Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Χρειάζομαι μια βοήθεια σχετικά με το ζήτημα που περιγράφω παρακάτω. 

Έχω δημιουργήσει ένα αρχείο xml με όλα τα απαραίτητα πεδία που ζητάει η πλατφόρμα του skrout

Το xml μου έχει μέγεθος 9,8ΜΒ, την στιγμή που η πλατφόρμα ορίζει ως μέγιστο μέγεθος αρχείου τα 10ΜΒ. 

Το αρχείο παίζει κανονικά, ωστόσο έχω περιορίσει σε τεράστιο βαθμό το πλήθος των κωδικών που έχω συμπεριλάβει. 

Γνωρίζει κανείς κάποιο τρόπο να μπορέσω να συμπιεσω το αρχείο xml ώστε να μπορέσω να ενσωματώσω αρκετούς ακόμα κωδικούς, χωρίς ωστόσο να υπερβω τα 10ΜΒ;

Γενικά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού..

Επίσης, δοκίμασα ήδη την συμπίεση με winrar και 7 zip αλλά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα..

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Αν συμπιέσεις ένα xml 10ΜΒ με zip όπως λες συνήθως το μέγεθος μειώνεται 3-7 φορές.

Στο Skroutz πάντως εγώ βάζω και XML των 30-50Mb οπότε μην σε αγχώνει αυτό, ποτέ δεν μου έκαναν παράπονα για το μέγεθος.
Απλά προχώρα στην σύνδεση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Billator είπε

Αν συμπιέσεις ένα xml 10ΜΒ με zip όπως λες συνήθως το μέγεθος μειώνεται 3-7 φορές.

Στο Skroutz πάντως εγώ βάζω και XML των 30-50Mb οπότε μην σε αγχώνει αυτό, ποτέ δεν μου έκαναν παράπονα για το μέγεθος.
Απλά προχώρα στην σύνδεση.

Ναι, με το Zip όντως ο βαθμός της συμπίεσης είναι πολύ καλός αλλά βγαίνει σφάλμα στο xml validator. 

Ωστόσο θα δοκιμάσω να ανεβάσω και εγώ ένα xml άνω των 10ΜΒ μπας και περάσει..

Νομίζω στο validator που είχα δοκιμάσει με 15mb μου είχε βγάλει σφάλμα λόγω μεγέθους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, meltheomel είπε

Ναι, με το Zip όντως ο βαθμός της συμπίεσης είναι πολύ καλός αλλά βγαίνει σφάλμα στο xml validator. 

Ωστόσο θα δοκιμάσω να ανεβάσω και εγώ ένα xml άνω των 10ΜΒ μπας και περάσει..

Νομίζω στο validator που είχα δοκιμάσει με 15mb μου είχε βγάλει σφάλμα λόγω μεγέθους. 

Στο validator σφάλμα βγάζει όταν βάζεις πάνω από 10mb αρχείο και μπορεί ο υπάλληλος που θα κάνει τον manual έλεγχο στο xml να σου πει ότι πρέπει να το μικρύνεις. Εσύ απλά θα μπεις με λιγότερα προϊόντα στο xml, και μόλις το κατάστημα γίνει active και ξεκινήσει η ταξινόμηση των προϊόντων ανοίγεις και τα υπόλοιπα. Στο αναφέρω με σιγουριά γιατί έτσι έχω βάλει κατάστημα με 80.000 προϊόντα όπου το xml είναι περίπου 65mb

Στο validator σφάλμα δεν βγαίνει με την συμπιεσμένη μορφή, κάτι άλλο φταίει. Ποια είναι τα σημαντικότερα που θα πρέπει να δεις που δεν φαίνονται στο validator σαν fatal error (αφού λύσεις τα προβλήματα που δείχνει ο validator). 

1. Να αναφέρεις το brand στο αντίστοιχο κελί σε όλα τα προϊόντα. Είναι λίγες κατηγορίες που μπορείς να μην έχεις brand στο πεδίο .

2. Αν έχεις ρούχα / παπούτσια και οτιδήποτε που έχει sizes , πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες του Skroutz (εκτός κ αν κάθε μέγεθος έχει διαφορετική τιμή), και πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 φωτογραφίες στο καθένα.

Οι 3 φωτογραφίες επεκτείνονται και σε γυαλιά, τσάντες, εσώρουχα κλπ κλπ

3. Σε περίπτωση που το χρώμα/ μέγεθος είναι βασικό δεδομένο στο προϊόν πρέπει να αναγράφεται και στον τίτλο και στα αντίστοιχα πεδία 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.
Στις 2/3/2023 στις 10:18 ΠΜ, Billator είπε

Στο validator σφάλμα βγάζει όταν βάζεις πάνω από 10mb αρχείο και μπορεί ο υπάλληλος που θα κάνει τον manual έλεγχο στο xml να σου πει ότι πρέπει να το μικρύνεις. Εσύ απλά θα μπεις με λιγότερα προϊόντα στο xml, και μόλις το κατάστημα γίνει active και ξεκινήσει η ταξινόμηση των προϊόντων ανοίγεις και τα υπόλοιπα. Στο αναφέρω με σιγουριά γιατί έτσι έχω βάλει κατάστημα με 80.000 προϊόντα όπου το xml είναι περίπου 65mb

Στο validator σφάλμα δεν βγαίνει με την συμπιεσμένη μορφή, κάτι άλλο φταίει. Ποια είναι τα σημαντικότερα που θα πρέπει να δεις που δεν φαίνονται στο validator σαν fatal error (αφού λύσεις τα προβλήματα που δείχνει ο validator). 

1. Να αναφέρεις το brand στο αντίστοιχο κελί σε όλα τα προϊόντα. Είναι λίγες κατηγορίες που μπορείς να μην έχεις brand στο πεδίο .

2. Αν έχεις ρούχα / παπούτσια και οτιδήποτε που έχει sizes , πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες του Skroutz (εκτός κ αν κάθε μέγεθος έχει διαφορετική τιμή), και πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 φωτογραφίες στο καθένα.

Οι 3 φωτογραφίες επεκτείνονται και σε γυαλιά, τσάντες, εσώρουχα κλπ κλπ

3. Σε περίπτωση που το χρώμα/ μέγεθος είναι βασικό δεδομένο στο προϊόν πρέπει να αναγράφεται και στον τίτλο και στα αντίστοιχα πεδία 

Τελικά δοκίμασα την λύση που περιεγραψες και πλέον έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...