Προς το περιεχόμενο

Το τηλεσκόπιο James Webb εντοπίζει αρχαίους γαλαξίες που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να… υπάρχουν

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

ο σαρκασμός δεν είναι δείγμα ευφυίας , και πραγματικά , ασχολήσου και σταμάτα τις εξυπνάδες.

Που τον είδες το σαρκασμό? Γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη?
Επίσης καμμία εξυπνάδα, ρωτάω με πραγματικό ενδιαφέρον, όμως μάλλον αγαπητέ αποφεύγεις να απαντήσεις.

1 ώρα πριν, frost_jk είπε

ps. Μην μου απαντήσεις ψάξτα μόνος σου

Όπως έγραψα και εδώ η γνωστή απάντηση δεν είναι να επιχειρηματολογήσεις για κάτι απλά να μου ξαναπείς ψάξου

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, frost_jk είπε

Που τον είδες το σαρκασμό? Γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη?
Επίσης καμμία εξυπνάδα, ρωτάω με πραγματικό ενδιαφέρον, όμως μάλλον αγαπητέ αποφεύγεις να απαντήσεις.

Όπως έγραψα και εδώ η γνωστή απάντηση δεν είναι να επιχειρηματολογήσεις για κάτι απλά να μου ξαναπείς ψάξου

απάντησα , σελ. 4

Έκανες edit και δεν το είδα :), το ψάξου δηλαδή είναι άρθρα του 2019 απο 2 site 

https://www.eleftheria.gr/m/τεχνολογία/item/237705-ανατροπή-στη-θεωρία-του-big-bang.html
https://lamianow.gr/anatropi-sti-theoria-big-bang-vrethike-asteri-archaiotero/

Οκ θα το ψάξω περισσότερο, άλλα δεν είναι και αρκετά. Παραπομπές θα ήθελα αν έχεις εύκαιρες αλλά άστο θα τα βρω υποθέτω.

18 λεπτά πριν, frost_jk είπε

Έκανες edit και δεν το είδα :), το ψάξου δηλαδή είναι άρθρα του 2019 απο 2 site 

https://www.eleftheria.gr/m/τεχνολογία/item/237705-ανατροπή-στη-θεωρία-του-big-bang.html
https://lamianow.gr/anatropi-sti-theoria-big-bang-vrethike-asteri-archaiotero/

Οκ θα το ψάξω περισσότερο, άλλα δεν είναι και αρκετά. Παραπομπές θα ήθελα αν έχεις εύκαιρες αλλά άστο θα τα βρω υποθέτω.

<<Το σύμπαν πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν σε κλάσμα δευτερολέπτου εξερράγη το «πρωταρχικό άτομο» και από την ύλη που εκτοξεύθηκε δημιουργήθηκαν τα αστέρια και οι γαλαξίες>> , πως εξερράγη δηλαδή το πρωταρχικό άτομο , κανείς δεν μας το εξήγησε ποτέ ,  απλά θεωρίες που μας βολεύουν , συγγνώμη αν ήμουν κάπως αγενής.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι γεγονος οτι οσο βελτιωνονται τα δεδομενα απο τις παρατηρησεις και τα πειραματα, τοσο αυξανονται οι αντιφασεις αναμεσα στις θεωρητικες προβλεψεις και τα πραγματικα ευρηματα, τοσο στον μακροκοσμο, οσο και στον μικροκοσμο. αυτο δεινει οτι οι υπαρχουσες θεωριες που εξηγουν την φυση και τον τροπο λειτουργιας του συμπαντος, εχουν αρχισει να κλονιζονται. που σημαινει οτι μεγαλωνει η αναγκη για νεες ιδεες, νεες θεωριες, νεα φυσικη. ελπιζω να προλαβω να ζησω την επομενη μεγαλη αναγεννηση της φυσικης, οπως συνεβη στις αρχες του 20ου αιωνα.

και ενα σχετικο βιντεο:

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, frost_jk είπε

E? Με συγχωρείς που γνωρίζεις αν εγώ το ψάχνω και πόσο, τις δικές μου σπουδές και το πόσα βιβλία έχω διαβάσει?

Όχι απλά ξέρω οτι δεν θα ξεπερνάνε τα δικά μου και το ότι μέχρι ΚΑΙ 30 ετών δεν υπήρχε τίποτα που να μου άλλαζε την γνώμη για αυτό που και εσύ σήμερα πιστεύεις.. έχουν περάσει όμως άλλα 12 από τότε και διάβασα το μόνο που δεν είχα ανοίξει ποτέ μου γιατί το έβρισκα θρησκευτικό. Μου επιτρέπεται εμένα να ωριμάζω και να αναθεωρώ και να αντιμετωπίζω εκείνους που δεν το κάνουν ως παιδιά;

Εσύ το έχεις ανοίξει/μελετήσει; Δεν σε κρίνω αν όχι, και ο λόγος είναι οτι τα ίδια και εγώ παλιά που το 2000 ζάλιζα τον κόσμο οτι "αποκλείεται να είμαστε μόνοι" και "κοιτάχτε τα νούμερα" και τους νόμους Drake, όσο οι φίλοι μου προτιμούσαν να πίνουν μπύρες και εγώ τα καλοκαίρια τους έφερνα DVD του Carl Sagan να δουν ποιος είναι.

Προβάλλεις έναν κάποιο ισχυρισμό και σε ρωτάω δώσε μου κάποια στοιχεία, έρευνες, γνώσεις, τη δική σου άποψη και οπτική ώστε να τα διαβάσω να τα μελετήσω και να αλλάξω τη δική μου γνώση να την αναπροσαρμόσω ή να μπούμε σε μια κουβέντα που κάτι θα αποφέρει σε μένα ή σε εσένα ή σε οποιονδήποτε άλλο και μου λες ότι εγώ αρνούμαι να τα ψάξω από μόνός μου? Σε εσένα που κάνεις τον ισχυρισμό πέφτει το βάρος να φέρεις τα παραπάνω στο τραπέζι.

Πολύ σωστά! και το έκανα βρε αδερφέ.. προσπαθώντας να κρατήσω τα λόγια μου όσο λιγότερα γίνεται.. στοιχεία = στοιχεία , λόγια = λόγια. Λόγια != στοιχεία!

Δεν είδα κάποιον να σε αποκαλεί δογματικό να είμαι ειλικρινής, αλλά το ότι δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη κάποιου άλλου και δεν θες να μπεις σε καμμία διαδικασία μάλλον προς τα εκεί πηγαίνει.

Αυτόματο είναι, αν είσαι θρήσκος λέγεσαι και θρησκόληπτος, άλλο δρόμο ο άθεος δεν βλέπει ή αν με ρωτήσεις την γνώμη μου, δεν τον συμφέρει να δει.

Δεν με ενδιαφέρουν οι "γνώμες" αλλά τα στοιχεία. Παρέθεσα τα αντίπαλα στοιχεία μόνο γιατί ξέρω οτι δεν τα είχατε δει. όχι γιατί έχω όρεξη.. έχω δουλειά και από αυτήν κάνω διάλειμμα για να γράψω εδώ.

Το ότι έχεις τηλεσκόπιο και 2 πτυχία δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα,

Σημαίνει οτι δεν είμαι θρησκόληπτος ή το οτι δεν ξεκ'ινησα από το πρίσμα της θρησκείας αλλά από πρίσματα τηλεσκοπίων και της επιστήμης.

Αν δεις όμως τα 2 laughing emojis στην απάντησή μου θα ψιλιαστείς οτι αν δεν το είχα κάνει οι απαντήσεις που θα λάμβανα θα ήταν περί "χαχα γεμίσαμε παπάδες" κτλ. και εγώ αυτές τις ειρωνίτσες έμαθα να τις κάνω αποβολή πριν γεννηθούν γιατί περί το 2016 έπραττα αλλιώς και κλείσαν forums.

Ξέρεις ποιος έχει τα μεγαλύτερα (και περισσότερα) τηλεσκόπια στη γη;

Αν απάντησες η ΝΑΣΑ τότε έχασες στην μάχη του τι εστί θρησκεία και τι επιστήμη και δεν σε κατηγορώ γιατί η γραμμή δεν είναι τόσο ξεκάθαρη (clear cut) όσο φαίνεται πως είναι από όσους δεν το ψάχνουν όσο τα πτυχία μου και εγώ!

Είναι μία μάχη που δεν θες να χάσεις όμως και το μονο που κάνω εγώ είναι λίγο assist.

Το βατικανό είναι η σωστή απάντηση και εγείρει νέα ερώτηση: Why?!

(ωραίο όνομα δεν έδωσαν στο τελευταίο τους απόκτημα;)

Τι μου δείχνουν οι παραπάνω εικόνες που παρέθεσες?

αμφιβολία προσέφεραν σε αυτά που θεωρεί (κάποιος, όχι απαραίτητα εσύ) μυθοπλασίες.

Οι εικόνες μιλάν από μόνες τους μωρέ, τα link είναι 2 ώρες video το κάθε ένα, ποιος ο λόγος της διαφωνίας με τον αγγελιοφόρο τους;

αυτός είναι ο λόγος και τον είδαμε πολύ καλά εδώ:

3 ώρες πριν, NickTG είπε

Kent E. Hovind (born January 15, 1953) is an American Christian fundamentalist evangelist and tax protester. 

όποιος πραματικά ενδιαφέρεται, πρέπει να ξεκινήσει εκεί, όχι εδώ, αλλιώς τον νοιάζουν πιο πολύ οι διαμάχες και τα χαχαχούχα από την αλήθεια.

@frost_jk ήσουν άξιος συνομιλητής, χωρίς επιθέσεις και προσβολές (την πρώτη γραμμή άμυνας) και βιασμό της λογικής διαμάχης, και ειλικρινά σε συγχαίρω!

Με τους υπόλοιπους που δεν είναι έτσι sorry που βαριέμαι να ασχολούμαι! Δεν έχουμε ούτε 2000 ούτε 2016 για να έχω όρεξη!

❤️

Επεξ/σία από Cre3p

18 minutes ago, Cre3p said:

Με τους υπόλοιπους που δεν είναι έτσι sorry που βαριέμαι να ασχολούμαι! Δεν έχουμε ούτε 2000 ούτε 2016 για να έχω όρεξη!

Θα ήταν καλύτερα βέβαια να ξεκινήσεις από τους ευαγγελιστές να μην χάσουμε και εμείς το χρόνο μας. Έστω αυτά τα 5 λεπτά γελώντας. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τι χάνεις που δεν διαβάζεις @NickTG και προσφέρεις μόνο γελοιοποίηση σε συζήτηση ωρίμων.

Γίνεσαι γραφικό κομμάτι αυτών που δεν διάβασες!

τοῦτο πρῶτον γινώσκοντες, ὅτι ἐλεύσονται ἐπ᾿ ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν ἐμπαῖκται, κατὰ τὰς ἰδίας ἐπιθυμίας αὐτῶν πορευόμενοι

Και αν δεν τα πηγαίνει καλά με τα αρχαία, να πως μεταφράζεται εις την Αγγλικήν

Know this first of all, that in the last days mockers will come with their mocking, following after their own lusts

Β' Πέτρου 3:3

Επεξ/σία από Cre3p

1 ώρα πριν, Cre3p είπε

Αν απάντησες η ΝΑΣΑ τότε έχασες στην μάχη του τι εστί θρησκεία και τι επιστήμη και δεν σε κατηγορώ γιατί η γραμμή δεν είναι τόσο ξεκάθαρη (clear cut) όσο φαίνεται πως είναι από όσους δεν το ψάχνουν όσο τα πτυχία μου και εγώ!

Είναι μία μάχη που δεν θες να χάσεις όμως και το μονο που κάνω εγώ είναι λίγο assist.

(ωραίο όνομα δεν έδωσαν στο τελευταίο τους απόκτημα;)

Δεν ξέρω γιατί μπαίνω στον κόπο να απαντήσω.. άλλο ένα άλυτο μυστήριο του σύμπαντος..

https://en.wikipedia.org/wiki/Large_Binocular_Telescope

και κάτι ακόμα.. όταν λέμε 13,8 δις χρόνια και ο ήλιος είναι 4,5 δις ετών, πως ορίζεται το έτος όταν δεν υπάρχει γη και ήλιος; 

πως ορίζεται το δευτερόλεπτο πριν υπάρξει το στοιχείο Καίσιο;

Αναφορά σε κείμενο

Το δευτερόλεπτο είναι η θεμελιώδης μονάδα μέτρησης του χρόνου στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων.

Ορίζεται από το Διεθνές Σύστημα Μονάδων ως ο χρόνος 9 192 631 770 περιόδων ακτινοβολίας από μετάπτωση μεταξύ των δύο επιπέδων ενέργειας του ατόμου του Καισίου-133.

https://el.wikipedia.org/wiki/Δευτερόλεπτο

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Cre3p είπε

Ένιωσαν τύψεις που καταδίκασαν τον Γαλιλαίο; Γιαυτο τα αγορασαν ολα; :)

Γαλιλαίο, πρόσεχε μην τον μπερδεψεις με τον Γαλέο :) 

Επεξ/σία από Vault13
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4523123-.png.174cc1549b8ce3a2ee386a6574bca426.png

;)

χαχαχαα που τα είδαν αυτοί τα 4.000 χρόνια;

2.000 χρόνια πριν τον Χριστό;

😅

Σε περίπτωση που με παρεξηγήσετε, εγώ δεν είμαι με την ορθοδοξία ούτε με το βατικανό, θεωρώ και έδειξα μισή μόνο ένδειξη οτι αποτελούν τον ίδιο τον αντίχριστο και για ό,τι μίλησα παρέθεσα και τα στοιχεία, δεν ζήτησα ούτε οβολό ούτε πίστη κανενός αλλά μισή μερίδα IQ από εκείνους που την έχουν.

Το πως και το γιατί αποτελούν αυτόν το αφήνω σε εσάς!

Επεξ/σία από Cre3p

Χαχαχαχα, ρε, σταματήστε, δεν μπορώ άλλο, πάτησα πάνω σε αυτό το λινκ πριν δέκα λεπτά

29 λεπτά πριν, Vault13 είπε

τότε έχασες στην μάχη

και ακόμα γελάω. Είπαμε να λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα αλλά έχει κι αυτό τα όρια του, καθόμαστε και αναλύουμε θεωρίες ενώ ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτήν την φωτογραφία ΔΕΝ βρίσκεται σε κάποια μονάδα ψυχιατρικής κλινικής να του παρέχουν την φροντίδα που εμφανώς χρειάζεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν ξέρω γιατί μπαίνω στον κόπο να απαντήσω.. άλλο ένα άλυτο μυστήριο του σύμπαντος..

https://en.wikipedia.org/wiki/Large_Binocular_Telescope

Αν αυτό σημαίνει οτι δεν το λένε όπως το είπα, να το αποτέλεσμα ενός γρήγορου search από απόσπασμα ντοκυμανταίρ.

Δεν ξέρω τι λέει το video και αν τα λέει καλά, απλά βρήκα κάπου που κάποιος το ονομάζει και δεν το λέει BLT, ή LBT γιατί BLT αν έχεις ζήσει και Αμερική το BLT σημαίνει και Bacon-Lettuce-Tomato (Burger) και δεν θέλουν να μπερδεύεται κανείς. :cool:

Η εικόνα δείχνει το ακριβές του όνομα, you like it or not φίλε @BlackCatLef δεν το ονόμασε εκείνος που έφτιαξε την εικόνα. το λέει και το λινκ της wiki.

Αν θες να αρνείσαι κάτι σαν μωρό, θα βρεις και άλλα που θα σε ενοχλήσουν, αυτό δεν αλλάζει όμως την αλήθεια!

Επεξ/σία από Cre3p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...