Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Η ανθρωποφάγια δεν υπάρχει από ορισμένους μέσα εδώ... Είμαι σίγουρος οτι όσοι λενε μη τον αφήσεις μη τον κάνεις θα δώσεις το οικόπεδο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την τσάπα από το φτυαρι.. Άσε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλεία του χριστιανέ μαζί σου δε θα τα πάρεις τα 10 εκ..Η μόνωση θα είναι κούκλα μπροστά στο σοβατισμα που θα έχει τώρα ο τοίχος.. Χάλαρωστε λίγο ξεκινάει και σαρακοστή.. 

Είμαστε κατά του αναθεωρητισμού των συνθηκών και των συνόρων 😕

• Thanks 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Σε ποιόν 'ανήκει' ο χώρος θα βρεθεί.

Το ερώτημα είναι αν εδώ προκύπτει κάποια 'αξια' και ποση από την παραχώρηση αυτών του όγκου και τετραγωνικων.

Ότι αξία και να προκύπτει θα είναι μικρότερη από αυτή των μηχανικών συμβολαίων εφορίας κλπ κλπ.

Έχω μια υποψία πως αν μάθεις τι αξία προκύπτει, να τον "εκβιάσεις" και να τα βρείτε κάτω από το τραπέζι. 

Αυτό παρότι φαίνεται έξυπνο, είναι μια κουτοπόνηρια και θα την βρεις μπροστά σου. Φυσικά θα την βρει και ο επομενος και αν είναι λίγο μάγκας δεν θα το δεχτει

• Like 1
Δημοσ.

Εφόσον οι οικοδομές είναι χτισμένες στο όριο των οικοπέδων τους, τότε δεν μπορεί να κάνει θερμοπροσοψη μέσα στο δικό σου οικόπεδο.

Τέλεια και παύλα. Τελείως νόμιμα, πρέπει να συνταχτούν νέα τοπογραφικα για να του πουλήσεις το εμβαδόν αυτό. Τόσα μέτρα Χ0.10 = τόσα τ.μ.

Επίσης ο μηχανικός που θα του βγάλει την άδεια μικρής κλίμακας, γνωρίζει πολύ καλά πως δε μπορεί να κάνει θερμοπροσοψη μέσα σε γειτονικό οικοπεδο.

Τώρα, είναι δικό σου θέμα αν θα τον αφήσεις ή όχι, αν θέλει αυτός έστω και άτυπα να το κάνουν.

Υ.Γ. όπως κάπου σωστά ειπώθηκε, σε περίπτωση άλλων εργασιών, πχ βαψιμο σοβατισμα, δε μπορείς να του αρνηθείς το στήσιμο σκαλωσιάς στον ακάλυπτο σου, μιας και θα λάβεις εισαγγελική εντολή. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

Ότι αξία και να προκύπτει θα είναι μικρότερη από αυτή των μηχανικών συμβολαίων εφορίας κλπ κλπ.

Έχω μια υποψία πως αν μάθεις τι αξία προκύπτει, να τον "εκβιάσεις" και να τα βρείτε κάτω από το τραπέζι. 

Αυτό παρότι φαίνεται έξυπνο, είναι μια κουτοπόνηρια και θα την βρεις μπροστά σου. Φυσικά θα την βρει και ο επομενος και αν είναι λίγο μάγκας δεν θα το δεχτει

Δεν έχεις πιάσει το νόημα.

Μην σε μπερδεύει η λέξη θερμοπροσωψη.

Πλέον γίνεται ένας ενιαίος τοίχος που μπαίνει στον αέρα του οικοπέδου μου .

Θα μπορούσε να είναι ένας φράχτης.

ΥΓ. Σήμερα, δεν υπάρχει δόμηση αλλά στο μέλλον?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

για τυχών μελλοντικά θέματα με πολεοδομία αναφέρονται οι περισσότεροι , όχι για τα δέκα εκατοστά ....

πολύ απλά είτε εμπιστεύεται το μηχανικό του γείτονα είτε πληρώνει ο γείτονας μηχανικό που εμπιστεύεται ο ΟΡ για το ερώτημα τι ακριβώς παίζει αν αργότερα θα θέλει να κάνει αντίστοιχες εργασίες , ή να το πουλήσει κτλ κτλ , δλδ αν τον επηρεάζει κάπου

Κοράκιε επειδή με το θέμα της ΔΕΗ έχεις ρίξει πολύ κόπο και σε ευχαριστώ και πρόσωπικα θα ήθελα να σου πω πως επειδή τώρα ασχολούμαι με ανακαίνιση μιας παλιας μονοκατοικίας τα 10εκ δεν επηρεάζουν τίποτα σε άδειες κτλπ πόσο. Μάλλον όταν έχει να κάνει με μόνωση και σοβάδες και όχι στάνταρ χτισιματα.. Αν κάτι συμβεί στο μέλλον που αποκλείεται το χαλάει μέσα σε 10λ..αλλα το να ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο γιατί δε θελουμε απλά να κάνουμε το αυτονόητο είναι ανθρωποφάγια.. Τα ίδια χάλια συμβαίνουν και στην πολυκατοικία των γονιων μου για αυτό πήρα μια παλιά μονοκατοικία γιατί κανένας δεν ασχολείται με τίποτα και μόλις πας να κάνεις το παραμικρό αρχίζει ο καθένας να επικαλείται νόμους και κουταμάρες..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν δέχεσαι απλά.

Αν το πάει σύστημα "γιουρούσι", καλείς αστυνομία.

Ας φάει από το δικό του χώρο 10 εκατοστά, δεν κατάλαβα δηλαδή. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σου είπαμε δέκα άνθρωποι. Αν θέλεις τον αφήνεις. Αν δεν θέλεις δεν μπορεί να το κάνει. Σκέψου και αποφάσισε. Αυτά που λένε μερικοί για μελλοντικά προβλήματα κλπ και επειδή τυγχάνω πολιτικός μηχανικός, θα σας συμβουλευα να κρατάτε χαμηλά την μπάλα. Αν δείτε τα τοπογραφικά άδειας των οικοδόμων σας σε αντιπαραβολή με ένα σύγχρονο τοπογραφικό του οικοπέδου σας σήμερα θα βγουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές από τα δέκα εκατοστά κατά πάσα πιθανότητα. Εχω βρεθεί στην θέση σου και προσωπικά και για λογαριασμό πελατών και πάντα η συνεννόηση και η αλληλοπαραχωρηση λύνουν τα προβλήματα.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Κοράκιε επειδή με το θέμα της ΔΕΗ έχεις ρίξει πολύ κόπο και σε ευχαριστώ και πρόσωπικα θα ήθελα να σου πω πως επειδή τώρα ασχολούμαι με ανακαίνιση μιας παλιας μονοκατοικίας τα 10εκ δεν επηρεάζουν τίποτα σε άδειες κτλπ πόσο. Μάλλον όταν έχει να κάνει με μόνωση και σοβάδες και όχι στάνταρ χτισιματα.. Αν κάτι συμβεί στο μέλλον που αποκλείεται το χαλάει μέσα σε 10λ..αλλα το να ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο γιατί δε θελουμε απλά να κάνουμε το αυτονόητο είναι ανθρωποφάγια.. Τα ίδια χάλια συμβαίνουν και στην πολυκατοικία των γονιων μου για αυτό πήρα μια παλιά μονοκατοικία γιατί κανένας δεν ασχολείται με τίποτα και μόλις πας να κάνεις το παραμικρό αρχίζει ο καθένας να επικαλείται νόμους και κουταμάρες..

ο νηματοθετης θέλει να πει στον τύπο που θέλει να κάνει την θερμοπροσοψη ότι ξέρεις κάτι, για αυτήν την δουλειά νόμιμα είναι τόσο το κόστος, θες να μου δώσεις τα μισά να κάνεις την δουλίτσα σου;

Και ψάχνει να βρει τώρα πόσο είναι αυτό και αν μπορεί να χρεώσει και αέρα. Κατάλαβες που έχουμε φτάσει;

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tzotzo είπε

ο νηματοθετης θέλει να πει στον τύπο που θέλει να κάνει την θερμοπροσοψη ότι ξέρεις κάτι, για αυτήν την δουλειά νόμιμα είναι τόσο το κόστος, θες να μου δώσεις τα μισά να κάνεις την δουλίτσα σου;

Και ψάχνει να βρει τώρα πόσο είναι αυτό και αν μπορεί να χρεώσει και αέρα. Κατάλαβες που έχουμε φτάσει;

Αφού δεν βάζουμε τον εαυτό μας πότε στη θέση του αλλου...κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σε αυτή τη χώρα.. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nlogginidis είπε

Σου είπαμε δέκα άνθρωποι. Αν θέλεις τον αφήνεις. Αν δεν θέλεις δεν μπορεί να το κάνει. Σκέψου και αποφάσισε. Αυτά που λένε μερικοί για μελλοντικά προβλήματα κλπ και επειδή τυγχάνω πολιτικός μηχανικός, θα σας συμβουλευα να κρατάτε χαμηλά την μπάλα. Αν δείτε τα τοπογραφικά άδειας των οικοδόμων σας σε αντιπαραβολή με ένα σύγχρονο τοπογραφικό του οικοπέδου σας σήμερα θα βγουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές από τα δέκα εκατοστά κατά πάσα πιθανότητα. Εχω βρεθεί στην θέση σου και προσωπικά και για λογαριασμό πελατών και πάντα η συνεννόηση και η αλληλοπαραχωρηση λύνουν τα προβλήματα.

Αν μιλούσαμε για οικόπεδο χωρίς κτίσμα, ισχύει αυτό.

Τα 10 εκατοστά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Εδώ όμως μιλάμε ότι θα μπει στον αέρα του κτιρίου.

Αν πχ θελήσω στο μέλλον να προεκτινω το μπαλκόνι μου (είναι παράνομο), δεν θα μπορώ.

8 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν δέχεσαι απλά.

Αν το πάει σύστημα "γιουρούσι", καλείς αστυνομία.

Ας φάει από το δικό του χώρο 10 εκατοστά, δεν κατάλαβα δηλαδή. 

Δεν έχει να φάει.

Τα κτήρια εφάπτονται .

Μόνο να κάνει εσωτερική θερμομόνωση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΕΓΩ σε κληρονομιά ακινητου που επρεπε να συνταχθεί νεο τοπογραφικο τα 10 εκατοστα τα πλήρωσα πολυ ακριβα και για πεντε χρονια πισω.......

Οποιος νομιζει οτι ο νηματοθετης δεν θα το βρει μπροστα του πλανάται πλανην οικτρα

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

ΕΓΩ σε κληρονομιά ακινητου που επρεπε να συνταχθεί νεο τοπογραφικο τα 10 εκατοστα τα πλήρωσα πολυ ακριβα και για πεντε χρονια πισω.......

Οπιος νομιζει οτι ο νηματοθετης δεν θα το βρει μπροστα του πλανάται πλανην οικτρα

Εσύ αν τα πλήρωσες πολύ ακριβά και μάλιστα σε αποδοχή κληρονομιάς μάλλον θα έπρεπε να επιλέξεις κάποιον άλλο μηχανικό και κάποιον άλλο συμβολαιογράφο. Σε είκοσι χρόνια εμπειρίας δεν έχω βρει ούτε ένα τοπογραφικό άδειας που να κλείνει στον πόντο με την πραγματικότητα. Στα δε εκτός σχεδίου ακίνητα οι αποκλίσεις αν είναι κάτω από μισό μέτρο πανηγυρίζουμε με πυρσούς. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το ηξερα να επιλεξω εσενα.Ο μηχανικος απλα μετρησε και η εφορια απλα εβαλε προστιμο.Αμα ηταν αλλος τι διαφορετικο θα εκανε δηλαδη.Θα εκανε τα στραβα ματια ?????Γιατι ετσι όπως θέτεις το θεμα ειναι σαν να λες οτι και μισο μετρο αποκλιση να εχεις δεν τρεχει και τιποτα .Οχι τιποτα αλλο δηλαδη να καταλαβω και εγω μπας και την εφαγα αδικα.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ ολόκληρη ΑΕΚ σταμάτησε τον αγώνα με τον Ατρόμητο για 3-4 εκατοστά διαφοράς στο δοκάρι. Για 10εκ μην κάνεις πίσω. Στην τελική βάλτον να σκάψει το τούβλο 10εκ μέσα, όπως έκανε και ο Ατρόμητος στην γραμμή του γηπέδου.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Δεν το ηξερα να επιλεξω εσενα.Ο μηχανικος απλα μετρησε και η εφορια απλα εβαλε προστιμο.Αμα ηταν αλλος τι διαφορετικο θα εκανε δηλαδη.Θα εκανε τα στραβα ματια ?????

Άστο φίλε. Δεν θα σε αναλάμβανα ούτως η άλλως. Βαριέμαι να αναλύσω τοπογραφία και εμπράγματο. Όλα καλά τα έκανες. Και μην αφήσεις κανέναν γείτονα να μπει δέκα εκατοστά μέσα στο οικόπεδο σου. Όταν κλείσει το κτηματολόγιο και γίνουν οι εγγραφές σε αυτό πρωτότυποι τίτλοι ετοιμάσου για πολλά εγκεφαλικά με την στάση ζωής που έχεις. 

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...