Προς το περιεχόμενο

Ειναι εθιμο το να σε γραφουν μετα απο συνεντευξη για εργασια?

XarisArgy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατί με τόση ζήτηση για δουλειά θα πρέπει να πληρώνουν άτομο να καλεί τους συνεντευξιαζόμενους.

Οι πιο μεγάλες εταιρείες στέλνουν email, αλλά κι αυτές καθυστερούν συνήθως.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Για ποιο λογο γινεται αυτο συνεχεια? Φοβουνται να απαντησουν εστω και αρνητικα ή απλα δεν τους ενδιαφέρει?

Παίρνω πρωι πρωι 2 λεωφορεια για να παω στην αλλη ακρη της πολης και να μιλησω με ανθρωπο για δουλεια σε ενα εργαστηριο. Του δινω ολα τα στοιχεια επικοινωνιας μου και τον παρακαλω να μου δωσει μια απαντηση, οποια και αν ειναι αυτη. Σχεδον 2 εβδομαδες μετα και δεν επικοινωνησε ποτέ. Δεν ηταν ο πρωτος και δεν θα ειναι ο τελευταιος. Γιατι το κανουν αυτο το πραγμα? Ειναι τοσο δυσκολο να παρουν ενα τηλεφωνo η εστω να στειλουν ενα email και να σου πουν οτι ξερεις κατι, μην περιμενεις σαν μαλ*κας, δεν θα σε προσλαβουμε. Οχι, απλα δεν απαντανε ποτέ. Ρε μαγκες, για ονομα του θεου, ενας ανθρωπος δειχνει ενδιαφερον γιατι προφανως χρειαζεται δουλεια, αφου δεν θα τον παρετε δειξτε του εστω μια ελαχιστη εκτιμηση να του απαντησετε αρνητικα, δεν θα σας φαει ουτε θα σας κοστισει.

Που να δεις και τους αστείους recruiters από linked in, που σου λένε μας κάνετε για αυτή την θέση, τους λες σίγουρα γιατί δεν ξέρω 2 από τα 20 που ζητάτε, λένε κανένα πρόβλημα

Περνάς συνέντευξη από recruiter, μετά από hr, μετά από CEO και μετά από έναν τεχνικό που σου κάνει 20 ερωτήσεις, δεν απαντάς την μία γιατί είναι από αυτά που είχες πει ότι δεν ξέρεις και τελικά δεν σου δίνουν και απάντηση 😅

• Like 13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Γιατί με τόση ζήτηση για δουλειά θα πρέπει να πληρώνουν άτομο να καλεί τους συνεντευξιαζόμενους.

Ελα τωρα, εκτος και αν για καποιο λογο δεν μπορεις να βρεις καποιον να προσλαβεις με τιποτα και δεν εχεις καθολου χρονο γιατι εχεις συνεχεια συνεντευξεις, αφου καταληξεις σε καποιον δεν ειναι δυσκολο να παρεις λιγο χρονο απο την μερα σου, να κατσεις κατω και να κανεις paste το ιδιο μηνυμα σε οποιο αλλο email εχεις σημειωσει.

Επεξ/σία από XarisArgy
  • Like 1

@XarisArgy Δεν κερδιζουν κατι αν ειναι περισσοτερο ανθρωποι. Πάρε εσυ 3-4 μερες μετα και ρωτα αν τους ενδιαφερει η να προχωρήσεις σε συμβαση που σου προτειναν απο άλλη δουλεια. 

• Like 3

Λίγα hr ξέρω , που κάνουν σοβαρή δουλειά. Τα περισσότερα είναι να οργανώσουν κανένα πάρτυ και καμία πίτσα night. Ts, 2 εβδομάδες πάντως, είναι πολύ μικρός χρόνος για να σου απαντήσουν, ειδικά εάν είναι μεγάλη η εταιρεία.

• Like 7
  • Thanks 1

Εδώ σε προηγούμενη εταιρεία για να προσληφθω μου απάντησαν καταφατικά μετά από 1 μήνα! Οπότε είναι ανάλογα το HR, την εταιρεία και τον όγκο εργασίας που έχουν οι αρμόδιοι σε κάθε εταιρεία 

• Like 1

2 hours ago, phanispal said:

Τον πληρώνουν ήδη. 

Είναι αυτός που παίρνει τηλέφωνο για να πας για τη συνέντευξη. 

Ένα μαζικό mail για την απάντηση μετά χρειάζεται ελάχιστο χρόνο. 

• Like 12

4 ώρες πριν, filip123go είπε

Ts, 2 εβδομάδες πάντως, είναι πολύ μικρός χρόνος για να σου απαντήσουν, ειδικά εάν είναι μεγάλη η εταιρεία.

Αυτο. Αν η εταιρια εχει να δει 10 υποψηφιους αυτο μπορει να παρει ανετα δυο εβδομαδες η και παραπανω. Μην ξεχναμε οτι στη συνεντευξη δεν ειναι μονο το hr, ειναι και καποιος απο το technical κομματι και πιθανον και καποιος team leader. Ε αυτοι εχουν χιλια μυρια να ασχοληθουν.

Καλο ειναι να στελνουμε ενα e-mail λιγες μερες μετα την συνεντευξη για να τους ευχαριστησουμε για την ευκαιρια και τους πεταμε και ενα αναμενω με ανυπομονησία την απάντησή σας. Αν δουμε οτι περναει ο καιρος στελνουμε αλλο ενα ευγενικο μεηλ να δουμε τι γινεται.

Για να μην λεμε μονο για την Ελλαδα, ειναι αρκετα κοινο και στην Αγγλια. Λενε στην αγγελια πολλες φορες αν δεν λαβεις απαντηση εντος λιγων εβδομαδων θεωρησε οτι η διαδικασια προχωρησε χωρις εσενα.

6 ώρες πριν, filip123go είπε

Λίγα hr ξέρω , που κάνουν σοβαρή δουλειά. Τα περισσότερα είναι να οργανώσουν κανένα πάρτυ και καμία πίτσα night. Ts, 2 εβδομάδες πάντως, είναι πολύ μικρός χρόνος για να σου απαντήσουν, ειδικά εάν είναι μεγάλη η εταιρεία.

Δεν ισχύει. Ή μαλλον.....δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Εάν κάποια εταιρεία σε δει και τους κάνεις δε θα κάνουν ποτέ περισσότερο από εβδομάδα για να σε καλέσουν για επόμενο στάδιο ή για να πάρεις job offer. Οι διαδικασίες συνολικά παίρνουν χρόνο αλλά η επικοινωνία γίνεται πάντα γρήγορα.

Οπότε να έχετε έναν άγραφο κανόνα στο μυαλό σας, ότι αν μετά από συνέντευξη περάσουν περισσότερες από (πολύ βαριά) 10 μέρες, η απάντηση 99,99% είναι όχι και πηγαίντε παρακάτω. Γιατί όντως η πλειοψηφία δε στέλνει απαντήσεις και περιμένετε τσάμπα.

• Like 7
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, eMike είπε

Δεν ισχύει. Ή μαλλον.....δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Εάν κάποια εταιρεία σε δει και τους κάνεις δε θα κάνουν ποτέ περισσότερο από εβδομάδα για να σε καλέσουν για επόμενο στάδιο ή για να πάρεις job offer. Οι διαδικασίες συνολικά παίρνουν χρόνο αλλά η επικοινωνία γίνεται πάντα γρήγορα.

Οπότε να έχετε έναν άγραφο κανόνα στο μυαλό σας, ότι αν μετά από συνέντευξη περάσουν περισσότερες από (πολύ βαριά) 10 μέρες, η απάντηση 99,99% είναι όχι και πηγαίντε παρακάτω. Γιατί όντως η πλειοψηφία δε στέλνει απαντήσεις και περιμένετε τσάμπα.

εγώ είχα πάει κάποτε σε συνέντευξη, όλα πήγαν καλά, μου το είπαν κιολας ότι θέλουμε να συνεργαστούμε και θα τα πούμε από... (νομίζω μετά από 2 εβδομάδες).

Δε με ενόχλησε κανείς, ούτε εγώ πήρα τηλέφωνο (ίσως κακώς), τους είχα ξεγράψει τελείως και 2 μήνες μετά σκάει τηλέφωνο και μου λένε έλα να ξεκινήσουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

εγώ είχα πάει κάποτε σε συνέντευξη, όλα πήγαν καλά, μου το είπαν κιολας ότι θέλουμε να συνεργαστούμε και θα τα πούμε από... (νομίζω μετά από 2 εβδομάδες).

Δε με ενόχλησε κανείς, ούτε εγώ πήρα τηλέφωνο (ίσως κακώς), τους είχα ξεγράψει τελείως και 2 μήνες μετά σκάει τηλέφωνο και μου λένε έλα να ξεκινήσουμε

Καλά κ αυτό παίζει. Η γυναίκα μου είχε κάνει 2 interview σε διαφορετικεσ Εταιρείες το Νοέμβριο και την πήραν τώρα για 2ο, χωρίς καμία ενημέρωση ενδιάμεσα. Απλά καφροι-καραγκιοζηδες όπως είπα. Στο μεταξύ εκτιμώ ότι έψαχναν μπας κ βρουν καλύτερο και φθηνότερο στο μεταξύ για αυτό άργησαν…γιατί η αγγελία ανεβοκατέβαινε στο μεταξυ 😂

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 4

10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Το μετά από 2 μήνες σημαίνει ότι πήραν άλλο, αλλά είτε των διώξανε η έφυγε από μόνος του.

• Like 12
  • Thanks 2

Έχω κι εγώ παρόμοια εμπειρία με μεγάλη εγχώρια βιομηχανία σχετιζόμενη με αμυντικό εξοπλισμό. Ονόματα δε λέμε, αν και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος! :P

Πρώτη επαφή από τη μεριά τους μέσω LinkedIn (Δεκέμβριο του '21), ενώ γίνονται 2 διαδικτυακές συνεντεύξεις και στη συνέχεια πάω και για 3η με φυσική παρουσία στα γραφεία τους. Στο τέλος της (ενδιαφέρουσας, να ομολογήσω) συνέντευξης, λέγεται το "θα έρθουμε σε επαφή για να προχωρήσουμε", αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι περιμένω -έστω- νεότερη επικοινωνία. Ε, ακόμα περιμένω! Χαχα. Ούτε ένα email τύπου "ευχαριστούμε, η θέση καλύφθηκε". Το HR τους δεν είχε ούτε τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό προς το πρόσωπό μου αλλά και την όλη διαδικασία, ώστε να στείλουν ένα... ψυχρό και τυπικό email. Απλά με γράψανε.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...