cthulhucarbide Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, Haldol είπε Έχω κι εγώ παρόμοια εμπειρία με μεγάλη εγχώρια βιομηχανία σχετιζόμενη με αμυντικό εξοπλισμό. Ονόματα δε λέμε, αν και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος! Spyros Panopoulos Industries? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, eMike είπε Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Εάν κάποια εταιρεία σε δει και τους κάνεις δε θα κάνουν ποτέ περισσότερο από εβδομάδα για να σε καλέσουν για επόμενο στάδιο ή για να πάρεις job offer. Οι διαδικασίες συνολικά παίρνουν χρόνο αλλά η επικοινωνία γίνεται πάντα γρήγορα. Χαχαχαχαχαχαχαχα, να σαι καλά ρε φίλε, έχω ένα 10λεπτο γελάω, esho.gr 2 βδομάδες, intralot (ήταν και Αύγουστος) 1 μήνα, toorbee (πάλι Αύγουστος) 1 μήνα, intrasoft, 3 βδομάδες, Sword services 3 βδομάδες, vodafone πάνω απο 2μηνο, EPAM 3 μήνες, SG 1 μήνας . Στη μόνη που έγιναν όλα γρήγορα ήταν μια μικρή εταιρεία 3ων ατόμων. 1 ώρα πριν, eMike είπε Οπότε να έχετε έναν άγραφο κανόνα στο μυαλό σας, ότι αν μετά από συνέντευξη περάσουν περισσότερες από (πολύ βαριά) 10 μέρες, η απάντηση 99,99% είναι όχι και πηγαίντε παρακάτω. Γιατί όντως η πλειοψηφία δε στέλνει απαντήσεις και περιμένετε τσάμπα. Αυτό δεν ισχύει ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση στις μεγάλες ετιαρείες. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, XarisArgy είπε Για ποιο λογο γινεται αυτο συνεχεια? Φοβουνται να απαντησουν εστω και αρνητικα ή απλα δεν τους ενδιαφέρει? Παίρνω πρωι πρωι 2 λεωφορεια για να παω στην αλλη ακρη της πολης και να μιλησω με ανθρωπο για δουλεια σε ενα εργαστηριο. Του δινω ολα τα στοιχεια επικοινωνιας μου και τον παρακαλω να μου δωσει μια απαντηση, οποια και αν ειναι αυτη. Σχεδον 2 εβδομαδες μετα και δεν επικοινωνησε ποτέ. Δεν ηταν ο πρωτος και δεν θα ειναι ο τελευταιος. Γιατι το κανουν αυτο το πραγμα? Ειναι τοσο δυσκολο να παρουν ενα τηλεφωνo η εστω να στειλουν ενα email και να σου πουν οτι ξερεις κατι, μην περιμενεις σαν μαλ*κας, δεν θα σε προσλαβουμε. Οχι, απλα δεν απαντανε ποτέ. Ρε μαγκες, για ονομα του θεου, ενας ανθρωπος δειχνει ενδιαφερον γιατι προφανως χρειαζεται δουλεια, αφου δεν θα τον παρετε δειξτε του εστω μια ελαχιστη εκτιμηση να του απαντησετε αρνητικα, δεν θα σας φαει ουτε θα σας κοστισει. Αν εχουν περασει 20 ατομα απο συνεντευξη θα πρεπει να παρουν 20 τηλεφωνα ή να στειλουν 20 email. Ε στελνουν 1 σε αυτον που θα παρουν και τελειωσε. Σε γενικες γραμμες αν δεν εχεις νεα μεσα σε δυο μερες το πολυ απλα θεωρησε το ως αρνητικη απαντηση. Κλεινε συνεντευξεις χωρις να σκεφτεσαι αν θα σε παρουν στο ενα ή στο αλλο μερος. Στην χειροτερη των περιπτωσεων να σε θελουν σε δυο ή και παραπανω δουλειες και τοτε διαλεγεις εσυ και μπορεις να κανεις και παζαρι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eMike Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, filip123go είπε Χαχαχαχαχαχαχαχα, να σαι καλά ρε φίλε, έχω ένα 10λεπτο γελάω, esho.gr 2 βδομάδες, intralot (ήταν και Αύγουστος) 1 μήνα, toorbee (πάλι Αύγουστος) 1 μήνα, intrasoft, 3 βδομάδες, Sword services 3 βδομάδες, vodafone πάνω απο 2μηνο, EPAM 3 μήνες, SG 1 μήνας . Στη μόνη που έγιναν όλα γρήγορα ήταν μια μικρή εταιρεία 3ων ατόμων. Σε ποια από αυτές τις δουλειές σε προσέλαβαν?.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Καμια φορα παιζει το σεναριο να φτασουν να εχουν να επιλεξουν μεταξυ εσου και ακομα ενος, να παρουν τον αλλον για δοκιμη και να σε αφησουν εσενα στο περιμενε. Αν τον δοκιμασουν και δεν τους κανει, θα σε καλεσουν. Ειναι καλυτερα απο το να σου απαντησουν αρνητικα προφανως. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, eMike είπε Σε ποια από αυτές τις δουλειές σε προσέλαβαν?.... όλες ήταν για τελικό offer, όχι για 1ο interview (δλδ διάστημα από το technical μέχρι το offer). Οπότε σε όλες θα μπορούσα να είχα πάει. Από αυτές που ανέφερα έχω παέι eshop, Sword και intralot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Εμένα μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό να απαντάνε μόνο σε αυτούς που τους ενδιαφέρουν πάντως. Η μη απάντηση εννοείται ότι σημαίνει ότι δεν προχωράει η δουλειά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, zio10 είπε Εμένα μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό να απαντάνε μόνο σε αυτούς που τους ενδιαφέρουν πάντως. Η μη απάντηση εννοείται ότι σημαίνει ότι δεν προχωράει η δουλειά. Όχι, δεν είναι έτσι. Είναι πολύ άσχημο να κάνεις ghosting στους άλλους. Δείχνει μεγάλη αγένεια και κακή κουλτούρα της εταιρείας. Και η πλάκα είναι πως τα hr παραπονιούνται συνέχεια πως τους κάνουν ghosting οι υποψήφιοι. 13 λεπτά πριν, evabb είπε Αν εχουν περασει 20 ατομα απο συνεντευξη θα πρεπει να παρουν 20 τηλεφωνα ή να στειλουν 20 email. Ναι φυσικά. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις του HR. 22 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, filip123go είπε Όχι, δεν είναι έτσι. Είναι πολύ άσχημο να κάνεις ghosting στους άλλους. Δείχνει μεγάλη αγένεια και κακή κουλτούρα της εταιρείας. Και η πλάκα είναι πως τα hr παραπονιούνται συνέχεια πως τους κάνουν ghosting οι υποψήφιοι. Ναι φυσικά. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις του HR. Μωρε εγω συμφωνω οτι ειναι η δουλεια τους και οτι ειναι αγενες κτλ. Η τεμπελια ομως ειναι ισχυροτερη δυναμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eMike Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, filip123go είπε όλες ήταν για τελικό offer, όχι για 1ο interview (δλδ διάστημα από το technical μέχρι το offer). Οπότε σε όλες θα μπορούσα να είχα πάει. Από αυτές που ανέφερα έχω παέι eshop, Sword και intralot. Αν βγάλουμε ίσως το οριακό, χρονικά, eshop, μπορώ με σχετική βεβαιότητα να σου πω ότι και σε αυτές που πηγές και σίγουρα σε αυτές που δε σε πήραν, δεν ήσουν η πρώτη επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, eMike είπε Αν βγάλουμε ίσως το οριακό, χρονικά, eshop, μπορώ με σχετική βεβαιότητα να σου πω ότι και σε αυτές που πηγές και σίγουρα σε αυτές που δε σε πήραν, δεν ήσουν η πρώτη επιλογή. Καλά ναι, δεν αντιλέγω, (εκτός ίσως από αυτές που ήταν μέσα στον Αύγουστο). Και το βρίσκω πολύ λογικό, γιατί τα χρήματα που ζητούσα ήταν παραπάνω από το μέσο όρο. Ειδικά για SG μου είπε το ίδιο το παιδί που μου έκανε το technical ότι έπρεπε να μιλήσει με τον μάνατζερ του και με τα κεντρικά για τη θέση. Και σε άλλες εταιρείες που έχω πάει, μου έχουν πει ότι δεν μπορούν να μου δώσουν τα λεφτά που ζητάω, γιατί θα είναι unfair για την υπόλοιπη ομάδα. Οπότε πλέον, για να μην χάνω ούτε τον δικό μου χρόνο, ούτε της εταιρείας, ζητάω από το πρώτο contact salary range της θέσης. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από filip123go 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, XarisArgy είπε Για ποιο λογο γινεται αυτο συνεχεια? Φοβουνται να απαντησουν εστω και αρνητικα ή απλα δεν τους ενδιαφέρει? Παίρνω πρωι πρωι 2 λεωφορεια για να παω στην αλλη ακρη της πολης και να μιλησω με ανθρωπο για δουλεια σε ενα εργαστηριο. Του δινω ολα τα στοιχεια επικοινωνιας μου και τον παρακαλω να μου δωσει μια απαντηση, οποια και αν ειναι αυτη. Σχεδον 2 εβδομαδες μετα και δεν επικοινωνησε ποτέ. Δεν ηταν ο πρωτος και δεν θα ειναι ο τελευταιος. Γιατι το κανουν αυτο το πραγμα? Ειναι τοσο δυσκολο να παρουν ενα τηλεφωνo η εστω να στειλουν ενα email και να σου πουν οτι ξερεις κατι, μην περιμενεις σαν μαλ*κας, δεν θα σε προσλαβουμε. Οχι, απλα δεν απαντανε ποτέ. Ρε μαγκες, για ονομα του θεου, ενας ανθρωπος δειχνει ενδιαφερον γιατι προφανως χρειαζεται δουλεια, αφου δεν θα τον παρετε δειξτε του εστω μια ελαχιστη εκτιμηση να του απαντησετε αρνητικα, δεν θα σας φαει ουτε θα σας κοστισει. Μπορεις να τον παρεις εσυ τηλ να τον ρωτησεις. Επιπλεον, στις 2 εβδομαδες απο τη συνεντευξη, ειναι πολυ πιθανο να ψαχνει ακομα ατομο κι ειναι επισης πιθανο (αλλα οχι πολυ) να παραμενεις εσυ ενας απο τους υποψηφιους. Το γιατι συμβαινει αυτο θα μπορουσα να το απαντησω -χωρις να το δικαιολογω-, αλλα δε δυναται το παρον τοπικ και φορουμ για τετοιες απαντησεις γιατι εδω μεσα, κατα κανονα, δεν ειναι αποδεκτο να μην κραζουμε εργοδοτες/HR κλπ. Και τις ανουσιες αντιπαραθεσεις με ατομα με ιδεοληψιες, τις βαριεμαι. Οποτε θα αρκεστω να σου πω , οτι καλως ή κακως, το παιχνιδι ειναι οπως το περιγραφεις και στις περισσοτερες περιπτωσεις θα πρεπει να παιξεις με αυτους τους ορους, δηλαδη, σε περιπτωση που πρεπει να μαθεις την απαντηση σε ενα Χ χρονικο διαστημα, ειναι προτιμοτερο να καλεις εσυ . Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από BackFromHell Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelq Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Ειδικά όταν μιλάμε για online πλατφόρμες τύπου skywalker, είναι αστείο το HR να μην μπορεί να κάνει copy paste σε ένα BCC όλα τα email εκτός από αυτόν που πήρε τη θέση και να στείλει ένα πρότυπο κείμενο. Επίσης, όταν πας να τους αφήσεις το βιογραφικό κατ’ ιδίαν, λες και το χάνουν μέσα στα έγγραφα τους και μπορεί να σε καλέσουν μετά από κάνα χρόνο για δουλειά (true story 😅) 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Το γιατι συμβαινει αυτο θα μπορουσα να το απαντησω, αλλα δε δυναται το παρον τοπικ και φορουμ για τετοιες απαντησεις γιατι θα θεωρηθει οτι θα προσπαθησω να δικαιολογησω εργοδοτες/HR κλπ που κατα κανονα εδω μεσα τα κραζουμε. Και τις ανουσιες αντιπαραθεσεις με ατομα με ιδεοληψιες, τις βαριεμαι. Το να αργήσει να απαντήσει εγώ το δέχομαι. Και 1.5 μήνα να κάνει να απαντήσει. Αλλά να απαντήσει όμως. Και ας είναι ένα ξερό, σας ευχαριστούμε πολύ δεν θα προχωρήσουμε. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες, ειδικά τεχνολογίας, αργούν, αλλά στέλνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adversus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Στη τωρινή μου δουλειά πάντως σε μεγάλη εταιρεία είχα στείλει email στην 1 εβδομάδα και πήρα τελικά απάντηση στις 2 εβδομάδες γιατί όπως είπαν τουλάχιστον δεν είχαν καταλήξει ακόμα. Παλιότερα δε συνήθιζα να στέλνω email έπειτα από συνεντεύξεις και περίμενα τις εταιρείες να μου δώσουν απάντηση, πλέον μετά από τόσο περίμενε θεωρώ καλύτερο το να δείξω εγώ το ενδιαφέρον για την απόφαση τους έπειτα από την πρώτη εβδομάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα