Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panoulix είπε

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι να μη λανσάρεται/διαφημίζεται κάτι αυτονόητο όπως αυτό, ως καινοτομία, για να δικαιολογηθεί ένα ποιος ξέρει ποσο μεγαλύτερο κόστος απόκτησης σε ήδη υπερτιμημένες πέραν του δέοντος συσκευες...

+1 και απο εμενα

εαν λοιπον με τα μισα χρηματα αγορασω σημερα μια συσκευη με 3 χρονια αναβαθμισεις, σε αλλα 3 χρονια ξανα-αγοραζω κατι καινουργιο με εγγυηση και καλυτερο τεχνολογικα.

αυτο προσωπκα το θεωρο καλυτερη αγορα για εμενα

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lneam είπε

ακριβως το ιδιο μπορω να πω και εγω σε αυτα που γραφεις. Νομιζεις πως μονο εσυ εχεις δικαιωμα να χαρακτηριζεις τους αλλους που συζητουν μαζι σου ?

τωρα, εαν σου παρουσιαζω επαγγελματικο εξοπλισμο με android που κατα την δικη σου αποψη υστερει σε χρηση μνημης ως προς το ios, μπορει και τρεχει σε συσκευες μερικων χιλιαδων ευρω με μονο 4GB ram απαιτητικες εφαρμογες, τοτε τι να πουμε ?  Οι επαγγελματιες σε ολο τον κοσμο, σε 5 ηπειρους ειναι "βλακες" Και την ιδια στιγμη, πας και βαζεις φατσουλες γελιου στα ποστ που εχω κανει. Ποσο χαμηλα θα πεσεις ακομα ?

μπορεις να αγορασεις οτι θελεις και να το χρησιμοποιησεις οπως εσυ νομιζεις καλυτερα. Ομως οταν σου παρουσιαζουν παραδειγματα μεγαλο ποσοστου απο αλλους καταναλωτες, δεν ειναι σωστο να τα μηδενιζεις ολα

Συνεχίζεις να γράφεις άσχετα πράγματα με το topic για να περάσεις το αφήγημα σου. Αν θες να το μονοπωλήσεις, κάντο. Δεν χαρακτήρισα πουθενά κανέναν ούτε εσένα, αλλά εσύ έτσι το αντιλαμβάνεσαι. Το έγραψα και πριν. Πρόβλημα αντίληψης. Δεν είναι ανάγκη να πω κάτι παραπάνω.

Εγώ ξεκαθάρισα την θέση μου. Αν δεν μπορείς να την καταλάβεις, εύχομαι να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Waiss είπε

Για να τελειώνει από πλευράς μου το θέμα, γιατί κούρασε και δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Στην αρχή ανέφερα ένα πολύ απλό σενάριο, που εμένα μπορεί για τον Α η τον Β λόγο να μου είναι απαραίτητο και πέσατε να με φάτε.

1 λεπτό πριν, Waiss είπε

Συνεχίζεις να γράφεις άσχετα πράγματα με το topic για να περάσεις το αφήγημα σου. Αν θες να το μονοπωλήσεις, κάντο. Δεν χαρακτήρισα πουθενά κανέναν ούτε εσένα, αλλά εσύ έτσι το αντιλαμβάνεσαι. Το έγραψα και πριν. Πρόβλημα αντίληψης. Δεν είναι ανάγκη να πω κάτι παραπάνω.

Εγώ ξεκαθάρισα την θέση μου. Αν δεν μπορείς να την καταλάβεις, εύχομαι να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα.

το ποιος εχει προβλημα αντιληψης φαινεται απο την δικη σου παραδοχη, την κατακραυγη του κοσμου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panoulix είπε

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι να μη λανσάρεται/διαφημίζεται κάτι αυτονόητο όπως αυτό, ως καινοτομία, για να δικαιολογηθεί ένα ποιος ξέρει ποσο μεγαλύτερο κόστος απόκτησης σε ήδη υπερτιμημένες πέραν του δέοντος συσκευες...

Αυτά τα έχουμε ξαναπεί. H Apple βγάζει κάτι και σου λέει εγώ το κοστολογώ για τόσο. Πόσο; Τόσο ώστε να το έχει μόνο η ελίτ γιατί αυτή θέλει να έχει η Apple σαν πελάτη. Δεν την νοιάζει ο άπλυτος απο το Μενίδι που έχει κόψει απο το γάλα των παιδιών του για να αποκτήσει μια συσκευή. Γιαυτό και οι απλησίαστες τιμές. Για να ξεχωρίζουν αυτούς που πραγματικά έχουν απο τον κάθε βλαμμένο που θέλει να φλεξάρει οτι έχει. Υπάρχουν premium μάρκες για premium πελάτες. Koenigsegg , Apple, patek philippe. Aυτές οι εταιρίες θέλουν ένα πολύ συγκεκριμένο και μικρό κοινό και σε αυτό απευθύνονται.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, lneam είπε

το ποιος εχει προβλημα αντιληψης φαινεται απο την δικη σου παραδοχη, την κατακραυγη του κοσμου.

Φαντάσματα, δράκοι, μάγισσες. Κρίμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Waiss είπε

Η εμπειρία χρήσης εννοείται είναι το παν. Γι' αυτό κι εγώ επιλέγω συγκεκριμένης εταιρείας Android συσκευές τα τελευταία χρόνια. Οι "ανώμαλοι" που σου αναφέραμε πιο πάνω κάνουν πολλά από αυτά που γράφεις, όπως οι πειραματισμοί και customιες.

Ο μέσος χρήστης ξέρεις ποιος είναι στις μέρες μας; 

Οι οθόνες πλέον έχουν φτάσει σχεδόν στις 7 ίντσες. Μια χαρά δουλειά μπορείς να κάνεις σε μία συσκευή που την έχεις μονίμως μαζί σου, αντίθετα με ένα laptop η ένα PC που δεν μπορείς να τα έχεις συνέχεια και παντού. Κί όχι, σε ένα τεχνολογικό forum, δεν μπορούμε να συζητάμε πια για 4GB RAM. Είναι λίαν επιεικώς αστείο! Τα 8GB είναι θεωρώ σήμερα τα minumum. Για εμένα. Για άλλους είναι υπεραρκετά. Όπως την βρίσκει ο καθένας.

Τέτοιος ¨ανωμαλος¨ ήμουν και εγώ.

Μου άρεσε να παίζω με custom roms κτλ. Έχω περάσει σε πάνω από 18 κινητά custom roms. Ήταν χόμπι και όχι δουλειά. Παρολα αυτά ακόμα και εκεί, στα τελευταία μοντέλα, δεν υπάρχουν custom roms. Ακομα μου αρέσει, αλλά για χόμπι. Για δουλειά δε με βοηθάει σε τίποτα.

Μου άρεσαν τα specs… για τα specs. Πιστεύω πως το 99,99999% των χρηστών θα είναι πλήρως ευχαριστημένοι με ένα κινητό με SD 865, 8GB RAM.

Στο τέλος μόνο η εμπειρία χρήσης μετράει.

Οι 7 ίντσες με αναλογίες 20:9 είναι πολύ μικρή οθόνη για οτιδήποτε πραγματικά παραγωγικό. Προσωπικά έχω τσαντάκι που έχω πάντα μαζί μου και περιέχει το iPad Pro 2021. Ακόμα και με αυτό δε είμαι πλήρως καλυμμένος πάντα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

Αυτά τα έχουμε ξαναπεί. H Apple βγάζει κάτι και σου λέει εγώ το κοστολογώ για τόσο. Πόσο; Τόσο ώστε να το έχει μόνο η ελίτ γιατί αυτή θέλει να έχει η Apple σαν πελάτη. Δεν την νοιάζει ο άπλυτος απο το Μενίδι που έχει κόψει απο το γάλα των παιδιών του για να αποκτήσει μια συσκευή. Γιαυτό και οι απλησίαστες τιμές. Για να ξεχωρίζουν αυτούς που πραγματικά έχουν απο τον κάθε βλαμμένο που θέλει να φλεξάρει οτι έχει. Υπάρχουν premium μάρκες για premium πελάτες. Koenigsegg , Apple, patek philippe. Aυτές οι εταιρίες θέλουν ένα πολύ συγκεκριμένο και μικρό κοινό και σε αυτό απευθύνονται.

Δεν νομίζω να ισχύουν για την apple αυτα που γράφεις. 800 με 1.000 ευρώ δεν είναι τόσο τρομερό ποσό ώστε να μπορεί να το δώσει μόνο η elite! Επίσης εκτός Ελλάδας που ο βασικός μισθός σε ευρώπη και Αμερική είναι 2.000 με 3.000 το 70% έχει iphone, άρα δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ίσως σε Ελλάδα και βαλκάνια. Εγώ που είμαι Αγγλία, στην 6η δημοτικού το 90% το παιδιών έχει iphone !

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

ωραιος κοσμος, γεματος με ηθος ....

προσωπικα θα προσεγγιζα το θεμα με απαντησεις πως η νεα τεχνολογια εχει "πισω" της ερευνα, αναπτυξη, κατασκευαστικο κοστος, πνευματικα δικαιωματα, ενα λογικο κερδος, κτλ

4 λεπτά πριν, koutsis είπε

Εγώ που είμαι Αγγλία, στην 6η δημοτικού το 90% το παιδιών έχει iphone !

ποια η αποψη για την κατασταση αυτη. Το μεγαλο ποσοστο και η ηλικια

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

Δεν είναι έτσι.

Η κοστολόγηση είναι ολόκληρη επιστήμη και δε γίνεται με τόσο ρηχό τρόπο.

Πιστευεις, αλήθεια, ότι τα χρήματα του τύπου από το Μενιδι έχουν άλλο χρώμα από τα δικά σου ή τα δικά μου; Η Apple και η κάθε εταιρεία θέλει το  χρήμα όλων.

Οι τιμές της είναι υψηλές, αλλά ίδιες με τις ναυαρχίδας των άλλων εταιρειών. Μέσα στη τιμή βάλε και το κόστος για τις αναβαθμίσεις για 6 χρόνια, το κόστος ανάπτυξης του λειτουργικού κτλ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lneam είπε

ποια η αποψη για την κατασταση αυτη. Το μεγαλο ποσοστο και η ηλικια

Ποιά κατάσταση εννοείς? Το θεωρείς κακό να έχει ένα παιδί iphone? Αν οι γονείς μπορούν να  του το πάρουν άνετα και δεν ζορίζονται, γιατί να πάρουν στο παiδί xiaomi (άγνωστη μάρκα στην Αγγλία) και όχι iphone?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koutsis είπε

Ποιά κατάσταση εννοείς? Το θεωρείς κακό να έχει ένα παιδί iphone? Αν οι γονείς μπορούν να  του το πάρουν άνετα και δεν ζορίζονται, γιατί να πάρουν στο παiδί xiaomi (άγνωστη μάρκα στην Αγγλία) και όχι iphone?

- στα ιδια χρηματα εχουν τα flagship στο android

- συμφωνα με ερευνες απο τους επιστημονες, σε τοσο χαμηλες ηλικιες για το ανθρωπινο σωμα, δεν επιτρεπεται η παρατεταμενη επαφη με κινητα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν είναι έτσι.

Η κοστολόγηση είναι ολόκληρη επιστήμη και δε γίνεται με τόσο ρηχό τρόπο.

Πιστευεις, αλήθεια, ότι τα χρήματα του τύπου από το Μενιδι έχουν άλλο χρώμα από τα δικά σου ή τα δικά μου; Η Apple και η κάθε εταιρεία θέλει το  χρήμα όλων.

Οι τιμές της είναι υψηλές, αλλά ίδιες με τις ναυαρχίδας των άλλων εταιρειών. Μέσα στη τιμή βάλε και το κόστος για τις αναβαθμίσεις για 6 χρόνια, το κόστος ανάπτυξης του λειτουργικού κτλ.

1 ώρα πριν, koutsis είπε

Δεν νομίζω να ισχύουν για την apple αυτα που γράφεις. 800 με 1.000 ευρώ δεν είναι τόσο τρομερό ποσό ώστε να μπορεί να το δώσει μόνο η elite! Επίσης εκτός Ελλάδας που ο βασικός μισθός σε ευρώπη και Αμερική είναι 2.000 με 3.000 το 70% έχει iphone, άρα δεν είναι τόσο σπάνιο όσο ίσως σε Ελλάδα και βαλκάνια. Εγώ που είμαι Αγγλία, στην 6η δημοτικού το 90% το παιδιών έχει iphone !

H Apple δεν πουλάει μόνο iPhone και τα pro μοντέλα δεν κάνουν 800 ευρώ. Μόνο η Samsung προσπαθεί να την κοντράρει στις τιμές με τα Galaxy S αλλά η Samsung βγάζει και πλυντήρια. Όταν ένα ζευγάρι AirPod Max κάνει 650 ευρώ και ένα MacBook Pro ξεκινάει απο τα 2+ χιλιάρικα, σίγουρα δεν το κάνει γιατί στοχεύει στο πορτοφόλι του "είμαστε οικονομικά ασθενέστεροι". Και αυτά είναι τα "βατά της μοντέλα". Για να σε δώ να παίρνεις Mac Studio με Pro Display XDR και όταν πας στο ταμείο και σου πούνε 15 χιλιάρικα ξαναμιλάμε που στοχεύει η Apple και τι χρώμα έχουν τα χρήματα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, aggeliki :) είπε

H Apple δεν πουλάει μόνο iPhone και τα pro μοντέλα δεν κάνουν 800 ευρώ. Μόνο η Samsung προσπαθεί να την κοντράρει στις τιμές με τα Galaxy S αλλά η Samsung βγάζει και πλυντήρια. Όταν ένα ζευγάρι AirPod Max κάνει 650 ευρώ και ένα MacBook Pro ξεκινάει απο τα 2+ χιλιάρικα, σίγουρα δεν το κάνει γιατί στοχεύει στο πορτοφόλι του "είμαστε οικονομικά ασθενέστεροι". Και αυτά είναι τα "βατά της μοντέλα". Για να σε δώ να παίρνεις Mac Studio με Pro Display XDR και όταν πας στο ταμείο και σου πούνε 15 χιλιάρικα ξαναμιλάμε που στοχεύει η Apple και τι χρώμα έχουν τα χρήματα.

Το να συγκρίνει κανείς consumer συσκευές μαζικής παραγωγής, με supercars όπως της Koenigsegg, είναι λίγο άτοπο.

Δεν αποτελούν και τα 2 status symbols όσο μερικοί νομίζουν.

Γιατί? Γιατί ο καθένας μπορεί να έχει Apple, αλλά όχι Koenigsegg. Γιατί στην Koenigsegg υπάρχει η έννοια του premium, ενώ στην Apple (και την κάθε Apple) οι συσκευές είναι consumer κατασκευάσματα της εκαστοτε τεχνολογικης γενιάς.

Και όχι, δεν έχει μόνο η Apple συσκευές μη entry level. Μια χαρά υπάρχουν και άλλων εταιριών Workstations και Οθόνες και διάφορα άλλα consumer or business oriented devices που κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά. Χωρίς στρασακια και χωρίς να πρέπει να κάνουν τον κάτοχό τους να νιώθει ξεχωριστός. Είναι εργαλεία δουλειάς, όχι επίδειξης πλούτου.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, aggeliki :) said:

Koenigsegg , Apple, patek philippe

Ακριβώς ίδιο επίπεδο. 

Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε δει Koenigsegg με 48 άτοκες δόσεις και 15% επιστροφή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...