Michalhs231 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα. Έχω ένα matebook της huawei και ενώ κυλούσαν όλα ομαλά,σήμερα καθώς το άνοιξα μου πέταξε μπλε οθόνη και στο αρχείο καταγραφής αυτό Logfiles\Srt\SrtTrail.txt Error. Προσπάθησα μέσα από βιντεάκια να βρω την λύση,αλλά είτε δεν έχω σημείο επαναφοράς είτε φαίνεται να μην λειτουργούν σωστά οι εντολές που πληκτρολογώ μέσω του command prompt. Επίσης όταν πήγα να κάνω ολική επαναφορά ακόμα και διαγράφοντας όλα τα αρχεία μου,μου πέταξε ειδοποίηση ότι "Απαιτείται επιπλέον ελεύθερος χώρος στη μονάδα δίσκου όπου είναι εγκατεστημένα τα windows.Ελευθερωστε χώρο και δοκιμάστε ξανά" Πώς ακριβώς θα ελευθερώσω χώρο όταν δεν έχω πρόσβαση ούτε μέσω safe mode? Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα δεόντως
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δοκίμασες τους τρόπους που προτείνει αυτό το βίντεο;
micos000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Ποιες εντολές πληκτρολόγησες σε command prompt και πως μπήκες σε cmd, από recovery mode; Από recovery δώσε D:\ για να σε πάει στον δίσκο d που μάλλον είναι ο δίσκος συστήματος και δώσε dir θα σου εμφανίσει μάλλον κάποια λίστα και θα έχει programdata, program files, windows, users κτλ και στο κάτω μέρος θα γράφει πόσο ελεύθερο χώρο έχεις σε bytes. Πες μας το νούμερο. Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις ένα iso linux π.χ. xubuntu και αφού το μεταφέρεις σε ένα στικάκι (θα διαγραφούν τα πάντα, προσοχή) θα μπουτάρεις από αυτό και μετά, αφού μπεις σε live περιβάλλον θα μπορέσεις να διαγράψεις ότι δεν χρειάζεσαι από γραφικό περιβάλλον.
Michalhs231 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε Δοκίμασες τους τρόπους που προτείνει αυτό το βίντεο; Ναι,συνεχώς μου βγάζει που δεν εμφανίζεται στο βίντεο,παραθέτω φωτογραφίες. 3 ώρες πριν, micos000 είπε Ποιες εντολές πληκτρολόγησες σε command prompt και πως μπήκες σε cmd, από recovery mode; Από recovery δώσε D:\ για να σε πάει στον δίσκο d που μάλλον είναι ο δίσκος συστήματος και δώσε dir θα σου εμφανίσει μάλλον κάποια λίστα και θα έχει programdata, program files, windows, users κτλ και στο κάτω μέρος θα γράφει πόσο ελεύθερο χώρο έχεις σε bytes. Πες μας το νούμερο. Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις ένα iso linux π.χ. xubuntu και αφού το μεταφέρεις σε ένα στικάκι (θα διαγραφούν τα πάντα, προσοχή) θα μπουτάρεις από αυτό και μετά, αφού μπεις σε live περιβάλλον θα μπορέσεις να διαγράψεις ότι δεν χρειάζεσαι από γραφικό περιβάλλον. Στον c είναι τελικά,ήξερα από καιρό ότι δεν έχω χώρο στον δίσκο αλλά δεν περίμενα ότι θα μου τύχαινε κάτι τέτοιο.Δεν μπορώ κάπως να τα σβήσω όλα με bios ή cmd? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από Michalhs231
micos000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Michalhs231 είπε Δεν μπορώ κάπως να τα σβήσω όλα με bios ή cmd? Τι εννοείς να τα σβήσεις όλα; Ποια όλα να σβήσεις; Φυσικά και μπορείς να διαγράψεις αρχεία από cmd, η εντολή είναι del για τα αρχεία και rd για τους φάκελους (remove directory). Η μετακίνηση στους καταλόγους γίνεται με cd folder και η επιστροφή στον προηγούμενο με cd.. (δύο τελείες κολλητά με την cd) Από εκεί και πέρα, μπες στον φάκελο του χρήστη σου αν ξέρεις ότι έχεις μεγάλα αρχεία εκεί δίνοντας cd /d c:\users\ Μετά δώσε dir να δεις τι χρήστες έχει και βρες τον χρήστη σου π.χ. Michalhs και δώσε cd Michalhs\ και μετά cd desktop\ ή cd downloads\ ή cd music\ για να πας στους αντίστοιχους φάκελους. Δώσε πάλι dir για να πάρεις μια λίστα με τα περιεχόμενα και μετά με del FILENAME σβήνεις ότι θέλεις. Στις εντολές αν γράψεις 2-3 πρώτα γράμματα από έναν φάκελο ή αρχείο και πατήσεις το πλήκτρο TAB συμπληρώνει αυτόματα το όνομα και αν είναι περισσότερα με τα ίδια πρώτα γράμματα, πατώντας συνέχεια TAB κάνει κύκλο σε όλα. Αυτό είναι χρήσιμο για να περνάς μεγάλα ονόματα. Επίσης παίζουν και μπαλαντέρ, δηλαδή δίνοντας del *.mp3 θα σβήσει όλα τα mp3 ή my*.* θα σβήσει ότι αρχίζει με my π.χ myfile1.txt myfile2.txt myfiletxt κλπ. Για τα αρχεία με κενά στο όνομα τους πρέπει να βάλεις " " στο όνομα γιατί αλλιώς θα πάρεις σφάλμα π.χ. το my file 3.txt θα πρέπει να σβηστεί ως del "my file 3.txt". Το TAB όταν συμπληρώνει βάζει αυτόματα τα " " όπου απαιτείτε. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από micos000
Michalhs231 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 10 ώρες πριν, micos000 είπε Τι εννοείς να τα σβήσεις όλα; Ποια όλα να σβήσεις; Φυσικά και μπορείς να διαγράψεις αρχεία από cmd, η εντολή είναι del για τα αρχεία και rd για τους φάκελους (remove directory). Η μετακίνηση στους καταλόγους γίνεται με cd folder και η επιστροφή στον προηγούμενο με cd.. (δύο τελείες κολλητά με την cd) Από εκεί και πέρα, μπες στον φάκελο του χρήστη σου αν ξέρεις ότι έχεις μεγάλα αρχεία εκεί δίνοντας cd /d c:\users\ Μετά δώσε dir να δεις τι χρήστες έχει και βρες τον χρήστη σου π.χ. Michalhs και δώσε cd Michalhs\ και μετά cd desktop\ ή cd downloads\ ή cd music\ για να πας στους αντίστοιχους φάκελους. Δώσε πάλι dir για να πάρεις μια λίστα με τα περιεχόμενα και μετά με del FILENAME σβήνεις ότι θέλεις. Στις εντολές αν γράψεις 2-3 πρώτα γράμματα από έναν φάκελο ή αρχείο και πατήσεις το πλήκτρο TAB συμπληρώνει αυτόματα το όνομα και αν είναι περισσότερα με τα ίδια πρώτα γράμματα, πατώντας συνέχεια TAB κάνει κύκλο σε όλα. Αυτό είναι χρήσιμο για να περνάς μεγάλα ονόματα. Επίσης παίζουν και μπαλαντέρ, δηλαδή δίνοντας del *.mp3 θα σβήσει όλα τα mp3 ή my*.* θα σβήσει ότι αρχίζει με my π.χ myfile1.txt myfile2.txt myfiletxt κλπ. Για τα αρχεία με κενά στο όνομα τους πρέπει να βάλεις " " στο όνομα γιατί αλλιώς θα πάρεις σφάλμα π.χ. το my file 3.txt θα πρέπει να σβηστεί ως del "my file 3.txt". Το TAB όταν συμπληρώνει βάζει αυτόματα τα " " όπου απαιτείτε. Απλά εικαζω ότι άμα καταφέρω να σβήσω κάποια αρχεία έτσι από τον δίσκο που είναι τα windows,θα καταφέρει κάπως να μπουταρει κανονικά. Πρώτη φορά μου συμβαίνει να μη μπορώ ούτε μεσω safe mode
micos000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι, μπορεί να ανοίξει αν αδειάσεις λίγο χώρο γιατί 0 byte ελεύθερα δεν είναι ούτε σωστό, ούτε λογικό. Οπότε αν θυμάσαι ότι έχεις κάπου μεγάλα αρχεία μπες από cmd ή από live linux (όχι install, επέλεξε live) και διέγραψε κάτι μήπως και ανοίξει. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα