Xvipes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Όποια εταιρία δεν χρησιμοποιεί hiring software (Workable, Teamtailor, etc) σπανια θα στείλει αρνητική απάντηση στους υποψηφίους. Με τα παραπάνω προγράμματα είναι πολύ εύκολο μιας και κάνεις ένα απλό drag n drop από το 1 column στο άλλο και φεύγει αυτόματο email με template. Επειδή όμως αυτά τα προγράμματα είναι επί πληρωμή σπάνια χρησιμοποιούνται από μικρές εταιρίες στην Ελλάδα.
Insane84 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Συνηθισμένο φαινόμενο πλέον. Περνάς από 2-3 συνεντεύξεις, το παίζουν ενθουσιασμένοι και μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα είμαι σίγουρος ότι είσαι μέρος της διαδικασίας για να προσληφθεί γνωστός γνωστού. Σε δύο απανωτές περιπτώσεις μου έχει τύχει να μου πούνε ότι ήμουν εγώ και ένας άλλος οι επικρατέστεροι και τελικά επιλέχθηκε ο άλλος. Κύριοι με την ενημέρωση αλλά αν θέλω το πιστεύω. Επίσης μου έχει τύχει για μία θέση να περάσω πρώτη αδιάφορη συνέντευξη με υπαλληλάκο του hr (point of contact), δεύτερη πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον προϊστάμενο της θέσης και τον υπαλληλάκο του hr καθώς ήμουν ακριβώς ότι έψαχναν, διαδικτυακή αξιολόγηση με multible choice, τρίτη ενδιαφέρουσα συνέντευξη με HR director και finance director, τελευταία συνάντηση με HR director για το οικονομικό στο οποίο έθεσα τις λογικές απαιτήσεις μου βάση των γνώσεών μου και της προϋπηρεσίας μου και ήθελαν να ματσάρουν σημαντικό μέρος αυτών με παροχές. Ε δεν έκαναν τον κόπο μετά από τόση ταλαιπωρία να πάρουν ένα τηλέφωνο να μου πούνε ότι δεν θα προχωρήσουμε. Η συμβουλή μου είναι να χαίρεστε που δεν προσληφθήκατε σε τέτοιες εταιρείες. Αν δεν είναι σωστοί επαγγελματίες στη διαδικασία αυτή φανταστείτε πως θα είναι και σε άλλα θέματα. 3 1
lordvec Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Ναι είναι έθιμο. Ισχύει από τα παλιά. Και με λύπη αλλά κάμια έκπληξη διαβάζω ότι τηρείται ακόμη 1
csontheline Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Ακόμα ένα κλαδί της γενικότερης νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας (βέβαια, ισχύει και αλλού, ειδικά σε HR/recruiters που γίνονται outsource σε 3κοσμικές χώρες γκουχινδίαγκουχ). Είναι υποχρέωση ΚΑΙ των 2 πλευρών να ενημερώνει. Οι σοβαροί θα "παντρευτούν" μεταξύ τους, αν ψάχνουν συνέχεια. Έχω τύχει περίπτωση που με απέρριψαν την επόμενη μέρα από την συνέντευξη, αλλά το έμαθα όταν μου προώθησαν το email 1,5 εβδομάδα μετά που κάλεσα για να δω τι γίνεται. 1
pontez2 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Στις 27/2/2023 στις 12:46 ΜΜ, blueakamah είπε Ο έλληνας οταν πιασει καρεκλα η εξουσια στα χερια του γινεται οτι ακριβως εβριζε Παλαιότερα θα έλεγα οτι αυτά ειναι υπερβολές. Ωστόσο βλέποντας πως στη χωρα που η τηλεργασία, ειχε τεράστια επιτυχία (έρευνες έδειξαν οτι οι υπάλληλοι ηταν πιο αποδοτικοί, με μεγαλύτερη επιτυχία στους στόχους τους και έφεραν περισσότερα χρηματα στους εργοδότες τους), αυτη καταργήθηκε σε μεγάλο μέρος Ελληνικών hr διότι κάποιοι μανατζαρέοι δεν ειχαν που να δειξουν οτι τον έχουν μεγάλο. Ειδικά από τοτε που δε κατάφεραν να περάσουν η κάμερα μέσα στο σπίτι. 4 1
Narayan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 22 ώρες πριν, lightsout είπε HR είναι το τμήμα που ασχολείται με το τι είπε ο ένας και ο άλλος, ποιος είναι σεξιστης, ποια μιλάει περισσότερο από όσο πρέπει, ποιανού την αύξηση θα κόψει, HR είναι το τμήμα που θα απαντήσει λανθασμένα ακόμα και για το πόσες ημέρες άδειας έχεις ενώ είναι πασιφανές ότι κάνει λάθος αλλά δεν προβληματίζεται διόλου αυτός που σου απαντάει, HR είναι το τμήμα που οργανώνει τα πιο άχρηστα, αντιπαραγωγικα, άβολα και cringe meetings, HR είναι το τμήμα που μαζεύει κάθε πικραμένο που δεν κατάφερε να βρει δουλειά ανάλογη των σπουδών του. Τέλος έκρηξης HR είναι το τμήμα που προστατεύει την εταιρεία από τις πράξεις των εν δυνάμει υπαλλήλων της, αλλά και των υποψήφιων. Ό,τι άλλο κάνει πέραν αυτού είναι έξτρα αυτού του βασικού ρόλου. Παραθέτω και μερικές δικές μου εμπειρίες και από τις δύο πλευρές. 1) Υποψήφιος για θέση σε εξειδικευμένο κλάδο όπου οι τα άτομα με εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενο είναι περιζήτητα, τελειώνω το interview με τον υπεύθυνο του HR με τα κλασσικά "θα σας ενημερώσουμε" κτλ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση μετά. Βρίσκω δουλειά ένα μήνα μετά σε άλλη εταιρεία που μου έκανε άμεσα πρόταση. Περνάνε τρεις μήνες ακόμα, σκάει τηλέφωνο από την πρώτη εταιρεία: HR: "Ναι γειά σας, μπορείτε να περάσετε για δεύτερο interview με τον υπεύθυνο του τμήματος καθώς είστε στους τελικούς υποψήφιους;" Εγώ: "Σας ευχαριστώ, αλλά ήδη έχω βρει εργασία σε άλλη εταιρεία." HR: "Ξέρετε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, θα μπορούσατε απλά να μας πείτε πως δεν σας ενδιαφέρει η θέση να μην χάνουμε το χρόνο μας." (!) Εγώ: "Μα δεν είχα κάποια ενημέρωση από μέρους σας για καιρό οπότε υπέθεσα πως η θέση καλύφθηκε." HR: "Κακώς (!), προφανώς για να σας καλώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο!" Εγώ: "Δεν γνωρίζω κανέναν επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του που περιμένει τέσσερις μήνες για απάντηση από interview, καλή τύχη στην αναζήτηση και καλημέρα σας." Η ίδια αγγελία αναζήτησης ατόμου έμεινε ενεργή για τουλάχιστον έξι μήνες μετά που έλεγξα ξανά. 2) Σε άλλη εταιρεία, πρώτο interview όλα καλά, δεύτερο interview μετά από μία βδομάδα με την υπεύθυνη προσλήψεων, φάνηκε πολύ ευχαριστημένη και ανέφερε πως θα επανέλθουν με πρόταση εντός της εβδομάδας. Περνάει η εβδομάδα, τίποτα, στην δεύτερη βδομάδα είπα να καλέσω να δω τι γίνεται. Εγώ: "Γειά σας, είχαμε κάνει interview μπλα μπλα και καλώ να δω αν τελικά υπάρχει ενδιαφέρον." Υπεύθυνη: "Ξέρετε το interview πήγε καλά και ταιριάζετε απόλυτα στη θέση, αλλά δεν μπορώ να προσλάβω κάποιον που δεν στέλνει ευχαριστήριο email μετά τη συνέντευξη." Εγώ: (SAY WHAAAT μέσα μου) "Τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε ευχαριστήριο email;" Υπεύθυνη: "Οι σωστοί επαγγελματίες όταν τελειώνει το interview στέλνουν email στον υπεύθυνο που τον ευχαριστεί για την ευκαιρία που του έδωσαν με το interview (!). Είναι θέμα αρχής." Εγώ: ...ξέρετε, με την ίδια λογική, θα έπρεπε κι εσείς να μου στείλετε ευχαριστήριο email που σας αφιέρωσα τον χρόνο μου, έχω κι εγώ αρχές." Υπεύθυνη: "Θα σας ενημερώσουμε." *τουτ-τουτ-τουτ...* 3) Υποψήφια entry level στην εταρεία μου περνάει το πρώτο στάδιο interview και έρχεται η σειρά μου να την δω καθώς θα είναι υφιστάμενη στο τμήμα μου. Της κάνω τη συνέντευξη στα Αγγλικά, όλα καλά και από γλώσσα και από γνώσεις και φαίνεται να έχει όρεξη για δουλειά, λέω στο HR να την καλέσουμε να της γίνει πρόταση από τη διεύθυνση. Καλούν την επόμενη μέρα, *μπιπ μπιπ μπιπ*, δεν το σηκώνει. Της στέλνουν email πως θέλουμε να της κάνουμε πρόταση. Καλούν πάλη τη μεθεπόμενη, πάλι δεν το σηκώνει. Καλούν τρίτη φορά Παρασκευή απόγευμα της ίδιας εβδομάδας, το σηκώνει τελικά. HR: "Γειά σας, από μπλα μπλα καλούμε σας είχαμε καλέσει και τις προηγούμενες μέρες." Υποψήφια: "Ναι συγνώμη, δεν μπορώ να απαντάω σε κλήσεις την ώρα της εργασίας." HR: "...εννοείτε πως έχετε ήδη εργασία; Είχαμε πριν τρεις μέρες interview, δεν αναφέρατε πως εργάζεστε ήδη." Υποψήφια: "Α ναι, τώρα θυμάμαι, δουλεύω ήδη εδώ και δύο εβδομάδες (!) αλλά επειδή είχαμε κλείσει ήδη ραντεβού για interview είπα να έρθω να δω πως είναι σε εσάς." HR: "Άρα αν καταλαβαίνω σωστά έχετε σκοπό να αποχωρήσετε στο επόμενο διάστημα;" Υποψήφια: "Όχι, γιατί να φύγω, μια χαρά είναι εδώ που είμαι τώρα." (!!!) HR: "..." Με ρώτησε μετά το HR τι να κάνουμε, τους είπα να καλέσουν για πρόταση την άλλη υποψήφια που είχε και πιο μεγάλα βυζιά. 😁 4 1
polaki Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Όλα αυτά γίνονται εδώ και δεκαετίες. Δεν ξέρω αν αξίζει 6 σελίδες ανάλυση. Αν είναι η αρχή της καριέρας σου, συνήθησέ το (δυστυχώς).
Xvipes Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 13 minutes ago, Narayan said: 2) Σε άλλη εταιρεία, πρώτο interview όλα καλά, δεύτερο interview μετά από μία βδομάδα με την υπεύθυνη προσλήψεων, φάνηκε πολύ ευχαριστημένη και ανέφερε πως θα επανέλθουν με πρόταση εντός της εβδομάδας. Περνάει η εβδομάδα, τίποτα, στην δεύτερη βδομάδα είπα να καλέσω να δω τι γίνεται. Εγώ: "Γειά σας, είχαμε κάνει interview μπλα μπλα και καλώ να δω αν τελικά υπάρχει ενδιαφέρον." Υπεύθυνη: "Ξέρετε το interview πήγε καλά και ταιριάζετε απόλυτα στη θέση, αλλά δεν μπορώ να προσλάβω κάποιον που δεν στέλνει ευχαριστήριο email μετά τη συνέντευξη." Εγώ: (SAY WHAAAT μέσα μου) "Τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε ευχαριστήριο email;" Υπεύθυνη: "Οι σωστοί επαγγελματίες όταν τελειώνει το interview στέλνουν email στον υπεύθυνο που τον ευχαριστεί για την ευκαιρία που του έδωσαν με το interview (!). Είναι θέμα αρχής." Εγώ: ...ξέρετε, με την ίδια λογική, θα έπρεπε κι εσείς να μου στείλετε ευχαριστήριο email που σας αφιέρωσα τον χρόνο μου, έχω κι εγώ αρχές." Υπεύθυνη: "Θα σας ενημερώσουμε." *τουτ-τουτ-τουτ...* Πρώτη φορά το ακούω αυτό στη ζωή μου, you dodged a bullet with this one. 1
Dinos1973 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Narayan είπε HR είναι το τμήμα που προστατεύει την εταιρεία από τις πράξεις των εν δυνάμει υπαλλήλων της, αλλά και των υποψήφιων. Ό,τι άλλο κάνει πέραν αυτού είναι έξτρα αυτού του βασικού ρόλου. Παραθέτω και μερικές δικές μου εμπειρίες και από τις δύο πλευρές. 1) Υποψήφιος για θέση σε εξειδικευμένο κλάδο όπου οι τα άτομα με εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενο είναι περιζήτητα, τελειώνω το interview με τον υπεύθυνο του HR με τα κλασσικά "θα σας ενημερώσουμε" κτλ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση μετά. Βρίσκω δουλειά ένα μήνα μετά σε άλλη εταιρεία που μου έκανε άμεσα πρόταση. Περνάνε τρεις μήνες ακόμα, σκάει τηλέφωνο από την πρώτη εταιρεία: HR: "Ναι γειά σας, μπορείτε να περάσετε για δεύτερο interview με τον υπεύθυνο του τμήματος καθώς είστε στους τελικούς υποψήφιους;" Εγώ: "Σας ευχαριστώ, αλλά ήδη έχω βρει εργασία σε άλλη εταιρεία." HR: "Ξέρετε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, θα μπορούσατε απλά να μας πείτε πως δεν σας ενδιαφέρει η θέση να μην χάνουμε το χρόνο μας." (!) Εγώ: "Μα δεν είχα κάποια ενημέρωση από μέρους σας για καιρό οπότε υπέθεσα πως η θέση καλύφθηκε." HR: "Κακώς (!), προφανώς για να σας καλώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο!" Εγώ: "Δεν γνωρίζω κανέναν επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του που περιμένει τέσσερις μήνες για απάντηση από interview, καλή τύχη στην αναζήτηση και καλημέρα σας." Η ίδια αγγελία αναζήτησης ατόμου έμεινε ενεργή για τουλάχιστον έξι μήνες μετά που έλεγξα ξανά. 2) Σε άλλη εταιρεία, πρώτο interview όλα καλά, δεύτερο interview μετά από μία βδομάδα με την υπεύθυνη προσλήψεων, φάνηκε πολύ ευχαριστημένη και ανέφερε πως θα επανέλθουν με πρόταση εντός της εβδομάδας. Περνάει η εβδομάδα, τίποτα, στην δεύτερη βδομάδα είπα να καλέσω να δω τι γίνεται. Εγώ: "Γειά σας, είχαμε κάνει interview μπλα μπλα και καλώ να δω αν τελικά υπάρχει ενδιαφέρον." Υπεύθυνη: "Ξέρετε το interview πήγε καλά και ταιριάζετε απόλυτα στη θέση, αλλά δεν μπορώ να προσλάβω κάποιον που δεν στέλνει ευχαριστήριο email μετά τη συνέντευξη." Εγώ: (SAY WHAAAT μέσα μου) "Τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε ευχαριστήριο email;" Υπεύθυνη: "Οι σωστοί επαγγελματίες όταν τελειώνει το interview στέλνουν email στον υπεύθυνο που τον ευχαριστεί για την ευκαιρία που του έδωσαν με το interview (!). Είναι θέμα αρχής." Εγώ: ...ξέρετε, με την ίδια λογική, θα έπρεπε κι εσείς να μου στείλετε ευχαριστήριο email που σας αφιέρωσα τον χρόνο μου, έχω κι εγώ αρχές." Υπεύθυνη: "Θα σας ενημερώσουμε." *τουτ-τουτ-τουτ...* 3) Υποψήφια entry level στην εταρεία μου περνάει το πρώτο στάδιο interview και έρχεται η σειρά μου να την δω καθώς θα είναι υφιστάμενη στο τμήμα μου. Της κάνω τη συνέντευξη στα Αγγλικά, όλα καλά και από γλώσσα και από γνώσεις και φαίνεται να έχει όρεξη για δουλειά, λέω στο HR να την καλέσουμε να της γίνει πρόταση από τη διεύθυνση. Καλούν την επόμενη μέρα, *μπιπ μπιπ μπιπ*, δεν το σηκώνει. Της στέλνουν email πως θέλουμε να της κάνουμε πρόταση. Καλούν πάλη τη μεθεπόμενη, πάλι δεν το σηκώνει. Καλούν τρίτη φορά Παρασκευή απόγευμα της ίδιας εβδομάδας, το σηκώνει τελικά. HR: "Γειά σας, από μπλα μπλα καλούμε σας είχαμε καλέσει και τις προηγούμενες μέρες." Υποψήφια: "Ναι συγνώμη, δεν μπορώ να απαντάω σε κλήσεις την ώρα της εργασίας." HR: "...εννοείτε πως έχετε ήδη εργασία; Είχαμε πριν τρεις μέρες interview, δεν αναφέρατε πως εργάζεστε ήδη." Υποψήφια: "Α ναι, τώρα θυμάμαι, δουλεύω ήδη εδώ και δύο εβδομάδες (!) αλλά επειδή είχαμε κλείσει ήδη ραντεβού για interview είπα να έρθω να δω πως είναι σε εσάς." HR: "Άρα αν καταλαβαίνω σωστά έχετε σκοπό να αποχωρήσετε στο επόμενο διάστημα;" Υποψήφια: "Όχι, γιατί να φύγω, μια χαρά είναι εδώ που είμαι τώρα." (!!!) HR: "..." Με ρώτησε μετά το HR τι να κάνουμε, τους είπα να καλέσουν για πρόταση την άλλη υποψήφια που είχε και πιο μεγάλα βυζιά. 😁 Είμαι τυχερος που ξεκίνησα την καριέρα μου στο εξωτερικο και δούλεψα αρκετά χρόνια σε πολυεθνική. Γυρνώντας στην Ελλάδα έπαθα σοκ σχετικά με την κουλτούρα σε μεσαίες αλλά και σε μεγάλες εταιρίες. Εταιρίες που έχουν μεγάλη εξωστρέφεια (εξαγωγές) είναι ποιο κοντά σε πρότυπα του εξωτερικού, εταιρίες με μικρη εξωστρέφεια έχουν την κουλτούρα «μπακάλικου»…… όλα αυτά σε γενικές γραμμές αλλά και με εξαιρέσεις. Προσπαθώντας να στελεχώσω υποκαταστήματα σε Βαλκανικές χωρες, στις τελικές συνεντεύξεις, ήταν παρών και ο ιδιοκτήτης…. Τα σχόλια για τους υποψήφιους ήταν: αυτή είναι «χοντρούλα» (θέση customer care), για την άλλη «αυτή εχει ένα παιδί και θα έρθει σε εμάς για να κάνει το άλλο;», για άνδρα υποψήφιο, κοίταξαν το profil στο Facebook και τον απέρριψαν επειδή είχε φωτογραφίες από Beerfest ντυμένος heavy metal……. Αυτούς που ήταν τις αρεσκείας τους, τους έστειλα σπίτι τους σε 6 μήνες. 4 1
filip123go Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Στις 27/2/2023 στις 12:46 ΜΜ, blueakamah είπε Ο έλληνας οταν πιασει καρεκλα η εξουσια στα χερια του γινεται οτι ακριβως εβριζε. Spoiler Ποοοοσοοοο δίκιο ρε φίλε!!!! Κάτι γνωστοί μου έχουν μερικά χρόνια που ξεκίνησαν μια startup, που έχει πιάσει λίγο, και τους κακο-φαινεται που οι υπάλληλοι δεν κάθονται παραπάνω για να δουλέψουν (εννοείται χωρίς εξτρα χρήματα). Και πριν ανοίξουν τη startup, έβριζαν το τότε αφεντικό τους, που είχανε πολύ δουλειά και καθόταν και δούλευαν υπερωρίες. Γενικώς όσο μπορείτε μακριά από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις (εννοείται πάντα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις) 2
phanispal Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Spoiler Είμαστε off topic, αλλά δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς εντοπίζετε το περίεργο της υπόθεσης. Προφανώς και από άλλη σκοπιά βλέπεις τα πράγματα ως υπάλληλος και από άλλη ως επιχερηματίας.
liopyr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Εγώ πάντως αποφεύγω να τους ζητάω να μου απαντήσουν είτε θετικά είτε αρνητικά μετά από μία συνέντευξη, νομίζω δείχνει λίγο ηττοπάθεια αυτή η στάση, προτιμώ το ύφος "στ'αρχίδια μου αν δεν με πάρετε", και για κάποιο λόγο λειτουργεί αυτό. Επίσης, αναφέρθηκε ήδη, όταν ψάχνετε εργασία σπαμάρετε βιογραφικά, κλείστε όσες συνεντεύξεις προλάβετε χωρίς να περιμένετε απαντήσεις, αρκεί να έχουν ξεκαθαριστεί οι απολαβές και τα ωράρια εργασίας από το πρώτο τηλέφωνο. Απαντήσεις του στυλ ο μισθός θα κριθεί απο τα προσόντα σας, τα ωράρια θα τα συζητήσουμε από κοντά = τουτ - πλοκ - μπαν. Αν τύχει και βρείτε εργασία κάπου και μετά από 2 εβδομάδες σας πάρουν από κάπου αλλού με καλύτερες συνθήκες-απολαβές, μπορείτε να φύγετε και να συνεχίσετε στους άλλους, δεν σας δένει κανένας. Το ίδιο θα κάνουν και αυτοί μόλις τους παρουσιαστεί κάποιος με τα ίδια προσόντα με εσάς και συμβιβαστεί με μικρότερο μισθό. Τέλος, αν κουβαλάτε κανα πτυχίο ή κάποια στοιχειώδη προϋπηρεσία μην δέχεστε δουλειές κάτω από χιλιάρικο ρε μαλάκες, ξέρω κόσμο που δουλεύει σε ψιλικατζίδικο και παίρνει 850€. Γενικά, άργησα να το καταλάβω κι εγώ, αλλά αν ζητάς λεφτά που θεωρείς πως αξίζεις, το παζαρεύεις και τα βρίσκεις, όχι πολύ δύσκολα. Από μόνοι τους δεν τα δίνουν πάντως. 12
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, Narayan είπε Υποψήφια: "Α ναι, τώρα θυμάμαι, δουλεύω ήδη εδώ και δύο εβδομάδες (!) αλλά επειδή είχαμε κλείσει ήδη ραντεβού για interview είπα να έρθω να δω πως είναι σε εσάς." HR: "Άρα αν καταλαβαίνω σωστά έχετε σκοπό να αποχωρήσετε στο επόμενο διάστημα;" Υποψήφια: "Όχι, γιατί να φύγω, μια χαρά είναι εδώ που είμαι τώρα." (!!!) HR: "..." Με ρώτησε μετά το HR τι να κάνουμε, τους είπα να καλέσουν για πρόταση την άλλη υποψήφια που είχε και πιο μεγάλα βυζιά. 😁 Το εχω κανει απειρες φορες. Απλα ειχα δεχτει offer και εξεταζα τις εναλλακτικες. Αν τυχαινε κατι εξαιρετικο γιατι οχι? Επισης ειναι και εμπειρια που ειναι σημαντικη. Φανταζομαι ποσο σπαστικο ειναι για καποιον του HR αλλα αυτο ειναι το παιχνιδι. Το Hr τη δουλεια του κανει και πληρωνεται γι`αυτη... Απλα οκ δεν το εκανα τοσο επιδεκτικα οσο η συγκεκριμενη, τους ευχαρίστησα, ειπα μια καλη δικαιολογια και γεια χαρα. 1
Aggeluska Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 On 26/02/2023 at 12:11, XarisArgy said: Για ποιο λογο γινεται αυτο συνεχεια? Φοβουνται να απαντησουν εστω και αρνητικα ή απλα δεν τους ενδιαφέρει? Παίρνω πρωι πρωι 2 λεωφορεια για να παω στην αλλη ακρη της πολης και να μιλησω με ανθρωπο για δουλεια σε ενα εργαστηριο. Του δινω ολα τα στοιχεια επικοινωνιας μου και τον παρακαλω να μου δωσει μια απαντηση, οποια και αν ειναι αυτη. Σχεδον 2 εβδομαδες μετα και δεν επικοινωνησε ποτέ. Δεν ηταν ο πρωτος και δεν θα ειναι ο τελευταιος. Γιατι το κανουν αυτο το πραγμα? Ειναι τοσο δυσκολο να παρουν ενα τηλεφωνo η εστω να στειλουν ενα email και να σου πουν οτι ξερεις κατι, μην περιμενεις σαν μαλ*κας, δεν θα σε προσλαβουμε. Οχι, απλα δεν απαντανε ποτέ. Ρε μαγκες, για ονομα του θεου, ενας ανθρωπος δειχνει ενδιαφερον γιατι προφανως χρειαζεται δουλεια, αφου δεν θα τον παρετε δειξτε του εστω μια ελαχιστη εκτιμηση να του απαντησετε αρνητικα, δεν θα σας φαει ουτε θα σας κοστισει. Γιατί, Ελλάδα. Δεν υπάρχει παιδεία.
lightsout Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Για να λέμε πάντως τα πράγματα με το όνομα τους, και οι recruiters του εξωτερικού με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν. Δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα