Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Vagosman είπε δηλώσουν υπεύθυνα ότι α) το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο Το ξέρεις οτι η ψευδής ΥΔ επιφέρει κυρώσεις; Για πιο λόγο σε βάζουν να υπογράψεις; Είχες γράψει κατά λέξη "Απο τη στιγμή που δεν εχει πινακιδες δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο.", αυτό ακριβώς θέλω να μου εξηγήσεις πως προκύπτει έχοντας υπόψιν ότι ένα αυτοκίνητο που δεν φέρει πινακίδες δεν είναι απαραίτητα δηλωμένο σε ακινησία. Επίσης το α) δεν ξέρω που το βρήκες αλλά δεν ισχύει, τουλάχιστον παλιότερα η ΥΔ που σε έβαζαν να υπογράψεις όταν έκανες ακινησία στις εφορίες δεν έλεγε για κλειστό και περιφραγμένο χώρο (σιγά μην έλεγε και θερμαινόμενο), μόνο για ιδιωτικό. https://www.backofficeher.gr/wp-content/uploads/2017/12/AKINISIA-KAI-YD-KATATHESIS.pdf Και ναι, θεωρητικά η ψευδής ΥΔ επιφέρει κυρώσεις, για την ακρίβεια 3 μήνες φυλάκιση, όχι όμως σήκωμα του αυτοκινήτου, αυτό το έβγαλες από το μυαλό σου. Σήκωμα του αυτοκινήτου προβλέπεται μόνο αν χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο και με συγκεκριμένη διαδικασία που παίρνει μήνες. Ο νόμος είναι σαφής, εγκαταλελειμμένο μπορεί να θεωρηθεί ένα όχημα που είναι παρατημένο σε μη ιδιωτικό χώρο για χρονικό διάστημα πάνω από 90 ημέρες.
Klausx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Εχεις την εντυπωση πως αν τον τρακαρεις, θα σε πληρωσει, επειδη ειναι ανασφαλιστος ή παρανομα σταθμευμενος; Φυσικά και όχι, αλλά έτσι ξεκινάνε οι διαδικασίες αν το τμήμα της περιοχής σου πετάει χαρταετό.. Τα ανασφάλιστα είναι ΠΑΡΑ πολλά και το κράτος ενώ έχει την δυνατότητα για αυτόματο έλεγχο δεν το κάνει. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι αλλιώς θα είμαστε Ουγκάντα μία ζωή. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Broli007 είπε " Στον έλεγχο των οχημάτων που θα διαπιστώνεται αν ο ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ ... καθώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους θα μπορούν επί τόπου να ελέγχουν αν κάποιο όχημα έχει κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι." Τι πιστέυετε οτι θέλει να πεί ο ποιητής εδώ; Τ Oτι με τα συστήματα αναγνωσης/αναγνωρισης πινακίδας άμεσα γίνεται διασταυρωση.Αν έχει πινακίδα άμεσα βλέπει ο οποιοσδήποτε αν είναι ασφαλισμένο και αν είναι σε κίνηση , https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/opencar
Shinji ikari Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή κατά τη γνώμη σου αν παρκάρω το αυτοκίνητο μου σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση (Ρυθμιστική πινακίδα Ρ-39) και μου πάρουν τις πινακίδες για 20 ημέρες, θα πρέπει αυτό το διάστημα των 20 ημερών να εξασφαλίσω ιδιωτικό χώρο για το ακινητοποιήσω εκεί αλλιώς η τροχαία θα μου το σηκώσει? Έχεις δει πολλές φορές να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Δεν παίρνουν πινακίδες πια, εκτός αν πάρκαρες σε θέση/ράμπα αμεα νομίζω. Και πάλι ο μόνος λόγος να είναι το αμάξι χωρίς πινακίδες για μήνες για να στο πάρουν, είναι η ακινησία.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Στην Ελλάδα σχεδόν όλα λειτουργούν με απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστέρηση.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 53 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Δεν παίρνουν πινακίδες πια, εκτός αν πάρκαρες σε θέση/ράμπα αμεα νομίζω. Και πάλι ο μόνος λόγος να είναι το αμάξι χωρίς πινακίδες για μήνες για να στο πάρουν, είναι η ακινησία. Εγώ πάλι έχω προσέξει το εντελώς αντίθετο, πως στην κλασσική περίπτωση απαγόρευσης στάθμευσης (ρυθμιστική πινακίδα Ρ-39) ΠΑΝΤΑ ή έστω σχεδόν πάντα αφαιρούν πινακίδες ταυτόχρονα με τη βεβαίωση της παράβασης. Η μόνη περίπτωση που δεν αφαιρούν πινακίδες είναι για παραβάσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Και ναι, δεν διαφωνώ στο ότι ο πιθανότερος λόγος για να μην έχει πινακίδες ένα αυτοκίνητο για μήνες είναι να βρίσκεται σε ακούσια ή ψηφιακή ακινησία. Διαφωνώ με κοτσάνες του τύπου "αν ένα όχημα δεν έχει πινακίδες δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο", "αν δεν έχει πινακίδες τότε είναι σε ακινησία", και "αν δεν έχει πινακίδες στο σηκώνουν άμεσα".
nickol-us Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, jmmys είπε Στην Ελλάδα σχεδόν όλα λειτουργούν με απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστέρηση. Ή δεν λειτουργούν καθόλου, δυστυχώς... έτσι κάπως φτάνουμε να κράζουμε κάποιον που απλά ζητάει να εφαρμοστούν τα αυτονόητα (νόμιμα)
vs_skg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Μετράω σελίδες μέχρι να βρεθεί ο μάγκας που θα πει τον OP και ρουφιάνο από πάνω που κάλεσε την αστυνομία 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ή δεν λειτουργούν καθόλου, δυστυχώς... έτσι κάπως φτάνουμε να κράζουμε κάποιον που απλά ζητάει να εφαρμοστούν τα αυτονόητα (νόμιμα) Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων όταν τους βολεύει κάτι το βαφτίζουν "αυτονόητο" και το εξισώνουν με το νόμιμο.
agnostos13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, jmmys είπε Άρα έχει δίκαιο ο TS,το ότι το άφησε ο αλλος μπροστά από την πόρτα του δεν παίζει κανένα ρόλο. Βέβαια θα πει και ο αλλος “ δεν έχω πάρκινγκ να το αφήσω,ούτε μπορώ να πληρώσω». Τι να κάνει;Και οι δυο δίκαιο έχουν. Σε επαρχιακή πόλη βέβαια μπορεί να το αφήσει κάπου πιο μακριά. Αν δεν έχει ιδιωτική θέση στάθμευσης και λεφτά για τέλη ας το πουλήσει ή να το δώσει για ανακύκλωση. Ο δημόσιος δρόμος δεν είναι σκουπιδότοπος να παρατάει ο καθένας τη σαβούρα του (ανεξαρτήτως αν ο δρόμος αυτός είναι μπροστά στο σπίτι μου ή στο σπίτι του). Ας καταλάβουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα οτι η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας του άλλου... 3
Shinji ikari Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι έχω προσέξει το εντελώς αντίθετο, "Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα εστιάζει στον οδηγό και όχι στο όχημα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα αφαιρείται πλέον η άδειας κυκλοφορίας και οι πινακίδες, αλλά μόνο το δίπλωμα. Βέβαια,σε παραβάσεις όπως στάθμευση σε θέσεις πάρκινγκ για Άτομα με Αναπηρία και ράμπες, τότε θα αφαιρούνται και οι πινακίδες." Δεν είναι θέμα για διαφωνία, Χωρίς πινακίδες στο περνούν σε 45 ημέρες, με πινακίδες αλλά χωρίς σήμα σε 90 ημέρες. Από τη μέρα που σου βάζουν την ειδοποίηση.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε "Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα εστιάζει στον οδηγό και όχι στο όχημα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα αφαιρείται πλέον η άδειας κυκλοφορίας και οι πινακίδες, αλλά μόνο το δίπλωμα. Βέβαια,σε παραβάσεις όπως στάθμευση σε θέσεις πάρκινγκ για Άτομα με Αναπηρία και ράμπες, τότε θα αφαιρούνται και οι πινακίδες." Μην μπερδεύεσαι, άλλο το τι ισχύει σήμερα (αυτό συζητάμε εδώ), και άλλο το τι πιθανόν να ισχύσει στο μέλλον. 9 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Δεν είναι θέμα για διαφωνία, Χωρίς πινακίδες στο περνούν σε 45 ημέρες, με πινακίδες αλλά χωρίς σήμα σε 90 ημέρες. Από τη μέρα που σου βάζουν την ειδοποίηση. Λάθος κάνεις, σε 45 ημέρες αφού βάλουν την ειδοποίηση στο παίρνουν άσχετα αν έχει ή δεν έχει πινακίδες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη κοτσάνα "το σηκώνουν άμεσα" που γράφτηκε παραπάνω. Ως "σήμα" δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αλλά ότι και να εννοείς δεν κάνει καμία διαφορά. Επίσης για να βάλουν ειδοποίηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βεβαιωθούν ότι όντως πρόκειται για εγκαταλελειμμένο, και αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, πρακτικά το σηκώνουν μετά από πολλούς μήνες.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/2/2023 στις 8:57 ΠΜ, Kostas5139 είπε Καλημέρα παιδιά θέλω την γνώμη σας για ένα θέμα με παρκαρισμένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες σε δημόσιο δρόμο....Καταρχήν είμαι σε μικρή πόλη .Έχω θέμα με έναν γείτονα που έχει παρατημένο ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες; Εδώ και έναν μήνα έξω από το σπίτι μου....Του ζήτησα ευγενικά να το πάρει και με έγραψε κανονικά. Απευθυνθηκα στη εφορία τις περιοχής για να δω τι γίνεται και μου είπαν ότι το έχει δηλώσει ότι το έχει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό γκαράζ.Στην συνέχεια πήγα στον δήμο τις περιοχής και μου είπαν ότι θα το δουν ....Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι τον ιδοποιησαν και είπε πως θα το πάρει ...Αλλά τίποτα δεν το έχει πάρει .Επειδή του μίλησα με ωραίο τρόπο αν και δεν παίρνει από λόγια λόγο ότι είναι και λίγο νταης πήγα στο αστυνομικό τμήμα και είπα να το δουν ,η αστυνομία πέρασε από εκεί και του έκανε σύσταση , Ε τότε άρχισαν να βρίζουν οικογενειακός με ότι χαρακτηρισμούς μπορείτε να φανταστείτε.Ο αξιοματικος υπηρεσίας μου είπε ότι θα το πάρει του είπε και τι άλλο θέλω εγώ λέω τίποτα απλά να πάρει το αυτοκίνητο από εκεί. Έχει γράψει έως και την αστυνομία αφού δεν το πήρε και η αστυνομία δεν έδωσε σημασία να ξαναπεράσει να το δει.Βαρεθηκα να ασχολουμε άλλο.....Εσείς τι.προτεινετε γι'αυτό ? Δεν εχω διαβασει τι εχει γραφτει στο thread, πιθανως να εχουν ειπωθει ηδη αυτα που θα σου πω. Υπαρχουν τουλαχιστον δυο θεματα ως προς το οχημα του γειτονα σου. 1. Αν ειναι δηλωμενο σε ακινησια ο ιδιοκτητης του υποχρεουται Α. Να το παρκαρει σε ιδιωτικο χωρο Β. Να αφαιρεσει τις πινακιδες απο το οχημα. Αν παραβιαζει καποιον εκ των δυο ορων, επιλαμβανεται η τροχαια (αυτη θα βεβαιωσει την παραβαση κατα περιπτωση) . Κοινως προστιμο και οτι αλλο επισυρουν οι παραπανω παραβασεις. 2. Ανεξαρτητως του προηγουμενου, ο δημος ειναι υπευθυνος για την περισυλλογη εγκαταλελειμενων οχηματων. Εγκαταλελειμενο οχημα θεωρειται οποιο ειναι παρκαρισμενο σε δημοσιο δρομο για παραπανω απο ενα διαστημα που οριζει η νομοθεσια και ανεξαρτητως αν ειναι δηλωμενο σε ακινησια , αν εχει πληρωμενα τελη ή αν ειναι ασφαλισμενο κλπ κλπ. Αρα αν ειναι παρατημενο στο ιδιο σημειο, ενημερωνεις το δημο κι ο δημος ξεκινα τη διαδικασια οπως προβλεπεται , δηλαδη παρακολουθηση του οχηματος για ενα διαστημα. Αν σε αυτο το διαστημα δεν μετακινηθει τοποθετει ο δημος αυτοκολλητο εγκαταλελειμενου και συνεχιζει να το παρακολουθει. Εαν και παλι δεν μετακινηθει, τοτε μετα απο ενα διαστημα ο δημος στελνει γερανο και το μαζευει προς ανακυκλωση. Θα σου προτεινα οτι κανεις προς δημοσιες αρχες να το κανεις εγγραφως, ειτε μεσω email, ειτε μεσω κλασσικης αλληλογραφιας. Τωρα, το πώς θα χειριστεις την κατασταση που περιγραφεις με το συγκεκριμενο γειτονα, ειναι δικο σου θεμα. Για εμενα ο ιδανικος χειρισμος θα ηταν να εκανες ανωνυμες καταγγελιες προς τροχαια, δημο και με κοινοποιηση στην εφορια της περιοχης, χωρις ομως να εχεις δωσει την εντυπωση οτι ενοχλεισαι για να μην στοχοποιηθεις απο αυτον. Τωρα που σε ξερει κι εφοσον ειναι και "νταης" (και σου εχει παρει τον αερα υποθετω εγω), ισως οι καταγγελιες κλπ να οδηγησουν σε χειροτερες καταστασεις, αρα, πρεπει να εισαι προετοιμασμενος και για οτι σκεφτει αυτος ως "αντιποινα" στις ενεργειες σου. Επειδη λοιπον στο Ελλαδισταν ειναι πολυ ευκολο να βγεις και κερατας και δαρμενος, αυτες οι δουλειες πρεπει να γινονται ανωνυμα προς τις αρχες , αποφευγοντας να δωσεις στον παρανομουντα την εντυπωση οτι ενοχλεισαι απο τις παρανομιες του. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από BackFromHell
Shinji ikari Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, άλλο το τι ισχύει σήμερα (αυτό συζητάμε εδώ), και άλλο το τι πιθανόν να ισχύσει στο μέλλον. Δεν μπερδευομαι, νομιζω ειπα και το αρθρο λεει οτι "θα γινει", δεν ξερω αν εχει περασει. Δεν ξερεις τι ενοω "σημα" και δεν κανει και καμια διαφορα κιολας, μαλιστα. 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης για να βάλουν ειδοποίηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βεβαιωθούν ότι όντως πρόκειται για εγκαταλελειμμένο, και αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχουν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, πρακτικά το σηκώνουν μετά από πολλούς μήνες. Για δειξε μου τα αρθρα για ολα αυτα που λες.
nickol-us Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων όταν τους βολεύει κάτι το βαφτίζουν "αυτονόητο" και το εξισώνουν με το νόμιμο. Οπότε νόμιμα μπορεί κάποιος να καταθέσει πινακίδες και παράλληλα να αφήσει το αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο, αυτό λέμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις