Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχουμε (οι γονείς μου δηλαδή) ένα μικρό σπίτι (50+ τ.μ) που το νοικιάζουμε εδώ και 20 χρόνια (σε διάφορους νοικάρηδες). Αποφασίσαμε επειδή προκύπτουν διάφορες ανάγκες κατα καιρούς τα τελευταία χρόνια να σταματήσουμε να το νοικιάζουμε και να πάω να μείνω εγώ εκεί, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.

Προσπαθώ να κάνω σχέδια για το τι θα χρειαστεί να αγοράσω / επιδιορθώσω / αλλάξω όταν με το καλό θα μπω μέσα, το οποίο θα αργήσει αρκετόυς μήνες αν μείνει ο νοικάρης μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Δεν θέλω να τρέχω τελευταία στιγμή να τα προλάβω όλα γιαυτό τα σκέφτομαι απο τώρα. Δεν έχω δει ακόμα τον χώρο πως είναι αλλά υποθέτω 20 χρόνια μετά πολλά πράγματα θα χρειάζονται αλλαγή. Έτσι έχω αρχίσει και σκέφτομαι να κάνω μια μερική ή ολική ανακαίνιση πριν μπω μέσα, αλλά δεν ξέρω ακόμα, δεν έχω δει πως είναι το σπίτι και τα χρήματα υποθέτω θα είναι πολλά για ολική. Ηλιακό θερμοσίφωνα δεν έχει, οποτε θα βάλω σίγουρα. Βλέπω ότι θα τρέξουν και κάποια προγράμματα τώρα για θερμοσίφωνα αλλά και για ανακαίνιση, οπότε ίσως συμφέρει να γραφτεί το σπίτι σε εμένα για να μπορώ να μπω σε αυτά τα προγράμματα.

Είπα να ανοίξω ένα τοπικ για να γράψει κανεις την εμπειρία του αν έχει κάνει κάτι παρόμοιο,  και σε ποιες παγίδες να προσέχω μην πέσω. Θα είχε νόημα ας πούμε να ανακαινίσω μόνο το μπάνιο πρώτα - το οποίο θέλει σίγουρα αλλαγή γιατί δεν μου αρέσει ούτε όπως ήταν αρχικά - και τα υπόλοιπα σιγά σιγά? Ή καλύτερα να κάνω ολική όταν θα είναι άδειο το σπίτι και μετά να αρχίζω να το γεμίζω έπιπλα και συσκευές μέσα? Και γενικά οτιδήποτε άλλο σχετικό π.χ ασφάλειες, συναγερμούς, και ότι άλλο κοστίζει ή δεν μου περνάει απτο μυαλό τώρα ώστε να κάνω ένα πλάνο σιγά σιγά.

Δημοσ.

Εσυ ξέρεις το σπίτι, εσυ ξέρεις τι ανάγκες έχει, εσυ ξέρεις τι χρειάζεσαι και τι όχι, εσυ ξέρεις πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις 

Το μόνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι αν δε κάνεις όλες τις δουλειές που θες πριν μπεις, και πιο ακριβά θα σου στοιχίσουν μετά, και πιο πολύ θα ταλαιπωρηθείς 

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, AristidisZ said:

Το μόνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι αν δε κάνεις όλες τις δουλειές που θες πριν μπεις, και πιο ακριβά θα σου στοιχίσουν μετά, και πιο πολύ θα ταλαιπωρηθείς 

Και εγώ έτσι το σκέφτομαι, αν ήταν τώρα άδειο θα έφερνα τεχνική εταιρία να μου δώσει εκτιμήσεις, αλλά μένει κόσμος μέσα, οπότε απλά ψάχνω στο ιντερνετ τιμές, ιδέες, κτλπ. Απτην άλλη σκέφτομαι να δώσω 15-20 χιλιάρικα και να μην με βολεύει τελικά σαν σπίτι.. θα τα κλαίω. π.χ θέλω να βάλω φούρνο άνω παγκου και ξεχωριστές εστίες, οπότε θα χρειαστεί ντουλάπι για αυτά, που δεν υπάρχει τώρα. Δεν έχω και εικόνα τι χρειάζεται ακόμα, δυστυχώς. Αλλά στα 20 χρόνια θα έχει φθορές σίγουρα.

Δημοσ.

μα εδώ εσύ δε ξέρεις καν πως είναι το σπίτι. Τι να σου πούμε; Να αρχίσει να λέει ο καθένας τι αλλαγές έκανε στο σπίτι του;

Όσο για την επιδότηση που ανέφερες, αν δε κάνω λάθος δεν θα είναι για αγορά θερμοσίφωνα. Θα είναι για αλλαγή. Αν δεν έχεις τίποτα δε σε πιάνει. Αν έχεις ηλεκτρικό, θα μπορείς να τον πετάξεις και να πάρεις επιδότηση για ηλιακό.

δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες οπότε ίσως δεν ισχύει αυτό που λέω

Δημοσ.

Μπορείς να πας μια επίσκεψη στο σπίτι να το δεις πώς είναι και φυσικά να ενημερώσεις και τους ενοικιαστές ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο όταν λήξει, για να αρχίσουν έγκαιρα να ψάχνουν για σπίτι.

Αν έχεις λεφτά να διαθέσεις η ριζική ανακαίνιση είναι η καλύτερη επιλογή. Έχοντας εικόνα πώς είναι το σπίτι μπορείς να αρχίσεις να μελετάς και να σχεδιάζεις πώς θα ήθελες να το κάνεις.

Στο ίντερνετ θα βρεις πολλές ιδέες διακόσμησης αλλά και προγράμματα σχεδίασης και διαρρύθμισης που θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις σε κάποια σχέδια και να μην βασιστείς μόνο σε ό,τι θα σου προτείνουν οι τεχνικές εταιρίες. Εσύ θα μείνεις στο σπίτι όχι αυτοί που θα το ανακαινίσουν.

Αν δεν κατασταλάξεις εσύ στο πώς θέλεις να είναι το σπίτι για να καλύπτει τις ανάγκες σου και τα γούστα σου, πιθανόν να βρεθείς με ένα σπίτι που δεν θα σε βολεύει ούτε θα σου αρέσει!

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, Bitbit said:

Όσο για την επιδότηση που ανέφερες, αν δε κάνω λάθος δεν θα είναι για αγορά θερμοσίφωνα. Θα είναι για αλλαγή. Αν δεν έχεις τίποτα δε σε πιάνει. Αν έχεις ηλεκτρικό, θα μπορείς να τον πετάξεις και να πάρεις επιδότηση για ηλιακό.

Ναι έχει ηλεκτρικό τώρα, θα το κοιτάζω τις επόμενες βδομάδες μήπως το ξεκινήσω από τώρα αν μπορούμε να μπούμε στο πρόγραμμα. Στα άλλα προγράμματα δεν ξέρω αν είναι εύκολο να μπω (από ότι διάβασα στο εξοικονομώ είναι για πολύ πιο παλιά σπίτια).

μα εδώ εσύ δε ξέρεις καν πως είναι το σπίτι. Τι να σου πούμε; Να αρχίσει να λέει ο καθένας τι αλλαγές έκανε στο σπίτι του;

Το ξέρω είναι long shot το τοπικ :P είπα μήπως το δει κανεις που πέρασε κάτι παρόμοιο και έχει να πει κάτι που θα βοηθήσει. 50 τ.μ δεν είναι και πολλά, μια κρεβατοκάμαρα ένα μπάνιο μια κουζίνα (και ένα παρκινγκ). Να βάλω ένα θερμοσίφωνα έναν συναγερμό και μια ασφάλεια σπιτιού. Αυτά έχω σκεφτεί μέχρι τώρα.

Δημοσ.

για το θέμα των επιδοτήσεων λογικά πρέπει το σπίτι να είναι στο όνομα σου. Κοίτα και αυτό. Αν είναι στο όνομα του πατέρα σου και αυτός έχει και άλλο δε θα πάρεις φράγκο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...