chek2fire Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ ασχοληθεί με τον κόσμο του Tales from The loop που έγινε και μια από τις καλύτερες σειρές του Amazon prime καθώς μεταφέρει πιστά το ύφος και το πνεύμα του κόσμου του παρά τα πλέον "υποχρεωτικό" new age επισόδειο με τον gay χαρακτήρα αν και ακόμα και αυτό είναι πιστό στο ύφος του lore. Το Tales from the Loοp είναι μια δουλειά ενός Σουηδού σχεδιαστή που μέσα απο εικόνες αφηγείτε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το 80 η ανθρωπότητα μέσω ενός κβαντικού loop βρήκε τρόπους να κάνει μεγάλα τεχνολογικά άλματα όπως να τιθασεύει την βαρύτητα κτλ. Mαζί όμως με αυτή την μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη μέσω του loop άρχισαν να εμφανίζονται και παράξενα αντικείμενα από άλλες διαστάσεις και πολύ αργότερα αυτή η εισβολή έχει αρχίσει να επηρεάζει τελείως αρνητικά τον κόσμο καταστρέφοντας τον σταδιακά. H δουλειά του Simon Stålenhag έχει κυκλοφορήσει νομίζω σε 4 book που τα βρίσκει κανείς στο amazon. https://en.wikipedia.org/wiki/Tales_from_the_Loop Το αρχικό book είναι αυτό εδώ ενώ ένα δείγμα από την δουλειά του που βρίσκεις μέσα σε αυτά τα βιβλία είναι εδώ είναι ένα μίγμα 80's με scifi. Εκτός από την σειρά στο amazon που θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή γνωριμία με τον σύμπαν που έχει δημιουργήσει Simon Stålenhag έχει κυκλοφορήσει και ένα πάρα πολύ καλό rpg καθώς και ένα board game με ανάμεικτα review https://loop-rpg.com/ https://boardgamegeek.com/boardgame/306676/tales-loop-board-game 3 2
stevenfins Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Πολύ ωραία σειρά πραγματικά και η καλύτερη που έχω δει από την Amazon. Πανέμορφη οπτικά, έχει μεταφέρει άψογα το ιδιαίτερο στυλ του σύμπαντος. Έχει αρκετά αργό ρυθμό, οπότε πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος (κάτι που προσωπικά μου άρεσε), με σχεδόν αυτούσιες ιστορίες σε κάθε επεισόδιο. Παρόλο που όλα ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο θέμα επιστημονικής φαντασίας, ποτέ δεν νιώθεις ότι είναι κυρίαρχο, αλλά έρχεται σε δεύτερο βαθμό πίσω από τις σχέσεις των χαρακτήρων. Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν, με λιγότερο ίσως το δεύτερο επεισόδιο (με την "ανταλλαγή"), ενώ με διαφορά καλύτερο βρήκα το τελευταίο. Οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών είναι καλές, ενώ θεωρώ απαραίτητη και μια αναφορά στην καταπληκτική μουσική δια χειρός Philip Glass και Paul Leonard-Morgan. υ.γ. Για τους φίλους των παιχνιδιών, παρόμοιο σχετικά στυλ με το σύμπαν του Tales From The Loop μπορούμε να βρούμε στο Generation Zero των επίσης Σουηδών Avalance Studios.
chek2fire Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Και το δεύτερο επεισόδιο έχει νόημα καθώς στοιχεία του υπάρχουν μετά σε όλα τα επόμενα επεισόδια με την κορύφωση το τελευταίο που εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο της σειράς
stevenfins Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, chek2fire είπε Και το δεύτερο επεισόδιο έχει νόημα καθώς στοιχεία του υπάρχουν μετά σε όλα τα επόμενα επεισόδια με την κορύφωση το τελευταίο που εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο της σειράς Ναι εννοείται πως υπάρχουν στοιχεία και στα μετέπειτα για αυτό και είπα ότι είναι "σχεδόν" αυτούσια. Βασικά όλα λίγο πολύ συνδέονται μεταξύ τους, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Για το δεύτερό Spoiler νομίζω ότι ενώ είναι αρκετά κλασσική sci fi ιδέα, δεν μου άρεσε τόσο σε σχέση με τα άλλα, όχι γιατί είναι κακό επεισόδιο, αλλά επειδή με εκνεύρισε πολύ ο χαρακτήρας του ενός παιδιού. Τον παρακαλούσε ο άλλος να αλλάξουν και ενώ υποτίθεται ότι ήταν φίλοι, του φέρθηκε ελεεινά. 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Καταπληκτικη σειρά. Έχει ένα μελαγχολικό υπόβαθρο και είναι αρκετά αργή αλλά αγγίζει βαθιά θέματα, σε βάζει στο κόσμο της και σε κρατάει εκεί μέχρι τέλους. Πολύ ξεχωριστή μέσα στο μεγάλο αριθμό σειρών που υπάρχουν εκεί έξω. 1
Members gsarig Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Members Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Ενδιαφέρουσα σειρά - νομίζω πως η κεντρική του ιδέα θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη απο το Roadside Picnic, το βιβλίο που υπήρξε πηγή έμπνευσης για το Stalker, του Ταρκόφσκι: Quote A picnic. Picture a forest, a country road, a meadow. Cars drive off the country road into the meadow, a group of young people get out carrying bottles, baskets of food, transistor radios, and cameras. They light fires, pitch tents, turn on the music. In the morning they leave. The animals, birds, and insects that watched in horror through the long night creep out from their hiding places. And what do they see? Old spark plugs and old filters strewn around... Rags, burnt-out bulbs, and a monkey wrench left behind... And of course, the usual mess—apple cores, candy wrappers, charred remains of the campfire, cans, bottles, somebody’s handkerchief, somebody’s penknife, torn newspapers, coins, faded flowers picked in another meadow. In this analogy, the nervous animals are the humans who venture forth after the Visitors have left, discovering items and anomalies that are ordinary to those who have discarded them, but incomprehensible or deadly to the earthlings. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα