Broli007 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Στις 25/2/2023 στις 10:44 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Oτι με τα συστήματα αναγνωσης/αναγνωρισης πινακίδας άμεσα γίνεται διασταυρωση.Αν έχει πινακίδα άμεσα βλέπει ο οποιοσδήποτε αν είναι ασφαλισμένο και αν είναι σε κίνηση , https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/opencar Δεν μιλάμε για αναγνώριση πινακίδας αλλά για αναγνώριση οχήματος, έχετε κολλήσει με τη πινακίδα επειδή βγήκε για το κοινό η σελίδα ελέγχου ασφάλισης με τη πινακίδα. Επίσης γιατί η αστυνομία έχει αναγκαστικά πρόσβαση σε εργαλεία που έχει ο απλός πολίτης; Νομίζω ότι έχει νόημα, η αστυνομία να έχει κάποια εσωτερικά εργαλεία με έξτρα λειτουργικότητα, ειδικά όταν αυτές οι πληροφορίες είναι ψηφιοποιημενες και μπορούν να ταυτοποιηθουν "on-the-fly". 22 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ο ποιητής θέλει να πει ότι στέλνουν κλιμάκιο αστυνομικών από οποιαδήποτε υπηρεσία, πληκτρολογουν τον αριθμό πινακίδας και αντλούν πληροφορίες από διάφορες βάσεις δεδομένων όπως ΑΑΔΕ, Υπουργείο μεταφορών και εκεί προφανώς και βλέπουν τα πάντα. Δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω όταν δεν φέρει πινακίδες. Τώρα οποίος νομίζει ότι θα κάθεται η αστυνομία να ψάξει που μένει ο κάτοχος να τον ρωτήσει αν ειναι όντως δικό του η το έχει σταθμευμένο αλλού και να του ρίξει το προστιμο επιτόπου, αυτό δεν παίζει να το κάνει κανένας. Ακόμα μπορούν να βρουν στοιχεία άμα ανοίξουν το καπό που βρουν τον αριθμό πλαισίου, αλλά δεν παίζει να τα κάνει αυτά κανένας, έχουν πολύ δουλειά και άλλες προτεραιότητες οι ομάδες της αστυνομίας από το να χάνουν χρόνο με τέτοια. Γενικά για να ανοίξουν το αμάξι χωρίς την συνεναιση του ιδιοκτήτη, μόνο αν μιλάμε για έρευνα σε εγκληματικές ενέργειες και ποινικά αδικήματα. Ο δήμος είναι αυτός που πρέπει να ρωτήσει και να αποκριθεί. Άμα βαριούνται, μπορεί να κάνει καταγγελία στον συνήγορο του πολιτη και τοτε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, αν κάνει τίποτε πάλι καταγγελία στον ΣτΠ. Αν δεν αποκριθει ποτε, ο ΣτΠ στέλνει αναφορά στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. "Πλέον τα αυτοκινητα έχουν ορατό τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σε σημείο που είναι προσβάσιμο για ανάγνωση χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει καπό" Μάλλον δεν πρόσεξες ότι δεν χρειάζεται να ανοίξεις το καπό για τον αριθμό πλαισίου, αναγράφεται στο παρμπρίζ, στη πλευρά του οδηγού στην άκρη που το περίγραμμα του παρμπρίζ είναι μαύρο, έχει ένα μικρό διάφανο παραθυράκι που φαίνεται ο αριθμός πλαισίου, ίδια διαδικασία με το να διαβάσεις την πινακίδα, απλά το διαβάζεις... Άρα θα έπρεπε να είναι δυνατή η αναζήτηση με αριθμό πλαισίου, όπως και με πινακίδα, μιας και αυτά είναι 1:1, όπως ακριβώς και ο αριθμός ταυτότητας με το ΑΦΜ, δεν υπάρχει άλλος με τα ίδια. Συνημμένη φωτογραφία για παράδειγμα... 1
filipprin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Broli007 είπε Μάλλον δεν πρόσεξες ότι δεν χρειάζεται να ανοίξεις το καπό για τον αριθμό πλαισίου, αναγράφεται στο παρμπρίζ, στη πλευρά του οδηγού στην άκρη που το περίγραμμα του δεν ισχυει για ολα τα αυτοκινητα αυτο,
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Broli007 είπε Δεν μιλάμε για αναγνώριση πινακίδας αλλά για αναγνώριση οχήματος, έχετε κολλήσει με τη πινακίδα επειδή βγήκε για το κοινό η σελίδα ελέγχου ασφάλισης με τη πινακίδα. Επίσης γιατί η αστυνομία έχει αναγκαστικά πρόσβαση σε εργαλεία που έχει ο απλός πολίτης; Νομίζω ότι έχει νόημα, η αστυνομία να έχει κάποια εσωτερικά εργαλεία με έξτρα λειτουργικότητα, ειδικά όταν αυτές οι πληροφορίες είναι ψηφιοποιημενες και μπορούν να ταυτοποιηθουν "on-the-fly". "Πλέον τα αυτοκινητα έχουν ορατό τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σε σημείο που είναι προσβάσιμο για ανάγνωση χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει καπό" Μάλλον δεν πρόσεξες ότι δεν χρειάζεται να ανοίξεις το καπό για τον αριθμό πλαισίου, αναγράφεται στο παρμπρίζ, στη πλευρά του οδηγού στην άκρη που το περίγραμμα του παρμπρίζ είναι μαύρο, έχει ένα μικρό διάφανο παραθυράκι που φαίνεται ο αριθμός πλαισίου, ίδια διαδικασία με το να διαβάσεις την πινακίδα, απλά το διαβάζεις... Άρα θα έπρεπε να είναι δυνατή η αναζήτηση με αριθμό πλαισίου, όπως και με πινακίδα, μιας και αυτά είναι 1:1, όπως ακριβώς και ο αριθμός ταυτότητας με το ΑΦΜ, δεν υπάρχει άλλος με τα ίδια. Συνημμένη φωτογραφία για παράδειγμα... Στα παλια αμάξια που είχαμε ήταν μέσα. Τέλος πάντων, αφού είναι έτσι τότε κατα πάσα πιθανότητα μπορούν να κάνουν μια διασταύρωση από τα μητρώα του υπουργείου μεταφορων.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Broli007 είπε Δεν μιλάμε για αναγνώριση πινακίδας αλλά για αναγνώριση οχήματος, έχετε κολλήσει με τη πινακίδα επειδή βγήκε για το κοινό η σελίδα ελέγχου ασφάλισης με τη πινακίδα. Επίσης γιατί η αστυνομία έχει αναγκαστικά πρόσβαση σε εργαλεία που έχει ο απλός πολίτης; Νομίζω ότι έχει νόημα, η αστυνομία να έχει κάποια εσωτερικά εργαλεία με έξτρα λειτουργικότητα, ειδικά όταν αυτές οι πληροφορίες είναι ψηφιοποιημενες και μπορούν να ταυτοποιηθουν "on-the-fly". "Πλέον τα αυτοκινητα έχουν ορατό τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σε σημείο που είναι προσβάσιμο για ανάγνωση χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει καπό" Μάλλον δεν πρόσεξες ότι δεν χρειάζεται να ανοίξεις το καπό για τον αριθμό πλαισίου, αναγράφεται στο παρμπρίζ, στη πλευρά του οδηγού στην άκρη που το περίγραμμα του παρμπρίζ είναι μαύρο, έχει ένα μικρό διάφανο παραθυράκι που φαίνεται ο αριθμός πλαισίου, ίδια διαδικασία με το να διαβάσεις την πινακίδα, απλά το διαβάζεις... Άρα θα έπρεπε να είναι δυνατή η αναζήτηση με αριθμό πλαισίου, όπως και με πινακίδα, μιας και αυτά είναι 1:1, όπως ακριβώς και ο αριθμός ταυτότητας με το ΑΦΜ, δεν υπάρχει άλλος με τα ίδια. Συνημμένη φωτογραφία για παράδειγμα... Μιλάμε για τυχαίους ελέγχους απο https://troxoikaitir.gr/article/aytomati-anagnorisi-pinakidon-ohimaton .
Ducatista Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι ο άνθρωπος ξέρει ότι το αμαξι το έχει σε ακινησία ο γείτονας και ειναι πάρα μα πάρα πολλά τα οχήματα ετσι.... του είπε να το βγάλει και δεν τον ένοιαξε γιατί είναι και λίγο "νταης" δηλαδή και ειναι παράνομος και βγαίνει και από πάνω... και είναι αναγκασμένος να βγάλει το φίδι από την τρύπα μόνος του ενώ θα έπρεπε με ένα τηλέφωνο να έχει ελεγχθεί η περίπτωση και τωρα να του το έχουν πάρει από εκεί (αν το χει σε ακινησία) το αν θέλει το πάρκινγκ ΚΑΙ για τον εαυτό του λίγο νοιάζει τον καθένα από εμάς και για όσους βγήκανε να το πουν αυτο φαντάζομαι ότι εσείς τα παρκάρετε 2χιλ από το σπίτι σας σωστα; πάντως εγώ από ότι βλέπω γύρω μου όλοι αν μπορούσαν θα το έβαζαν μέσα στο σπίτι τους Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista 1
geohack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Καταγγελία στη δημοτική αστυνομια, και κολλανε χαρτι επανω οτι αν δεν το μετακίνησει θα το παρει γερανός. Το εχει κάνει φιλος και ειναι υποχρεωμένοι να το κάνουν εφόσον θα πάρεις πρωτόκολλο. 1
Maurikycli Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 ^ Υποχρεωμένοι είναι αλλά όχι να το πάρουν την επόμενη μέρα 😕
eMike Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 51 λεπτά πριν, geohack είπε Καταγγελία στη δημοτική αστυνομια, και κολλανε χαρτι επανω οτι αν δεν το μετακίνησει θα το παρει γερανός. Το εχει κάνει φιλος και ειναι υποχρεωμένοι να το κάνουν εφόσον θα πάρεις πρωτόκολλο. Αυτό... Θα τους καλέσεις, θα περάσουν, θα ελέγξουν. Δε θα κολλήσουν άμεσα αυτοκόλλητο, διότι πρέπει και αυτοί να διαπιστώσουν την ακινησία. Θα ξαναπεράσουν όμως μετά από ένα διάστημα και θα γίνει η διαδικασία με το αυτοκόλλητο και το αυτοκίνητο μετά θα το πάρει γερανός. Παλιά στην Αθήνα το αυτοκόλλητο έδινε κανα τρίμηνο προσθεσμία να μετακινηθεί το όχημα. Τώρα πλέον νομίζω είναι μαξ 20 μέρες, έχουν γίνει πιο αυστηροί. Λογικά επειδή είσαι σε επαρχιακή πόλη δεν πολυ ασχολούνται με τέτοια ζητήματα οπότε πρέπει να πιέσεις. Δηλαδή όταν τους πάρεις ζήτα χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Θα σου πουν έστω και στο περίπου και θα πιέζεις ανάλογα. ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για νταηλίκια ούτε τίποτα. Πίεσε τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους. Να βάλει το σκουπίδι του, στο σπίτι του. 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, eMike είπε Θα τους καλέσεις, θα περάσουν, θα ελέγξουν. Δε θα κολλήσουν άμεσα αυτοκόλλητο, διότι πρέπει και αυτοί να διαπιστώσουν την ακινησία. Αν δουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης όπως στην παρακάτω φωτό θα το κολλήσουν άμεσα: Αν δεν δουν κάποιο σημάδι εγκατάλειψης (όπως στην περίπτωση του ts που από ότι λέει έχει να κινηθεί μόνο ένα μήνα) απλά θα το καταγράψουν, και θα το ελέγξουν ξανά σε 90 ημέρες. 1
Kostas5139 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Θέλω να πω ότι και βέβαια δεν έχω πρόβλημα να παρκάρουν 500 αυτοκίνητα με πινακίδες μπροστά στο σπίτι μου ..Ο εν λόγο (κύριος) έχει παρκαρισμένα 3 αυτοκίνητα δικά του εκεί και καλά κάνει όταν πληρώνει...Το θέμα είναι ότι το εν λόγο αυτοκίνητο είναι δηλωμένο σε ακινησία με πινακίδες κατατεθημενες και με δήλωση του ότι το έχει σε ιδιωτικό πάρκινγκ....Μετά από όχληση μου σε δημόσιες υπηρεσίες και επειδή η κοινωνία είναι κλειστή και μαθαίνονται όλα εμ είναι παράνομος εμ μου επιτέθηκε κιόλας..... Δηλαδή θα βρω και τον μπελά μου από πάνω. Θέλω να δω τι θα κάνει ο δήμος που έχω απευθυνθεί .Μου λένε ναι το έχουμε δει αλλά δεν έχουμε δημοτική αστυνομία να κοληση χαρτί ...Άκουσον άκουσον .Τώρα έπαψα να ασχολούμαι βαρέθηκα γιατί για κάποιους δεν ισχύουν οι νόμοι
takoulou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Kostas5139 είπε Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Θέλω να πω ότι και βέβαια δεν έχω πρόβλημα να παρκάρουν 500 αυτοκίνητα με πινακίδες μπροστά στο σπίτι μου ..Ο εν λόγο (κύριος) έχει παρκαρισμένα 3 αυτοκίνητα δικά του εκεί και καλά κάνει όταν πληρώνει...Το θέμα είναι ότι το εν λόγο αυτοκίνητο είναι δηλωμένο σε ακινησία με πινακίδες κατατεθημενες και με δήλωση του ότι το έχει σε ιδιωτικό πάρκινγκ....Μετά από όχληση μου σε δημόσιες υπηρεσίες και επειδή η κοινωνία είναι κλειστή και μαθαίνονται όλα εμ είναι παράνομος εμ μου επιτέθηκε κιόλας..... Δηλαδή θα βρω και τον μπελά μου από πάνω. Θέλω να δω τι θα κάνει ο δήμος που έχω απευθυνθεί .Μου λένε ναι το έχουμε δει αλλά δεν έχουμε δημοτική αστυνομία να κοληση χαρτί ...Άκουσον άκουσον .Τώρα έπαψα να ασχολούμαι βαρέθηκα γιατί για κάποιους δεν ισχύουν οι νόμοι Καλημέρα.. Να κάνεις καταγγελία στον δήμο της περιοχης σου.. Όπως να τα αναφέρεις στην περιφερεια που ανήκεις.. Ακόμα στην τροχαία, και στην ΑΑΔΑΕ.. 1
Shinji ikari Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, takoulou είπε Καλημέρα.. Να κάνεις καταγγελία στον δήμο της περιοχης σου.. Όπως να τα αναφέρεις στην περιφερεια που ανήκεις.. Ακόμα στην τροχαία, και στην ΑΑΔΑΕ.. Κι αμα φαει κανα προστιμο ο αλλος 10.000 και κατηγορησει αυτον? Για να μην πουμε και για την ψευδη δηλωση. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Shinji ikari
takoulou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Κι αμα φαει κανα προστιμο ο αλλος 10.000 και κατηγορησει αυτον? Για να μην πουμε και για την ψευδη δηλωση. Ας φαει προστιμο... Γιατι να κατηγορησει ... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Κι αμα φαει κανα προστιμο ο αλλος 10.000 και κατηγορησει αυτον? Για να μην πουμε και για την ψευδη δηλωση. Ας μην έκανε παρανομία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Αναφορικα με τη διαδικασια καταγγελιας, καποιοι δημοι της χωρας υποστηριζουν το app novoville ή αλλα αντιστοιχα μεσω των οποιων γινονται αιτηματα για διαφορα θεματα, αναμεσα σε αυτα κι αιτηματα για απομακρυνση εγκαταλελειμενων οχηματων απο τις γειτονιες. Αλλα επειδη στην Ελλαδα ειμαστε κι επειδη τα θεματα αυτα ειναι ευαισθητα κι επειδη καμια εμπιστοσυνη δεν εχω στους ΔΥ, ιδιως στις πιο μικρες πολεις-κοινωνιες, οπως ειπα και πιο πανω, ο ιδανικος τροπος ειναι η ανωνυμη καταγγελια σε δημο, Τροχαια κι αν υφισταται και θεμα ακινησιας/πινακιδων κλπ, κοινοποιηση και στην τοπικη ΑΑΔΕ για να επιληφθει του θεματος, αν απτεται του ενδιαφεροντος της. Mail λοιπον, απο λογαριασμο email στον οποιο δε θα ειναι φανερα τα προσωπικα σας στοιχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις