Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σε όλα τα αμάξια των τελευταίων 20 ετών, όταν δεν φοράει ζώνη ο συνοδηγός βαράει το μπίπερ. Η λύση του να έχεις μόνιμα την ζώνη κουμπωμένη είναι μεγάλη γυφτιά, άβολο όταν βάζεις στο αμάξι ξένους ανθρώπους που δεν ξέρουν το κουσούρι, και σίγουρα υποβιβάζει πολύ το αμάξι και σαν αξία αλλά και σαν λειτουργία.

Επίσης για το θέμα των αερόσακων, καμιά φορά μπορεί να είναι η διαφορά στο αν θα φτιάξεις το αμάξι ή θα το πας για ολική όπως είδαμε πρόσφατα σε αυτό το θέμα

- Γιατί να μη βάλουν ζώνη οι "ξένοι" όταν θα μπουν στο αμάξι; Τί σχέση έχει αν θα γνωρίζουν το "κουσούρι" ή όχι; Αν το γνωρίζουν μήπως θα κάτσουν πάνω στη ζώνη αντί να τη φορέσουν; Τα σκέφθηκες πριν τα γράψεις;
Είναι συνοδηγοί, πρέπει να φοράνε ζώνη, αν δεν φορέσουν και γίνει ατύχημα θα κλαις ταμπό, υαλοπίνακα και συνεπιβάτη...όταν δεν υπάρχει συνεπιβάτης, κάτι τέτοιο είναι βολικό....εννοείται όταν μπει επιβάτης να φοράει ζώνη. 

- Αν πυροδοτήθηκε ο αερόσακος, έγινε "προβλεπόμενα",...δε ξέρεις αν θα είναι "απλή" περίπτωση σαν του φίλου η πρόσκρουση ή ισχυρή...αν ανοίξουν όμως, είναι σίγουρο πως έχεις υποστεί ήδη μεγάλη ζημιά, με ήδη πολλά έξοδα, και καλώς άνοιξαν...
...αν θες να τα αντικαταστήσεις όλα με καινουρια, γίνεται αλλά κοστίζει πολύ ακριβά...σε μεταχειρισμένα σίγουρα πολύ λιγότερο...δε θα ανοίξει του συνοδηγού μόνος του...αν τύχει ατύχημα, οι προτεραιότητες είναι άλλες.

- Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί ακριβώς το ίδιο κάθισμα σε σχέδιο και κατάσταση, να επιβεβαιωθεί ότι λειτουργεί ο αισθητήρας παρουσίας συνοδηγού, να καθαριστεί κοκ...και πάλι μπορεί να χαλάσει ξανά είτε λόγω πολυκαιρίας είτε λόγω "γονάτου" στο κάθισμα κοκ.
...σε αυτή τη περίπτωση μόνο μέσω συνεργείου, όχι ιδιωτικά πάρε-δώσε/επιστροφές με μάντρες...να αναλάβει τη διαδικασία ο επαγγελματίας.

- Μόνη περίπτωση που θα απέρριπτα τη λύση του bypass είναι αν - για οποιοδηποτε λόγο - μπαίνει παιδικό κάθισμα μπροστά, που κανονικά πρέπει να είναι πίσω.

Ως κάποιος που μόλις πλήρωσε 109€ για νέο αισθητήρα και κανά 70€ για εγκατάσταση, θα έλεγα καλύτερα bypass για μένα...εύκολη εγκατάσταση, πλήρως αναστρέψιμο κ επαναχρησιμοποιήσιμο ή προσωρινό μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ανταλλακτικό (κάθισμα ή αισθητήρας)...
...ασφαλώς υπάρχουν κι άλλες λύσεις (αντικατάσταση καθίσματος / αγορά αισθητήρα) για όλες τις προτιμήσεις και βαλάντια.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Μου ξύπνησες μνήμες ρε αδερφέ με την αντιπροσωπεία της skoda εδώ στην θεσσαλονίκη όταν το 2005 είχα σκάσει ένα σκασμό λεφτά για να πάρω την φουλ έκδοση του octavia 5.

Mετά απο μερικούς μήνες γινόταν ότι σχεδόν και σε σένα. Καθόταν ένα άτομο στην θέση του συνοδηγού, τσούπ λαμπάκι πλαϊνού αερόσακου.

Το πήγα την πρώτη φορά... Τίποτα δεν είναι, το φτιάξαμε. Μετά απο μερικές μέρες ξανά τα ίδια.

Το ξαναπηγαίνω, το αφήνω για μερικές μέρες, όλα καλά μου λένε, δεν πρέπει να έχει πλέον πρόβλημα.

Ωραία του λέω, μισό να δοκιμάσουμε. Κάθεται η πρώην σύζυγός μου στο κάθισμα, τσούπ ξανανάβει. Λέω τι θα γίνει ρε παιδιά...

Επίσημη δικαιολογία. Δεν πρέπει να κάθεται άνθρωπος πάνω απο κάποια κιλά....

Μετά απο αρκετό ψάξιμο εκ μέρος μου, ανακάλυψα ότι το πρόβλημα ήταν μια φύσα κάτω απο το κάθισμα, που συνδέει πρακτικά τον αερόσακο με το ταμπλώ. Λίγο βάλε βγάλε λίγο καθαριστικό επαφών, δεν με ξαναενόχλησε ποτέ η παπαριά.

Δημοσ.
Στις 24/2/2023 στις 8:11 ΜΜ, Fan είπε

Μάλλον σε αυτή λύση θα πάω. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κοινό αυτό το πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι κοινό και δε φταίει η μάρκα, όλα το βγάζουν. Φταίνε οι Ουγκανοι στα πλυντήρια που γονατίζουν πάνω στα καθίσματα και τον διαλύουν 

Δημοσ.
Στις 26/2/2023 στις 3:40 ΜΜ, paylidis είπε

Το πρόβλημα είναι κοινό και δε φταίει η μάρκα, όλα το βγάζουν. Φταίνε οι Ουγκανοι στα πλυντήρια που γονατίζουν πάνω στα καθίσματα και τον διαλύουν 

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πάει πλυντήριο εδώ και έξι μήνες, το καθαρίζω μόνος μου, οπότε δεν νομίζω ότι έφταιξε αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fan είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω πάει πλυντήριο εδώ και έξι μήνες, το καθαρίζω μόνος μου, οπότε δεν νομίζω ότι έφταιξε αυτό.

Δε λέει κάτι. Σκίζεται με το γονάτισμα αλλά δε σημαίνει ότι θα καταστραφεί εκείνη την στιγμή. 
Το αστείο είναι ότι με είχε προειδοποιήσει για αυτό ιδιοκτήτης πλυντηρίου…που το είχε πάθει! Κ μου το επιβεβαίωσε μετά ο αντιπρόσωπος 

Επεξ/σία από paylidis

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...