Προς το περιεχόμενο

Το τηλεσκόπιο James Webb εντοπίζει αρχαίους γαλαξίες που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να… υπάρχουν

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Wat?

Εγώ δεν χρειαζόμουν το James.. Έχει διαψευθεί πολλά χρόνια τώρα το μεγάλο πλιτς!

Όταν κάτι δεν έχει αποδείξεις αποτελεί τελικά σκέτη "θεωρία" και.. καταλήγει να είναι τελικά το "μυθιστόρημα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

ενημερώσου , το big bang , μας τελείωσε

Ε ενημέρωσε και εμάς τους υπόλοιπους, ανέπτυξε λίγο τι συμβαίνει, να δούμε τα νέα δεδομένα, πως θα χτιστεί μια νέα θεωρία, τα πειραματικά δεδομένα, τι έχει εξαχθει, ποιο σκεπτικό υπάρχει απο πίσω. Δώσε μας κάποια πηγή να διαβάσουμε. Και μην ανησυχείς, αν κάτι δεν είναι οι αστροφυσικοί είναι σίγουρα ότι δεν  ειναι δογματικοι. Θα αναθεωρήσουν στο λεπτό. 

Ξεροσφύρι απλά ψάξου; δεν πάει έτσι. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, frost_jk είπε

Ε ενημέρωσε και εμάς τους υπόλοιπους, ανέπτυξε λίγο τι συμβαίνει, να δούμε τα νέα δεδομένα, πως θα χτιστεί μια νέα θεωρία, τα πειραματικά δεδομένα, τι έχει εξαχθει, ποιο σκεπτικό υπάρχει απο πίσω. Δώσε μας κάποια πηγή να διαβάσουμε. Και μην ανησυχείς, αν κάτι δεν είναι οι αστροφυσικοί είναι σίγουρα ότι δεν  ειναι δογματικοι. Θα αναθεωρήσουν στο λεπτό. 

Πριν μερικούς μήνες είχε ανέβει άρθρο κι εδώ.

Επεξ/σία από Waiss

1 hour ago, Cre3p said:

Όταν κάτι δεν έχει αποδείξεις αποτελεί τελικά σκέτη "θεωρία" και.. καταλήγει να είναι τελικά το "μυθιστόρημα".

Ε ναι. 

Δεν είναι σαν τη βίβλο που έχουν αποδειχθεί όλα. 

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, Waiss είπε

Πριν μερικούς μήνες είχε ανέβει άρθρο κι εδώ.

Ναι το έχω διαβάσει και το προηγούμενο θέμα το οποίο ήταν πολύ λειψό και το άρθρο
https://iai.tv/articles/the-big-bang-didnt-happen-auid-2215
και το επίσης φτωχό κατά το πως φαίνεται paper
https://journals.blythinstitute.org/ojs/index.php/cbi/article/view/90/91

Θεωρίες και προσεγγίσεις υπάρχουν πολλές, το τηλεσκόπιο θα μας φέρει περισσότερα δεδομένα, θα αναπροσαρμοστεί η θεωρία θα γεμίσουν κενά, και αν κάτι δεν μας κάνει το πετάμε στο καλάθι των αχρήστων χωρίς κανένα δισταγμό και πάμε παρακάτω. Προφανώς και τα ακούμε όλα και εννοείται ότι υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερο βάθος σκέψης και κατανόησης ώστε προχωρήσουν την όλη διαδικασία και μάλιστα αυτή παίρνει χρόνια,ακόμα και δεκαετίες.
Και ο Planck δε γούσταρε την κβάντωση της ενέργειας αλλά μια χαρά τη χρησιμοποίησε και έκατσε και ξαναπροσάρμοσε και τελειοποίησε την εξήγηση για την ακτινοβολία του μέλανος σώματος ώστε τελικά να κουμπώσει με τα πειραματικά δεδομένα.

Εκεί που θέλω να σταθώ ειναι στο ότι εγώ ας πούμε προσωπικά όταν γ'ινει κάποια "κοσμοϊστορική" ανακάλυψη η οποία θα προχωρήσει τη σκέψη και την επιστήμη παρακάτω θα ενθουσιαστώ, Άλλοι δυστυχώς, και μάλλον οι περισσότεροι, απλά θα το χρησιμοποιήσουν σε φάση "χαχ, τα είδατε ρε? σας τα έλεγα εγώ, κάτι μας κρύβουν αι σιωνισταί". Βγάζουν κακία σαν το κουτσαβάκι που θα ρίξει την κλώτσια σε κάποιον πεσμένο και θα το παίζει μάγκας. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα αλλά αυτό το trend παίζει πάρα πολύ. :)

Ναι, αφού είχατε διαβάσει το "άρθρο", θα διαβάσατε και τα σχόλια.

Ο τύπος (Eric J. Lerner) είναι από άλλο ανέκδοτο, μην πω πως είναι ο ίδιος ανέκδοτο.

Τώρα γιατί αναπαράγονται αυτά από τους επιστήμονες του ινσόμνια, δεν θα κάτσω να το ψάξω περαιτέρω.

Καλή συνέχεια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, frost_jk είπε

αστροφυσικοί είναι σίγουρα ότι δεν  ειναι δογματικοι

Σίγουρα! 😅

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Ε ναι. 

Δεν είναι σαν τη βίβλο που έχουν αποδειχθεί όλα. 

Μην αναμασάς αυτά που ακούς αδερφέ, ψάξ'το μόνος σου αντί να παίζεις videogames και θα δεις τι έχει αποδειχθεί και τι όχι. Το έχεις κάνει;

παραδείγματος χάριν

παραδείγματος χάριν 2

παραδείγματος χάριν 3

παραδείγματος χάριν 4

5 (ερυθρά θάλασσα)

Επιστήμη = αναζητώ και αναλόγως των αποτελεσμάτων είμαι διατεθειμένος να αλλάξω γνώμη ανάλογα με το τι δείχνουν οι αποδείξεις. Μία έκρηξη, όσο "big" και να είναι δημιουργεί αέρια και μάλιστα μοριακώς ελαφρά. (Υδρογόνο, οξυγόνο, ήλιο κτλ.). Το πλουτόνιο, ο μόλυβδος και ο χρυσός και ο δικός τους μοριακός τύπος από που ήρθε, "εξελίχθηκε"; 👍👍😂

Άρνηση του να κρίνουν τα δεδομένα την άποψή σου, μετατρέπει τον όρο σε "θρησκεία" και δεν είσαι ο μόνος που τα έμπλεξε τα δύο αυτά καθώς δεν θα κάτσει κάποιος να στα μεταφέρει στο discovery channel που έχει χορηγούς, πρέπει να το κοιτάξεις μόνος σου αφού αναρωτηθείς "γιατί να σου λένε ψέματα, τι έχουν να κερδίσουν" και αυτό απαιτεί δουλειά και δεν κάθεστε να την κάνετε, γιατι η αναμασημένη τροφή είναι πιο εύκολη.

Τα σεμινάρια του Kent Hovind (επτά από δ'αύτα) είναι καλή αρχή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει και όχι να περιγελάσει και δεν θα είναι εύκολο να τα βρείτε και τα επτά πια αφού του κατέβασαν τα κανάλια στην αρχή του έτους. Έχει όμως Eshop και σας τα δίνει και τα δέχεται πίσω και επιστρέφει τα λεφτά σας όταν τα δείτε. πες μου ποιος άλλος το κάνει αυτό.

αλλά να ενα σημαντικό ακόμα.

Τα ψέματα επιβολές για απόκρυψη της αλήθειας δεν είναι αποδείξεις.

Μην μου απαντήσει κανείς παρακαλώ, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σας για τον αν είμαι δογματικός με 2 χαρτιά επιστήμης, τηλεσκόπιο 14" και κανένα πτυχίο στα θρησκευτικά. Ευχαριστώ.

Αγοράστε πρώτα το τηλεσκόπιό μου και μετά πείτε εμένα θρήσκο, αλλιώς θα συμβαίνει το αντίθετο!

Εγώ παρέθεσα στοιχεία, όσα και να γράψετε περί του τι πιστεύετε για τα στοιχεία αυτά, δεν τα κάνει στοιχεία, είναι γνώμες και εν έτει 2023 δεν με ενδιαφέρουν!

όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποια γνώμη έχει αποδείξεις και δεν είναι μυθ-ιστόρημα, έχει τα παραπάνω link να μελετήσει, εμένα δεν με χρειάζεστε παραπάνω.

2 ώρες πριν, frost_jk είπε

Ε ενημέρωσε και εμάς τους υπόλοιπους

Υπάρχουν άλλα φορουμ για αυτό και υπάρχουν και βιβλία. Η άρνηση σου να τα ψάξεις δεν μεταφέρει την ευθύνη της δικής σου μόρφωσης σε εμάς! Δικιά σου παραμένει η επιλογή ανάμεσα σε γνώση (που απαιτεί έρευνα) και άγνοια που είναι πανεύκολη!

Είναι σαν να λέω σε προγραμματιστή σε συζήτηση σε φόρουμ: "Ε πες μου και εμένα πως γίνεται αν όντως είναι αλήθεια ο προγραμματισμός." 🤪

Επεξ/σία από Cre3p

23 minutes ago, Cre3p said:

Μην αναμασάς αυτά που ακούς αδερφέ, ψάξ'το μόνος σου αντί να παίζεις videogames και θα δεις τι έχει αποδειχθεί και τι όχι. Το έχεις κάνει;

παραδείγματος χάριν

παραδείγματος χάριν 2

παραδείγματος χάριν 3

παραδείγματος χάριν 4

5 (ερυθρά θάλασσα)

petres-1-780x470.jpg

25 minutes ago, Cre3p said:

Τα σεμινάρια του Kent Hovind (επτά από δ'αύτα) είναι καλή αρχή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει

Kent E. Hovind (born January 15, 1953) is an American Christian fundamentalist evangelist and tax protester. 

220px-Roflcopter.gif

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Cre3p είπε

Υπάρχουν άλλα φορουμ για αυτό και υπάρχουν και βιβλία. Η άρνηση σου να τα ψάξεις δεν μεταφέρει την ευθύνη της δικής σου μόρφωσης σε εμάς! Δικιά σου παραμένει η επιλογή ανάμεσα σε γνώση (που απαιτεί έρευνα) και άγνοια που είναι πανεύκολη!

E? Με συγχωρείς που γνωρίζεις αν εγώ το ψάχνω και πόσο, τις δικές μου σπουδές και το πόσα βιβλία έχω διαβάσει? Προβάλλεις έναν κάποιο ισχυρισμό και σε ρωτάω δώσε μου κάποια στοιχεία, έρευνες, γνώσεις, τη δική σου άποψη και οπτική ώστε να τα διαβάσω να τα μελετήσω και να αλλάξω τη δική μου γνώση να την αναπροσαρμόσω ή να μπούμε σε μια κουβέντα που κάτι θα αποφέρει σε μένα ή σε εσένα ή σε οποιονδήποτε άλλο και μου λες ότι εγώ αρνούμαι να τα ψάξω από μόνός μου? Σε εσένα που κάνεις τον ισχυρισμό πέφτει το βάρος να φέρεις τα παραπάνω στο τραπέζι.

Μην μου απαντήσει κανείς παρακαλώ, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σας για τον αν είμαι δογματικός με 2 χαρτιά επιστήμης, τηλεσκόπιο 14" και κανένα πτυχίο στα θρησκευτικά. Ευχαριστώ.

Δεν είδα κάποιον να σε αποκαλεί δογματικό να είμαι ειλικρινής, αλλά το ότι δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη κάποιου άλλου και δεν θες να μπεις σε καμμία διαδικασία μάλλον προς τα εκεί πηγαίνει. Το ότι έχεις τηλεσκόπιο και 2 πτυχία δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα, τάϊσε με κάτι παραπάνω αφού παίζεις το χαρτί του appeal from authority. Τι μου δείχνουν οι παραπάνω εικόνες που παρέθεσες?

Εγώ παρέθεσα στοιχεία, όσα και να γράψετε περί του τι πιστεύετε για τα στοιχεία αυτά, δεν τα κάνει στοιχεία, είναι γνώμες και εν έτει 2023 δεν με ενδιαφέρουν!

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς εδώ. 

ps. Μην μου απαντήσεις ψάξτα μόνος σου

Επεξ/σία από frost_jk
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, για πείτε ποιος άλλος πέρασε αυτό το ροζ στη φωτογραφία για κιλοτάκι ή είμαι ο μόνος που διαβάζει insomnia πριν ακόμα πιει καφέ; 😂

Επεξ/σία από 1nsom-n1k

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, frost_jk είπε

ο σαρκασμός δεν είναι δείγμα ευφυίας , και πραγματικά , ασχολήσου και σταμάτα τις εξυπνάδες...

αλλά για να διασκεδάσω και λίγο...

Το σύμπαν πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν σε κλάσμα δευτερολέπτου εξερράγη το «πρωταρχικό άτομο» και από την ύλη που εκτοξεύθηκε δημιουργήθηκαν τα αστέρια και οι γαλαξίες
Η θεωρία του Big Bang κυριάρχησε ως βασικό κοσμολογικό μοντέλο τα τελευταία εκατό χρόνια, αφότου ο Βέλγος αββάς και αστρονόμος Ζωρζ Λεμαίτρ υποστήριξε το 1927 ότι θα μπορούσε να εντοπιστεί σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο η αφετηρία της διαστολής του σύμπαντος. Αλλά το μοντέλο αυτό τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση μετά τον εντοπισμό από ομάδα ερευνητών ενός άστρου, που φαίνεται ότι έχει ηλικία μεγαλύτερη από εκείνη του σύμπαντος.
Το «άστρο-Μαθουσάλας», όπως είναι γνωστό -οι επιστήμονες το έχουν βαφτίσει HD 140283, βρίσκεται σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη. Από την ανάλυσή του προέκυψε ότι περιέχει πολύ μικρό ποσοστό σιδήρου, πράγμα που σημαίνει ότι σχηματίστηκε σε μια περίοδο που δεν αφθονούσε το στοιχείου του σιδήρου στο σύμπαν. Κι αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το εν λόγω άστρο είναι ηλικίας 14,5 δισ. ετών, δηλαδή κάπου 0,7 δισ. έτη αρχαιότερο από το σύμπαν – πράγμα που ανατρέπει τη θεωρία του Big Bang. Ειδικοί συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα στην Καλιφόρνια σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο, αλλά τα ερωτήματα που ανοίγονται μετά την ανακάλυψη οδηγούν σε νέα ερωτήματα και πιθανότατα σε μια «επιστημονική επανάσταση», όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ
Μετρήθηκε εσφαλμένα η ηλικία του σύμπαντος;
«Είναι ένα αίνιγμα συμπαντικών διαστάσεων», λέει ο Βρετανός φυσικός Ρόμπερτ Μάθιους στο Τhe National. «Πώς μπορεί το σύμπαν να περιλαμβάνει αστέρια που είναι παλαιότερα από εκείνο;» Ο ίδιος προσπάθησε πάντως να δώσει κάποιες λογικές εξηγήσεις γι’ αυτή την εξόφθαλμη ανακολουθία. Η πρώτη εξήγηση είναι ότι η εκτιμώμενη ηλικία του σύμπαντος είναι εσφαλμένη. Η αφετηρία του Big Bang («Μεγάλη Έκρηξη») εντοπίστηκε σε κάποιο χρονικό σημείο πριν από 13,8 δισ. χρόνια όταν οι επιστήμονες μέτρησαν τον ρυθμό διαστολής του σύμπαντος κι εφήρμοσαν την εξίσωσή τους αντίστροφα για να βρουν την αρχή του. Αλλά με την πρόοδο της τεχνολογίας και την ανάπτυξη νέων, μεγαλύτερης ακρίβειας, επιστημονικών εργαλείων ίσως ήρθε η ώρα, λέει, να ξαναμετρηθεί ο ρυθμός επέκτασης του σύμπαντος.
Η «σκοτεινή ενέργεια» και το Big Bang
Μια άλλη εξήγηση που δίνει ο Βρετανός φυσικός σχετίζεται με την σκοτεινή ενέργεια -ένα υποθετικό είδος ενέργειας που εκτείνεται παντού στο σύμπαν, δρα ως αντίβαρο στη βαρύτητα και τείνει να επιταχύνει τη διαστολή του-. «Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση του περασμένου μήνα, η επιθεώρηση Nature Astronomy δημοσίευσε μια εκτίμηση για το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος βάσει ανάλυσης βαρυτικών κυμάτων που εντοπίστηκαν το 2017. Δυστυχώς είναι ακόμη νωρίς για να συμβάλει στη λύση του παράδοξου του άστρου-Μαθουσάλα, ή του μυστηρίου των δύο ηλικιών. Οι αστρονόμοι θεωρούν ήδη ότι αυτή η λεγόμενη “σκοτεινή ενέργεια” έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Big Bang, αν και δεν μπορούν ακόμη να εξηγήσουν την προέλευσή της. Ένας κορυφαίος αστρονόμος, ωστόσο, περιγράφοντας το αδιέξοδο αυτό ως επιστημονική κρίση, τόνισε στη συνάντηση στην Καλιφόρνια ότι ίσως ήρθε η ώρα να συλλογιστούμε το αδιανόητο» , ασχολήσου λοιπόν

Επεξ/σία από MaxHeadroom_1985
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...