Waiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Συνάδελφος το έχει. Έχει Facebook, Viber, βασικές εφαρμογές, εφαρμογές για γραφείο και δεν κολλάει. ποιος ανώμαλος δοκιμάζει να κάνει 57 πράγματα σε κινητό;!… Πραγματικά θέλω να μάθω. Είμαι επαγγελματίας εδώ και 10 χρόνια και σου γράφω με σιγουριά το παρακάτω: τα κινητά δεν κάνουν για σοβαρή εργασία… Αν σε ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα. Σε τόσο μικρή οθόνη δε μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά. Δε θα το γονατίσει. Απλά θα κλείνει ή θα παγώνει εφαρμογές στο παρασκήνιο και θα τις ανοίγει ακαριαία όταν τις χρειαστείς. Έτσι δουλεύει το iOS. Πολλούς τέτοιους ανώμαλους γνωρίζω προσωπικά. Άλλος έχει 300-400 εφαρμογές στην συσκευή του κι άλλος 65. Είναι το ίδιο; Άλλες προτεραίοτητες κι απαιτήσεις έχει κάποιος που είναι όλη μέρα στον δρόμο κι άλλες απαιτήσεις ένας που δουλεύει σε ένα γραφείο. 'Αλλο πράγμα να είσαι όλη μέρα με wifi κι άλλο όλη μέρα με GPS, data, τηλεφώνηματα, mails, messaging, εφαρμογές της δουλειάς σου και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν λέω πως είναι περισσότεροι οι μεν από τους δε, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό στο παρόν topic.
Tlykog Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, NickTG είπε Μιας και μέχρι πρόσφατα είχα για εταιρικό ένα P Smart Z και τώρα το έχει η μάνα μου μια χαρά δουλεύει με τα 4GB του. Είπα εγώ ότι έχει πρόβλημα; Μαζί σου είμαι. Με κανονική χρήση τα 8GB σε Android καλύπτουν τους πάντες. Τα 4 καλύπτουν τους πιο πολλούς. Ομοιως σε iOS τα 4 και τα 2GB RAM αντίστοιχα. 20 λεπτά πριν, Waiss είπε Πολλούς τέτοιους ανώμαλους γνωρίζω προσωπικά. Άλλος έχει 300-400 εφαρμογές στην συσκευή του κι άλλος 65. Είναι το ίδιο; Άλλες προτεραίοτητες κι απαιτήσεις έχει κάποιος που είναι όλη μέρα στον δρόμο κι άλλες απαιτήσεις ένας που δουλεύει σε ένα γραφείο. 'Αλλο πράγμα να είσαι όλη μέρα με wifi κι άλλο όλη μέρα με GPS, data, τηλεφώνηματα, mails, messaging, εφαρμογές της δουλειάς σου και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν λέω πως είναι περισσότεροι οι μεν από τους δε, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό στο παρόν topic. Άρα είναι θέμα χρήστη. Να μην εγκαθιστά ότι σαβούρα βρει στο store, με 20-25 trackers/εφαρμογή και μετά του φταίει η συσκευή που κολλάει. Ενας νορμαλ χρήστης δε χρειάζεται 300-400 εφαρμογές. Δεν έχει νόημα. Αποκλείεται να έχει το χρόνο να τις χρησιμοποιεί όλες. Παρολα αυτά, σε προκαλώ να το κάνεις κιόλας, ακόμα και να γεμίσεις τον αποθηκευτικό χώρο ενός iPhone με εφαρμογές δεν κολλάει. Το είχα κάνει το 2016 σε ένα iPhone 6s 64GB σε στοίχημα με ένα φίλο. Το κράτησα ετσι για 1 εβδομάδα και άφησα μολις 7GB για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Δεν κολλούσε. Απο τότε έχω αγοράσει ένα σωρό Android κινητά. Με όλα έκανα τη δουλειά μου. Αλλάζω λειτουργικά ανά διαστήματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτα που μόλις περιέγραψες, εκτός από gps, και μερικά ακόμα είναι η δουλειά μου. Όλη την ώρα. Δεν κάνω multitasking σε κινητό… Αλίμονο. Ανοίγω pc, laptop ή στη χειρότερη tablet και κάνω τη δουλειά. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο, ώστε να προσπαθώ να δουλέψω σε οθόνη πχ 6-7 ιντσών. Στo pc έχω 2 οθόνες για πιο σοβαρό multitasking. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από Tlykog 2 1
lneam Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Waiss είπε Ξαναγράφω, νομίζω ότι έγραψε κάτι τελείως διαφορετικό και το παρερμήνευσες. Αλλά καλύτερα ας μας πει ο ίδιος πως το εννοούσε. διαφωνεις σε κατι που εγραψα .... εσυ το καταλαβες ... αλλα δεν το περιγραφεις ... ενω το γνωριζεις.
Waiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Tlykog είπε Είπα εγώ ότι έχει πρόβλημα; Μαζί σου είμαι. Με κανονική χρήση τα 8GB σε Android καλύπτουν τους πάντες. Τα 4 καλύπτουν τους πιο πολλούς. Ομοιως σε iOS τα 4 και τα 2GB RAM αντίστοιχα. Άρα είναι θέμα χρήστη. Να μην εγκαθιστά ότι σαβούρα βρει στο store, με 20-25 trackers/εφαρμογή και μετά του φταίει η συσκευή που κολλάει. Ενας νορμαλ χρήστης δε χρειάζεται 300-400 εφαρμογές. Δεν έχει νόημα. Αποκλείεται να έχει το χρόνο να τις χρησιμοποιεί όλες. Αυτα που μόλις περιέγραψες, εκτός από gps, και μερικά ακόμα είναι η δουλειά μου. Όλη την ώρα. Δεν κάνω multitasking σε κινητό… Αλίμονο. Ανοίγω pc, laptop ή στη χειρότερη tablet και κάνω τη δουλειά. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο, ώστε να προσπαθώ να δουλέψω σε οθόνη πχ 6-7 ιντσών. Στo pc έχω 2 οθόνες για πιο σοβαρό multitasking. Δεν είναι θέμα σαβούρας ρε συ ούτε κακών εφαρμογών από το playstore. Mην το πηγαίνετε στο άλλο άκρο όταν δεν συμφωνείτε η δεν κάνετε ίδια χρήση με κάποιον άλλον. Ναι σαφέστατα και δεν χρησιμοποιεί κάθε μέρα 300 apps, αλλά τα χρειάζεται. Εσύ αναφέρεσαι στον Normal χρήστη. Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς όμως κι ας είναι περισσότεροι. Γράφω πως υπάρχουν περιπτώσεις εκεί έξω που χρειάζονται παραπάνω δυνατότητες από μία συσκευή για να ανταπεξέλθουν. Εσύ μπορεί να μην το κάνεις. Κάποιοι άλλοι όμως έτσι τα δουεύουν. Τι να κάνουμε τώρα; Nα τους περάσουμε από την ιερά εξέταση όσως θεωρούν πως όλα είναι κόλπα marketing χωρίς να έχουν δοκιμάσει/ έχουν εμπειρία από κάτι;
Fulgore Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, kirileman είπε Καταλαβαίνω τη γενικότερη διαπίστωση, αλλά εγώ μιλάω για το θέμα μας που είναι η RAM. Και επειδή το πρώτο ποστ γράφει ότι "τελικά τα 6 δεν είναι υπεραρκετά;" και εσύ απάντησες "όχι", εγώ θέτω τα εξής ερωτήματα: Ο συμφορουμίτης τον οποίο ρωτάς, έπεσε και αυτός στην γνωστή παγίδα του να εκφέρει(κακώς) άποψη για κάτι που ούτε ο ίδιος γνωρίζει, ούτε στηρίζεται κάπου(υπάρχει άπειρο υλικό ιντερνετικά για την διαχείριση μνήμης ram). Δηλαδή για να μπαίνει παραπάνω Vram, σημαίνει ότι η ως τώρα μνήμη δεν φτάνει, παρόλο είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στα 2 λειτουργικά Android και Ios, η διαχείριση της Ram είναι διαφορετική ανάλογα την εφαρμογή. Είναι σαν να μην είχα εγώ ποτέ Android συσκευή, να έβλεπα είδηση για κάποια high end android συσκευή που ανακοινώνεται με 16gb ram και να έγραφα ότι τα 12gb Ram δεν είναι αρκετά αφού βγάζουν συσκευές με 16....
Tlykog Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Waiss είπε Δεν είναι θέμα σαβούρας ρε συ ούτε κακών εφαρμογών από το playstore. Mην το πηγαίνετε στο άλλο άκρο όταν δεν συμφωνείτε η δεν κάνετε ίδια χρήση με κάποιον άλλον. Ναι σαφέστατα και δεν χρησιμοποιεί κάθε μέρα 300 apps, αλλά τα χρειάζεται. Εσύ αναφέρεσαι στον Normal χρήστη. Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς όμως κι ας είναι περισσότεροι. Γράφω πως υπάρχουν περιπτώσεις εκεί έξω που χρειάζονται παραπάνω δυνατότητες από μία συσκευή για να ανταπεξέλθουν. Εσύ μπορεί να μην το κάνεις. Κάποιοι άλλοι όμως έτσι τα δουεύουν. Τι να κάνουμε τώρα; Nα τους περάσουμε από την ιερά εξέταση όσως θεωρούν πως όλα είναι κόλπα marketing χωρίς να έχουν δοκιμάσει/ έχουν εμπειρία από κάτι; Να το συζητήσουμε λιγο αυτό. Έχουμε το μέσο χρήστη. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του και με 4GB, εκτός και αν αφήνει ανοικτή κάθε εφαρμογή που ανοίγει στο παρασκήνιο, ακόμα και αν δεν τη ξαναχρησιμοποιησει. Το οποίο είναι θέμα χρήστη και όχι RAM. Εχουμε και τον επαγγελματία, όπου χρησιμοποιεί άλλες συσκευές για βασική εργασία. Εχουμε τον τύπο που κατεβάζει ότι βρει μπροστά του για να το δοκιμάσει και ξεχνάει να το σβήσει, ακόμα κι όταν το ίδιο το λειτουργικό του προτείνει την απεγκατάσταση των εφαρμογών που δε χρησιμοποιεί… Εχουμε τον power user, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει τη συσκευή στα όρια της. Σε αυτή την περίπτωση το βασικότερο εμπόδιο είναι το μέγεθος οθόνης και οχι η Ram, αν μιλάμε για 8GB σε android και 4 σε iOS. Έχουμε και τον τύπο ο οποίος σκαλίζει τη συσκευή του πχ custom roms κτλ. Ξέρεις ποιος από τους παραπάνω νοιάζεται για τη Ram; Μόνο όσοι παίζουν με το κινητό, όχι αυτοί που το θέλουν για δουλειά. Όσοι το θέλουν για δουλειά τους ενδιαφέρει η εμπειρία χρήσης και όχι specs. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από Tlykog 3
Waiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, lneam είπε διαφωνεις σε κατι που εγραψα .... εσυ το καταλαβες ... αλλα δεν το περιγραφεις ... ενω το γνωριζεις. Δεν λέω ότι το κατάλαβα σωστά, μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί να εννοούσε πως ένας power user στο iOS (προφανώς υπάρχουν και τέτοιοι) που έχει σκοπό να κρατήσει για 5+ χρόνια την ίδια συσκευή, είναι πλεονέκτημα του αυτή η συσκευή να είναι όσο πιο futureproof γίνεται. Μπορεί όμως η ερμηνεία του συγκεκριμένου post να είναι αυτή που έδωσες εσύ. Οπότε ας μας λύσει την απορία ο ίδιος. Αυτό που κάνεις παραπάνω όμως, γράφοντας πως οι apple users δεν είναι δυνατόν να είναι ταυτόχρονα και power users, επειδή με iPhones κυκλοφορούν μόνο οι κατηγορίες μεμονομένων ατόμων που ανέφερες, εκτός από τεράστια κουβέντα που έχει γίνει εκατομμύρια φορές σε forums και εν μέρει έχεις ένα δίκιο, δεν είναι πάντα ο κάνονας και δεν βγάζει ποτέ πουθενά. Ούτε καν στην διαδικασία για το που θέλει ο καθένας να διαθέσει τα χρήματα του δεν θα μπω. Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, τα iPhones είναι μία κατηγορία μόνα τους. Είναι τα μοναδικά smartphones με αυτό το λειτουργικό και η όποια σύγκριση με τα Androids, κατ΄εμέ είναι άτοπη, πέρα από το γεγονός ότι όλα είναι smartphones. Αν είχαμε Oneplus, Samsung η ότι άλλο με iOS, τότε θα το συγκρίναμε. Και στα γράφω εγώ αυτά που δεν έχω καμία επαφή με iPhone. Tο ότι υπάρχουν κορόϊδα και παραπλανημένοι καταναλωτές, κανείς δεν διαφωνεί. Αυτό όμως συμβαίνει και στα δύο στρατόπεδα. Όχι λόγω του αριθμού της RAM που συζητάμε εδώ. 1
Tlykog Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Waiss είπε Δεν λέω ότι το κατάλαβα σωστά, μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί να εννοούσε πως ένας power user στο iOS (προφανώς υπάρχουν και τέτοιοι) που έχει σκοπό να κρατήσει για 5+ χρόνια την ίδια συσκευή, είναι πλεονέκτημα του αυτή η συσκευή να είναι όσο πιο futureproof γίνεται. Μπορεί όμως η ερμηνεία του συγκεκριμένου post να είναι αυτή που έδωσες εσύ. Οπότε ας μας λύσει την απορία ο ίδιος. Αυτό που κάνεις παραπάνω όμως, γράφοντας πως οι apple users δεν είναι δυνατόν να είναι ταυτόχρονα και power users, επειδή με iPhones κυκλοφορούν μόνο οι κατηγορίες μεμονομένων ατόμων που ανέφερες, εκτός από τεράστια κουβέντα που έχει γίνει εκατομμύρια φορές σε forums και εν μέρει έχεις ένα δίκιο, δεν είναι πάντα ο κάνονας και δεν βγάζει ποτέ πουθενά. Ούτε καν στην διαδικασία για το που θέλει ο καθένας να διαθέσει τα χρήματα του δεν θα μπω. Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, τα iPhones είναι μία κατηγορία μόνα τους. Είναι τα μοναδικά smartphones με αυτό το λειτουργικό και η όποια σύγκριση με τα Androids, κατ΄εμέ είναι άτοπη, πέρα από το γεγονός ότι όλα είναι smartphones. Αν είχαμε Oneplus, Samsung η ότι άλλο με iOS, τότε θα το συγκρίναμε. Και στα γράφω εγώ αυτά που δεν έχω καμία επαφή με iPhone. Tο ότι υπάρχουν κορόϊδα και παραπλανημένοι καταναλωτές, κανείς δεν διαφωνεί. Αυτό όμως συμβαίνει και στα δύο στρατόπεδα. Όχι λόγω του αριθμού της RAM που συζητάμε εδώ. Υπάρχουν και power users σε iOS, γιατί υπάρχουν αρκετές επαγγελματικές εφαρμογές που δεν υπάρχουν σε Android. Παρολα αυτά μόνο σε iPad μπορώ να σκεφτώ κάπως σοβαρή χρήση… 1
Waiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Tlykog είπε Να το συζητήσουμε λιγο αυτό. Έχουμε το μέσο χρήστη. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του και με 4GB, εκτός και αν αφήνει ανοικτή κάθε εφαρμογή που ανοίγει στο παρασκήνιο, ακόμα και αν δεν τη ξαναχρησιμοποιησει. Το οποίο είναι θέμα χρήστη και όχι RAM. Εχουμε και τον επαγγελματία, όπου χρησιμοποιεί άλλες συσκευές για βασική εργασία. Εχουμε τον τύπο που κατεβάζει ότι βρει μπροστά του για να το δοκιμάσει και ξεχνάει να το σβήσει, ακόμα κι όταν το ίδιο το λειτουργικό του προτείνει την απεγκατάσταση των εφαρμογών που δε χρησιμοποιεί… Εχουμε τον power user, ο οποίος προσπαθεί να φτάσει τη συσκευή στα όρια της. Σε αυτή την περίπτωση το βασικότερο εμπόδιο είναι το μέγεθος οθόνης και οχι η Ram, αν μιλάμε για 8GB σε android και 4 σε iOS. Έχουμε και τον τύπο ο οποίος σκαλίζει τη συσκευή του πχ custom roms κτλ. Ξέρεις ποιος από τους παραπάνω νοιάζεται για τη Ram; Μόνο όσοι παίζουν με το κινητό, όχι αυτοί που το θέλουν για δουλειά. Όσοι το θέλουν για δουλειά τους ενδιαφέρει η εμπειρία χρήσης και όχι specs. Η εμπειρία χρήσης εννοείται είναι το παν. Γι' αυτό κι εγώ επιλέγω συγκεκριμένης εταιρείας Android συσκευές τα τελευταία χρόνια. Οι "ανώμαλοι" που σου αναφέραμε πιο πάνω κάνουν πολλά από αυτά που γράφεις, όπως οι πειραματισμοί και customιες. Ο μέσος χρήστης ξέρεις ποιος είναι στις μέρες μας; Οι οθόνες πλέον έχουν φτάσει σχεδόν στις 7 ίντσες. Μια χαρά δουλειά μπορείς να κάνεις σε μία συσκευή που την έχεις μονίμως μαζί σου, αντίθετα με ένα laptop η ένα PC που δεν μπορείς να τα έχεις συνέχεια και παντού. Κί όχι, σε ένα τεχνολογικό forum, δεν μπορούμε να συζητάμε πια για 4GB RAM. Είναι λίαν επιεικώς αστείο! Τα 8GB είναι θεωρώ σήμερα τα minumum. Για εμένα. Για άλλους είναι υπεραρκετά. Όπως την βρίσκει ο καθένας. 1
lneam Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Waiss είπε Όπως έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, τα iPhones είναι μία κατηγορία μόνα τους. Είναι τα μοναδικά smartphones με αυτό το λειτουργικό και η όποια σύγκριση με τα Androids, κατ΄εμέ είναι άτοπη, πέρα από το γεγονός ότι όλα είναι smartphones. Αν είχαμε Oneplus, Samsung η ότι άλλο με iOS, τότε θα το συγκρίναμε. Και στα γράφω εγώ αυτά που δεν έχω καμία επαφή με iPhone. Tο ότι υπάρχουν κορόϊδα και παραπλανημένοι καταναλωτές, κανείς δεν διαφωνεί. Αυτό όμως συμβαίνει και στα δύο στρατόπεδα. Όχι λόγω του αριθμού της RAM που συζητάμε εδώ. αυτο που κανεις εσυ, οπως και οι περισσοτεροι στα φορουμ, ειναι προβλημα. Το να χωριζεις τους καταναλωτες σε στρατοπεδα που "πολεμαει" το ενα το αλλο ειναι θεμα. Δεν εχει καμια σημασια εαν μιλαμε για κινητα, για windows, για mac, για xiomi, για .... κτλ Προσωπικα δεν βλεπω "θεμα" εαν καποιος εχει παπακι και καποιος hayabusa. Προσωπικα τα αντιλαμβανομαι ως μεταφορικα μεσα. Εαν θελω να τα δω σαν κοινωνικο status, ολοι θα θελαμε μια hayabusa ή μια porsche .... αλλα δυστυχως αγοραζουμε ενα fiat. Ειναι ομως λογος η κοινωνικη φτωχια να γινεται αντικειμενο αντιπαλοτητας ??? Προφανως τα ακριβα προιοντα (παντου) ειναι κρυφος ποθος και ολοι οι ανθρωποι τα επιθυμουν εαν εχω κανει σωστη μεταφραση στο αγγλικο κειμενο απο το wikipedia, τοτε power user ειναι ο καταναλωτης που "ξεζουμιζει" την συσκευη. Οτι και να του δωσεις παλι λιγο θα του ειναι σε αποδοση. Η ικανοτητα σε γνωσεις ειναι ασχετη. Στο ποστ που απαντησα ειναι ξεκαθαρο το θεμα της αναβαθμισης μετα απο 5 χρονια. Αυτο περιγραφει το ποστ και με βρηκε αντιθετο στην ερμηνεια του power user. Οσο για την απαντηση που εδωσα "κοινωνικο status" για τα iphone, δεν ειναι δικη μου, ο κοσμος την εχει Εχω να κανω και εγω μερικες ερωτησεις - Οι αλλοι καταναλωτες που εχουν smartphones αλλης τιμης και αλλου λειτουργικου, αυτη την μακροζωια των 5 ετων δεν την θελουν ? Γιατι οχι ? - υπαρχει κατι που γινεται (λειτουργικα - software) με το iphone / ios που δεν γινεται ή δεν το χρειαζονται οι καταναλωτες στα αλλα smartphones (android). - μηπως δεν υπαρχουν καθε 1-2 χρονια αντιγραφες + βελτιωσεις και απο τα 2 λειτουργικα σε κατι που αρεσει και το ζητουν οι καταναλωτες ? - υπαρχει κατι που δεν μπορει να γινει με το ios και τα 6gb ram και θα μπορει να γινει με τα 8gb ram ?
panoulix Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Κοντά 2000 ευρω και "ενδέχεται"... Αλλά ναι ξέχασα, το software δεν απαιτεί παραπάνω μνημη. No thanks.
lneam Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, Waiss είπε Οι οθόνες πλέον έχουν φτάσει σχεδόν στις 7 ίντσες. Μια χαρά δουλειά μπορείς να κάνεις σε μία συσκευή που την έχεις μονίμως μαζί σου, αντίθετα με ένα laptop η ένα PC που δεν μπορείς να τα έχεις συνέχεια και παντού. Κί όχι, σε ένα τεχνολογικό forum, δεν μπορούμε να συζητάμε πια για 4GB RAM. Είναι λίαν επιεικώς αστείο! Τα 8GB είναι θεωρώ σήμερα τα minumum. Για εμένα. Για άλλους είναι υπεραρκετά. Όπως την βρίσκει ο καθένας. οχι εσυ μπορει ναι, οι αλλοι θελουν ακομα laptot. Σημερα, οχι για μετα απο 10 χρονια που θα υπαρχει καλυτερο σε αποδοση hardware ως προς τις ελαχιστα διαφορετικες καθημερινες αναγκες του καταναλωτη. να θυμισω πως στα επαγελματικα μηχανημα που εχουν 2000+ ευρω τα 4 gb ram ειναι πολλα. Ελαχιστα φτανουν στα 6 ενα παραδειγμα https://spectrageospatial.com/mobilemapper-60/ https://www.handheldgroup.com/handheld-rugged-mobile-computers/rugged-handhelds/ Trimble TDC650 4GB ram 64GB rom ..... τιμες απο 3760$
Waiss Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, lneam είπε αυτο που κανεις εσυ, οπως και οι περισσοτεροι στα φορουμ, ειναι προβλημα. Το να χωριζεις τους καταναλωτες σε στρατοπεδα που "πολεμαει" το ενα το αλλο ειναι θεμα. Δεν εχει καμια σημασια εαν μιλαμε για κινητα, για windows, για mac, για xiomi, για .... κτλ Προσωπικα δεν βλεπω "θεμα" εαν καποιος εχει παπακι και καποιος hayabusa. Προσωπικα τα αντιλαμβανομαι ως μεταφορικα μεσα. Εαν θελω να τα δω σαν κοινωνικο status, ολοι θα θελαμε μια hayabusa ή μια porsche .... αλλα δυστυχως αγοραζουμε ενα fiat. Ειναι ομως λογος η κοινωνικη φτωχια να γινεται αντικειμενο αντιπαλοτητας ??? Προφανως τα ακριβα προιοντα (παντου) ειναι κρυφος ποθος και ολοι οι ανθρωποι τα επιθυμουν εαν εχω κανει σωστη μεταφραση στο αγγλικο κειμενο απο το wikipedia, τοτε power user ειναι ο καταναλωτης που "ξεζουμιζει" την συσκευη. Οτι και να του δωσεις παλι λιγο θα του ειναι σε αποδοση. Η ικανοτητα σε γνωσεις ειναι ασχετη. Στο ποστ που απαντησα ειναι ξεκαθαρο το θεμα της αναβαθμισης μετα απο 5 χρονια. Αυτο περιγραφει το ποστ και με βρηκε αντιθετο στην ερμηνεια του power user. Οσο για την απαντηση που εδωσα "κοινωνικο status" για τα iphone, δεν ειναι δικη μου, ο κοσμος την εχει Εχω να κανω και εγω μερικες ερωτησεις - Οι αλλοι καταναλωτες που εχουν smartphones αλλης τιμης και αλλου λειτουργικου, αυτη την μακροζωια των 5 ετων δεν την θελουν ? Γιατι οχι ? - υπαρχει κατι που γινεται (λειτουργικα - software) με το iphone / ios που δεν γινεται ή δεν το χρειαζονται οι καταναλωτες στα αλλα smartphones (android). - μηπως δεν υπαρχουν καθε 1-2 χρονια αντιγραφες + βελτιωσεις και απο τα 2 λειτουργικα σε κατι που αρεσει και το ζητουν οι καταναλωτες ? - υπαρχει κατι που δεν μπορει να γινει με το ios και τα 6gb ram και θα μπορει να γινει με τα 8gb ram ? Προφανώς έχεις πρόβλημα αντίληψης σε αυτά που γράφω. Που ακριβώς είδες ότι χωρίσα σε στρατόπεδα τους καταναλωτές, μόνο εσύ το ξέρεις. Αντίθετα από τα πρώτα κιόλας posts σε αυτό το topic, εσύ είσαι αυτός που γράφεις για μερίδια ευθυνών των καταναλωτών, αναφερόμενος προφανώς στην Apple για τις ακριβές συσκευές της κι ότι όλοι ακολουθούν ότι κι αν κάνει. Εσύ είσαι αυτός που έγραψες από την αρχή για marketing κόλπα, για status symbols και γνωστούς αγνώστους, VIP's και δεν συμμαζεύεται, αλλά εγώ χωρίζω κατά τ΄άλλα τους καταναλωτές σε στρατόπεδα 😄 Για να τελειώνει από πλευράς μου το θέμα, γιατί κούρασε και δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Στην αρχή ανέφερα ένα πολύ απλό σενάριο, που εμένα μπορεί για τον Α η τον Β λόγο να μου είναι απαραίτητο και πέσατε να με φάτε. Οn topic, εάν το iPhone 15 έχει 8, 10 η 12GB RAM κι αυτά δουλεύουν σαν να έχεις 24GB, με γειά του με χαρά του για όποιον το χρειάζεται και το αγοράσει. Αν εγώ θέλω να κρατάω ανοιχτές στο παρασκήνιο 25 εφαρμογές, χωρίς restarts, είναι δική μου ιδιοτροπία και δεν θα μου πει κανένας πως θα χρησιμοποιώ την συσκευή μου, ούτε θα μου επιβάλλει ποιες πρέπει να είναι οι απαιτήσεις μου όποιες κι αν είναι αυτές 'Οπως κι εγώ φυσικά δεν θα πω τίποτα σε κανέναν που θεωρεί ανούσια αυτή την χρήση. Αν εσυ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με 2GB Ram και Android Go, ok. Αυτά πάντως τα περί marketing και 4GB είναι υπεραρκετά, μόνο ως αστειότητες τα εκλαμβάνω για την χρήση μου. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από Waiss 1
lneam Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Waiss είπε Προφανώς έχεις πρόβλημα αντίληψης σε αυτά που γράφω. Που ακριβώς είδες ότι χωρίσα σε στρατόπεδα τους καταναλωτές, μόνο εσύ το ξέρεις. Αντίθετα από τα πρώτα κιόλας posts σε αυτό το topic, εσύ είσαι αυτός που γράφεις για μερίδια ευθυνών των καταναλωτών, αναφερόμενος προφανώς στην Apple για τις ακριβές συσκευές της κι ότι όλοι ακολουθούν ότι κι αν κάνει. Εσύ είσαι αυτός που έγραψες από την αρχή για marketing κόλπα, για status symbols και γνωστούς αγνώστους, VIP's και δεν συμμαζεύεται, αλλά εγώ χωρίζω κατά τ΄άλλα τους καταναλωτές σε στρατόπεδα 😄 Για να τελειώνει από πλευράς μου το θέμα, γιατί κούρασε και δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Στην αρχή ανέφερα ένα πολύ απλό σενάριο, που εμένα μπορεί για τον Α η τον Β λόγο να μου είναι απαραίτητο και πέσατε να με φάτε. Οn topic, εάν το iPhone 15 έχει 8, 10 η 12GB RAM κι αυτά δουλεύουν σαν να έχεις 24GB, με γειά του με χαρά του για όποιον το χρειάζεται και το αγοράσει. Αν εγώ θέλω να κρατάω ανοιχτές στο παρασκήνιο 25 εφαρμογές, χωρίς restarts, είναι δική μου ιδιοτροπία και δεν θα μου πει κανένας πως θα χρησιμοποιώ την συσκευή μου, ούτε θα μου επιβάλλει ποιες πρέπει να είναι οι απαιτήσεις μου όποιες κι αν είναι αυτές 'Οπως κι εγώ φυσικά δεν θα πω τίποτα σε κανέναν που θεωρεί ανούσια αυτή την χρήση. Αν εσυ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με 2GB Ram και Android Go, ok. Αυτά πάντως τα περί marketing και 4GB είναι υπεραρκετά, μόνο ως αστειότητες τα εκλαμβάνω για την χρήση μου. ακριβως το ιδιο μπορω να πω και εγω σε αυτα που γραφεις. Νομιζεις πως μονο εσυ εχεις δικαιωμα να χαρακτηριζεις τους αλλους που συζητουν μαζι σου ? τωρα, εαν σου παρουσιαζω επαγγελματικο εξοπλισμο με android που κατα την δικη σου αποψη υστερει σε χρηση μνημης ως προς το ios, μπορει και τρεχει σε συσκευες μερικων χιλιαδων ευρω με μονο 4GB ram απαιτητικες εφαρμογες, τοτε τι να πουμε ? Οι επαγγελματιες σε ολο τον κοσμο, σε 5 ηπειρους ειναι "βλακες" Και την ιδια στιγμη, πας και βαζεις φατσουλες γελιου στα ποστ που εχω κανει. Ποσο χαμηλα θα πεσεις ακομα ? μπορεις να αγορασεις οτι θελεις και να το χρησιμοποιησεις οπως εσυ νομιζεις καλυτερα. Ομως οταν σου παρουσιαζουν παραδειγματα μεγαλο ποσοστου απο αλλους καταναλωτες, δεν ειναι σωστο να τα μηδενιζεις ολα
panoulix Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 17 ώρες πριν, aggeliki είπε Δεδομένου ότι τα iPhone παίρνουν updates για αρκετά χρόνια, τα παραπάνω gb δεν είναι για τώρα αλλά για να τραβάει στο μέλλον που τα επόμενα iOS θα είναι ποιο απαιτητικά. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι να μη λανσάρεται/διαφημίζεται κάτι αυτονόητο όπως αυτό, ως καινοτομία, για να δικαιολογηθεί ένα ποιος ξέρει ποσο μεγαλύτερο κόστος απόκτησης σε ήδη υπερτιμημένες πέραν του δέοντος συσκευες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα