GREGORYMO Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, tzotzo είπε Αν θες να αποζημιωθείς για το οικόπεδο σου να το πουλήσεις. Δέκα πόντοι επί όσα μέτρα μήκος. Καλή τύχη με συμβόλαια πολεοδομίες εφορίες κλπ, και φυσικά το αντίστοιχο κόστος αυτών. Αν από την άλλη θες να έρθεις σε συνεννόηση με τον συνάνθρωπό σου μπορείς να το κάνεις. Λέγεται επικοινωνία και είναι ο λόγος που οι άνθρωποι έφτασαν στο διάστημα και όχι οι σκατζόχοιροι. Άδεια δίνει συνήθως η πολεοδομία. Εδώ συζητάμε τι προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Το τι θα κάνω είναι άλλο θέμα
Titos301 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε 2 πολυκατοικίες, εφάπτονται. Η διπλανή έχει περισσότερο βάθος. Θέλει να κάνει θερμοπροσωψη σε αυτό το τμήμα, το οποίο για σε εμένα είναι ακάλυπτος χώρος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να μπουν σκαλωσιές στον ακάλυπτο χώρο μου. Η ερώτηση: Είμαι 'υποχρεωμένος' να δεχθώ? Έτσι μου είπε αλλά δεν ξέρω αν στέκει. Στον πρόλογο είμαστε και θα συννενοηθω τον μηχανικό κτλ . Απλά, κουβέντα να γίνεται. Τι γίνεται με τις επιπτώσεις που έχω: 1)'Θα μπει στην μεριά μου 10 εκατοστά. Δεν πρέπει να αποζημιωθω και πως ? 2) θα πρέπει να αδειάσω τον ακάλυπτο χώρο για να μπει η σκαλωσιά. Τα πράγματα που θα πάνε? Θα χρειαστεί μετακινηθεί ο σωλήνας αποχέτευσης που είναι δεν είναι στα 7 εκατοστά. Τα κτήρια είναι 4οροφο και άρα η σκαλωσιά θα ξεκινήσει από ακάλυπτο και θα φθάσει ταράτσα. Στην ταράτσα υπάρχει ρετιρέ, το οποίο θα χάσει την ιδιωτικότητα του όσο θα είναι οι σκαλωσιές. Αυτά και ότι άλλο θυμηθώ. Γνώμες θέλω για να πάρω ιδέες. Ευχαριστώ ζητα να σου φερουν αδεια για αυτες τις εργασιες, γειτονισσα ακριβως ιδια περιπτωση με τη δικη σου, τις βαλανε σκαλωσιες στην αυλη της για να φτιαξουν τον εξωτερικο τοιχο της πολυκατοικιας που εβλεπε στην αυλη της χωρις να της πανε αδεια και του λεει οπως ειστε σταματηστε, γιατι σε τυχον ατυχημα δεν ειναι στο δικο τους χωρο αλλα στο δικο σου και η ευθυνη βαραινει εσενα, οποτε εξασφαλισε πρωτα οτι ειναι ολα νομιμα και μετα ναι τους αφησε να κανουν οτι ηθελαν
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Εδώ συζητάμε τι προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Το τι θα κάνω είναι άλλο θέμα Ρωτα δικηγορο. Η νομοθεσια επιτρεπει να μπουν σκαλωσιες για επισκευες κτλ οπως ειπαμε. Προφανως, χωρις να κανουν ζημιες σε εσενα και με αδειες. Εδω μιλαμε να μπει στο οικοπεδο σου. Ασχετως τις σχεσεις σας, οπως ειπαν και πιο πανω πρεπει να τακτοποιηθει νομιμα το εξτρα κομματι που μπαινει ο αλλος αλλιως θα υπαρχει προβλημα μελλοντικα @GREGORYMO αφορα μονοκατοικια? Το οικοπεδο σου μεχρι που φτανει? Μεχρι το μπαλνοκι? Ο ακαλυπτος χωρος ειναι δικος σου δηλαδη? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από SabotazNic
anax111 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Χωρίς να κάνω τον ειδικό θα πρέπει να ερευνήσεις εάν ο ακάλυπτος χώρος είναι αποκλειστικής χρήσης της δικής σου ιδιοκτησίας. Εάν δεν είναι τότε δεν νομίζω ότι σου χρωστάει κάτι. Αλλά εάν είναι τότε λογικά θα πρέπει να αποζημιωθείς για τον χώρο που σου παίρνει.
filipprin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, anax111 είπε εάν ο ακάλυπτος χώρος είναι αποκλειστικής χρήσης της δικής σου ιδιοκτησίας. ΑΝΤΕ και δεν ειναι ενός αλλα τριων τεσσαρων.Η αποζημιωση θα μοιραστει μεταξυ των συνδιοκτητων.Οσο για το μπαλκονι ειναι αποκλειστικα δικο του. 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν θες να αποζημιωθείς για το οικόπεδο σου να το πουλήσεις. Δέκα πόντοι επί όσα μέτρα μήκος. Καλή τύχη με συμβόλαια πολεοδομίες εφορίες κλπ, και φυσικά το αντίστοιχο κόστος αυτών. Αυτα τα πληρωνει ο καταπατητη και οχι τον ιδιοκτητης
nlogginidis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Νόμιμα δεν γίνεται θερμοπρόσοψη σε πλευρά που εφάπτεται με άλλο οικόπεδο. Οι περιπτώσεις είναι δυο: α. Συνεννοείστε και τον εξυπηρετείς να κάνει την θερμοπρόσοψη στο κομμάτι αυτό και να έχεις έναν ωραίο και περιποιημένο τοίχο να βλέπεις. Ακόμη και στην περίπτωση μελλοντικής δόμησης στο κομμάτι αυτό θα πρέπει υποχρεωτικά να αφήσεις αντισεισμικό αρμό, επομένως τα 10 εκατοστά θα τα "χάσεις" ούτως ή άλλως. β. Δεν συνεννοείστε, αναγκάζεται να κάνει εσωτερική θερμομόνωση στο κομμάτι αυτό και όταν θα χρειαστείς εσύ κάτι, γιατί γείτονες είστε, θα σου ανταποδώσει την "χάρη" με τον ίδιο τρόπο. Για επισκευές και σοβατίσματα μπορεί να μπει και να στήσει σκαλωσιές με δικαστική εντολή. 5 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Από αυτά και μόνο βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ζούγκλα, προβλήματα, διαφωνιες τσακωμοι και διενέξεις για το οτιδήποτε. Οι μεσοτοιχιες και οι τοίχοι που εφάπτονται μεταξύ δύο διαφορετικών οικοπέδων διέπονται από συγκεκριμένους κανονισμούς. Για να βγει άδεια εργασιών από την πολεοδομία όταν πρέπει να μπουν σκαλωσιές χρειάζεται η συναινεση των ιδιοκτητών του χώρου. Εαν όμως δεν την παρέχουν μπορείς να τους υποχρεώσεις με ασφαλιστικά μέτρα. Αυτά αφορούν μόνο βάψιμο και επισκευές. Τώρα αν θέλουν να βάλουν και μόνωση 10 εκ, εκεί ρωτήστε δικηγόρο τι γίνεται διότι είναι μια ειδική περίπτωση. Στο δικό μου κτίριο τρέμω την ώρα και την στιγμή που θα χρειαστεί εγώ ή οι δίπλα να κάνουμε επισκευές. Η μία μεσοτοιχια μου στον δεύτερο όροφο συνορεύει με χαμηλότερο εγκαταλειμμενο κτίριο αγνώστου ιδιοκτήτη στο οποίο υπάρχει και κεραμοσκεπη πλησίον της μεσοτοιχιας μου όποτε δεν μπορεί να πατήσει εκεί η σκαλωσια, βέβαια το 90s έκανε επισκευές ο πατέρας μου αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο τις έκανε, τώρα έχει σαθρό σοβά και θέλει πάλι δουλειά. Από τον ακάλυπτο χώρο μας υπάρχει πανύψηλη μεσοτοιχια ενός άλλου διπλανού κτιρίου, αυτοί αν θελήσουν να κάνουν επισκευές κανονικά πρέπει να μπουν οι σκαλωσιές στον δικό μου ακάλυπτο έλα όμως που κάτω χαμηλά υπάρχει μικρό κτίσμα με κεραμοσκεπη οπότε ούτε εκεί μπορούν να κάνουν κάτι. Από την άλλη αν θελήσω να φτιάξω την δεύτερη μεσοτοιχια μου που συνορεύει με την ταράτσα των δίπλα πρέπει να πάρω την άδεια τους.
BlackCatLef Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Αν κατάλαβα καλά, τα οικόπεδα εφάπτονται, όχι οι πολυκατοικίες όπως γράφεις, και η απόσταση από το μπαλκόνι σου στον τοίχο του απέναντι είναι 2,6 μέτρα και θα γίνει 2μιση μετά τις εργασίες. Και διερωτώμαι τώρα εγώ. Αν ξύπναγες ένα πρωί και δεν γνώριζες ότι έγινε κάποια εργασία και έβγαινες στο μπαλκόνι θα καταλάβαινες κάποια διαφορά; Θεωρώ πως όχι. Και άμα γίνει ωραίος και όμορφος ο τοίχος θα βελτιωθεί η ας πούμε θέα σου, και βάζεις και έναν προτζέκτορα στο μπαλκόνι και έχεις καινούρια οθόνη απέναντι τα βράδυα, δες το θετικά. Δεν είναι κακό να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου προφανώς, όπως κι εσύ στο μέλλον μπορεί να χρειαστείς την βοήθεια του γείτονα ή του οποιοδήποτε από την στιγμή που ρεαλιστικά δεν χάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις. Και μην μου πεις για την ιδιωτηκότητα του ρετιρέ που θα χαθεί για δέκα μέρες, γιατί ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ οταν βγαίνεις από το ντουζ και χορεύεις ντελαπόνγκο με τα καλαμπαλίκια σου να κρέμονται να τραβάς την κουρτίνα. Συμφορά... Στα σοβαρά τώρα, εννοείται πως θα πάρεις όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, δεν είμαι ειδικός σε αυτά, προκειμένου να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος, ζημιών κτλπ. Επίσης χωρίς πάλι βέβαια να το γνωρίζω και να είμαι ειδικός σε αυτό, η θερμοπρόσωψη αυτή σε έναν μικρό βαθμό πιθανόν να ωφελήσει και εσένα, όταν ένα τεράστιο σώμα που βρίσκεται 2μιση μέτρα μακρυά σου, το καλοκαίρι έχει λίγους βαθμούς μικροτερη θερμοκρασία, θα σε πάρει και εσένα λίγο η μπάλα, επαναλαμβάνω πως δεν είμαι σίγουρος επί τούτου και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα την φυσική μπορεί να με διαψέυσει ή να με επιβεβαιώσει. Ρεαλιστικά όμως (και υποκειμενικά φυσικά) τα δέκα εκατοστά, και οι εργασίες όσο κρατήσουν (δεν θα βαράνε και γκασμάδες και κομπρεσέρ έτσι κι αλλιώς) δεν μου φαίνονται εμπόδιο στο να εξυπηρετήσεις τον γείτονα. Απλά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. 1 3
GREGORYMO Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, anax111 είπε Χωρίς να κάνω τον ειδικό θα πρέπει να ερευνήσεις εάν ο ακάλυπτος χώρος είναι αποκλειστικής χρήσης της δικής σου ιδιοκτησίας. Εάν δεν είναι τότε δεν νομίζω ότι σου χρωστάει κάτι. Αλλά εάν είναι τότε λογικά θα πρέπει να αποζημιωθείς για τον χώρο που σου παίρνει. Σε ποιόν 'ανήκει' ο χώρος θα βρεθεί. Το ερώτημα είναι αν εδώ προκύπτει κάποια 'αξια' και ποση από την παραχώρηση αυτών του όγκου και τετραγωνικων. 39 λεπτά πριν, nlogginidis είπε Νόμιμα δεν γίνεται θερμοπρόσοψη σε πλευρά που εφάπτεται με άλλο οικόπεδο. Οι περιπτώσεις είναι δυο: α. Συνεννοείστε και τον εξυπηρετείς να κάνει την θερμοπρόσοψη στο κομμάτι αυτό και να έχεις έναν ωραίο και περιποιημένο τοίχο να βλέπεις. Ακόμη και στην περίπτωση μελλοντικής δόμησης στο κομμάτι αυτό θα πρέπει υποχρεωτικά να αφήσεις αντισεισμικό αρμό, επομένως τα 10 εκατοστά θα τα "χάσεις" ούτως ή άλλως. β. Δεν συνεννοείστε, αναγκάζεται να κάνει εσωτερική θερμομόνωση στο κομμάτι αυτό και όταν θα χρειαστείς εσύ κάτι, γιατί γείτονες είστε, θα σου ανταποδώσει την "χάρη" με τον ίδιο τρόπο. Για επισκευές και σοβατίσματα μπορεί να μπει και να στήσει σκαλωσιές με δικαστική εντολή. Τι εννοείς εσωτερική θερμομόνωση? 12 λεπτά πριν, BlackCatLef είπε Αν κατάλαβα καλά, τα οικόπεδα εφάπτονται, όχι οι πολυκατοικίες όπως γράφεις, και η απόσταση από το μπαλκόνι σου στον τοίχο του απέναντι είναι 2,6 μέτρα και θα γίνει 2μιση μετά τις εργασίες. Και διερωτώμαι τώρα εγώ. Αν ξύπναγες ένα πρωί και δεν γνώριζες ότι έγινε κάποια εργασία και έβγαινες στο μπαλκόνι θα καταλάβαινες κάποια διαφορά; Θεωρώ πως όχι. Και άμα γίνει ωραίος και όμορφος ο τοίχος θα βελτιωθεί η ας πούμε θέα σου, και βάζεις και έναν προτζέκτορα στο μπαλκόνι και έχεις καινούρια οθόνη απέναντι τα βράδυα, δες το θετικά. Δεν είναι κακό να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου προφανώς, όπως κι εσύ στο μέλλον μπορεί να χρειαστείς την βοήθεια του γείτονα ή του οποιοδήποτε από την στιγμή που ρεαλιστικά δεν χάνεις κάτι για να τον βοηθήσεις. Και μην μου πεις για την ιδιωτηκότητα του ρετιρέ που θα χαθεί για δέκα μέρες, γιατί ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ οταν βγαίνεις από το ντουζ και χορεύεις ντελαπόνγκο με τα καλαμπαλίκια σου να κρέμονται να τραβάς την κουρτίνα. Συμφορά... Στα σοβαρά τώρα, εννοείται πως θα πάρεις όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, δεν είμαι ειδικός σε αυτά, προκειμένου να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ατυχήματος, ζημιών κτλπ. Επίσης χωρίς πάλι βέβαια να το γνωρίζω και να είμαι ειδικός σε αυτό, η θερμοπρόσωψη αυτή σε έναν μικρό βαθμό πιθανόν να ωφελήσει και εσένα, όταν ένα τεράστιο σώμα που βρίσκεται 2μιση μέτρα μακρυά σου, το καλοκαίρι έχει λίγους βαθμούς μικροτερη θερμοκρασία, θα σε πάρει και εσένα λίγο η μπάλα, επαναλαμβάνω πως δεν είμαι σίγουρος επί τούτου και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα την φυσική μπορεί να με διαψέυσει ή να με επιβεβαιώσει. Ρεαλιστικά όμως (και υποκειμενικά φυσικά) τα δέκα εκατοστά, και οι εργασίες όσο κρατήσουν (δεν θα βαράνε και γκασμάδες και κομπρεσέρ έτσι κι αλλιώς) δεν μου φαίνονται εμπόδιο στο να εξυπηρετήσεις τον γείτονα. Απλά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Όχι, οι πολυκατοικίες εφάπτονται. Μιλάμε για κέντρο πόλης. Στην σελίδα 2 υπάρχει σχεδιάγραμμα από άλλο συμφουριτη. ΥΓ. Αισθητικα θα ωφεληθω αλλά κάνω την συζήτηση εδώ για να ξέρω τα δικαιώματα μου. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα 1
filipprin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Το να μπει 10 πόντους στο οικοπεδο του αλλου ειναι παράνομο και θεωρείτε καταπατηση.Ειτε μπει μερα ειτε μπει νυχτα.Εκτος δε απο καταπαηση προκυπτουν και πολεοδομικα θεματα καθως θα πρεπει να γινουν καινουργια τοπογραφικα.Σε καθε περιπτωση ο νηματοθετησ εχει καθε δικαιωμα να προστατευσει την περιουσια του.Τσαμπουκαδες δεν χωρανε στην εποχη μας. 2
Maurikycli Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Μπορεί ο άλλος να μην ενοχλείται αν ξυπνήσει με ένα αγγούρι στον ποπό του . Ίσως να διαπιστώσει ότι του αρέσει μετά 😕 1
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για να βγει άδεια εργασιών από την πολεοδομία όταν πρέπει να μπουν σκαλωσιές χρειάζεται η συναινεση των ιδιοκτητών του χώρου. Εαν όμως δεν την παρέχουν μπορείς να τους υποχρεώσεις με ασφαλιστικά μέτρα. Αυτά αφορούν μόνο βάψιμο και επισκευές. Αν δεν υπαρχει η συναινεση, πας με δικηγορο και παιρνεις την αδεια. Το να μην θες να μπουν καθολου σκαλωσιες για να κανει ο διπλα εργασιες, ειναι βλακεια. Το να θες να εχεις καλλυψη σε περιπτωση ζημιων, ειναι λογικο (αδειες κτλ)
BlackCatLef Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Όχι, οι πολυκατοικίες εφάπτονται. Μιλάμε για κέντρο πόλης. Στην σελίδα 2 υπάρχει σχεδιάγραμμα από άλλο συμφουριτη. ΥΓ. Αισθητικα θα ωφεληθω αλλά κάνω την συζήτηση εδώ για να ξέρω τα δικαιώματα μου. Αααα... οκ, τώρα κατάλαβα, εντάξει, εξακολουθούν να μου φαίνονται ασήμαντα τα δέκα εκατοστά, και νομίζω πως ειδικά το καλοκαίρι η ambient θερμοκρασία στο μπαλκόνι σου και γενικά θα βελτιωθεί έστω και ελάχιστα, αφού είναι τόσο μικρή η απόσταση. Προφανώς δεν μπορώ να γνωρίζω αν και φαντάζομαι θα μπορείς να βρεις σε ποιόν ανήκει ο χώρος, αλλά λογικά μιλώντας τα δέκα αυτά εκατοστά θα ανήκουν στο οικόπεδο που είναι το δικό σου οίκημα, αφού λογικά πάλι τα δυο κτίρια έχουν χτιστεί στο όριο το οικοπέδου, και με αυτήν την μικρή επέκταση θα μπει στα δικά σου όρια. Καλά κάνεις, απλά για να πάρεις μια ιδέα, στην τελική συμβουλέψου έναν ειδικό που είναι η δουλειά του, κάλλιο σμαρότδενε παρά σμαρτογύρευε που λέγαν και οι παλιοί. Όμως δεν μας είπες, ας υποθέσουμε ότι είσαι καλυμμένος για παν ενδεχόμενο, τον γείτονα θες να τον εξυπηρετήσεις ή δεν τον χωνεύεις μια και ψάχνεις τρόπο για να του ρίξεις άκυρο;
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν δεν υπαρχει η συναινεση, πας με δικηγορο και παιρνεις την αδεια. Το να μην θες να μπουν καθολου σκαλωσιες για να κανει ο διπλα εργασιες, ειναι βλακεια. Το να θες να εχεις καλλυψη σε περιπτωση ζημιων, ειναι λογικο (αδειες κτλ) Πάρα πολλοί δεν το θελουν αδιαφορωντας για τους λόγους. Οπότε μηχανικός και δικηγόρος πάνε πακέτο για αυτές τις περιπτωσεις. Τις ζημιές που θα προκαλέσεις είσαι υποχρεωμένος να τις επισκευάσεις έτσι κι αλλιώς.
filipprin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε ν δεν υπαρχει η συναινεση, πας με δικηγορο και παιρνεις την αδεια. Το να μην θες να μπουν καθολου σκαλωσιες για να κανει ο διπλα εργασιες, ειναι βλακεια. Το να θες να εχεις καλλυψη σε περιπτωση ζημιων, ειναι λογικο (αδειες κτλ) Αυτο ειναι λυμενο.Το προβλημα ειναι η καταπατηση των 10 ποντων
Προτεινόμενες αναρτήσεις