Ametanoitos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Κάποια λύση θα υπάρχει για ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε τράπεζα
SabotazNic Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε Κάποια λύση θα υπάρχει για ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε τράπεζα Παρε τηλ αυριο την τραπεζα να σου πουν
teot Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Ametanoitos είπε Κάποια λύση θα υπάρχει για ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε τράπεζα Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτά τα άτομα, μόνο το πληρεξούσιο. Όταν τον Νοέμβρη η Πειραιώς διαφημισε ότι μπορείς να ανοίξεις online λογαριασμό (και να πάρεις κάρτα, Web banking κλπ χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα) αρκεί να διαθέτεις κωδικούς taxis, με άντληση στοιχείων από το KYC και το εθνικό μητρώο επικοινωνίας, η σύζυγος μου που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο ζήτησε με email να την ενημερώσουν επειδη είναι ΑμεΑ και υπάρχει δυσκολία στην μετακίνηση αν είναι δυνατόν όπως ισχύει για τους νέους πελάτες να κάνει online επικαιροποίηση των στοιχείων της (δεν έχει web banking στην Πειραιώς) και να προσθέσει και αριθμό κινητού (είναι παλιός πελάτης και όταν άνοιξε δεν απαιτούνταν κινητό)..... και η απάντηση της Πειραιώς ήταν.... "Αναφορικά με το ζήτημα που μας έχετε παραθέσει, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, εάν δεν είναι εφικτή η φυσική σας παρουσία σε κατάστημα προκειμένου να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας, μπορείτε να ελέγξετε τη δυνατότητα εξυπηρέτησής σας μέσω πληρεξούσιου προσώπου που θα ορίσετε. " Το bold της τράπεζας... Όπως βλέπεις ενώ διευκολύνουν την προσέλκυση νέων πελατών δεν ενδιαφέρονται για τους παλιούς για να μην πώ κάτι χειρότερο.... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από teot 1 1
vs_skg Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Ametanoitos είπε Συγγενής μου 80 ετών συνταξιούχος, και χήρος, λόγω ατυχήματος ακινητοποιήθηκε στο κρεβάτι και δεν μπορεί να βγάλει χρήματα από την τράπεζα.Πώς θα μπορέσει να βγάλει η κόρη του χρεωστική κάρτα ή να μπει συνδικαιούχος στον λογαριασμό του?Δε γνωρίζω για ποιο λόγο δεν είχαν γίνει πριν αυτά , μάλλον δεν ήθελε ο παππούς.Να πάει σε δικηγόρο να ρωτήσει? Προς θεού πάντως, μην τυχόν και ρωτήσει στην τράπεζα! Μόνο στο φόρουμ τα ρωτάμε αυτά.
teot Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ekrepali είπε Το πληρεξούσιο γίνεται από συμβολαιογράφο. Kαλό θα είναι αν υπάρχει εμπιστοσύνη να αφορά κάθε χρήση γιατί μπορεί να χρειαστεί και αλλού πχ για βεβαίωση αριθμού κινητής τηλεφωνίας, εγγραφή στο GOV μέσω ΚΕΠ κλπ Δεν γίνεται πια αυτό... το πληρεξούσιο πρέπει να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους που εκδόθηκε, ειδικά για τις τράπεζες αναλυτικά λογαριασμούς και εργασίες (εχω διαβάσει εδώ στο forum αλλά δεν ξερω αν ισχύει ότι κάποιες τράπεζες το στέλνουν πρώτα στην νομική υπηρεσία τους με το σχετικό αντίντιμο ) , για την δημόσια διοίκηση ίσως υπάρχει μια ανοχή με κάποιον γενικό περιγραφικό όρο αλλά χωρίς να είναι σίγουρο.... Όταν πριν δυο τρία χρόνια μου έκανε πληρεξούσιο ο γιός μου που έφευγε για Αγγλία ήταν κάπου 15 σελίδες αναλυτικότατο. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από teot 1
LIGHT1NG Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Τόσα χρόνια ποτέ δεν είδα ΕΚΑΒ κλπ να πάνε κάποιον στην τράπεζα, συνήθως κάποιον παίρνουν από εκεί τπτ με χρέη κλπ
asmilon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vs_skg είπε Προς θεού πάντως, μην τυχόν και ρωτήσει στην τράπεζα! Μόνο στο φόρουμ τα ρωτάμε αυτά. Πλεον το chatGPT θα μπορει να κανει την ιδια δουλεια, αμφιβολου ορθοτητας απαντησεις με περισση σιγουρια 😉 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από asmilon 1
The_Judas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ είχα κάνει τη δουλειά μου με πληρεξούσιο. Ετοίμασε η συμβολαιογράφος ένα πληρεξούσιο για πολλές χρήσεις σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες-τράπεζες κλπ και ήρθε κατ οίκον για τις υπογραφές. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από The_Judas
Nabuko Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, Ametanoitos είπε Συγγενής μου 80 ετών συνταξιούχος, και χήρος, λόγω ατυχήματος ακινητοποιήθηκε στο κρεβάτι και δεν μπορεί να βγάλει χρήματα από την τράπεζα.Πώς θα μπορέσει να βγάλει η κόρη του χρεωστική κάρτα ή να μπει συνδικαιούχος στον λογαριασμό του?Δε γνωρίζω για ποιο λόγο δεν είχαν γίνει πριν αυτά , μάλλον δεν ήθελε ο παππούς.Να πάει σε δικηγόρο να ρωτήσει? Πληρεξούσιο Αν μείνει μόνιμα στο κρεβάτι να τσεκάρει και τη Δικαστική Συμπαράσταση
evakitsian Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ίσως το παρακάτω link φανεί χρήσιμο. https://www.nbg.gr/el/idiwtes/apories/voithia-vima-vima/neos-pelatis-eggrafi Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πάντως, το internet banking έχει γίνει τόσο απαραίτητο όσο οι κωδικοί taxis. Προσωπικά κατάφερα να επικαιροποιήσω τα στοιχεία του πατέρα μου (έχει άνοια) στη τράπεζα μέσω του e-gov-KYC. Χωρίς μετακινήσεις, ασθενοφόρα και συμβολαιογράφους. Αλλά του είχα κάνει internet banking πριν 5 χρόνια, που μπορούσε να περπατήσει και να πάει στην τράπεζα.. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από evakitsian 1
ekrepali Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, evakitsian είπε Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πάντως, το internet banking έχει γίνει τόσο απαραίτητο όσο οι κωδικοί taxis. Προσωπικά κατάφερα να επικαιροποιήσω τα στοιχεία του πατέρα μου (έχει άνοια) στη τράπεζα μέσω του e-gov-KYC. Χωρίς μετακινήσεις, ασθενοφόρα και συμβολαιογράφους. Αλλά του είχα κάνει internet banking πριν 5 χρόνια, που μπορούσε να περπατήσει και να πάει στην τράπεζα.. Μετά την εκδοση καρτας αυτό είναι το πιο βασικο. Πρόσβαση στο gov είτε με κωδικούς e-banking είτε με εγγραφή στα ΚΕΠ. Αν υπάρχει πρόσβαση στο gov με πιστοποιημένο κινητό τοτε βγάζεις άνετα υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτησεις σε τρίτους οπότε διευκολύνονται κάποιες καταστάσεις μελλοντικά. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από ekrepali 1
teot Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, evakitsian είπε Ίσως το παρακάτω link φανεί χρήσιμο. https://www.nbg.gr/el/idiwtes/apories/voithia-vima-vima/neos-pelatis-eggrafi Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πάντως, το internet banking έχει γίνει τόσο απαραίτητο όσο οι κωδικοί taxis. Προσωπικά κατάφερα να επικαιροποιήσω τα στοιχεία του πατέρα μου (έχει άνοια) στη τράπεζα μέσω του e-gov-KYC. Χωρίς μετακινήσεις, ασθενοφόρα και συμβολαιογράφους. Αλλά του είχα κάνει internet banking πριν 5 χρόνια, που μπορούσε να περπατήσει και να πάει στην τράπεζα.. Αυτό είναι το πιό σωστό, αλλά δυστυχώς η σύζυγος μου ενώ έχει από χρόνια internet banking στις υπόλοιπες τράπεζες που συνεργαζόμαστε δεν έχει στην Πειραιώς. Βέβαια εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο είναι ενώ στήνουν κ#@#ο για νέους πελάτες, τους παλιούς τους έχουν γραμμένους (τουλάχιστον η Πειραιώς σύμφωνα με την απάντηση που έστειλε)
SabotazNic Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, teot είπε Βέβαια εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο είναι ενώ στήνουν κ#@#ο για νέους πελάτες, τους παλιούς τους έχουν γραμμένους (τουλάχιστον η Πειραιώς σύμφωνα με την απάντηση που έστειλε) Εχεις καποιο παραδειγμα οτι γινεται διαφορετικα για νεους πελατες? Γιατι απο οτι εγραψες, για να ανοιξει η γυναικα σου νεο λογαριασμο, ηθελε πληρεξουσιο (και αρα δεν στηνουν τιποτα), ενω για να κανεις δουλεια για τον γιο σου που ηταν Αγγλια (και αρα φανταζομαι ειχε ηδη λογαριασμο Πειραιως), ηθελε παλι πληρεξουσιο. Οποτε? Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από SabotazNic
teot Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εχεις καποιο παραδειγμα οτι γινεται διαφορετικα για νεους πελατες? Γιατι απο οτι εγραψες, για να ανοιξει η γυναικα σου νεο λογαριασμο, ηθελε πληρεξουσιο (και αρα δεν στηνουν τιποτα), ενω για να κανεις δουλεια για τον γιο σου που ηταν Αγγλια (και αρα φανταζομαι ειχε ηδη λογαριασμο Πειραιως), ηθελε παλι πληρεξουσιο. Οποτε? Οπως έγραψα και παραπάνω οι νεοι πελάτες μπορουν να ανοιξουν online λογαριασμό (και να πάρουν κάρτα, Web banking κλπ χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα) αρκεί να διαθέτουν κωδικούς taxis, με άντληση στοιχείων από το KYC και το εθνικό μητρώο επικοινωνίας κάτι που δεν επιτρέπει στους παλιούς να κάνουν επικαιροποίηση με τον ίδιο τρόπο αν δεν έχουν web banking. Δεν εγραψα οτι η συζυγός μου ηθελε να ανοιξει καινουριο λογαριαμο... αλλα να επικαιροποιήσει online και αφου έχουν βρεί τον τρόπο να αντλουν στοιχεία για τους νέους πελατες γιατι δεν τον επεκτείνουν και στους παλιους που δεν διαθέτουν web banking. Οσο για τον γιο μου ... το πληρεξουσιο μου το έκανε προληπτικα μήπως χρειαστει κάτι.... και επισης δεν εχει λογαριασμό στην Πειραιως και ουτε έγραψα οτι το χρησιμοποιησα καπου Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από teot
SabotazNic Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, teot είπε Δεν εγραψα οτι η συζυγός μου ηθελε να ανοιξει καινουριο λογαριαμο... αλλα να επικαιροποιήσει online και αφου έχουν βρεί τον τρόπο να αντλουν στοιχεία για τους νέους πελατες γιατι δεν τον επεκτείνουν και στους παλιους που δεν διαθέτουν web banking. Οσο για τον γιο μου ... το πληρεξουσιο μου το έκανε προληπτικα μήπως χρειαστει κάτι.... και επισης δεν εχει λογαριασμό στην Πειραιως και ουτε έγραψα οτι το χρησιμοποιησα καπου Έγραψες για το πληρεξούσιο για τον γιο σου σε θέμα που αφορά τράπεζα, οπότε θεώρησα ότι το χρειάστηκε για την τράπεζα. Ναι τώρα ξανά διάβασα για την επικαιροποίηση στοιχείων. Στην σελίδα του KYC αναφέρει ότι πρέπει να έχεις Ebanking, άρα δεν φταίει η τράπεζα. Αν είχε web banking θα συνδεόταν και θα τραβούσε αυτόματα το τηλέφωνο η τράπεζα. Οπότε σα; έδωσαν τρόπο μέσω πληρεξούσιο (ανοίξτε και winbank να υπάρχει) @teot ασχέτως τι σου είπαν, δοκίμασε να κάνεις εγγραφή στο winbank μήπως γίνει από απόσταση. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2023 από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα