ZisiNikos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην μεγάλη παρέα. Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο κολλητηρι πιο σοβαρό από αυτό που έχω τώρα (nedis soir30tp). Από τι έχω καταλάβει σταθμός είναι καλύτερος. Έχει να μου προτείνει κάνεις τίποτα; Θα προτιμούσα να μην μπει στα τριψήφια νούμερα η τιμή. Θέλω να το χρησιμοποιήσω για smd/bga και να είναι πολύ λεπτή η μύτη. (Όσο πιο λεπτή και μικρή τόσο το καλύτερο) Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από ZisiNikos
Giorgos85thess Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πως θα κανεις BGA με το κολλητηρι ? Θελεις σταθμο με θερμο αερα + κολλητηρι... Επισης η μικρη μυτη δεν ειναι καλη. Κανεις δεν τις χρησιμοποιει γιατι δεν εχουν αρκετη θερμικη μαζα. Με το που την ακουμπας χανει θερμοκρασια και δεν μπορεις να δουλεψεις. Παρε ενα station με θερμο αερα + κολλητηρι με εναλλαξιμες μυτες κοντα στο 80ευρω για αρχη να μαθεις. Μετα θελει κανα 200-300ε για σοβαρο εργαλειο. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από Giorgos85thess
coolerman Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Υπάρχουν "κλώνοι" jbc σταθμοί κόλλησης & portable. Θεωρώ θα σε καλύψει η σειρά c210/t210. ΑΝ δεν θες σταθμό κοίτα κάτι σε antex
ZisiNikos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Στις 28/2/2023 στις 10:57 ΠΜ, Giorgos85thess είπε Πως θα κανεις BGA με το κολλητηρι ? Θελεις σταθμο με θερμο αερα + κολλητηρι... Επισης η μικρη μυτη δεν ειναι καλη. Κανεις δεν τις χρησιμοποιει γιατι δεν εχουν αρκετη θερμικη μαζα. Με το που την ακουμπας χανει θερμοκρασια και δεν μπορεις να δουλεψεις. Παρε ενα station με θερμο αερα + κολλητηρι με εναλλαξιμες μυτες κοντα στο 80ευρω για αρχη να μαθεις. Μετα θελει κανα 200-300ε για σοβαρο εργαλειο. Οκ οκ, μπερδεύτηκα όχι bga, ήθελα να πω microsoldering. Θέλω να επισκευάσω μια flex καλωδιοταινία και σκέφτομαι να πάρω ένα yh-852. Έχω και θερμό αέρα τώρα απλά όχι τόσο καλό. Το yh-852 έχει piston pump οπότε μεταφέρει περισσότερο αέρα με πιο επιτυχημένη κόλληση/ξεκόλληση παρόλο που δεν το χρειάζομαι περί στιγμής. Το κολλητηρι παίρνει και μύτες 900-M που είναι αρκετά λεπτές. Κοίταξα λίγο αλλά δεν έχει θερμό αέρα. Ευχαριστώ πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα