Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κάθε εποχή, κάθε περίοδος έχει τις δικές της τάσεις. Εχω περάσει περίοδο που δεν γινόταν να μη πας στο σχολείο χωρίς να φοράς Τζόρταν, ή τα Pony Nick Gallis, να μην είχες Game Boy, να μη φοράς flight μπουφάν με την πορτοκαλί φόδρα ή το άλλο το πουπουλένιο με την χήνα πίσω ως στάμπα, wehrmacht παπούτσια. Ή μετέπειτα να μην έχεις το αποσπώμενο κασετόφωνο του αυτοκινήτου μαζί σου και όταν πηγαίναμε για καφέ γεμίζαμε κασετόφωνα επάνω στο τραπέζι και λέγαμε πιο είναι το καλύτερο κ.ο.κ.... Ετσι και τώρα είναι το iphone, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Ολα κάνουν τον κύκλο τους.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, damoclesword είπε

Εν τω μεταξύ το μείζον πρόβλημα είναι τα imessages και το πώς θα στείλουν εικόνες και βίντεο μεταξύ τους, οι μεν με iOS και οι δε με Android ; Εμμμ, ξέρω γω; WhatsApp ίσως; Viber;

Ειναι από αυτά τα άρθρα που γράφονται για να γραφτούν στην προσπάθεια των κλικ εκεί στα ξένα.Να το δουνε στο google feed οι μανουλες με εμμηνοπαυση και να λενε μετα ό,τι γραφτηκε και εδω μέσα .

Το προβλημα ειναι πως αναπαραγεται εδώ,που οι τεχνολογικες ειδησεις εχουν περασει σε ... τρίτη μοίρα,και ανεβαίνουν αυτά τα αίσχη.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γιατί εδώ πάμε πίσω.

Βγαίνεις και βλέπεις πιτσιρίκια 13-14 χρονών με τα τελευταία iPhone στα χέρια. Ή φοιτητές να τρώνε ένα τσουβάλι λεφτά από τους γονείς τους για να πάρουν iPhone και φυσικά μη ξεχάσουμε την κλασσική περίπτωση βλάβης που δουλεύουν για βασικό για να αγοράζουν iPhone και να μην έχουν λεφτά για να βάλουν κάρτα...

Προσωπικά βέβαια δε μου κάνει καμία εντύπωση. Πολλά μπορείς να πεις για την Apple και τις συσκευές της. Αλλά δε μπορείς να μην βγάλεις το καπέλο τις τακτικές Marketing που κάνουν εδώ και χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jerry banana είπε

Το gen z τι είναι ?  Σαν σειρά ακούγεται . 

OK boomer, χα χα.

Σοβαρά τώρα, έχω δει κάτι βίντεο, πως να κάνουν conditioning τους πελάτες και ανατρίχιασα. Talsa Doom καταστάσεις. 

Δημοσ.

Το iMessage είναι το κλειδί στην Αμερική. 

Δεν ασχολούνται να κατεβάσουν διαφορετική εφαρμογή μηνυμάτων.

Υπάρχουν άπειρα thread στο Reddit που περιγράφουν την κατάσταση.

Πράσινη φούσκα σημαίνει εξοστρακισμός από τις ομαδικές συζητήσεις και πολλές εταιρίες σου επιβάλουν να έχεις iPhone για να συμμετέχεις στις ομαδικα chat groups.

Πολλά παιδάκια που έχουν android, ντρέπονται να το πάρουν σου σχολείο και το αφήνουν σπίτι αναγκάζοντας τους γονείς να τους πάρουν iPhone.

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, jor1ge είπε

Πράσινη φούσκα σημαίνει εξοστρακισμός από τις ομαδικές συζητήσεις και πολλές εταιρίες σου επιβάλουν να έχεις iPhone για να συμμετέχεις στις ομαδικα chat groups.

Πολλά παιδάκια που έχουν android, ντρέπονται να το πάρουν σου σχολείο και το αφήνουν σπίτι αναγκάζοντας τους γονείς να τους πάρουν iPhone.

Δεν πειραζει, ας κάτσουν χωρίς κινητό. Γενικά το δικό μου κινητό ποτέ δεν το έβγαζα έξω από την τσέπη γιατί φοβόμουν μην μου το κλέψουν οι νταιδες του σχολείου. Βέβαια, καμία απολύτως σχέση τα κινητά πριν 20+ χρόνια με τα σημερινά κινητά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Αν κάποιος θεωρεί πως με ένα προϊόν της Apple θα αλλάξει η ζωή του και θα αναβαθμιστεί η κοινωνική του θέση, είναι καθαρά πρόβλημα μέσα στο κεφάλι του και όχι της Apple. Οι άνθρωποι αυτοί και η Apple να μην υπήρχε, θα ανακάλυπταν κάτι άλλο αντίστοιχο για να το ορίσουν ως "σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης".

Η κατάντια λοιπόν, αφορά το ανθρώπινο είδος και όχι τις συσκευές... :) 

Πολυ σωστή παρατήρηση, αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς που αναφέρεις είναι η επιτομή του μάρκετιγκ...να δημιουργείς και να συντηρείς μια ανάγκη, άσχετα αν είναι πραγματική ή τέλωσπάντων αδήριτη, και να την επεκτείνεις και σε άλλους μέσω ψυχολογικής χειραγώγησης... Παλιά αν θυμάσαι ο επιχειρηματίας είχε blackberry, τώρα πια δεν χρειάζεται το full size πληκτρολόγιο στον επιχειρηματία; Τώρα γράφει και τροποποιεί πολλά περισσότερα mail! ...Αλλά τώρα μετράει η εικόνα μέσω των social και όχι η πραγματική σου ενασχόληση (βασικά ούτε τότε χρειαζόταν ο επιχειρηματίας Blackberry, απλά φαινόταν "σοβαρός και επιτυχημένος" στο χέρι με αυτό).

Επεξ/σία από teovag
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, jor1ge είπε

αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. 

κάπου αλλού ίσως είναι reversed αυτή η συνθήκη βέβαια, να βλέπουν μπλε και να σιωπούν γιατί έχουν το πλουσιόπαιδο ή τους συστημικούς στη παρέα. Anyway ότι αυτές οι διακρίσεις συμβαίνει σε corporate περιβάλλον είναι σημάδι του πόσο χαμηλό είναι το επίπεδό τους ουσιαστικά, που ασχολούνται με τι κινητό έχει ό άλλος και όχι αν είναι καλός στη δουλεία του. Θυμίζει απελπιστικά ελληνικό περιβάλλον των 90ς' όπου ο άλλος είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (ή τι συγγενείς είχε) θα τον έπαιρναν για δουλειά ή δεν.. Όχι πως δεν συμβαίνει ακόμα, αλλά είναι κρίμα να βλέπεις την μεγαλύτερη οικονομία να κάνει τόσα βήματα προς τα πίσω... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, loulakion είπε

αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. 

κάπου αλλού ίσως είναι reversed αυτή η συνθήκη βέβαια, να βλέπουν μπλε και να σιωπούν γιατί έχουν το πλουσιόπαιδο ή τους συστημικούς στη παρέα. Anyway ότι αυτές οι διακρίσεις συμβαίνει σε corporate περιβάλλον είναι σημάδι του πόσο χαμηλό είναι το επίπεδό τους ουσιαστικά, που ασχολούνται με τι κινητό έχει ό άλλος και όχι αν είναι καλός στη δουλεία του. Θυμίζει απελπιστικά ελληνικό περιβάλλον των 90ς' όπου ο άλλος είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (ή τι συγγενείς είχε) θα τον έπαιρναν για δουλειά ή δεν.. Όχι πως δεν συμβαίνει ακόμα, αλλά είναι κρίμα να βλέπεις την μεγαλύτερη οικονομία να κάνει τόσα βήματα προς τα πίσω... 

Αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το θέμα της ταινίας American Psycho (κορυφαία, δεν γίνεται να μην την δει κανείς, ...σχολείο!)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όλες τις γενιές ισχύει. Μου έκανε εντύπωση στην Νέα Υόρκη που πηγα προσφατα πόσο απαραίτητο θεωρούνταν να έχεις iPhone. Για να καταλάβετε το app γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων δεν υπήρχε καν στο playstore. Είπα οτι έχω android και με κοίταζαν σαν είμαι εξωγήινος, και για να μη νιωθω περιεργα πηγα αμεσως και πηρα ενα 14 pro :)

Επεξ/σία από fragma
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, tadegr είπε

πόσα προβλήματα έχουν λύσει εκεί στην Αμερική ρε παιδιά ώστε αυτό να είναι  το τεράστιο κοινωνικό τους θέμα?

Εμείς ζούμε στην μιζέρια για δεκαετίες για να ζούνε τα παιδιά τους έτσι. 

Αν πας στην αμερική θα πάθεις πολιτισμικό σοκ θα είσαι σαν το meme που θα λέει "τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά" :P 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, NorgeMan είπε

κάθε εποχή, κάθε περίοδος έχει τις δικές της τάσεις. Εχω περάσει περίοδο που δεν γινόταν να μη πας στο σχολείο χωρίς να φοράς Τζόρταν, ή τα Pony Nick Gallis, να μην είχες Game Boy, να μη φοράς flight μπουφάν με την πορτοκαλί φόδρα ή το άλλο το πουπουλένιο με την χήνα πίσω ως στάμπα, wehrmacht παπούτσια. Ή μετέπειτα να μην έχεις το αποσπώμενο κασετόφωνο του αυτοκινήτου μαζί σου και όταν πηγαίναμε για καφέ γεμίζαμε κασετόφωνα επάνω στο τραπέζι και λέγαμε πιο είναι το καλύτερο κ.ο.κ.... Ετσι και τώρα είναι το iphone, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Ολα κάνουν τον κύκλο τους.

Chevignon K-Tog's unlimited... και τα μυαλά στα κάγκελα φίλε μου 😆

Δημοσ.
17 ώρες πριν, dasimo είπε

Το άρθρο είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την δύναμη του μάρκετινγκ σε ένα άλλο επίπεδο και δουλεύοντας για χρόνια μεθοδικά με σκοπό την εξόντωση της υπόλοιπης αγοράς. Φανατικός λάτρης και χρήστης συσκευών apple εδώ και 25 χρόνια , σοκαριστικά όταν ο γιος μου πήρε το παλαιό XR μου , μου είπε πρόσφατα ότι η “φιλη΅ του έχει το 11αρι και ο ιδιος δεν νιώθει καλά που έχει το XR…..

εκεί ομολογώ ότι τρόμαξα λίγο….

Κι εγω στο Λυκειο ειχα το νοκια 8210, και καποιοι με κοιταγαν περιεργα οταν ειχαν το 3210. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...