Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. ΠΡΙΝ πω οτιδήποτε, να αναφέρω οτι έχω κόρη. που μεγαλώνει. (αυτό από μόνο του είναι άλλοθι, αλλά θα το εξειδικεύσω). Αυτή η υπέροχη κόρη παίζει με τα κινητά μας. Οπότε στην πιθανή ερώτηση ΑΝ πάτησε κάτι, η απάντηση είναι ΝΑΙ, προφανώς έχει πατήσει τα πάντα. Αλλά εδώ να δώσω μερικά στοιχεία. το android μου λοιπόν τρέχει stock rom. browser έχω τον kiwi, στον οποίο υπάρχει σχετικό addon για τις διαφημίσεις. (τις μισές φορές δε δουλεύει, αλλά υπάρχει). επίσης, ΟΛΕΣ οι εφαρμογές που έχει εγκαταστήσει η κόρη μου είναι από το playstore. ΕΠΙΣΗΣ, για youtube έχω το vanced από παλιά, οπότε διαφημίσεις δεν παίζουν. Σήμερα λοιπόν προέκυψε ένα πρόβλημα. Πήγα να μπω σε μια σελίδα αθλητικών. μου εμφάνισε την ανακατεύθυνση που έχω στο screenshot. Λέω δεν είναι τίποτα, το site. Μετά μπήκα στο φαρμακευτικό σύλλογο και ΠΑΛΙ μου εμφάνισε το ίδιο. (με έζωσαν τα φίδια). Μετά στην Πολιτεία και πάλι μου εμφάνισε το ίδιο. (Λύγισα). Το παράξενο είναι πως αυτά έγιναν από το ίντερνετ στο εξοχικό. όταν γυρίζω σε δεδομένα, ή τώρα που είμαι σπίτι, δε μου έχει κάνει (ακόμα) καμία ανακατεύθυνση. Επειδή όμως δε μοιάζει λογικό να είναι πρόβλημα του ρούτερ (δεν ξέρω ΚΑΝ αν θα μπορούσε και τι να ήταν αυτό), υποθέτω πως είναι πρόβλημα του κινητού. 
Οπότε, αν έχετε να κάνετε καμία πρόταση πώς μπορώ να το τσεκάρω αν έχει κάποιο malware, ή οτιδήποτε, παρακαλώ πείτε μου!

ιός κινητό.jpg

Δημοσ.

ναι.. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΧΝΑ. είναι η ασθένειά μου. ανοίγω ένα άρθρο που ΘΑ διαβάσω, ένα βιβλίο που ΘΑ αγοράσω και περνάνε μήνες μέχρι να του δώσω σημασία. (όταν έφυγα από το chrome, που με περιόριζε στα 100 και πήγα στο kiwi, δε φαντάζεσαι τη χαρά που έκανα). Σοβαρά, αν υπήρχε τρόπος να συγχρονίζω αυτόματα το ιστορικό του kiwi στον chrome του laptop, θα μου έλυνε τα χέρια. 

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bananasplit είπε

ναι.. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΥΧΝΑ. είναι η ασθένειά μου. ανοίγω ένα άρθρο που ΘΑ διαβάσω, ένα βιβλίο που ΘΑ αγοράσω και περνάνε μήνες μέχρι να του δώσω σημασία. (όταν έφυγα από το chrome, που με περιόριζε στα 100 και πήγα στο kiwi, δε φαντάζεσαι τη χαρά που έκανα). Σοβαρά, αν υπήρχε τρόπος να συγχρονίζω αυτόματα το ιστορικό του kiwi στον chrome του laptop, θα μου έλυνε τα χέρια. 

θα ξεκινησω λεγοντας πως δεν γνωριζω τι φταιει. Θα προσπαθησω να βοηθησω με βασικους κανονες που ισως δωσουν λυση.

- εαν κανεις καποιο synchronize αναμεσα στο kiwi browser και στο chrome, εγω λεω πως θα "περασει" το προβλημα στην αλλη πλευρα

- μια αναζητηση στο google "android antivirus" θα πρεπει να ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις, η Νο1 λυση στο προβλημα

- ο τροπος που εσυ κανεις χρηση στην συσκευη σου, μπορει εσενα να σε βολευει, ομως αργα ή γρηγορα θα εχει προβληματα. Κατι που το ειδες. Δεν γνωριζω την συσκευη σου, ομως καποιες εχουν επιλογη για Νο2 χρηστη (user) με λιγοτερα δικαιωματα ή κατι σαν guest. Σε αυτες τις περιπτωσεις περιοριζουμε το προβλημα. Υπαρχει παντα και η λυση με κοστος "ο καθενανας" εχει την δικη του συσκευη. Ειδικα οταν αυτος ειναι "προβληματικος" στην χρηση = ζημιαρης

- εαν αυτο το προβλημα που εχεις σημερα, ειναι μικρης "ζημιας", σε αυτη την περιπτωση μπορει με ενα uninstall της εφαρμογης (stop apk , clear data, clear cache, uninstall, reboot) να καθαρισει η συσκευη. Προφανος θα χαθουν τα δεδομενα της εφαρμογης / χρησης. Οχι ολα της συσκευης, δεν ειπα για hard reset.

- οτι εγινε, δεν αλλαζει. Απλη μαθαινουμε για την επομενη φορα

- το θεωρω λαθος να εχουμε πολλα tab ανοικτα για χρηση στο μελλον.Το σωστο ειναι να κανουμε bookmark ενα λινκ

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αμφιβαλλω πως ειναι ιος.

Κλεισε τα tabs. Ολα τα tabs. Δοκιμασε να μπεις σε σελιδα, λογικα το προβλημα θα εχει λυθει. Καπου κατι σε καποια απο ολα αυτα τα tabs σου κλωτσαει. 
Αν οχι, κανε clear cache στον Κiwi. Αν δεν διορθωθει, κανε clear data και reboot. 

Βασικα κανε ο,τι σου ειπε ο @lneam

• Like 1
Δημοσ.

τα tabs, είναι όλα θεωρητικά ασφαλή. δηλαδή από trusted sites. 

πάνω σε αυτά που προτείνατε, έκανα scan με malwarebytes και δεν έδειξε τίποτα. μου κάνει ΤΌΣΟ μεγάλη εντύπωση που ακριβώς με τα ίδια πράγματα στο εξοχικό ΜΌΝΟ έκανε τα redirects, (έχω ένα ρούτερ της συμφοράς), ενώ στο σπίτι από εχθές δεν έχει κάνει κανένα.. διάβασα πως όντως μπορεί να είναι infected το ρούτερ. (το θεωρώ απίθανο, αλλά έτσι κι αλλιώς κι αυτό που συνέβη ανεξήγητο είναι).

όσο για το προφίλ, μάλλον πρέπει να της φτιάξω. ή να της πάρω συσκευή. θα κάνω κι αυτά που μου είπατε και θα επανέλθω 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, bananasplit είπε

τα tabs, είναι όλα θεωρητικά ασφαλή. δηλαδή από trusted sites. 

πάνω σε αυτά που προτείνατε, έκανα scan με malwarebytes και δεν έδειξε τίποτα. μου κάνει ΤΌΣΟ μεγάλη εντύπωση που ακριβώς με τα ίδια πράγματα στο εξοχικό ΜΌΝΟ έκανε τα redirects, (έχω ένα ρούτερ της συμφοράς), ενώ στο σπίτι από εχθές δεν έχει κάνει κανένα.. διάβασα πως όντως μπορεί να είναι infected το ρούτερ. (το θεωρώ απίθανο, αλλά έτσι κι αλλιώς κι αυτό που συνέβη ανεξήγητο είναι).

όσο για το προφίλ, μάλλον πρέπει να της φτιάξω. ή να της πάρω συσκευή. θα κάνω κι αυτά που μου είπατε και θα επανέλθω 

σχετικα με το router στο εξοχικο. Εαν υπαρχει επισημο site να κατεβασεις το firmware, ακομα και την ιδια εκδοση με αυτη που εχεις, τοτε η ολη διαδικασια θα πρεπει να καθαρισει οτι πιθανον να εχει "κολλησει" η συσκευη.

εαν φτιαξεις ενα guest λογαριασμο στην συσκευη σου, οποτε εσυ νομιζεις πως υπαρχει προβλημα, κανεις delete και νεο χρηστη απο την αρχη. Ετσι καθαριζουν ολα σε λιγα δευτερολεπτα. Αφου παντα αυτο ο χρηστης ειναι για παιδι και οχι επαγγελματιας

Δημοσ.

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι stock Android. Τα εικονίδια στη μπάρα είναι διαφορετικά (βρωμάει MIUI) και στο κάτω μέρος τα ακριανά από τα τρία κουμπιά είναι ανάποδα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BadBoy είπε

Αυτό πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι stock Android. Τα εικονίδια στη μπάρα είναι διαφορετικά (βρωμάει MIUI) και στο κάτω μέρος τα ακριανά από τα τρία κουμπιά είναι ανάποδα.

συγγνώμη, δικό μου λάθος. εννοούσα οτι δεν τρέχει custom rom, αλλά αυτή με την οποία ήρθε. Και ναι, όπως επεσήμανες, είναι miui. απλά, επειδή είναι xiaomi, με τα θέματα που ήρθαν ήδη εγκατεστημένα κλπ, είπα οτι είναι stock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βάλεις στον kiwi 

UBlock origin https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=el

Και θα βάλεις στις ρυθμίσεις ιδιωτικού DNS ρυθμίσεις από 

αυτό https://nextdns.io/

Δε θα σε ξαναενοχλησει τίποτα 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
Δημοσ.

Το έχω δει να συμβαίνει σε δίκτυα καφετέριας... κάποιος έχει πάρει πρόσβαση στο ρουτερ, αλλάζεις κωδικό wifi άμεσα με ένα δυνατό.

• Like 1
Δημοσ.

τέλεια! (Κανονικά έχει πολύ δυνατό κωδικό -15 χαρακτήρες, γράμματα, αριθμοί κλπ-). στην επόμενη επίσκεψή μου θα το αλλάξω κατευθείαν και θα ησυχάσουμε!!

Δημοσ.

Καλησπέρα ,τα φώτα σας.Σε συσκευή Xiaomi redmi note 9 pro ,κατά τη διάρκεια κλήσης viber είδα το παρακάτω μήνυμα .

"Η εφαρμογή ηχογραφεί "

Προσφάτως έχει πάρει αναβάθμιση η συσκευή ενώ κατά τα τη διάρκεια της κλήσης ,ένα πράσινο εικονίδιο μικροφώνου είναι στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Πρόκειται για ιό ;

Screenshot_2023-02-28-11-49-57-318_com.android.systemui.jpg

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Ptotal είπε

Καλησπέρα ,τα φώτα σας.Σε συσκευή Xiaomi redmi note 9 pro ,κατά τη διάρκεια κλήσης viber είδα το παρακάτω μήνυμα .

"Η εφαρμογή ηχογραφεί "

Προσφάτως έχει πάρει αναβάθμιση η συσκευή ενώ κατά τα τη διάρκεια της κλήσης ,ένα πράσινο εικονίδιο μικροφώνου είναι στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Πρόκειται για ιό ;

Screenshot_2023-02-28-11-49-57-318_com.android.systemui.jpg

Αφου μιλάς δεν πρέπει να δουλευει το μικρόφωνο;

Δημοσ.

Καλά ακόμα να μάθετε και να καταλάβετε ότι τα Android δεν "κολλάνε" ιό!!!!!

Παρά μόνο με αυτούς τους τρόπους που εμείς οι ίδιοι θα φταίμε.

https://www.doctorandroid.gr/2014/05/android-fake-ads-antivirus.html?m=1

https://www.doctorandroid.gr/2016/06/android-fake-virus-ads.html?m=1

https://www.doctorandroid.gr/2015/09/remove-malware-android.html?m=1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...