greekparot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα σε όλους! θελω να κάνω αίτηση για fiber cosmote στο σπίτι που μου δίνει διαθεσιμότητα. Μένω σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και από την εξώπορτα μου έως την κεντρική πρίζα τηλεφώνου που είναι ήδη το ρουτερ είναι 5 μέτρα απόσταση. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται; Όταν θα έρθει ο τεχνικός να βάλει το νέο ρουτερ θα μου προμηθεύσει και τα αντίστοιχα μέτρα; Μήπως πχ μέσα στο κουτί έχει 2μετρο καλώδιο και θα πρέπει να αγοράσω εγώ; Εντός του σπιτιού θα το τοποθετήσει ο τεχνικός της cosmote ή θα πρέπει να καλέσω δικό μου ηλεκτρολόγο κλπ; Οποίος είναι ήδη κάτοχος γραμμής fiber θα με βοηθούσε πολύ με την απάντηση του. Ευχαριστώ θερμά.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Οι παροχοι δεν ασχολούνται καθόλου με το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σου, αν δεν μπορείς μόνος σου θέλεις ηλεκτρολόγο 1
greekparot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Οι παροχοι δεν ασχολούνται καθόλου με το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σου, αν δεν μπορείς μόνος σου θέλεις ηλεκτρολόγο Ευχαριστώ για την απάντηση! Γνωρίζεις αν μέσα στο κουτί του ρουτερ έχει καλώδιο οπτικής ή το αγοράζω εγώ εξαρχής;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 25 minutes ago, NikosKallithea said: Οι παροχοι δεν ασχολούνται καθόλου με το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σου, αν δεν μπορείς μόνος σου θέλεις ηλεκτρολόγο Από την στιγμή που μιλάμε για FTTH, ο εργολάβος του παρόχου φέρνει την οπτική ίνα στο σημείο που του λες εσύ. 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Thresh είπε Από την στιγμή που μιλάμε για FTTH, ο εργολάβος του παρόχου φέρνει την οπτική ίνα στο σημείο που του λες εσύ. Δηλαδη μπορει να σου παει την ινα και 5-10 μετρα μακρυά, γιατί εγω εχω δει αντιδράσεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 minutes ago, NikosKallithea said: Δηλαδη μπορει να σου παει την ινα και 5-10 μετρα μακρυά, γιατί εγω εχω δει αντιδράσεις Ειδικά της Cosmote ναι, όχι βέβαια ότι οι άλλοι δεν κάνουν το ίδιο. 1
jkoukos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Έβαλα οπτική πριν από ένα μήνα και το συνεργείο την πέρασε μέσα σε κανάλι έως το σημείο που ήθελα (4-5 μέτρα) και με την τρύπα στον τοίχο στο σημείο που ήθελα. Σε κάθε περίπτωση είναι στην ευχέρεια του συνεργείου και ανάλογα την ευκολία και πόσα μέτρα ή τρυπήματα θα χρειασθούν. Γενικά για μικρές αποστάσεις και στον ίδιο χώρο, δεν υπάρχει θέμα. 1
nick_souvlaki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Και εμένα, επειδή το κουτί έξω δεν ήταν κοντά στο σημείο που ήθελα να καταλήγει η υποδοχή μέσα, μια χαρά μου έβαλαν ολόκληρο κανάλι που ζήτησα μέσα στο σπιτι γύρω γύρω από το πατζούρι. Και χωρίς γρίνιες και τέτοια, από όσο θυμάμαι. Και στο παλιό σπίτι με Vodafone ήταν πολύ εξυπηρετικοί και το πήγαν όπου ήθελα.
greekparot Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, jkoukos είπε Έβαλα οπτική πριν από ένα μήνα και το συνεργείο την πέρασε μέσα σε κανάλι έως το σημείο που ήθελα (4-5 μέτρα) και με την τρύπα στον τοίχο στο σημείο που ήθελα. Σε κάθε περίπτωση είναι στην ευχέρεια του συνεργείου και ανάλογα την ευκολία και πόσα μέτρα ή τρυπήματα θα χρειασθούν. Γενικά για μικρές αποστάσεις και στον ίδιο χώρο, δεν υπάρχει θέμα. Στο δίκτυο της cosmote;
cumulus Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δηλαδη μπορει να σου παει την ινα και 5-10 μετρα μακρυά, γιατί εγω εχω δει αντιδράσεις Ναι 1
jkoukos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, greekparot είπε Στο δίκτυο της cosmote; Πάροχος υπηρεσίας (με τον οποίο έχω σύνδεση) η Cosmote. Πάροχος δικτύου (αν έχει σημασία) η Vodafone.
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 On 24/02/2023 at 11:22, NikosKallithea said: Δηλαδη μπορει να σου παει την ινα και 5-10 μετρα μακρυά, γιατί εγω εχω δει αντιδράσεις ναι κανονικα. δεν γινεται να στο αφησει στην πορτα και να φυγει ουτε βεβαια να στο παει σε 10 δωματια πιο μεσα.αλλα θα παει σε ενα σημειο που θα πρεπει να υπαρχει πριζα ρευματος και πχ πριζακι τηλεφωνιας για να γυρισεις πισω το τηλεφωνο στα αλλα δωματια On 24/02/2023 at 11:46, greekparot said: Στο δίκτυο της cosmote; σε φιλη της την εφεραν κοντα στα 7 8 μετρα μεσα που ηταν και η κεντρικη πριζα On 24/02/2023 at 10:54, NikosKallithea said: Οι παροχοι δεν ασχολούνται καθόλου με το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού σου, αν δεν μπορείς μόνος σου θέλεις ηλεκτρολόγο το τερματισμα της οπτικης ινας δεν θεωρειται εσωτερικο δικτυο του πελατη.η ινα πρεπει να φτασει καπου που να βολευει και οχι απλα να μπει στο σπιτι μεσα. On 24/02/2023 at 11:11, greekparot said: Ευχαριστώ για την απάντηση! Γνωρίζεις αν μέσα στο κουτί του ρουτερ έχει καλώδιο οπτικής ή το αγοράζω εγώ εξαρχής; εχει μεσα ενα μικρο που ειναι απο το πριζακι μεχρι το ρουτερ.αλλα το πριζακι θα συο βαλουν κοντα στο ρουτερ ετσι και αλλιως.αλλα ναι πωλειται τετοιο καλωδιο αν καποιος θελει γισ χ ψ λογο να παρει μεγαλυτερο. ειναι sc apc σε sc apc singlemode simplex 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα