Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ιδρώνουν τα πόδια σου αλλάζεις δύο φορές την ημέρα κάλτσες. Πας και παίρνεις αυτές που σου αρέσουν Από ένα κατάστημα αθλητικών και παίρνεις 20 ζευγάρια να αλλάζεις. Εννοείται να είναι κάποια γνωστή μάρκα, όχι του καταστήματος.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είχα ένα συνάδελφο παλιότερα που μου είχε πει ότι είχε μύκητες στα δάχτυλα και θεωρούσε φυσιολογικό να φοράει δύο μέρες το ίδιο ζευγάρι.

Αναρωτιόταν πώς θα απαλλαγεί.

Άντε πες μπάνιο να μην κάνεις κάθε μέρα, που κι αυτό τραγικό είναι. Μα να βάζεις πάλι φορεμένες για τουλάχιστον 10 ώρες κάλτσες απ' την προηγούμενη μέρα;

• Sad 1
Δημοσ.
On 24/02/2023 at 19:20, Allan-Wake said:

Όλα τα ρούχα στις ελληνικές λαϊκές είναι από Τουρκία, και σε πληροφορω ότι είναι βαμβάκι και μάλιστα πολύ καλό 

εχω δοκιμασει και μποξερακια απο λαικη.αστο. σε καποια πραγματα καλως ή κακως οτι πληρωνεις παιρνεις.και επισης το βαμβακι δενσημαινει οτι ειναι η κορυφαια λυση γενικοτερα.

On 24/02/2023 at 19:58, SB_1957 said:

Τί ξέρει ο γιατρός;

Άκου βαμβακερές κάλτσες;

Ευτυχώς που ρώτησες στο ινσόμνια και θα πάρεις σωστές συμβουλές για το πρόβλημά σου!!!

Οτι καποιος ειναι γιατρος δεν σημαινει οτι ξερει τι γινεται εκει εξω στην αγορα ειδικα στον συγκεκριμενο τομεα.αν πας και πεις σε εναν γιατρο για Merino παιζει να σε κοιταει σαν εξωγηινο και να σου λεει το βαμβακι ειναι το καλυτερο. επειδη πριν απο 30 χρονια υπηρχε μονο το βαμβακι δεν σημαινει οτι εν ετος 2022 το βαμβακι ειναι οτι καλυτερο. τοτε και στα βουνα που παμε να βαζουμε βαμβακερα ρουχα και να αφησουμε τα κοκκαλα μας πανω στο βουνο οταν το μπλουζακι θα εχει κρατησει πανω 20 κιλα ιδρωτα και εμεις θα εχουμε πεθανει απο το κρυο. να πεταξουμε και τα dry fit να ηρεμησουμε. τα υφασματα και οι τεχνολογιες στα ρουχα εχουν ξεφυγει σε πολυ μεγαλο σημειο που αν καποιος δεν ασχολειται απλα το χανει.

ξερεις ποσα ατομα εκει εξω ακομα δεν ξερουν να ντυνονται σωστα επειδη πολυ απλα φορανε λαθος ρουχα και μετα λενε κρυωνω.επειδη ακριβως δεν ξερουν τις ιδιοτητες του καθε υφασματος/ρουχου. και εγω θα ημουν στην ιδια κατασταση αν δεν ειχα ασχολια με τα βουνα και κυριολεκτικα να διαβαζω απειρα κειμενα για το τι προσφερει η καθε τεχνολογια. οποτε ναι δεν περιμενω απο εναν γιατρο 50 χρονων που δεν εχει δει ποτε πχ ορειβατικο ρουχο ή merino wool να μου πει κατι διαφορετικο απο το παρε ρουχο 100 % βαμβακι.ο καθενας στον τομεα του.και ο τομεας του γιατρου δεν ειναι να ξερει τι υλικα κυκλοφορουν σε ρουχα.

• Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, poulinos είπε

......δεν περιμενω απο εναν γιατρο 50 χρονων που δεν εχει δει ποτε πχ ορειβατικο ρουχο ή merino wool να μου πει κατι διαφορετικο απο το παρε ρουχο 100 % βαμβακι.ο καθενας στον τομεα του.και ο τομεας του γιατρου δεν ειναι να ξερει τι υλικα κυκλοφορουν σε ρουχα.

Μην υπερβάλλουμε.
Δηλαδή ο γιατρός πρέπει να είναι ορειβάτης για να ξέρει ποιά υφάσματα και υλικά είναι κατάλληλα για κάθε περίπτωση?

ΟΚ

Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και κυρίως το ινσόμνια να πάρουμε σωστές συμβουλές και οδηγίες για όλα τα θέματα!

Ποιός χρειάζεται γιατρούς και επιστήμονες?

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, SB_1957 said:

Μην υπερβάλλουμε.
Δηλαδή ο γιατρός πρέπει να είναι ορειβάτης για να ξέρει ποιά υφάσματα και υλικά είναι κατάλληλα για κάθε περίπτωση?

ΟΚ

Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και κυρίως το ινσόμνια να πάρουμε σωστές συμβουλές και οδηγίες για όλα τα θέματα!

Ποιός χρειάζεται γιατρούς και επιστήμονες?

α.αν δεις τι γκαμα υφασματων και προσμιξεων υπαρχουν θα εκπλαγεις.

β.οι περισσοτεροι ξερουν απλα βαμβακερο,μαλλινο,συνθετικο και οχι οτι υπαρχει κατω απο αυτο.

γ. παντα σε ολους τους γιατρους υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι γιατροι οπως και ο καλος και ο κακος ψυχολογος.απλα παραδειγματα.

εχω θεμα με τα αυτια στις καταδυσεις. γιατρος μην κανεις καταδυσεις. δεν ειναι τυχαιο που πολλοι ωρλ κανουν καταδυσεις και ξερουν απο πρωτο χερι καποια παραπανω πραγματα για να σε ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ .και συνηθως πας σε αυτους οταν εχεις καποιο θεμα με καταδυσεις. το μην κανεις καταδυσεις δεν ειναι απαντηση.

δ.οχι δεν περιμενω απο εναν γιατρο να ξερει τι κανουν ολα τα υφασματα εκει εξω αν δεν εχει ασχοληθει.η απαντηση το βαμβακερο ειναι το καλυτερο επειδη απορροφα τον ιδρωτα ειναι τελειως γενικο και δεν ισχυει για ολους. μου θυμιζει που περασα απο 3 οδοντιατρους μεχρι να φτασω στην 4η η οποια μου ανοιξε τα ματια για σωστο πλυσιμο δοντιων κτλ.ο καλυτερος απο τους αλλους 3 ηταν απλα να μου πει βαζε οδοντονημα. το αν ειχαν τις γνωσεις ή αν δεν μου το ειπαν για τον τελικο πελατη δεν αλλαζει κατι. δεν ηταν καλοι γιατροι.

ε. ο γιατρος μπορει ενδεχομενως να σε βοηθησει στο γιατι μπορει να εχεις μεγαλη εφιδρωση ή τι μπορεις να κανεις. αυτο δεν σημαινει οτι θα ξερει να σου αναλυσει για ολους τους τυπους απο καλτσες που υπαρχουν όπως και για ολα τα υποδηματα που κυκλοφορουν στην αγορα.και δεν το κατακρινω γιατι δεν ειναι η δουλεια του. ειναι σαν να πας σε ενα γιατρο και να του πεις γιατρε κρυωνω.ναι δεν περιμενω να μου πει ο γιατρος κατι παραπανω απο το ντυσου καλυτερα.φαντασου να βλεπες τον γιατρο να αρχιζει να σου λεει για down jacket και για Layering και για goretex Κτλ. αλλα οταν βλεπω ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ολα οτι παρε βαμβακερα για ολες τις χρησεις απλα γυρναω απο την αλλη. και ξαναλεω το απλο.αφου το βαμβακερο ειναι το καλυτερο γιατι δεν φοραμε στα βουνα ποτε βαμβακερα?

και δες ενα απλο παραδειγμα γιατι το βαμβακι εν ετος 2023 δεν σημαινει οτι ειναι τοπ

δες εδω

https://www.horizonsocks.co.uk/coolmax-hiker/?v=f214a7d42e0d

αφου πας απο κατω να δεις τι υλικα εχουν μπει πανω σε μια καλτσα για να σου δωσει το optimal Που μπορει.

Screenshot 2023-03-04 at 16-23-15 Coolmax® Hiker Socks.png

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι διδάσκονται οι γιατροί αλλά δεν νομίζω ότι αφορά την ιατρική και την ειδικότητα τους το να ξέρουν περί καταλληλοτητας υφασμάτων και ρουχων. Μόνο ειδικές περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό, πχ ένας αλλεργειολογος θα πρέπει να ξέρει τι υλικά ύφανσης προκαλούν αλλεργίες, ο κολλητός μου έχει θέματα με δερματικα από μικρός και όταν φοράει ένα συγκεκριμένο είδος κάλτσας έχει εξάνθημα στα πόδια. Σε ένα ουρολογικο πρόβλημα που έπαθα μέρα από λοίμωξη ο ουρολόγος με συμβούλεψε να αλλάξω τον τύπο του εσωρουχου που φορούσα εδώ και χρόνια και να πάρω αλλου τύπου μποξερακι. Τέτοιες γνώσεις η συμβουλές μπορεί να έχουν μερικες ιατρικές ειδικότητες. Τώρα γενικές γνώσεις του στυλ άμα έχουμε 70 - 30 βαμβάκι πολυεστέρα στην φόρμα αυξάνετε τόσο τις % το ποσοστο βακτηρίων ενώ αν είναι 60 - 40 το ποσοστο πέφτει τόσο τις %, αμφιβάλω κι αν υπάρχουν κι αν θα μπει στον κόπο να τα ψάξει κάποιος γιατρός. 

Στις 26/2/2023 στις 11:24 ΠΜ, phanispal είπε

Είχα ένα συνάδελφο παλιότερα που μου είχε πει ότι είχε μύκητες στα δάχτυλα και θεωρούσε φυσιολογικό να φοράει δύο μέρες το ίδιο ζευγάρι.

Αναρωτιόταν πώς θα απαλλαγεί.

Άντε πες μπάνιο να μην κάνεις κάθε μέρα, που κι αυτό τραγικό είναι. Μα να βάζεις πάλι φορεμένες για τουλάχιστον 10 ώρες κάλτσες απ' την προηγούμενη μέρα;

Είχα πάθει μυκητίαση δύο φορές στο δημοτικό. Αν κολλήσεις μύκητα θέλεις αντιμυκητιασικη αγωγή, το πλύσιμο των ποδιών από μόνο του χωρίς την αγωγή δεν βοηθάει σε τίποτα. 

Δημοσ.
10 minutes ago, Basilhs23___ said:

Δεν ξέρω τι διδάσκονται οι γιατροί αλλά δεν νομίζω ότι αφορά την ιατρική και την ειδικότητα τους το να ξέρουν περί καταλληλοτητας υφασμάτων και ρουχων. Μόνο ειδικές περιπτώσεις μου έρχονται στο μυαλό, πχ ένας αλλεργειολογος θα πρέπει να ξέρει τι υλικά ύφανσης προκαλούν αλλεργίες, ο κολλητός μου έχει θέματα με δερματικα από μικρός και όταν φοράει ένα συγκεκριμένο είδος κάλτσας έχει εξάνθημα στα πόδια. Σε ένα ουρολογικο πρόβλημα που έπαθα μέρα από λοίμωξη ο ουρολόγος με συμβούλεψε να αλλάξω τον τύπο του εσωρουχου που φορούσα εδώ και χρόνια και να πάρω αλλου τύπου μποξερακι. Τέτοιες γνώσεις η συμβουλές μπορεί να έχουν μερικες ιατρικές ειδικότητες. Τώρα γενικές γνώσεις του στυλ άμα έχουμε 70 - 30 βαμβάκι πολυεστέρα στην φόρμα αυξάνετε τόσο τις % το ποσοστο βακτηρίων ενώ αν είναι 60 - 40 το ποσοστο πέφτει τόσο τις %, αμφιβάλω κι αν υπάρχουν κι αν θα μπει στον κόπο να τα ψάξει κάποιος γιατρός. 

Είχα πάθει μυκητίαση δύο φορές στο δημοτικό. Αν κολλήσεις μύκητα θέλεις αντιμυκητιασικη αγωγή, το πλύσιμο των ποδιών από μόνο του χωρίς την αγωγή δεν βοηθάει σε τίποτα. 

αυτο ακριβως.οτι ο γιατρος μπορει να δωσει μερικες γενικες συμβουλες και να δει που οφειλεται κατι.

υπαρχουν καποιοι γενικοι κανονες βεβαια.

πχ το βαμβακι ειναι πιο δυσκολο να σου φερει αλλεργια απο οτι ενα συνθετικο.

το βαμβακι ειναι αποροφητικο αλλα μεχρι ενα σημειο και δυστυχως δεν θα στεγνωσει δυσκολα οποτε αυτο μπορει να ειναι ενα καλο περιβαλλον για αναπτυξη μυκητιασεων. τα dryfit και τα συνθετικα δεν ειναι για να τα φορας 5 μερες. οτι κανει evaporate τον ιδρωτα δεν σημαινει οτι δεν βρωμαει σαν χαλασμενη μπανανα μετα απο καποιες ωρες.

πχ ας πουμε για τα μαλλινα.το κανονικο μαλλι πολλες φορες μπορει να σου δημιουργησει φαγουρα λογω του υλικου .αντιθετα το merino wool παροτι και αυτο μαλλι (μαλλινο ειναι) λογω της ινας που ειναι πολυ πιο λεπτη μικρη κτλ ειναι πολυ πιο δυσκολο να σου φερει φαγουρα

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

και δες ενα απλο παραδειγμα γιατι το βαμβακι εν ετος 2023 δεν σημαινει οτι ειναι τοπ

Είπα ότι το βαμβάκι είναι τοπ χειμώνα-καλοκαίρι?

Ο άνθρωπος είπε ότι ο γιατρός τον συμβούλεψε για βαμβακερές κάλτσες και η απάντηση στο ινσόμνια ήταν ότι είναι άσχετος και δεν ξέρει τί λέει!!!

Ναι, δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους καταργήσουμε και θα ψάχνουμε θεραπείες και συμβουλές στο ίντερνετ!

Όπως είπες, πάμε σε άλλο γιατρό να πάρουμε μια δεύτερη, τρίτη γνώμη. 

Όσο για την πληθώρα υφασμάτων που υπάρχουν, ποιός είναι ο ειδικός να μας συμβουλέψει ποιό ύφασμα είναι το καλύτερο?

Δημοσ.
3 hours ago, SB_1957 said:

Είπα ότι το βαμβάκι είναι τοπ χειμώνα-καλοκαίρι?

Ο άνθρωπος είπε ότι ο γιατρός τον συμβούλεψε για βαμβακερές κάλτσες και η απάντηση στο ινσόμνια ήταν ότι είναι άσχετος και δεν ξέρει τί λέει!!!

Ναι, δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους καταργήσουμε και θα ψάχνουμε θεραπείες και συμβουλές στο ίντερνετ!

Όπως είπες, πάμε σε άλλο γιατρό να πάρουμε μια δεύτερη, τρίτη γνώμη. 

Όσο για την πληθώρα υφασμάτων που υπάρχουν, ποιός είναι ο ειδικός να μας συμβουλέψει ποιό ύφασμα είναι το καλύτερο?

ισως η απαντηση να ηταν λιγο υπερβολικη  απο την αλλη εχει εδραιωθει η ατακα εδω και απειρα χρονια και περναει απο γενια σε γενια οτι βαμβακερα = thebest. οποτε λογικο και καποιοι λιγο να τα παιρνουν κρανιο. ο αλλος μπορει να γινεται μουσκεμα στο ιδρωτα για χ  ψ λογο και ο αλλος να λεει παρε βαμβακερο που ολοι πλεον ξερουν οτι το βαμβακι θα αποροφησει οτι μπορει και μετα δεν θα στεγνωσει ποτε. κανεις δεν ειπε να ψαχνεις θεραπεια και συμβουλη στο ιντερνετ αλλα πολλες φορες το να σου πει καποιος μια γνωμη διοτι για γνωμη προκεται δεν ειναι κακο.αλλο τοσο οταν καποιος εχει περασει το ιδιο προβλημα. σιγουρα παντα υπαρχει και η δυνατοτητα να πας σε καποιον αλλον γιατρο οπως και στην συγκεκριμενη περιπτωση επειδη δεν ειναι θεμα ζωής ή θανατου μπορεις να κανεις δοκιμες με διαφορα ειδη καλτσας.

τωρα σχετικα με τα ρουχα και τα υφασματα.

σε αυτο το θεμα το οποιο ειναι λιγο μεν ασχετο με τις καλτσες αλλα ειναι γενικα για μπουφαν εχουν γραφτει πολλα πραγματα για σωστο ντυσιμο το οποιο οπως καταλαβαινουμε ολοι δεν ειναι θεμα γιατρου. οπως θα δεις απειρος κοσμος δεν ξερει που χρησιμευει το καθε ρουχο δεν ξερει για Layer ρουχων κτλ. και για αυτο βγηκε και η ατακα .δεν κανει κρυο.απλα δεν ξερεις να ντυνεσαι. ακομα και σημερα βλεπεις κοσμο να περπαταει εξω με 23 ρουχα φορεμενα λαθος να ειναι σαν κρεμμυδι και στο τελος να κρυωνει και δεν ξερω τι αλλο. εχουν αναφερθει εκειμεσα πως πρεπει να ντυθει καποιος,τι ειναι το να φορας layers και που χρησιμευει, το καθε υλικο ή το καθε ειδος ρουχου που χρησιμευει και τι καλυπτει. και απο τις απαντησεις θα δεις οτι υπαρχουν πολλοι μυθοι για τα ρουχα οπως και παρα πολυς κοσμος που δεν ξερει τι ειναι τι.

ειδικα σε ρουχα εχουν βγει τοσα πολλα πραγματα και τοσες τεχνολογιες που πραγματικα χανεσαι. εβλεπες ατομα πριν 20 χρονιανα πηγαινουν στο μπουφαν με κατι ρουχα λες και ειχες γδαρει αγελαδα και μεσα σε λιγα χρονια η τεχνολογια στα ρουχα εχει εκτοξευθει.

οι οδηγιες παντα ειναι γενικες .δηλαδη υπαρχει ενα guideline.απο εκει και περα πρεπει να κανεις δοκιμες διοτι εγω πχ μπορει να κρυωνω στους 10 βαθμους και εσυ να μου πεις οτι κρυωνεις στους -5. οπως ειπα το παραπανω θεμα δεν ειναι για καλτσες αλλα γενικα για ρουχα.

ακομα και στο site της Horizon socks που εβαλα θα δεις οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα ειδη και υλικα καλτσας.το καλο ειναι οτι επειδη οπως ειπαμε δεν ειναι θεμα ζωης ή θανατου μπορει καποιος να κανει δοκιμη και να δει τι δουλευει καλυτερα πανω του.το ιδιο και στο ντυσιμο.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/629387-μπουφανάρα-για-γερά-γούστα/page/19/

αλλα γενικως το βαμβακι μπορει να ειναι υγιεινο και να εχει τα θετικα του αλλα οπως καθε υφασμα εχει και αρνητικα.το αρνητικο στο βαμβακι ειναι οτι αποροφα οσο μπορει και μετα δεν θα στεγνωσει γρηγορα και οτι μειονεκτημα εχει το να εισαι με ιδρωμενες καλτσες ή ιδρωμενο εσωρουχο ή ιδρωμενη μπλουζα. ειναι ενα ωραιο υλικο για every day use αλλα αν ο αλλος γινεται μουσκεμα στον ιδρωτα μπορει να δημιουργησει προβληματα.ο γιατρος σιγουρα πρεπει να εξετασει το γιατι μπορει ο συγκεκριμενος πχ να ιδρωνει τοσο πολυ και αν υπαρχει κατι που μπορει να γινει. μετα εφοσον λυθει ή δεν λυθει αυτο το θεμα ερχεται ο τυπος του ρουχου

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σεις, άλλο η καθημερινή χρήση και άλλο διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, hiking κ.λπ..

Τι συγκρίνετε τώρα δηλαδή και τι προσπαθείς pouline να μας πεις; 

Να μη βάζω βαμβακερά στο παιδί μου όταν έχει πυρετό επειδή ιδρώνει;

Δημοσ.

Ο poulinos μάλλον θίγει το θέμα πως έχει επικρατήσει από γενιά σε γενιά η αποψη ότι το βαμβάκι είναι το καλύτερο, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλά άλλα είδη ύφανσης για να προτιμήσει κάποιος, οπότε και η αποψη αυτή καταλήγει σαν να είναι στερεότυπο. 

Ο καθένας έχει τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και τις γνώμες του για το θέμα, οπότε να ακολουθήσει αυτό που νομίζει στον τρόπο ένδυσης και υπόδησης που έχει. 

Τους γιατρούς από την άλλη δεν θα τους καταργήσουμε, έχουν τις γνώμες τους που βασίζονται στις επιστημονικες γνώσεις τους. Θα έχουν σίγουρα και απόψεις που μπορεί να μην βασίζονται πάντα σε επιστημονικες γνώσεις αλλά σε αυτά που έγραψα πιο πριν, δεν είμαι σε καμία περίπτωση σε θέση να τους κρίνω. Οι γιατροί έχουν διχογνωμια σε αρκετά ιατρικά ζητήματα, σε τέτοια περίπτωση λαμβάνεις δεύτερη και τρίτη γνώμη. 

Όσο για την ερώτηση που έκανε ο @SB_1957 στο ποιος είναι ο κατάλληλος να πει ποιο είναι το καλύτερο υφασμα. Και εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αναλογα την περίπτωση θα έλεγα, αν μιλάμε για πιθανο θέμα υγείας ρωτάμε γιατρό, αν θέλουμε κάτι γενικότερο τότε πιστεύω κάποιος μόδιστρος η ραπτης που έχει πιάσει στα χέρια του χιλιάδες υφανσεις, έχει δουλέψει με αυτες και ξέρει αντοχές και περιστάσεις. Εγώ ήθελα να παραγγείλω σε ράπτη κάτι παντελόνια και μόνο από τις ιδιότητες και τις ποιότητες κοτλε υφάσματος χάθηκα να ψάχνω, επίσης και ιδιοκτήτες μαγαζιών μπορεί να έχουν μια αποψη αλλά μόνο αν είναι γνωστοί σου, αλλιώς ο καθένας θα σου πασάρει ότι τον συμφέρει για να πουλήσει. 

• Like 2
Δημοσ.
54 minutes ago, phanispal said:

Ρε σεις, άλλο η καθημερινή χρήση και άλλο διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, hiking κ.λπ..

Τι συγκρίνετε τώρα δηλαδή και τι προσπαθείς pouline να μας πεις; 

Να μη βάζω βαμβακερά στο παιδί μου όταν έχει πυρετό επειδή ιδρώνει;

Και απανταω σε αυτο,πως οριζεις την καθημερινη χρηση?

ενα γραφειο που 8 ωρες εισαι σε μια καρεκλα με τα ποδια σου απο κατω ή 8 ωρες να κινεισαι συνεχεια? τεραστια διαφορα.βγαζω εκτος τις αθλητικες δραστηριοτητες. πως οριζεται το καθημερινο σε μενα που ιδρωνω δυσκολα και σε καποιον που ιδρωνει παρα πολυ? πως οριζεται το καθημερινο σε ενα ατομο 140 κιλα που τα ποδια του κρατανε 140 κιλα και σε ενα ατομο που κρατανε τα ποδια του 80. οπως οταν πας για παπουτσι ακομα και για τρεξιμο σου κανουν τεστ αν το ποδι σου ειναι ετσι αν ειναι αλλιως πως το πατας κτλ ετσι  και σε καποιον που αντιμετωπιζει ενα προβλημα η απαντηση φορα βαμβακερο ειναι πολυ generic. δεν ειναι οτι στο παιδι θα βαλεις dryfit επειδη ιδρωνει αλλα γενικως πρεπει να δεις  τι κανει ο αλλος.μπορει να δουλευει 12 ωρα.μπορει να δουλευει σε μεγαλη θερμοκρασια οποτε το ποδι να γινεται μουσκεμα στον ιδρωτα.μπορει να μην ειναι λαθος η καλτσα αλλα ο αλλος να φοραει παπουτσια που δεν αναπνεουν οποτε λογικο και η βαμβακερη καλτσα να γινεται μουσκεμα.

Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

ισως η απαντηση να ηταν λιγο υπερβολικη  απο την αλλη εχει εδραιωθει η ατακα εδω και απειρα χρονια και περναει απο γενια σε γενια οτι βαμβακερα = thebest. οποτε λογικο και καποιοι λιγο να τα παιρνουν κρανιο.....

Ήταν πολύ υπερβολική και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απαντάς με σεντόνια.

Το αν είναι κάποιο υλικό καλύτερο ή χειρότερο εξαρτάται για ποιά χρήση προορίζεται.

Δεν υπάρχει τίποτε που να έχει μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά.

Ανάλογα την περίπτωση επιλέγουμε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.

Δημοσ.
10 minutes ago, SB_1957 said:

Το αν είναι κάποιο υλικό καλύτερο ή χειρότερο εξαρτάται για ποιά χρήση προορίζεται.

Δεν υπάρχει τίποτε που να έχει μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά.

Ανάλογα την περίπτωση επιλέγουμε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.

για να λυσεις το προβλημα καποιου πρεπει να μαθεις τι αντιμετωπιζει ,τι κανει κτλ.οποτε περα απο το αν υπαρχει προβλημα υγειας και ιδρωνει σε μεγαλο βαθμο πρεπει να ρωτησεις και τι δουλεια κανει καιολα τα υπολοιπα. αλλα μερικοι οχι μονο γιατροι αλλα σε πολλα επαγγελματα ειναι μονολεκτικη απαντηση.ειναι το ιδιο ακριβως που με νευριαζεικαι εδωμεσα.

λεει καποιος πχ . η cosmote ειναι για κλαματα.ουτε τι προβλημα αντιμετωπιζει ουτε τι εγινε.απλα ενα η cosmote ειναι χαλια.μην πατε εκει. και σε αλλα τοσα θεματα. ειναι σαν να ειμαι γιατρος να μου λεει ο αλλος ποναεικαι εγω σε ολα να λεω ε παρε depon.

49 minutes ago, Basilhs23___ said:

Ο poulinos μάλλον θίγει το θέμα πως έχει επικρατήσει από γενιά σε γενιά η αποψη ότι το βαμβάκι είναι το καλύτερο, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλά άλλα είδη ύφανσης για να προτιμήσει κάποιος, οπότε και η αποψη αυτή καταλήγει σαν να είναι στερεότυπο. 

Ο καθένας έχει τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του και τις γνώμες του για το θέμα, οπότε να ακολουθήσει αυτό που νομίζει στον τρόπο ένδυσης και υπόδησης που έχει. 

Τους γιατρούς από την άλλη δεν θα τους καταργήσουμε, έχουν τις γνώμες τους που βασίζονται στις επιστημονικες γνώσεις τους. Θα έχουν σίγουρα και απόψεις που μπορεί να μην βασίζονται πάντα σε επιστημονικες γνώσεις αλλά σε αυτά που έγραψα πιο πριν, δεν είμαι σε καμία περίπτωση σε θέση να τους κρίνω. Οι γιατροί έχουν διχογνωμια σε αρκετά ιατρικά ζητήματα, σε τέτοια περίπτωση λαμβάνεις δεύτερη και τρίτη γνώμη. 

αυτο ακριβως.οτι ενω υπαρχει η τεχνολογια για μερικα πραγματα στο τελος απλα ακους μια στερεοτυπη απαντηση χωρις να εχουν παρει ενα ιστορικο απο τον ασθενη. και αυτο με την διχογνωμια ισχυει παρα πολυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...