσει κάτι άλλο και τότε ίσως σου κακοφανεί η φάση. Γνώμη μου καθαρά, κάνε οικονομία ακόμα ένα 100ρικο και πάρε μια 6600 στα 250-260€. Η απόδοση θα είναι μαξ σε οτιδήποτε 1080 εκτός ray tracing.

Επεξ/σία από Tol1as
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/2/2023 στις 12:58 ΜΜ, jgeorgiou είπε

αν αγοράσεις gpu στο μελλον είναι ένα πολύ μέτριο και ακριβο cpu

οι περισσότεροι που το αγοράζουν ανακαλύπτουν εκ των υστέρων ότι πρέπει να προσθέσουν gpu και μετά η απογοήτευση έρχεται γιατί σαν cpu δεν αξίζει , να ξέρεις ότι ακόμη και για 1080 δεν αποδίδει παρα μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια που δεν έχουν απαιτήσεις

Στις 28/2/2023 στις 9:15 ΜΜ, Tol1as είπε

Φίλε μου εφόσον ασχολείσαι με gaming θα σου πρότεινα κι εγω να μη βασιστεις αποκλειστικά στον 5600g, γιατί μπορεί μεν σήμερα να παίζεις αυτα τα 3 ελαφρια games αλλα σε ένα μήνα μπορει να σου γυαλίσει κάτι άλλο και τότε ίσως σου κακοφανεί η φάση. Γνώμη μου καθαρά, κάνε οικονομία ακόμα ένα 100ρικο και πάρε μια 6600 στα 250-260€. Η απόδοση θα είναι μαξ σε οτιδήποτε 1080 εκτός ray tracing.

Εφόσων συζητάμε για "εισαγωγικό" μηχάνημα, σημαίνει πως δεν πρόκειται ποτέ να μπει ποτέ high end gpu (στυλ 4080/4090) γιατί ούτε το τροφοδοτικό θα την υποστηρίζει ούτε υποθέτω θα πρέπει να τρέξει καμιά οθόνη με 240hz.

Με ~500 έχει ένα μηχάνημα τίμιο για όλα με αρκετές παραχωρήσεις στο gaming το οποίο μπορεί να το αγοράσει σήμερα.

Ακόμα και εάν ανακαλύψει ότι δεν του είναι αρκετη η ενσωματωμένη gpu και προσθέσει κάποια 6600/6700 (η ότι εφαμμιλο κυκλοφορεί τότε) δεν θα τον κρατήσει πίσω ο cpu.

Ρεαλιστικά σιγά την διαφορά του 5600g από έναν ας πούμε 5600 που θα μπορούσε να βάλει στο budget του.

Το πιο σημαντικό που χάνει είναι το nvme pci-e 4.0 slot (πηγαίνοντας σε 5600g κ b450) που και αυτό θα είναι imperceptible στους περισσότερους σε καθημερινη χρήση.

Στο τέλος της μέρας τα +250 ευρώ για μια 6600 είναι το 50% της αξίας του PC.

Εγώ θα έκανα μόνο μια παρότρυνση για παραπάνω ram (με τις τωρινές τιμές) γιατί η ενσωματωμένη "κλεβει" μνήμη από το σύστημα και το να μείνεις με 12-14gb είναι οκ για απλή χρήση αλλά λίγο για οτιδήποτε άλλο.

Με ορίζοντα 5ετιας που λογικά θα θέλει να κρατήσει το PC σίγουρα  κάποια στιγμή θα χρειαστεί να προσθεσει επιπλέον ram και θεωρώ ότι οι ddr4 θα αρχίσουν να ακριβαινουν στο μέλλον.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Εφόσων συζητάμε για "εισαγωγικό" μηχάνημα, σημαίνει πως δεν πρόκειται ποτέ να μπει ποτέ high end gpu (στυλ 4080/4090) γιατί ούτε το τροφοδοτικό θα την υποστηρίζει ούτε υποθέτω θα πρέπει να τρέξει καμιά οθόνη με 240hz.

Με ~500 έχει ένα μηχάνημα τίμιο για όλα με αρκετές παραχωρήσεις στο gaming το οποίο μπορεί να το αγοράσει σήμερα.

Ακόμα και εάν ανακαλύψει ότι δεν του είναι αρκετη η ενσωματωμένη gpu και προσθέσει κάποια 6600/6700 (η ότι εφαμμιλο κυκλοφορεί τότε) δεν θα τον κρατήσει πίσω ο cpu.

Ρεαλιστικά σιγά την διαφορά του 5600g από έναν ας πούμε 5600 που θα μπορούσε να βάλει στο budget του.

Το πιο σημαντικό που χάνει είναι το nvme pci-e 4.0 slot (πηγαίνοντας σε 5600g κ b450) που και αυτό θα είναι imperceptible στους περισσότερους σε καθημερινη χρήση.

Στο τέλος της μέρας τα +250 ευρώ για μια 6600 είναι το 50% της αξίας του PC.

Εγώ θα έκανα μόνο μια παρότρυνση για παραπάνω ram (με τις τωρινές τιμές) γιατί η ενσωματωμένη "κλεβει" μνήμη από το σύστημα και το να μείνεις με 12-14gb είναι οκ για απλή χρήση αλλά λίγο για οτιδήποτε άλλο.

Με ορίζοντα 5ετιας που λογικά θα θέλει να κρατήσει το PC σίγουρα  κάποια στιγμή θα χρειαστεί να προσθεσει επιπλέον ram και θεωρώ ότι οι ddr4 θα αρχίσουν να ακριβαινουν στο μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι το σκεφτόμουν και εγώ. Βέβαια αρχική μου σκέψη ήταν να συνδυάσω 5600g με b550, κάτι που δεν έχει αυτή την στιγμή το e-shop, και το βρήκα π.χ. στο quickshop .

Να προχωρήσει από εκεί; Είναι αξιόπιστο κατάστημα; Αξίζει την διαφορά το σύστημα; 
Αν, και λέω αν, χρειαστώ μελλοντικά μια 6600, νομίζω πως θέλει b550 και οχι b450, σωστά;

Αν παραβιάζω κάποιο κανόνα σχετικά με διαφήμιση καταστήματος, αν κάποιος θέλει μπορεί να μου στείλει pm.

Ξέρω πως είναι πολλά τα αν, για αυτό ζητάω την βοήθεια σας.

Περιμένω μήπως γίνει κάποια άλλη μητρική διαθέσιμη, αλλά φοβάμαι πάλι μη ξεφύγει η τιμή στον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Τελικά προχώρησα στην παρακάτω παραγγελία

Ελπίζω η επιλογή να είναι οκ. Κάθε παρατήρηση δεκτή, γιατί είναι ακόμη υπό επεξεργασία.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια και γνώμη σε αυτή την αναζήτησή μου. Ήταν πολύτιμη η συμβολή σας και συμβουλή σας

53104D4C-EC5C-42E7-9386-C26756C57298.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, odysseys77 είπε

Τελικά προχώρησα στην παρακάτω παραγγελία

Ελπίζω η επιλογή να είναι οκ. Κάθε παρατήρηση δεκτή, γιατί είναι ακόμη υπό επεξεργασία.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια και γνώμη σε αυτή την αναζήτησή μου. Ήταν πολύτιμη η συμβολή σας και συμβουλή σας

53104D4C-EC5C-42E7-9386-C26756C57298.png

Καλορίζικο. Το μόνο που θα έβαζα επιπλέον είναι μια καλύτερη aftermarket ψυκτρα καθώς η εργοστασιακή σε πολύωρο gaming πιθανότατα να μην είναι αρκετή. Έχω  5600g με gammaxx 200t cooler σε πολύ φτηνότερο κουτί χωρίς θέμα θερμοκρασιών. Η εργοστασιακή του δε μου γέμισε το μάτι και ψύχει έναν 220ge σε άλλο pc.

Επεξ/σία από fotaras76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...