Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 πολυκατοικίες, εφάπτονται.

Η διπλανή έχει περισσότερο βάθος.

Θέλει να κάνει θερμοπροσωψη σε αυτό το τμήμα, το οποίο για σε εμένα είναι ακάλυπτος χώρος.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να μπουν σκαλωσιές στον ακάλυπτο χώρο μου.

Η ερώτηση:

Είμαι 'υποχρεωμένος' να δεχθώ?

Έτσι μου είπε αλλά δεν ξέρω αν στέκει. Στον πρόλογο είμαστε και θα συννενοηθω τον μηχανικό κτλ .

Απλά, κουβέντα να γίνεται.

Τι γίνεται με τις επιπτώσεις που έχω:

1)'Θα μπει στην μεριά μου 10 εκατοστά.

Δεν πρέπει να αποζημιωθω και πως ?

2) θα πρέπει να αδειάσω τον ακάλυπτο χώρο για να μπει η σκαλωσιά. Τα πράγματα που θα πάνε?

Θα χρειαστεί μετακινηθεί ο σωλήνας αποχέτευσης που είναι δεν είναι στα 7 εκατοστά.

Τα κτήρια είναι 4οροφο και άρα η σκαλωσιά θα ξεκινήσει από ακάλυπτο και θα φθάσει ταράτσα.

Στην ταράτσα υπάρχει ρετιρέ, το οποίο θα χάσει την ιδιωτικότητα του όσο θα είναι οι σκαλωσιές.

Αυτά και ότι άλλο θυμηθώ.

Γνώμες θέλω για να πάρω ιδέες.

Ευχαριστώ 

• Confused 2
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σίγουρα τα πράγματα θα πρέπει να μετακινηθούν για να μην πάθουν ζημιά.

Φυσικά να τον εξυπηρετήσεις αλλά όχι χωρίς να σου υπογράψουν κάποιο χαρτί πρώτα ότι θα γίνει αποκατάσταση ζημιών που τυχόν γίνουν.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο στα λένε... φαντάσου να πέσει κάποιος εργάτης ενώ η σκαλωσιά βρίσκεται στην ιδιοκτησία σου.. μάντεψε ποιον θα τρέχουν;

Αν υπογράψουν όλα τα παραπάνω και αναλάβουν ευθύνες να τους βοηθήσεις γιατί όχι... αλλά ρώτα πρώτα δικηγόρο και μηχανικό να σου συντάξουν υπεύθυνες δηλώσεις ή ότι άλλο χρειαστεί.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Klausx είπε

Σίγουρα τα πράγματα θα πρέπει να μετακινηθούν για να μην πάθουν ζημιά.

Φυσικά να τον εξυπηρετήσεις αλλά όχι χωρίς να σου υπογράψουν κάποιο χαρτί πρώτα ότι θα γίνει αποκατάσταση ζημιών που τυχόν γίνουν.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο στα λένε... φαντάσου να πέσει κάποιος εργάτης ενώ η σκαλωσιά βρίσκεται στην ιδιοκτησία σου.. μάντεψε ποιον θα τρέχουν;

Αν υπογράψουν όλα τα παραπάνω και αναλάβουν ευθύνες να τους βοηθήσεις γιατί όχι... αλλά ρώτα πρώτα δικηγόρο και μηχανικό να σου συντάξουν υπεύθυνες δηλώσεις ή ότι άλλο χρειαστεί.

Έχεις δίκιο.

13 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ρε φιλαράκι, ο άνθρωπος θέλει να κάνει μια δουλειά για να μην πληρώνει έναν σκασμό λεφτά για ψύξη και θέρμανση και εσύ θες και να αποζημιωθείς;

Εξυπηρέτησε τον άνθρωπο 5-10 μέρες να κάνει την δουλειά του.

Κατά βάση, δεν έχω αντιρρήση αλλά θα μπει στην μεριά μου 10 εκατοστά!!

Δημοσ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση κι επειδή με τον γείτονα ειμασταν στα μαχαίρια και δε θα έβγαινε άκρη κινηθηκαμε νομικά και φυσικά πήραμε άδεια να κάνουμε τις εργασίες βάζοντας σκαλωσιές στο χώρο. Φυσικά οποιαδήποτε ζημιά στον γείτονα ήταν υποχρέωση μας να την καλύψουμε.

Ο γείτονας δε χάρηκε, η δουλειά όμως έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα συμβούλευα να είσαι προσεκτικός με όποια κίνηση. Βοήθα τον γείτονα αλλά με μέτρο. Και πρόσεξε κινήσεις του στυλ....Έλα μωρέ δε θα γίνει κάτι αν βάλει μια σωλήνα στον χώρο μου. Μη χαρίζεσαι διότι ακόμα και πολύ απλά πράγματα μπορούν να σου δημιουργήσουν μπελάδες μετά από χρόνια που δε φαντάζεσαι. Την έχει πατήσει συγγενής μου. Δε χρειάζεται να γράψω δημόσια λεπτομέρειες.

Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε κοινωνίες με ο,τι σημαίνει αυτό. Αν δε μας αρέσει ας πάμε να μείνουμε σε ένα σπίτι στο βουνό σε απόσταση 50χμ από το επόμενο. Το λέω αυτό διότι μου φαίνονται αστεία τα σχόλια περί ιδιωτικότητας του ρετιρέ. Κι εμένα θα με ενοχλούσε όπως θα με ενοχλούσε να βλέπω τη μπουγάδα του γείτονα (της γειτόνισσας δε με πειράζει, το αντίθετο) , να ακούω τη μουσική του, να μυρίζω το φαγητό που μαγειρεύει αλλά δε μπορεί να γίνει κι αλλιώς.

Σε όποιον δεν αρέσει (σε εμένα όντως δεν αρέσει) πάει και μένει με μονοκατοικία σε χωριό.

• Like 5
Δημοσ.

Και επειδή θα μπει δέκα εκατοστά τι έγινε; Θα στα πάρει για να τα νοικιάσει ή για να μείνει; 

Να σου αφήσει τον χώρο καθαρό και αν πάρει οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας δεν χρειάζεται να υπογράψετε τίποτα μεταξύ σας.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Και επειδή θα μπει δέκα εκατοστά τι έγινε; Θα στα πάρει για να τα νοικιάσει ή για να μείνει; 

Κι όμως έγινε. Η μπορεί να γίνει. Το έχω αντιμετωπίσει προσωπικά. Συγγενής μου βασικά. και το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από χρόνια.

Δε θες να μπλέξεις με ελληνική γραφειοκρατία 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Να σου αφήσει τον χώρο καθαρό και αν πάρει οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας δεν χρειάζεται να υπογράψετε τίποτα μεταξύ σας.

Τα μπαλκόνια μου είναι 2.6 και αν πάρει 10 εκατοστά, μένουν 2.5.

Το μπαλκόνι είναι και δεξιά (που είναι ο γείτονας) αλλά και αριστερά κλεισμένο, οπότε μικραίνει ο 'χωρος'

1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

Κι όμως έγινε. Η μπορεί να γίνει. Το έχω αντιμετωπίσει προσωπικά. Συγγενής μου βασικά. και το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά από χρόνια.

Δε θες να μπλέξεις με ελληνική γραφειοκρατία 

Το εννοείς εμφανίστηκε μετά από χρόνια?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Το εννοείς εμφανίστηκε μετά από χρόνια?

Κάνεις χάρη στον γείτονα αυτά τα 10εκ.

Μετά από χρόνια πας να χτίσεις κάτι, Έλα όμως που δε βγαίνουν τα μέτρα έστω και για λίγο και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Πχ να μη μπορεί να περάσει αυτοκίνητο για το κλειστό γκαράζ.

Που να το φανταστείς αυτό όταν ο χώρος είναι ανοιχτός. Όταν αρχίζουν να χτίζουν όλοι όμως τότε βλέπεις τι έγινε.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Κάνεις χάρη στον γείτονα αυτά τα 10εκ.

Μετά από χρόνια πας να χτίσεις κάτι, Έλα όμως που δε βγαίνουν τα μέτρα έστω και για λίγο και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Πχ να μη μπορεί να περάσει αυτοκίνητο για το κλειστό γκαράζ.

Που να το φανταστείς αυτό όταν ο χώρος είναι ανοιχτός. Όταν αρχίζουν να χτίζουν όλοι όμως τότε βλέπεις τι έγινε.

Το μπαλκόνι και ο ακάλυπτος χώρος είναι από μια μεριά μόνο ελεύθερος.

Έχει άνοιγμα 2.6 και θα γίνει 2.5

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το μπαλκόνι και ο ακάλυπτος χώρος είναι από μια μεριά μόνο ελεύθερος.

Έχει άνοιγμα 2.6 και θα γίνει 2.5

Εντάξει δε ξέρω πως είναι . Μπορεί να μην έχεις κανένα θέμα και 1 μέτρο να κόψεις. Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι πως δε μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Κατά βάση, δεν έχω αντιρρήση αλλά θα μπει στην μεριά μου 10 εκατοστά!!

Να το ξαναρωτήσω: αυτά τα 10 επιπλέον εκατοστά υπέρ του γείτονα (φαντάζομαι το πάχος της μόνωσης;) θα βρίσκονται εντός του οικοπέδου σου;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Να το ξαναρωτήσω: αυτά τα 10 επιπλέον εκατοστά υπέρ του γείτονα (φαντάζομαι το πάχος της μόνωσης;) θα βρίσκονται εντός του οικοπέδου σου;

Είναι χτισμένο.

Θα μου μειώσουν τον ακάλυπτο χώρο κατά 10 εκατοστά από την συγκεκριμένη μεριά 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...