Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα κατεργα σε γαλερες εχουν παρομοιες συνθηκες. Δυστυχως κανενας δεν ειναι προθυμος να ασκησει τα δεοντα με ελεγχους εργοδοτων κλπ σε τουριστικους προορισμους και συμβαινουν αυτα τα οικτρα.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dj-aerox είπε

Καλησπερα σε ολους. Θελω να ρωτησο. σε μια δουλεια που ειναι 12 ωρες την μερα  7/7   ποσο πρεπει να ειναι ο μισθος τον μηνα?

οσο και αν εψαξα δεν εβγαλα ακρη γιαυτο ρωταο.

Πάρε επιθεώρηση εργασίας....ξερουν

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, greengr21 είπε

Ο ελληνικος τουρισμος περυσι και φετος εχει ελλειμμα γυρω στα 80κ ατομα εργαζομενους με επισημες πηγες.Μην τους παρακαλατε και μην σας εκμεταλλευονται.

Μα δεν τους εκμεταλλεύονται. Στο 12ωρο πληρώνεσαι ενάμιση μεροκάματο. Σε τι τους εκμεταλλεύονται; Μπορούν να δηλώσουν 8ωρο. Δεν τους πιέζει κανένας. Μην λέμε ότι θέλουμε εκτός από τον χορό. 

Δημοσ.

Για τον μισθό OP ανάλογο τι θέσει έχεις. Σαν Σερβιτόρος Β' δεν μπορεί να θέλεις πάνω από 900-1,000 το μήνα. Χαμάλης είσαι με 0δενική ευθύνη. Θα βαράς παραμάνα και το μαχαιροπίρουνο θα πάει σύννεφο. Τώρα αν είσαι RM ή Maitre ο μισθός σε 12ωρο πρέπει να βγαίνει γύρω στα 1500-1900, αν δε έχεις και εμπειρία σε 5αστερα, πιστοποιήσεις, πωλήσεις, κλπ., θα βγαίνεις γύρω στα 1600-2100 χωρίς τιπς. 

Γενικά στον τουρισμό είναι τι συμφωνία κάνεις με την επιχείρηση. Οι περισσότεροι μισθοί για 8ωρο κυμαίνονται στα 1100-1400. Το επόμενο σκαλί είναι 1500-1800 και μετά βγαίνεις σε 2000-3500 για F&B ανάλογα την μονάδα, εμπειρία, γνωστούς, κλπ. Αν έχεις απορίες για το επάγγελμα ενημέρωσε με, έχω θέση RM. 

9 λεπτά πριν, aligato1000 είπε

Πάρε επιθεώρηση εργασίας....ξερουν

Σωστή τοποθέτηση. Όλοι ξέρουν και απλά το αφήνουν. Γιατί; Γιατί δεν βγαίνει αλλιώς. 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, dj-aerox είπε

Κοιτα αυτος ειναι ο μισθος που μενει στην ακρη.  υπαρχουν και τα tips που ειναι απο 1000 ευρω και πανω τον μηνα. συν 800 επιδομα αδειας + 1000 ευρω αποζημιωση απολυσης, + 1600 ευρω δωρο χριστου.   και αλλα 1300 παιρνεις ταμειο στο τελος.

και βεβαια ο εργοδότης την βγάζει λάδι λαμβάνοντας εκκατομύρια ανα σεζόν και περιμένει εσυ να αποζημιωθείς απο το κράτος, δηλαδή απο εμάς.

Αθάνατη Ελλάδα.

Τα λ7  ειναι πενιχρά. Σταματήστε να τους στηρίζετε να ανεβάσουν τα μεροκάματα. Αλλα ποντάρουν στο νεαρό της ηλικίας και στο έλα μωρε μια σεζόν θα πάω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, forgotten είπε

τα κατεργα σε γαλερες εχουν παρομοιες συνθηκες. Δυστυχως κανενας δεν ειναι προθυμος να ασκησει τα δεοντα με ελεγχους εργοδοτων κλπ σε τουριστικους προορισμους και συμβαινουν αυτα τα οικτρα.

Κάτεργα και να τσεπώνεις 2,500 χιλιάρικα το μήνα για Σερβιτόρος Α για 6-7 μήνες λίγα δεν τα λες. 

21 λεπτά πριν, Vagosman είπε

και βεβαια ο εργοδότης την βγάζει λάδι λαμβάνοντας εκκατομύρια ανα σεζόν και περιμένει εσυ να αποζημιωθείς απο το κράτος, δηλαδή απο εμάς.

Αθάνατη Ελλάδα.

Τα λ7  ειναι πενιχρά. Σταματήστε να τους στηρίζετε να ανεβάσουν τα μεροκάματα. Αλλα ποντάρουν στο νεαρό της ηλικίας και στο έλα μωρε μια σεζόν θα πάω.

Δεν λαμβάνει εκατομμύρια. Από το 3-4 που βγάζει αφαίρεσε φύρες, έξοδα, ΦΠΑ, συντηρήσεις ξενοδοχείου, κλπ. Και ΟΧΙ φίλε μου, ο ιδιοκτήτης δεν οφείλει να κερδίσει μόνο 5.000-10.000 το μήνα. 

Με την ίδια λογική μην δουλέψεις στην Τesla για 250.000 το χρόνο γιατί o Elon Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. 

ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΑΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ωρα του ανειδικευτου στην Ελλαδα πληρωνεται περιπου 4-5 ευρω

Με 5 ευρω και 360 ωρες το μηνα (12 ωρες την ημερα) σου βγαινει χονδρικα 1800 ευρω

Με 4 ευρω και 360 ωρες το μηνα (12 ωρες την ημερα) σου βγαινει χονδρικα 1440 ευρω

Οποτε παιζεις καπου ενδιαμεσα. Κατσε υπολογισε ολα οσα θα παρεις (μισθο + δωρα + τιπς) καθαρα στο χερι διαιρεσε τα δια τις 2160 ωρες που θα δουλεψεις στο εξαμηνο και αν σου βγαινει πανω απο 6-7 ευρω, θα εισαι αρκετα πανω απο τον μεσο ανειδικευτο στην Ελλαδα. Ρωτα τα κοτσια σου αν αντεχουν και κανε την επιλογη σου

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Κάτεργα και να τσεπώνεις 2,500 χιλιάρικα το μήνα για Σερβιτόρος Α για 6-7 μήνες λίγα δεν τα λες. 

Δεν λαμβάνει εκατομμύρια. Από το 3-4 που βγάζει αφαίρεσε φύρες, έξοδα, ΦΠΑ, συντηρήσεις ξενοδοχείου, κλπ. Και ΟΧΙ φίλε μου, ο ιδιοκτήτης δεν οφείλει να κερδίσει μόνο 5.000-10.000 το μήνα. 

Με την ίδια λογική μην δουλέψεις στην Τesla για 250.000 το χρόνο γιατί o Elon Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. 

Απο τη στιγμή που παρανόμως απασχολεί προσωπικό θεωρείς πως θα ειναι νομότυπος στα έσοδα του;

Ελληνική επιχειρηματικότητα θα έλεγα. Κατανοώ οτι η γΕλλάδα δεν ειναι χώρα να εχεις επιχείρηση αλλα εχουν καταλυθεί όλα.

• Like 5
Δημοσ.

Αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα αντέξεις και ο εργοδότης το ξέρει. Το έχω δει σε άλλο νησί 30 φορές μικρότερο να συμβαίνει με τέτοιους ρυθμούς. προφανώς για το πόστο σου θα μπορεί να βρει αντικαταστάτη αν φύγεις στην μέση της σεζόν. Τα χρήματα που αναφέρεις επίσης μαζί με δώρα κ.λ.π. δεν πιστεύω ότι θα τα πάρεις ποτέ στο τέλος. Πάντως αν τελικά αποφασίσεις να πας, να συμφωνήσεις να πληρώνεσαι στο τέλος της εβδομάδας τα μαύρα τουλάχιστον. Και πες με και γραφικό αλλά για την Μύκονο έχουμε ακούσει τόσα που μπορεί απλά να μην τολμάς να πας στην επιθεώρηση εργασίας αν χρειαστεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η θεωρητική συζήτηση που κάνουμε εδώ διαφέρει  από την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσεις εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Απο τη στιγμή που παρανόμως απασχολεί προσωπικό θεωρείς πως θα ειναι νομότυπος στα έσοδα του;

Ελληνική επιχειρηματικότητα θα έλεγα. Κατανοώ οτι η γΕλλάδα δεν ειναι χώρα να εχεις επιχείρηση αλλα εχουν καταλυθεί όλα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι παράνομο. Νομίζω πλέον έχεις κατοχυρωθεί το 12ωρο από τον νόμο για τον τουρισμό. 

10 λεπτά πριν, peragialos είπε

Αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα αντέξεις και ο εργοδότης το ξέρει. Το έχω δει σε άλλο νησί 30 φορές μικρότερο να συμβαίνει με τέτοιους ρυθμούς. προφανώς για το πόστο σου θα μπορεί να βρει αντικαταστάτη αν φύγεις στην μέση της σεζόν. Τα χρήματα που αναφέρεις επίσης μαζί με δώρα κ.λ.π. δεν πιστεύω ότι θα τα πάρεις ποτέ στο τέλος. Πάντως αν τελικά αποφασίσεις να πας, να συμφωνήσεις να πληρώνεσαι στο τέλος της εβδομάδας τα μαύρα τουλάχιστον. Και πες με και γραφικό αλλά για την Μύκονο έχουμε ακούσει τόσα που μπορεί απλά να μην τολμάς να πας στην επιθεώρηση εργασίας αν χρειαστεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η θεωρητική συζήτηση που κάνουμε εδώ διαφέρει  από την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσεις εκεί.

Ναι για Μύκονο συμφωνώ, να συμφωνήσεις να τα πληρώνεσαι την εβδομάδα από τον ίδιο ή την ρεσεψιόν. 

Δημοσ.

Σου δίνει μισθό λίγο κάτω από 5€ την ώρα, δουλευοντας τόσες ώρες σε μέρος που να πάρεις ένα σουβλάκι έχει 10€. Εάν ήμουν 22 προσωπικά θα πήγαινα για την εμπειρια, για τις ιστορίες, για τον κόσμο και ίσως να κάνω και κάνα κονε έτσι ώστε του χρόνου να είμαι καλύτερα εάν ήθελα να ξαναπαω.  Στην ηλικία που είμαι τώρα, με τίποτα. Να σου δώσω να καταλάβεις, λίγο παρακάτω την ώρα πληρώνω την κοπέλα που μας προσέχει τον μικρό κάποιες ώρες την ημέρα. Πόσα από αυτά που θα παίρνεις θα είναι δηλωμένα; γιατί με βάση τα δηλωμένα βγαίνουν τα υπόλοιπα, δώρα κτλ. Δώρο Πάσχα δεν θα πάρεις, αναλογία μόνο δώρου Χριστουγέννων. 

1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Έχεις δίκιο με την εννοια πως αυτός έχει σπρώξει χρήμα σε κάτι το οποίο πρέπει να του φέρει πίσω όχι μόνο το κεφάλαιο αλλά και εισόδημα. Αλλά όμως να είμαστε και λίγο λογικοί, το 7/7 12ωρο πρέπει να αμοιβεται καλύτερα από αυτό. Το ότι δίνουν τόσα, εξαρτάται από την αγορά που όλοι έχουν αποφασίσει να δίνουν τόσα. Βέβαια, όσοι δίνουν καλύτερους μισθούς, δεν μένουν ποτε από υπαλλήλους, δεν τους κυνηγάνε για να ανοίξουν κάθε χρόνο. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, james01gr είπε

Σου δίνει μισθό λίγο κάτω από 5€ την ώρα, δουλευοντας τόσες ώρες σε μέρος που να πάρεις ένα σουβλάκι έχει 10€. Εάν ήμουν 22 προσωπικά θα πήγαινα για την εμπειρια, για τις ιστορίες, για τον κόσμο και ίσως να κάνω και κάνα κονε έτσι ώστε του χρόνου να είμαι καλύτερα εάν ήθελα να ξαναπαω.  Στην ηλικία που είμαι τώρα, με τίποτα. Να σου δώσω να καταλάβεις, λίγο παρακάτω την ώρα πληρώνω την κοπέλα που μας προσέχει τον μικρό κάποιες ώρες την ημέρα. Πόσα από αυτά που θα παίρνεις θα είναι δηλωμένα; γιατί με βάση τα δηλωμένα βγαίνουν τα υπόλοιπα, δώρα κτλ. Δώρο Πάσχα δεν θα πάρεις, αναλογία μόνο δώρου Χριστουγέννων. 

Έχεις δίκιο με την εννοια πως αυτός έχει σπρώξει χρήμα σε κάτι το οποίο πρέπει να του φέρει πίσω όχι μόνο το κεφάλαιο αλλά και εισόδημα. Αλλά όμως να είμαστε και λίγο λογικοί, το 7/7 12ωρο πρέπει να αμοιβεται καλύτερα από αυτό. Το ότι δίνουν τόσα, εξαρτάται από την αγορά που όλοι έχουν αποφασίσει να δίνουν τόσα. Βέβαια, όσοι δίνουν καλύτερους μισθούς, δεν μένουν ποτε από υπαλλήλους, δεν τους κυνηγάνε για να ανοίξουν κάθε χρόνο. 

Άλλο αυτό, άλλο ότι είναι άσχημα. Ναι, κανονικά θα έπρεπε να είναι ο μισθός στα 3,500-4,500 με 7/7 12ωρο. Συμφωνώ. 

Δημοσ.

Καλύτερα να κάνεις μια 12ωρη εργασία πάνω στον εαυτό σου, όπως να μάθεις ξενη γλώσσα πολύ καλά ή κάτι άλλο, παρά να χάνεις το χρόνο σου σερβίροντας 12 ώρες κάθε μέρα στην Μύκονο 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Οδηγός θα πας; Για οδηγούς κάπου εκεί είναι τα χρήματα

Αυτό το παρακαλάνε οι εργοδότες και δεν βρίσκουν πολύ καλό αλλά για να γεμίζουν χρόνο τα δελτία ειδήσεων άντε κάνα καφενείο, όχι για σοβαρή κουβέντα

Δεν έχεις ιδέα,παρακαλάνε και δεν υπάρχει κόσμος να δουλέψει.Επιασαν "αφεντικα" που ειχαν να δουλεψουν 30 χρονια,τον δίσκο και το ταμείο.

Χωρίς διατροφή στη Μύκονο,ξέχνα το.

Τσάμπα θα πας.Εχει το κουτακι η μπύρα στο περίπτερο, 3 ευρω.

37 λεπτά πριν, Macosj είπε

Καλύτερα να κάνεις μια 12ωρη εργασία πάνω στον εαυτό σου, όπως να μάθεις ξενη γλώσσα πολύ καλά ή κάτι άλλο, παρά να χάνεις το χρόνο σου σερβίροντας 12 ώρες κάθε μέρα στην Μύκονο 

Εγω λέω να κανει και γιογκα.

Δε ψαχνεται να παει να δουλεψει 12 ωρα για εξι μηνες συνεχομενα ,απο χόμπι.

ΉΜΑΡΤΟΝ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...