Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Κλασσικοί ελληναραδες αντε και εις ανώτερα. 

Κάνεις καταγγελία στο Δήμο και βάζουν σημείωμα, περιμένουν κάποιους μήνες/ημέρες μέχρι να το πάρει ο δήμος. 

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 

το θέμα είναι εξαρχής να μην μπει ο άλλος ο πονηρος στην διαδικασία να παρατήσει το σκουπιδαριό του όπου γουστάρει και να ακολουθεί εξαρχής το νομοθετικό πλαίσιο .. συζητάμε λες και μας είναι πολύ φυσιολογικό να αφήνει ο καθένας το όχημα του όπου γουστάρει ..

• Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pasxaliskar είπε

το θέμα είναι εξαρχής να μην μπει ο άλλος ο πονηρος στην διαδικασία να παρατήσει το σκουπιδαριό του όπου γουστάρει και να ακολουθεί εξαρχής το νομοθετικό πλαίσιο .. συζητάμε λες και μας είναι πολύ φυσιολογικό να αφήνει ο καθένας το όχημα του όπου γουστάρει ..

Το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. Εσύ το θεωρείς μη φυσιολογικό γιατί δεν μπορείς να βρεις να παρκάρεις, ο άλλος που δεν θέλει να πληρώνει για πάρκινγκ ιδιωτικό να το αφήσει εκεί το θεωρεί φυσιολογικό να το αφήσει έξω και να στερήσει μια θέση από άλλον. 

Το ότι του γουστάρει είναι και πάλι υποκειμενική έννοια. Πριν μέρες έψαχνα τρόπο να κρατήσω μια θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι μου επειδή έπρεπε να παρκάρει το βανακι με το πιεστικο ο μαστορας για να γίνει αππφραξη, τελικά δεν βρήκα θέση, άνετα κάποιος θα ερχόταν να μου πει τα ίδια που λες και εσυ. Ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. 

Τώρα αν έχεις πρόβλημα με συγκεκριμένα αμάξια, κάνε καταγγελία στον δήμο. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Οχι και βασικά δεν με ενδιαφέρει διότι κάθεσαι να γράψεις κάτι που είναι λάθος και μετά κοιτάς να διορθώσεις με αστερίσκους.

Αυτό που στεκομαι σε διάφορα ποστ εδώ είναι ότι με τον τρόπο σας ψάχνετε να το παίξετε ελληναρες και να πάρετε εκδίκηση απέναντι σε άλλους. Όταν έχεις τέτοια προβλήματα ακολουθείς την νόμιμη οδό, η οποία είναι καταγγελία στον δήμο. 

Ειδικά στο τέλος που γράφεις "άλλες περιπτωσεις" αλλα δεν ξέρεις ποιες είναι αυτές. Μάθε πρώτα το ανώτερο διάστημα μέσα στο οποίο μπορούν να σου κρατήσουν πινακίδες για να ξέρεις και μετά βγάλε συμπέρασμα τι είναι παρατημένο και τι όχι. 

δεν προσπαθώ να διορθώσω τίποτα, απλά ψάχνετε ολοι τρόπο να την πείτε στον άλλον και μου έρχονται σε δεύτερο χρόνο τι μπορεί να σκεφτείτε...

παρόλα αυτά έτσι τώρα από περιέργεια έκανα τηλ στην τροχαία και ρώτησα για να μην μιλάμε με ασυναρτησίες.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ και εάν υπάρχει το πας στο τμήμα έχουν χώρο .. μου είπε χωρίς πινακίδες δεν κανεις τιποτα 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

δεν προσπαθώ να διορθώσω τίποτα, απλά ψάχνετε ολοι τρόπο να την πείτε στον άλλον και μου έρχονται σε δεύτερο χρόνο τι μπορεί να σκεφτείτε...

παρόλα αυτά έτσι τώρα από περιέργεια έκανα τηλ στην τροχαία και ρώτησα για να μην μιλάμε με ασυναρτησίες.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ και εάν υπάρχει το πας στο τμήμα έχουν χώρο .. μου είπε χωρίς πινακίδες δεν κανεις τιποτα 

Οκ. Εγώ προσωπικά αμάξι δεν έχω. Αν μου αφαιρουσαν πινακίδες σε δικό μου, θα το πήγαινα ή στο τμήμα ή έξω από το σπίτι, σιγά μην κάθομαι να πληρώνω και για parking μαζί με το πρόστιμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εσύ το θεωρείς μη φυσιολογικό γιατί δεν μπορείς να βρεις να παρκάρεις, 

Το ότι του γουστάρει είναι και πάλι υποκειμενική έννοια. Πριν μέρες έψαχνα τρόπο να κρατήσω μια θέση στάθμευσης έξω από το σπίτι μου επειδή έπρεπε να παρκάρει το βανακι με το πιεστικο ο μαστορας για να γίνει αππφραξη, τελικά δεν βρήκα θέση, άνετα κάποιος θα ερχόταν να μου πει τα ίδια που λες και εσυ. Ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό. 

Τώρα αν έχεις πρόβλημα με συγκεκριμένα αμάξια, κάνε καταγγελία στον δήμο. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε. 

έχω κλειστό γκαράζ με θέση για 3 αμαξια.. οποτε ακυρο γρηγορο συμπερασμα σου

ακριβως αυτο , σκεψου να είχες 3 αμαξια εξω απο το σπιτι σου για 1 χρόνο χωρίς πινακίδες παρατημένα 
καμια σχεση, εννοείτε το επαγγελματικό και γενικά τέτοιες δουλείες παντα σαν γείτονας δείχνεις κατανοηση..και μου έχει συμβεί να μου έχουν πιασει το γκαράζ για μετακόμιση και απλά πηρα την μηχανή και έκανα την δουλεια μου (ήταν χειμώνας)

Επίσης και ακομά δέχομαι να με πει ο αλλος φιλε μου δεν έχω που να το βάλω σε ενοχλεί να το αφησω 6μηνες-1χρονο - 2χρονια για τον χι ψι λογο ? θα του πω όχι μια χαρά δεν έχω θέμα  αλλα οχι να του λες σε παρακαλω με ενοχλει και να σε γράφει εκει αλλάζει πολύ  

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Οκ. Εγώ προσωπικά αμάξι δεν έχω. Αν μου αφαιρουσαν πινακίδες σε δικό μου, θα το πήγαινα ή στο τμήμα ή έξω από το σπίτι, σιγά μην κάθομαι να πληρώνω και για parking μαζί με το πρόστιμο. 

αρα μου λες απλα θα παρανομούσες γιατι ετσι ...οκ μια χαρα 

Επεξ/σία από pasxaliskar
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pasxaliskar είπε

έχω κλειστό γκαράζ με θέση για 3 αμαξια.. οποτε ακυρο γρηγορο συμπερασμα σου

ακριβως αυτο , σκεψου να είχες 3 αμαξια εξω απο το σπιτι σου για 1 χρόνο χωρίς πινακίδες παρατημένα 
καμια σχεση, εννοείτε το επαγγελματικό και γενικά τέτοιες δουλείες παντα σαν γείτονας δείχνεις κατανοηση..και μου έχει συμβεί να μου έχουν πιασει το γκαράζ για μετακόμιση και απλά πηρα την μηχανή και έκανα την δουλεία μου (ήταν χειμώνας)

Επίσης και ακομά δέχομαι να με πει ο αλλος φιλε μου δεν έχω που να το βάλω σε ενοχλεί να το αφησω 6μηνες-1χρονο - 2χρονια για τον χι ψι λογο ? θα του πω όχι μια χαρά δεν έχω θέμα  αλλα οχι να του λες σε παρακαλω με ενοχλει και να σε γράφει εκει αλλάζει πολύ  

Ε αν έχεις τέτοια θέματα ακολούθησε  την νομιμη οδό. Εδώ πλέον στις πολυκατοικιες και στις γειτονιές όλοι έχουν πρόβλημα με όλους, δεν θα κολλήσουμε σε αυτά. Ο καθένας θεωρεί ως σημαντικότερα τα δικά του προβλήματα, δεν θα ασχοληθεί με του διπλανού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό  πάλι που στην επαρχία ή σε μικρές συνοικίες πόλεων ολοι νομίζετε ότι έχετε εγγυημένη θέση σε ενα συγκεκριμένο μερος μισό μέτρο από το σπίτι ποτέ  δεν το κατάλαβα. 

ορισμένοι μάλιστα σε κοιτάν περίεργα αν είσαι απο αλλου και παρκάρεις στο σημείο που τους "ανήκει "

όσοι ζούμε σε περιοχές με έλλειψη θεσεων παρκαρουμε όπου βρούμε .

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

αρα μου λες απλα θα παρανομούσες γιατι ετσι ...οκ μια χαρα 

Ναι, όπου κρίνω εγώ και όπου θέλω, αν μπορώ θα παρανομίσω, γνωρίζοντας το ρίσκο και τις συνέπειες. Κουραστικα να το παίζω το καλό και νομοταγες παιδάκι που κατά τα άλλα το κράτος με έχει χεσμενο και μου ζητάει μόνο υποχρεώσεις και οικονομική αφαίμαξη ενώ για τα δικαιώματα μου πρέπει εγώ να τα κυνηγάω για να τηρηθουν και να εφαρμόσουν, και μιλω για τα νομοθετημενα, για να μη νομοθετημενα ούτε λόγος. 

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί πιο πριν. Να πω την αλήθεια δεν μπορώ να διαβάσω 12 σελίδες.

Αν η αστυνομία, ο δήμος, κλπ δεν κάνουν τίποτα, τράκαρε τον και φώναξε την τροχαία να το καταγράψει.

Εφ' όσων δεν έχει πινακίδες είναι και ανασφάλιστο.

Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 10000 αν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, και αν δεν κάνω λάθος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να σε αποζημιώσει για τη ζημιά που έπαθες, ακόμα και αν φταις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, egoeimai said:

ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να σε αποζημιώσει για τη ζημιά που έπαθες, ακόμα και αν φταις.

Μόνο σε αυτό είσαι λάθος. Θα τον αποζημιώσει η ασφαλιστική σου αλλά θα φάει δεκαχίλιαρο.

• Like 1
Δημοσ.
33 minutes ago, pasxaliskar said:

ποσα λαθοι λάθη καταφερες να κανεις σε 2 παραγραφους ..

Μέχρι στιγμής το μόνο επιβεβαιωμένο λάθος είναι δικό σου, πάμε παρακάτω.

33 minutes ago, pasxaliskar said:

τι θα καταφερω? θα ρθει η τροχαια και η ασφαλιστικές και θα του κοψουν τον πατο... απο προστιμα θες? η απο δικαστήρια εαν το τρεξει η ασφαλιστική που λογικα θα το κανει η ακομα εαν κάνεις εσυ καταγγελία. 

Θέλω να μας εξηγήσεις πως γίνεται να του "κοψουν τον πατο"... όχι μόνο ποια πρόστιμα θα του επιβληθούν και από ποιον, αλλά το κυριότερο πως ακριβώς θα ταυτοποιηθεί σε ποιον ανήκει το όχημα μια και δεν φέρει πινακίδες.

35 minutes ago, pasxaliskar said:

ΟΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ..  ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΝ ΕΧΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΤΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΙΤΕ ΒΑΖΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ .. 

Ο νομος το λεει ξεκαθαρα ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΗ απαγορευεται να το παρκαρεις σε δημοσιο χωρο αλλα μονο σε κλειστο περιφραγμενο.. 

Τι είπες τώρα... βαθιά φιλοσοφημένο λέμε 😂

Όσο για τα υπόλοιπα περί προσωρινών πινακίδων ή χαρτιού μπρος πίσω όταν είναι παρκαρισμένο ένα όχημα είναι μόνο στο μυαλό σου.

2 hours ago, pasxaliskar said:

Προφανος η ασφαλιστική δν εχει καμια δουλεια αλλα εαν τρακαρεις ανασφαλιστο οχημα και πόσο μαλλον χωρις τελη κυκλοφοριας την εβαψε ασχημα ο αλλος ειτε φταις ειτε δν φταις

Δεν μας λες όμως ούτε γιατί την έβαψε άσχημα ο άλλος, ούτε πως ακριβώς θα τον βρουν μια και το αυτοκίνητο του δεν φέρει πινακίδες.

2 hours ago, pasxaliskar said:

ολα τα παραπανο προϋποθέτουν οτι είναι παρατημένο εαν απλα δν εχει πινακιδες για χι ψι λογο οκ αλλα ποσο καιρο δν θα εχει ? 1 βδομαδα ? 10 μερες? 1 μηνα οκ ? στους 2-3-4 μηνες το κανεις 

Το τι φαντάζεσαι εσύ προσωπικά πως ισχύει είναι αδιάφορο, σημασία έχει μόνο το τι ορίζει η νομοθεσία, και όπως έγραψα παραπάνω η μόνη αρμόδια υπηρεσία για να βεβαιώσει ότι είναι εγκαταλελειμμένο ένα όχημα και να το απομακρύνει είναι ο Δήμος. Η αστυνομία/τροχαία ούτε αρμόδια είναι, ούτε την ενδιαφέρει.

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Joshua21 said:

Θέλω να μας εξηγήσεις πως γίνεται να του "κοψουν τον πατο"... όχι μόνο ποια πρόστιμα θα του επιβληθούν και από ποιον, αλλά το κυριότερο πως ακριβώς θα ταυτοποιηθεί σε ποιον ανήκει το όχημα μια και δεν φέρει πινακίδες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως έχει πινακίδες.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, cpavlidi said:

Όχημα χωρiς πινακίδες εφόσον δεν είναι λόγω προστήματος, είναι εγκαταλελειμμένο όχημα. Σπάσε ένα τζάμι και ρίξε μέσα 5 γατιά, θα το πάρει σε χρόνο dt. Σε πιο ήπια μορφή αντίδρασης και χωρίς φασαρία, ρίχνεις οξύ πάνω στο όχημα, νύχτα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι. Βέβαια τώρα είναι αργά διότι είσαι ήδη στόχος και θα σε πάρουν χαμπάρι.

Η νομοθεσία έχει άλλη άποψη, σύμφωνα με το ΠΔ 126/2004

γκαταλελειμμένο όχημα θεωρείται:
α) Όταν εγκαταλείπεται σε δημόσιο χώρο που απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.
β) Όταν εγκαταλείπεται σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο χωρίς άδεια της αρχής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.
γ) Όταν εγκαταλείπεται σε ιδιωτικό χώρο χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του νομέα.
δ) Όταν υπάρχει γενικά κίνδυνος για το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων, όταν ιδίως λόγω της κατάστασης που βρίσκεται το όχημα δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται."

Όσο για τις προτροπές σου περί αυτοδικίας, ασχολίαστες.

2 minutes ago, GodzillaCover said:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως έχει πινακίδες.

Εγώ απάντησα κάνοντας quote στα δικά σου γραφόμενα, και συγκεκριμένα είχες γράψει για όχημα που ΔΕΝ φέρει πινακίδες, μην το παίζεις τρελίτσα τώρα.

4 hours ago, pasxaliskar said:

δεν ξερω τι εχεις στο μυαλο σου αλλα δν εννοω να παρεις φορα με 140 χιλ.. αλλα με 10 χιλιομετρα ισα ισα να σπασεις ενα φαναρι.. και στην τελικη μην πεσεις καθολου σπασε ενα φαναρι μονος και πες επεσα εκει.. δν γινεται οχημα χωρις πινακιδες ασφαλεια κλπ να ειναι σε δημοσιο χωρο 

Δημοσ.
4 minutes ago, Joshua21 said:

Εγώ απάντησα κάνοντας quote στα δικά σου γραφόμενα, και συγκεκριμένα είχες γράψει για όχημα που ΔΕΝ φέρει πινακίδες, μην το παίζεις τρελίτσα τώρα.

(Δεν είμαι εγώ αυτός που το έγραψε.)

Αυτο σου λέω. Κάνετε μια συζήτηση για ένα υποθετικό σενάριο. Στην πράξη το συγκεκριμένο όχημα φέρει πινακίδες.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν σου παρουν πινακιδες απο παραβαση δεν εισαι υποχρεωμενος να το παρκαρεις σε ιδιωτικο χωρο.

Δεν θεωρειται ακινησια.

Ακινησια ειναι οταν δεν εχεις πληρωσει τελη / ασφαλεια και εχεις καταθεσει πινακιδες

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...