Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το iPhone δεν είχε ποτέ περισσότερη μνήμη από 6GB, ωστόσο το iPhone 15 Pro ενδέχεται να διαθέτει περισσότερη RAM –και τα άλλα μοντέλα ταχύτερη (αν και θα εξακολουθήσουν να διαθέτουν 6GB).

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες που κυκλοφόρησαν, τα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να αναβαθμιστούν με μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης, ή ταχύτερης μνήμης σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εταιρεία αναλύσεων TrendForce δημοσίευσε πρόσφατα μία έκθεση, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Apple πρόκειται να «ενισχύσει το μέγεθος και τις προδιαγραφές» της RAM που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά των συσκευών iPhone. Μιλάμε για μία αύξηση στο μέγεθος της τάξης των 2GB, επομένως, από τη RAM μεγέθους 6GB που χρησιμοποιείται στο iPhone 14 Pro, η επόμενη γενιά της συσκευής θα αξιοποιεί μνήμη μεγέθους 8GB.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες της εταιρείας αναλύσεων, τότε θα είναι η πρώτη φορά που οποιοδήποτε iPhone θα έχει μνήμη περισσότερη από 6GB (ενδεχομένως μάλιστα, η μνήμη μεγαλύτερου μεγέθους να είναι και ταχύτερου τύπου). Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από τις οποίες επαληθεύεται μόνο ένα μικρό μέρος με κάθε νέα κυκλοφορία iPhone. Οι υπόλοιπες συσκευές iPhone, ενδέχεται από την άλλη να μην επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης, αλλά από έναν ταχύτερο τύπο μνήμης. Πιο συγκεκριμένα, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus ενδέχεται να εξοπλίζονται με μνήμη LPDDR5, κάτι που βεβαίως είναι θετικό από άποψη απόδοσης. Για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά ακόμα, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone 15.

Μία ακόμα φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά την επόμενη γενιά iPhone 15 Pro/Pro Max είναι ότι θα διαθέτει παρόμοιες διαστάσεις -από άποψη διαγωνίου- αλλά σχεδόν ανύπαρκτα περιθώρια γύρω από την οθόνη (ultra-slim bezels), κάνοντας τη ναυαρχίδα της Apple να δείχνει ακόμα πιο πολυτελής σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Ο ίδιος leaker επίσης εκτιμά ότι χάρη σε μία νέα γενιά οθόνης της Samsung, η φωτεινότητα της οθόνης στο iPhone 15 Pro Max -ή και στο Pro- θα ενισχυθεί σημαντικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 minutes ago, Nakis93 said:

Τελικά τα 6 δεν είναι υπεραρκετή όπως έλεγαν; 

οχι.οπως και καποτε ελεγαν οτι δεν θα φτιαξουν μεγαλα κινητα.δεν εχω κατι με την apple αφου ολες οι εταιριες καθε χρονο αλλαζουν αποψη.τα κοροιδα ειναι οι καταναλωτες που υποστηριζουν την καθε εταιρεια οταν ολες κανουν το ιδιο πραγμα.κατακρινουν κατι και μετα το κανουν

θα βγει η χ εταιρεια να πει οτι τα foldable ειναι αχρηστα και ενα χρονο μετα θα πουν φτιαξαμε και εμεις.ετσι και τωρα.μια εταιρεια θα πει με 6gb  ειμαστε ενταξει και καλα  super optimize λειτουργικο και μετα α ναι βγαλαμε με 8.ακομα και αν δεν χρειαζονται μετα απο ενα σημειο ειναι θεμα  marketing

ο ασχετος θα πει.το samsung εχει 12.το apple 6. αρα πιο πολλα ισον καλυτερα.οποτε καποια ειναι απλα νουμερα για συγκριση για να μην χτυπαει ασχημα.σαν τα pc της altec καποτρ. pentium 4  στα 3.2 ghz να ψαρωσει ο κοσμος και απο κατω πχ 1 giga ram.

• Like 14
  • Confused 1
Δημοσ.
35 minutes ago, poulinos said:

οχι.οπως και καποτε ελεγαν οτι δεν θα φτιαξουν μεγαλα κινητα.δεν εχω κατι με την apple αφου ολες οι εταιριες καθε χρονο αλλαζουν αποψη.τα κοροιδα ειναι οι καταναλωτες που υποστηριζουν την καθε εταιρεια οταν ολες κανουν το ιδιο πραγμα.κατακρινουν κατι και μετα το κανουν

θα βγει η χ εταιρεια να πει οτι τα foldable ειναι αχρηστα και ενα χρονο μετα θα πουν φτιαξαμε και εμεις.ετσι και τωρα.μια εταιρεια θα πει με 6gb  ειμαστε ενταξει και καλα  super optimize λειτουργικο και μετα α ναι βγαλαμε με 8.ακομα και αν δεν χρειαζονται μετα απο ενα σημειο ειναι θεμα  marketing

ο ασχετος θα πει.το samsung εχει 12.το apple 6. αρα πιο πολλα ισον καλυτερα.οποτε καποια ειναι απλα νουμερα για συγκριση για να μην χτυπαει ασχημα.σαν τα pc της altec καποτρ. pentium 4  στα 3.2 ghz να ψαρωσει ο κοσμος και απο κατω πχ 1 giga ram.

Οταν κατι το φτιαχνει η αππλ δουλευει

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Σε καλό σου χρόνια είχα να γελάσω έτσι.περιεργο γιατί τελευταία διάβαζα για προβλήματα με το always on display....αφού το έφτιαξε η aplle σίγουρα δουλεύει

Επεξ/σία από sabrewulf
  • Like 6
  • Sad 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, poulinos είπε

Είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και λένε ότι επειδή έχει 93834743 MP camera το τάδε κινητό, βγάζει καλύτερες φωτο απ το άλλο κινητό με τα λιγότερα MP.

Ούτε καν δίνουν σημασία στο τι φακό κλπ κλπ κλπ έχει το κινητό με τα λιγότερα MP.

Θυμάμαι μια γνωστή μου που μου έλεγε ότι το pocophone της τι σκατά είχε (ούτε θυμάμαι) επειδή είχε 48 mp camera, βγάζει καλύτερες φωτο και βίντεο (ΚΑΛΑ Σ ΑΥΤΟ ΕΚΛΑΨΑ) απ το iPhone 11 Pro Max που έχει 12 MP. 

• Like 4
Δημοσ.

Οι απλές εκδόσεις σίγουρα θα έχουν 6gb ram.
Πιστεύω αν είναι να βάλουν 8gb θα αφορά την ακριβότερη pro max.
Παραπάνω δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nakis93 είπε

Τελικά τα 6 δεν είναι υπεραρκετή όπως έλεγαν; 

Πρακτικά στο iOS κ τα 4 ram είναι μάλλον αρκετά για τον περισσότερο κόσμο που κάνει γενική/καθημερινή χρήση, το iPhone X με 3 ram ακόμη κρατάει 

• Like 4
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, HateMe είπε

Θυμάμαι μια γνωστή μου που μου έλεγε ότι το pocophone της τι σκατά είχε (ούτε θυμάμαι) επειδή είχε 48 mp camera, βγάζει καλύτερες φωτο και βίντεο (ΚΑΛΑ Σ ΑΥΤΟ ΕΚΛΑΨΑ) απ το iPhone 11 Pro Max που έχει 12 MP. 

Ήταν Κλασική Περίπτωση Πλάνης...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

pentium 4  στα 3.2 ghz να ψαρωσει ο κοσμος και απο κατω πχ 1 giga ram.

2004 έφτιαξα pc με τέτοιο επεξεργαστή και 2x 512mb ram. Κάρτα γραφικών g force κάτι δεν θυμάμαι. Είχε πάει όλα μαζί με οθόνη κτλ κοντά στα 2Κ. Τι μου θύμησες.

Ακόμα και οι εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό είναι σαν να έχεις ανεβάσει την φωτεινότητα και το χρώμα. Είναι τα μάτια και ο εγκέφαλος πως τα αντιλαμβάνεσαι όταν είσαι μικρός. Τώρα πιο μουντά χρώματα....

Δημοσ.

Εχουν κουράσει παρα μα παρα πολυ οι ψευτοειδησεις που χρηματοδοτουνται απο το marketing dept της apple με τις δηθεν διαρροες και δηθεν φημες και τις δηθεν απορρητες πληροφοριες για να καλυψουν το γεγονος οτι βγαζουν το ιδιο τηλεφωνο εδω και χρονια με πολυ μικρες ανεπαισθητες αλλαγες μια φορα τα 2 χρονια αλλα για καποιο λογο πρεπει καθε βδομαδα να εχουμε 2 ειδησεις σχετικα με αυτο. πραγματικα δεν υπαρχουν ειδησεις ;;

πχ ειμαστε στην μεγαλυτερη επανασταση των τελευταιων 30 χρονων με την τεχνητη νοημοσυνη που εγκαινιαζει την 4η βιομηχανικη επανασταση και καθομαστε και ειτε θα βλεπουμε ειδησεις για φημες της apple ειτε για κατι που ειπε ο elon musk

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

Ναι τα 2GB το 2015 ήταν αρκετά για iOS. Τώρα 8 χρόνια μετά νομίζω καταλαβαίνεις ότι οι ανάγκες αυξάνονται, ε; Όπως και σε ότι άλλο έχει να κάνει με τεχνολογία αλλιώς θα ήμασταν ακόμα με 4MB RAM γιατί κάποτε έλεγαν ότι είναι αρκετά.

Δεν έχεις κάτι με την Apple αλλά όσοι αγοράζουν είναι κορόιδα;

• Like 7
Δημοσ.

ως γνωστο το iOS οπως και το android, εχουν βασιστει στο unix που οι εταιρειες το εχουν "φερει" στα δικα τους μετρα μετα απο πολλα πολλα χρονια.

οι απαιτησεις σε ram για καθε λειτουργικο ειναι πολυ χαμηλες, ανεξαρτητα εαν θελουν να κανουν cache για ταχυτερη λειτουργια της συσκευης, με εφαρμογες που ο χρηστης τρεχει συχνα. Σαν κατοχος απο παλια μονο σε android, σημερα στην συσκευη μου με 8GB ram, γνωριζω απο δοκιμες αυτα που λενε οι πολλοι. Το λειτουργικο (μαζι με την cache) θελει περιπου 2GB ram (+- 200ΜΒ). Οσο για τις τυπικες εφαρμογες, καθε μια θελει 50-300 ΜΒ ram. Οποτε 3-4 GB ram ειναι οτι χρειαζεται ο περισσοτερος κοσμος. Αντε να φτασουν τα 5-6 οσοι παιζουν games, αν και αυτο δεν ειναι το θεμα μας. Ας υπαρχει (οπως υπαρχει) σε συσκευες για games smartphones.

Αρα συσκευες 2 ψηφιων ram ειναι καθαρα κολπο του τμηματος μαρκετινγκ για να πουλανε. Δικιο εχει και η apple που τοσα χρονια εχει εως 6GB ram. Απλα πρεπει και αυτοι να δικαιολογησουν τα 4 ψηφια της τιμης και ψαχνουν να τα φορτωσουν στα νεα καλυτερα specs.

• Like 3
Δημοσ.
On 25/02/2023 at 20:07, KostasKri said:

Ναι τα 2GB το 2015 ήταν αρκετά για iOS. Τώρα 8 χρόνια μετά νομίζω καταλαβαίνεις ότι οι ανάγκες αυξάνονται, ε; Όπως και σε ότι άλλο έχει να κάνει με τεχνολογία αλλιώς θα ήμασταν ακόμα με 4MB RAM γιατί κάποτε έλεγαν ότι είναι αρκετά.

Δεν έχεις κάτι με την Apple αλλά όσοι αγοράζουν είναι κορόιδα;

καμια σχεση.οπως εγραψα εμεις ειμαστε τα κοροιδα( τα κοροιδα ειναι οι καταναλωτες που υποστηριζουν την καθε εταιρεια ) .ολοι εμεις που νομιζουμε οτι η καθε εταιρεια κοιταει τον καταναλωτη και οτι δεν θα κανει οτι κανει η διπλα της.η  apple βριζει την samsung αλλα αργοτερα κανει τα ιδια και το αναποδο βεβαια. η huawei βγηκε με την xiaomi με φτηνες τιμες μεχρι να πιασουν και ολοι νομιζαν οτι η huawei  και η xiaomi ηταν η εταιρεια του λαου επειδη και καλα θα ηταν φτηνη. εννοειται πυι οι αναγκες αυξανονται αλλα το γελιο ειναι οτι η καθε εταιρεια και καλα θαβει την αλλη μεχρι να κανει το ιδιο.ειναι ακριβως το ιδιο που εταιριες και καταναλωτες εβριζαν οποια εταιρεια εφτιαξε 6 inches κινητο πρωτη και ελεγαν παντοφλες.μετα ομως ολοι τα υιοθετησαν.

ηθικο διδαγμα.η καθε εταιρεια κοιταει μονο την παρτη της και θα κανει ακομα και αυτο που εβριζε προκειμενου να πουλησει

On 25/02/2023 at 19:30, dieksodo said:

ασχετα με τα προβληματα που εχουν παρουσιαστει δεν μπορεις να πεις οτι δεν κανουν καλη δουλεια ειτε σε κινητα ειτε σε laptop,tablet,

On 25/02/2023 at 19:33, HateMe said:

Είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και λένε ότι επειδή έχει 93834743 MP camera το τάδε κινητό, βγάζει καλύτερες φωτο απ το άλλο κινητό με τα λιγότερα MP.

Ούτε καν δίνουν σημασία στο τι φακό κλπ κλπ κλπ έχει το κινητό με τα λιγότερα MP.

γενικως ο κοσμος αναμασα καποια πραγματα επειδη τα ακουσε και χωρις να τα εχει ψαξει.και για καποιον που δεν ξερει και ακουει 48megapixel ναι το ακουει και το πιστευει διοτι δεν ξερει κατι παραπανω πχ για την τεχνολογια των φακων.

On 25/02/2023 at 20:00, Tetrabitos said:

2004 έφτιαξα pc με τέτοιο επεξεργαστή και 2x 512mb ram. Κάρτα γραφικών g force κάτι δεν θυμάμαι. Είχε πάει όλα μαζί με οθόνη κτλ κοντά στα 2Κ. Τι μου θύμησες.

Ακόμα και οι εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό είναι σαν να έχεις ανεβάσει την φωτεινότητα και το χρώμα. Είναι τα μάτια και ο εγκέφαλος πως τα αντιλαμβάνεσαι όταν είσαι μικρός. Τώρα πιο μουντά χρώματα....

γενικως τοτε ολες οι διαφημισεις της altec ηταν το ιδιο. ολα Onboard με sis καρτα γραφικων και απλα τονιζαν το pentium 4 στα 3,2 ghz για παραδειγμα

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...