Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilllis είπε

Ειδικα για κάποιον που δεν εχει χρόνο βουνο.

δεν ξερω ποσα χρονια πισω σκεφτεσαι, αλλα πλεον αν θες μια διανομη που απλως να δουλευει υπαρχουν πολλες. δηλαδη και debian / ubuntu να διαλεξεις μπορεις και να μην "πειραξεις" ποτε κατι.

13 ώρες πριν, vasilllis είπε

Αυτο το "ελευθερο" λειτουργικο ξαφνικα αρχιζεις να κατεβαζεις απο παντους κατι "sudo apt get" (πάνε πολλά χρόνια,συγχωρεστε με) ,χωρις να εχεις ιδεα τι είναι.

ειτε εισαι στα windows και κανεις install οτι να'ναι, ειτε σε linux και κανεις το ιδιο με καποιον package manager, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. απλως στο linux αν θες να μαθεις τι ειναι αυτο που κανεις υπαρχει απειρο documentation, forums κλπ. :)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 21/4/2023 στις 2:36 ΠΜ, mphxths είπε

Eιναι ανοιχτος κωδικας και τον κανεις ο,τι θες. Εγω και εσυ μπορει να μην ξερουμε απο κωδικα , αλλα ξερουν εκατομμυρια ανα τον πλανητη , και όποτε και αν υπαρξει κατι περιεργο , ανακαλυπτεται σχετικα γρηγορα. Αρα για αυτο κοιμομαστε ησυχοι τα βραδια. Οχι γιατι θα πιασουμε εμεις τον κωδικα να τον τσεκαρουμε , αλλα γιατι το κανανε αλλοι για εμας ;) 

Πανε χρονια αλλα μαλλον δεν εμβαθυνες αρκετα. Αυτο το κατι "sudo apt get" , δεν κατεβαζει απο ... παντου. Κατα κυριο λογο. Αλλα απο τα επισημα αποθετηρια (σερβερς) της εκαστοτε διανομης. Υποθετουμε λοιπον οτι η καθε διανομη , που σεβεται τον εαυτο της , ξερει τι βαζει σε αυτα τα αποθετηρια. Αν δεν της εχει καποιος εμπιστοσυνη , ας αλλαξει διανομη. Αν μη τι αλλο , υπαρχουν εκατονταδες εκει εξω.
Σε προεκταση αυτου , προφανως μπορει καποιος να προσθεσει αποθετηρια τριτων , οποτε εκει αναλαμβανει και ο καθενας την ευθυνη μονος του. Ειναι σαν να κατεβασα απο κανα τορρεντ το image.jpg.exe και μετα να κλαιω οτι το λειτουργικο δεν με προστατεψε.

Οι διανομες λινουξ , προυποθετουν λιγες ή πολλες τεχνικες γνωσεις. Με δεδομενο αυτο , δεν σηκωνει κλαμα το θεμα.

Αυτο δεν ειναι αποκλειστικα προβλημα ή ευθυνη του λειτουργικου , του λινουξ δηλ , αλλα σε μεγαλο βαθμο ευθυνη των κατασκευαστων που δεν υποστηριζουν επαρκως το λινουξ στους drivers τους. Γιατι δεν το κανουν ? Γιατι το ψωμι δεν ειναι σε ενα λειτουργικο με 0.1% της πιτας παγκοσμιως... Εχουμε φτασει να λεμε και ευχαριστω αν ενας κατασκευαστης φτιαξει linux driver ή ενας developer φτιαξει την εφαρμογη του και για λινουξ. Και να ψαχνουμε ποιο hardware ειναι "συμβατο" με λινουξ , πριν αγορασουμε κατι. Για τετοια καταντια μιλαμε.

Μα πως τον κανεις οτι θες αφου τον τρεχουν οι μεγαλοι κολοσοι? 

Αυτες οι 100δες διανομες ποιος τις φτιαχνει και με ποιο οφελος?

Mε το hardware την είχα πατησει και εγω,δυστυχως.

Στις 21/4/2023 στις 1:21 ΜΜ, dimitriosm είπε

δεν ξερω ποσα χρονια πισω σκεφτεσαι, αλλα πλεον αν θες μια διανομη που απλως να δουλευει υπαρχουν πολλες. δηλαδη και debian / ubuntu να διαλεξεις μπορεις και να μην "πειραξεις" ποτε κατι.

ειτε εισαι στα windows και κανεις install οτι να'ναι, ειτε σε linux και κανεις το ιδιο με καποιον package manager, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. απλως στο linux αν θες να μαθεις τι ειναι αυτο που κανεις υπαρχει απειρο documentation, forums κλπ. :)

Πολλα χρονια πριν (+10) .Οι διανομες βασιζονται στον ιδιο πυρηνα (kernel? καπως ετσι μια και δεν θυμαμαι την τεχνικη ορολογια) .Οποτε σε φορητό όσες και αν δοκιμασα ειχαν το ιδιο προβλημα ΟΛΕΣ " σε sleep ο υπολογιστης δεν ξυπναγε.

https://askubuntu.com/questions/1084235/scanner-not-detected-by-simple-scan

ενα απλο παραδειγμα του τι εννου.Μια ερωτηση 30 διαφορετικες προσεγγισεις.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Ο κωδικας ειναι εκει και ειναι δωρεαν και ανοιχτος. Μπορεις να τον κανεις ο,τι θες. Αν δεν θες ή δεν ξερεις , δεν φταιει ο κωδικας ;) 
Αλλα ακομα και ετσι μπορεις να κανεις και τις δικες σου παρεμβασεις. Ακομα και διανομη καποιου κολοσου να τρεχεις μπορεις για παραδειγμα να compile-αρεις τον κερνελ οπως ακριβως εσυ τον θες. Μπορεις να πας στο gentoo και να παρεμβαινεις σε ολα τα πακετα με οποιον τροπο θες με flags/compile options κλπ κλπ.

11 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Μικρες ή μεγαλες εταιριες , μικρες ομαδες ανθρωπων , χομπιστες , κλπ κλπ. Το οφελος ? Αναλογως ποιος την φτιαχνει. Προγραμματιστικη εμπειρια/προκληση ? Αγαπη προς το λινουξ και το σαρακι της "παραμετροποιησης" ? Donations ? Μεγαλες εταιριες εχουν και μεγαλους πελατες , με σερβερς με custom hardware που πρεπει να υποστηριξουν οποτε και τους συμφερει να φτιαξουν την δικη τους διανομη να ξερουν τι τους γινεται. Προφανως και αλλες περιπτωσεις που μου διαφευγουν τωρα.
Κατ'εμε λογο υπαρξης εχουν μερικες "μαμα" διανομες και μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου καποιες που στηριζονται σε αυτες. Ολες οι αλλες , ακυρες τελειως.

Δημοσ.

Ενταξει αν ηξερα τι να κανω δεν εχω αναγκη τον κωδικα,γραφω δικο μου.

Δεν θα ειχε και νοημα να ειμαι εδω και να εκφραζω τις αποψεις μου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, vasilllis είπε

Ενταξει αν ηξερα τι να κανω δεν εχω αναγκη τον κωδικα,γραφω δικο μου.

Δεν θα ειχε και νοημα να ειμαι εδω και να εκφραζω τις αποψεις μου.

Η έκφραση άποψης προυποθετει  στοιχειώδη γνώση του αντικειμένου, εν προκειμένου υπολογιστικών συστημάτων και της αρχιτεκτονικής τους, μην χαλάς την συζήτηση είναι κρίμα.

Δεν κάνεις για λινουξ, άστο να πάει στον διαολο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, antonis35 είπε

Η έκφραση άποψης προυποθετει  στοιχειώδη γνώση του αντικειμένου, εν προκειμένου υπολογιστικών συστημάτων και της αρχιτεκτονικής τους, μην χαλάς την συζήτηση είναι κρίμα.

Δλδ για να δουλέψει κάποιος λινουξ, πρέπει να γνωρίζει αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων; Αλλιώς απαγορεύεται;; Γι αυτό το λινουξ θα είναι για πάντα εκεί που είναι. Και για αυτό κράζουν όλοι την κοινότητα του, που είναι πιο τοξική και από αυτή του stack overflow.

9 ώρες πριν, vasilllis είπε

Mε το hardware την είχα πατησει και εγω,δυστυχως.

Πολλα χρονια πριν (+10) .Οι διανομες βασιζονται στον ιδιο πυρηνα (kernel? καπως ετσι μια και δεν θυμαμαι την τεχνικη ορολογια) .Οποτε σε φορητό όσες και αν δοκιμασα ειχαν το ιδιο προβλημα ΟΛΕΣ " σε sleep ο υπολογιστης δεν ξυπναγε.

https://askubuntu.com/questions/1084235/scanner-not-detected-by-simple-scan

ενα απλο παραδειγμα του τι εννου.Μια ερωτηση 30 διαφορετικες προσεγγισεις.

Ακόμα έτσι είναι με τον kernel. Εμένα μου έχει βγει η πίστη να στήσω σωστά διανομή σε ένα Huawei laptop. Για να κάνω τον ήχο να δουλέψει, έπρεπε να κάνω αλχημείες (και ακόμα δεν δουλεύει σωστά, πρέπει να τρέξω σκριπτ στην εκκίνηση για να δουλέψει). 

Αλλά. Εάν στήσεις σωστά μια διανομή. (Εγώ έχω καταλήξει σε μαντζαρο) , δουλεύει. Δλδ εγώ που το χρησιμοποιώ καθαρά για προγραμματισμό και DevOps, με έχει βολέψει περισσότερο από windows. Αλλά μόνο γι αυτά. Και είναι το 2ο pc μου. Στο κυρίως έχω ακόμα windows.

• Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Δλδ για να δουλέψει κάποιος λινουξ, πρέπει να γνωρίζει αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων; Αλλιώς απαγορεύεται;; Γι αυτό το λινουξ θα είναι για πάντα εκεί που είναι. Και για αυτό κράζουν όλοι την κοινότητα του, που είναι πιο τοξική και από αυτή του stack overflow.

Όταν μιλάς για ανοιχτό κώδικα και ο άλλος σου απαντάει, αν ήξερα κώδικα θα έγραφα δικό μου λειτουργικό προφανώς δεν ξέρει τι γράφει. Αν αμφισβητείς ότι λέω, τοξικός είσαι εσύ όχι εγώ. Κανείς δεν προσκάλεσε κανέναν στο λινουξ, δεν το πουλάνε δεν τους νοιάζει η δημοφιλία του

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, antonis35 είπε

Κανείς δεν προσκάλεσε κανέναν στο λινουξ, δεν το πουλάνε δεν τους νοιάζει η δημοφιλία του

Κάνεις λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές που είναι επί πληρωμή. Και φυσικά τους νοιάζει η δημοφιλία του! Εάν αύριο σταματούσαν ΌΛΟΙ να δουλεύουν λινουξ, χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια άτομα) θα εμέναν χωρίς δουλειά. Αλλά οκ, γνωστές οι απόψεις της κοινότητας εδώ και χρόνια.

- "Δεν θέλουμε κανέναν στο Linux, είμαστε special snowflakes".

- όντως δεν πάει κανένας γιατί έχει τρελό learning curve και toxic community

-"Μα καλά γιατί οι κατασκευαστές δεν γράφουν drivers και οι devs δεν γράφουν τα προγράμματα τους και για Linux, δεν μπορώ να καταλάβω."

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, filip123go είπε

-"Μα καλά γιατί οι κατασκευαστές δεν γράφουν drivers και οι devs δεν γράφουν τα προγράμματα τους και για Linux, δεν μπορώ να καταλάβω."

Προφανως αν τους πληρωσεις θα το κανουνε. 

Επεξ/σία από BertaJourdan
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, filip123go είπε

Κάνεις λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές που είναι επί πληρωμή. Και φυσικά τους νοιάζει η δημοφιλία του! Εάν αύριο σταματούσαν ΌΛΟΙ να δουλεύουν λινουξ, χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια άτομα) θα εμέναν χωρίς δουλειά. Αλλά οκ, γνωστές οι απόψεις της κοινότητας εδώ και χρόνια.

- "Δεν θέλουμε κανέναν στο Linux, είμαστε special snowflakes".

- όντως δεν πάει κανένας γιατί έχει τρελό learning curve και toxic community

το τι κάνει καλά και τι όχι το λίνουξ, είναι μια συζήτηση που έχει γίνει πολλές φορές με καταλήξη τις προσωπικές ύβρεις, δεν θα μπω σε κάτι τέτοιο, εμένα η ένσταση μου ήταν ότι ζητά να έχει απόψη κα΄ποιος ο οποίος δεν έχει στοιχειώδεις γνώσεις γιατί μιλάμε, σαν έγώ να θέλω να έχω απόψη για την θεραπεία της φυματίωσης με βάση το τι άκουσα στο καφενείο της γειτονιάς μου, και εσύ αποκάλεσες εμένα τοξικό, τι να πούμε  τώρα;;; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Δλδ για να δουλέψει κάποιος λινουξ, πρέπει να γνωρίζει αρχιτεκτονική υπολογιστικών συστημάτων; Αλλιώς απαγορεύεται;;

Δεν θελω να κανω τον δικηγορο κανενος , αλλα δεν ειπε αυτο. Ειπε για να "εκφερει γνωμη". Σαν να εκφερω εγω γνωμη αν οι συμβατικοι κινητηρες ειναι καλυτεροι απο του βανκελ ή το αναποδο ενω δεν ειμαι μηχανικος αυτοκινητων. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορω να οδηγαω αυτοκινητο ή οτι δεν μου επιτρεπεται κατι τετοιο.

3 ώρες πριν, filip123go είπε

Ακόμα έτσι είναι με τον kernel. Εμένα μου έχει βγει η πίστη να στήσω σωστά διανομή σε ένα Huawei laptop. Για να κάνω τον ήχο να δουλέψει, έπρεπε να κάνω αλχημείες (και ακόμα δεν δουλεύει σωστά, πρέπει να τρέξω σκριπτ στην εκκίνηση για να δουλέψει). 

Δεν φταιει ο κερνελ για αυτο. Ο κερνελ προσπαθει να ικανοποιησει χιλιαδες hardware , σταθερους Η/Υ , φορητους , ταμπλετ , κινητα , σερβερς , arm , intel , amd κλπ κλπ. Aν καποιος κατασκευαστης κοπτεται να τρεχει το hardware του στο λινουξ , ας παει απο kernel mailing list μερια και να αρχισει να δινει κωδικα. Υπαρχει και καποιο οριο στο τι μπορεις να κανεις αν το hardware διεπεται απο κλειστο driver/firmware.

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές που είναι επί πληρωμή. Και φυσικά τους νοιάζει η δημοφιλία του

Πολυ λιγες διανομες ειναι επι πληρωμη. Και δεν τους νοιαζει η δημοφιλια τους. Ειναι κυριως διανομες για σερβερ καταστασεις , οπου ο μεγαλο-πελατης πληρωνει αδρα και για την διανομη αλλα κυριως για το support , γιατι θελει τον σερβερ του να δουλευει 24/7 χωρις το παραμικρο προβλημα. Επισης πολλες φορες καποιοι πληρωνουν για custom-ιες στο λειτουργικο. Ειχα μπει καποτε στο server room , ελληνικης εταιριας (θυγατρικης αλλης του εξωτερικου) και ετρεχε custom windows NT 4.0 (για πριν πολλα χρονια μιλαμε). Hθελε καποια συγκεκριμενα πραγματα απο το λειτουργικο , τα σκασε χοντρα στην microsoft και τα πηρε. Yπαρχει δηλ και αυτο το σεναριο , ειδικα σε λινουξ λειτουργικα που η παραμετροποιηση ειναι ακομα πιο ευκολη.

Τελος να πω οτι η λινουξ κοινοτητα επι τω πλειστω ειναι τοξικη και ελιτιστικη. Τα χω πει χιλιαδες φορες. Αλλα ναι , θελει ενα βαθμο τεχνικων γνωσεων και εχει learning curve. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, antonis35 είπε

Η αποψη και η γνωμη ειναι δυο διαφορετικες εννοιες. Μεινε στους υπολογιστικα συστηματα εσυ και ασε τις διαλέξεις.

15 ώρες πριν, filip123go είπε

Αλλά. Εάν στήσεις σωστά μια διανομή. (Εγώ έχω καταλήξει σε μαντζαρο) , δουλεύει. Δλδ εγώ που το χρησιμοποιώ καθαρά για προγραμματισμό και DevOps, με έχει βολέψει περισσότερο από windows. Αλλά μόνο γι αυτά. Και είναι το 2ο pc μου. Στο κυρίως έχω ακόμα windows.

Καπως ετσι το ειχα ξεκινησει ,οπου στο τελος τα παρατησα.

Δημοσ.

παιδιά συγνώμη διαβάζω και το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο
ας το πάρουμε από τη αρχή.
το να υποστηρίζει χρηματικά μια εταιρία κάτι δεν σημαίνει ότι και της ανήκει και κάνει ότι θέλει,απλά επειδή είναι open source μπορεί επωφεληθεί από αυτό και γιαυτό το χρηματοδοτεί πχ η goggle με το android,chrome.
πάμε παρά κάτω,
το να κάνεις install gnu/linux ότι διανομή να είναι και αυτή σε ένα laptop και να μην λειτουργεί κάτι (πχ audio,camera,κ.α) γίνετε επειδή το laptop δεν έχει open source driver και γιαυτό φταίνε οι εταιρείες πχ η ΑΜD από τότε που έκανε open sourse τους drivers έγινε μια από την καλύτερες εταιρείες στο gnu/linux ενώ πιο παλιά ήταν η nvidia.
Πάμε στο κωμικοτραγικό , στο open source δεν έχει σημασία αν ξέρεις εσύ κώδικα σημασία έχει ότι σου δίνετε η δυνατότητα να τσεκάρεις τον κώδικα άμα μπορείς και ξέρεις στο close source (πχ windows ) και να ξέρεις κώδικα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αυτό το καταλαβαίνεται? το τι θα κάνεις και τι θα εμπιστευτείς και πόσο θα επεκτάσεις της γνώση σου εσύ από εκεί και πέρα είναι αποκλειστικό δικό σου θέμα.

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα το πάρω από την αρχή... το χρηματοδοτούν κολοσσοί... άρα στην ουσία οι μεγάλοι κολοσσοί το κρατάνε ζωντανό. Φαντάσου ότι έχει τόσο μικρή πίτα στον χώρο των OS και το χρηματοδοτούν και τεράστιες εταιρίες, που να μην ασχολούνταν κιόλας.

Τώρα στο ότι η συζήτηση πάλι πήγε στο κατά πόσο το linux είναι εύχρηστο, το σίγουρο είναι ότι είναι κατακερματισμένο και το γεγονός ότι είναι όλα open σημαίνει ότι αρκετά προγράμματα δεν θα τα βρεις λόγω κέρδους.

Φανταστείτε π.χ. η Adobe να έβγαζε τσάμπα έκδοση του photoshop, illustrator κτλ σε linux, η αξία της εταιρίας τώρα κοντεύει τα 200 δις, αν ήταν τσάμπα δεν θα υπήρχαν καν τα προγράμματα αλλά και να υπήρχαν θα ήταν σε πολύ απλή έκδοση αυτά γιατί δεν θα υπήρχε λόγος να τα καλυτερεύουν.

22 ώρες πριν, antonis35 είπε

Κανείς δεν προσκάλεσε κανέναν στο λινουξ, δεν το πουλάνε δεν τους νοιάζει η δημοφιλία του

Αυτό ίσως να μην γίνεται τώρα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του (τότε που άρχισε και το διαδίκτυο να μπαίνει στις ζωές όλου του πλανήτη) τα windows ήταν ακόμα πιο bootleg κατάσταση, τα drivers ήταν πιο δύσκολο να τα βρεις, ενώ σήμερα τα περισσότερα είναι plug and play τότε έπρεπε να έχεις κρατήσει το DvD που συνόδευε την συσκευή αλλιώς την έκατσες, τα errors έδιναν και έπαιρναν και γενικώς υπήρχαν πολύ περισσότερα θέματα, πολλά προγράμματα είχαν θέμα συμβατότητας γιατί οι βιβλιοθήκες των windows δεν ήταν ολοκληρωμένες, οπότε γινόταν χαμός στα φόρουμ για τα windows κυρίως γιατί η τεράστια πλειοψηφία τα χρησιμοποιούσε. Δεν υπήρχε thread που να μην πεταγόταν κάποιος λινουξάκιας να προτείνει linux και να μας πει πως πάτησε μία εντολή και λειτουργούν όλα, ενώ στην πραγματικότητα τότε το Linux ήταν ακόμα πιο δύσχρηστο σε σχέση με τώρα και προφανώς τίποτα από αυτά που μας έλεγαν δεν ίσχυε.

Για να μην πω για το επιχείρημα "έβαλα linux στο pc του παππού μου και το χρησιμοποιεί μια χαρά", λες και ο παππούς πάτησε κανένα sudo ξέρω γω, στην πραγματικότητα και android και windows και mac να του βάζανε του παππού, ένα browser θα έτρεχε να μπει στο FB του οπότε το ίδιο θα ήταν.

Τα post του στυλ "windows vs linux" ήταν τα πιο hot παντού και συνήθως τα ξεκινούσαν χρήστες του linux και πάντα κατέληγαν σε τεράστια τοξικότητα. Η μέγιστη τοξικότητα ήταν σε forums για linux, αν έκανες καμιά ερώτηση λίγο άκυρη έπεφτε κράξιμο και χλευασμός.

~~
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών δεν ενδιαφέρονται για το λειτουργικό σαν εργαλείο αλλά σαν πλατφόρμα να τρέχει τα προγράμματα. Στην δημοφιλία των windows βοηθάει και η βιομηχανία παιχνιδιών και όλες οι μεγάλες εταιρίες λογισμικού που βασίζονται στον κλειστό κώδικα για να είναι κερδοφόρα τα προϊόντα τους και όχι δωρεάν.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ θα το πάρω από την αρχή... το χρηματοδοτούν κολοσσοί... άρα στην ουσία οι μεγάλοι κολοσσοί το κρατάνε ζωντανό. Φαντάσου ότι έχει τόσο μικρή πίτα στον χώρο των OS και το χρηματοδοτούν και τεράστιες εταιρίες, που να μην ασχολούνταν κιόλας.

Εγω θα το παρω απο την πιο αρχη ακομα. Για τι μιλαμε τωρα ? Το λινουξ κερνελ ή το λινουξ διανομη ? Τον κερνελ τον συντηρουν απο εταιριες , freelancer προγραμματιστες μεχρι χομπιστες. Και απο την στιγμη που πολλες εταιριες χρησιμοποιουν καποιο λειτουργικο που στηριζεται σε αυτον τον κερνελ , τους ενδιαφερει να συντηρειται και να εξελισσεται , ωστε να παιζει στο hardware τους. Οπως το ιδιο κανουν και με αλλες εφαρμογες π.χ. xorg , mesa , drivers , wayland , κλπ κλπ.
Μικρη πιτα μπορει να εχει στο desktop κομματι , αλλα στο σερβερ κομματι ή στα κινητα (λεγε με android) , ή σε τιποτα ΙοΤ φασεις , ζει και βασιλευει. Οσο για τις διανομες , απο τις χιλιαδες , αντε να αξιζουν καμμια 10αρια... ολες οι αλλες υπαρχουν δεν υπαρχουν , το ιδιο και το αυτο.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...