Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

"24χρονη Διευθύνουσα Σύμβουλος"  διαβάζω... 

Δηλαδή μόλις πήρε το πτυχίο. Να πεις έκανε και μεταπτυχιακό, πρόλαβε, το τελείωσε άραγε; Αλλά και να το τελείωσε, με ποια εμπειρία έγινε κιόλας Διευθύνουσα Σύμβουλος; 

Γιατί η ειρωνεία; Κάποιοι στην εφηβεία ίσως αυτοικανοποιούνται διαβάζοντας.
Μέσα στο linked-in την αναφέρει και ως co-founder, χωρίς master.
Στην Ελλάδα του σήμερα δεν μπορείς να ανοίξεις μία επιχείρηση και να γίνει CEO αυτόματα;

7 ώρες πριν, Eloy είπε

"Οι χρήστες της Gen Z σύμφωνα με τους Financial Times -δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μετά το 1996- αποτελούν το 34% όλων των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ, έναντι 10% για τη Samsung, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Attain, μιας πλατφόρμας δεδομένων adtech. "

E, εντάξει, παιδιά είναι... Δεν μπορείς να τους καταλογίσεις τίποτα, ούτε να τους ρίξεις όλο το φταίξιμο... Το λάθος είναι δικό μας - ας τα είχαμε μεγαλώσει με άλλες αξίες... Τόσα καταλαβαίνουν, τόσα κάνουν... Πόσο μάλλον αυτά που είναι και αμερικανάκια...  Βέβαια, ας ήμουν κι εγώ παιδί ξανα, κι ας είχα και 2 iphone, όχι 1...

Παιδιά είναι οι γεννηθείς του 1996; Επιχειρηματίες θα μπορούσαν να είναι!

8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δυστυχως, οι μεγάλοι κοιτάνε να κρίνουν τα παιδιά με βάση τα κριτήρια ενός μεγάλου και όχι μικρου. Και εμείς λέγαμε σε γονείς γιαγιάδες και παππούδες ότι ο φίλος μου πήρε το τάδε παιχνίδι game boy που εγώ δεν το έχω, ο άλλος αγόρασε μπάλα champions league και εμείς παίζουμε με μπάλες της κακιάς ώρας κτλ κτλ.

Τώρα στο τι θα κάνουν οι γονείς, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να εξηγήσουν στο παιδί να μην νιώθει άσχημα και ότι αυτό που το παιδί θεωρεί σημαντικό και προτεραιότητα για την ηλικία του και την δεδομένη χρονική στιγμή που το λέει, στην πραγματικότητα και μπροστά στην ζωή είναι κάτι ασήμαντο. Βέβαια αντε να ακούσει το παιδί, αφού και εμείς ούτε δίναμε σημασία σε αυτά και τα ακούγαμε βερεσέ. 

Όταν το παιδί ζητάει καταναλωτικά αγαθά, είναι ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο και να του μάθεις την αξία των χρημάτων.
Χαρτζιλικάκι τα Σαββατοκύριακα ή τα καλοκαίρια.

• Like 2
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ το μείζον πρόβλημα είναι τα imessages και το πώς θα στείλουν εικόνες και βίντεο μεταξύ τους, οι μεν με iOS και οι δε με Android ; Εμμμ, ξέρω γω; WhatsApp ίσως; Viber;

• Like 3
Δημοσ.

H διαφήμιση καλά κρατεί. 

8 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Δηλαδή μόλις πήρε το πτυχίο. Να πεις έκανε και μεταπτυχιακό, πρόλαβε, το τελείωσε άραγε; Αλλά και να το τελείωσε, με ποια εμπειρία έγινε κιόλας Διευθύνουσα Σύμβουλος; 

Με ότι κάνει intership στην Apple απο 19-20 χρονων και εχει συμμετασχει σε διαφορα projects-campaigns μεχρι 22-23. Με ότι η ηλικίας είναι ΝΤΑΝ στο target audience της Apple όσων αφορα την Gen Z. 

12 λεπτά πριν, damoclesword είπε

Εν τω μεταξύ το μείζον πρόβλημα είναι τα imessages και το πώς θα στείλουν εικόνες και βίντεο μεταξύ τους, οι μεν με iOS και οι δε με Android ; Εμμμ, ξέρω γω; WhatsApp ίσως; Viber;

Δεν χρησιμοποιούν πλέον Android στις ΗΠΑ, οπότε είναι αδιάφορο. 

7 ώρες πριν, Eloy είπε

"Οι χρήστες της Gen Z σύμφωνα με τους Financial Times -δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μετά το 1996- αποτελούν το 34% όλων των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ, έναντι 10% για τη Samsung, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Attain, μιας πλατφόρμας δεδομένων adtech. "

E, εντάξει, παιδιά είναι... Δεν μπορείς να τους καταλογίσεις τίποτα, ούτε να τους ρίξεις όλο το φταίξιμο... Το λάθος είναι δικό μας - ας τα είχαμε μεγαλώσει με άλλες αξίες... Τόσα καταλαβαίνουν, τόσα κάνουν... Πόσο μάλλον αυτά που είναι και αμερικανάκια...  Βέβαια, ας ήμουν κι εγώ παιδί ξανα, κι ας είχα και 2 iphone, όχι 1...

αυτά που είναι και αμερικανάκια 

ανοιχτόμυαλο σε βρίσκω

• Confused 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

οταν οι γονεις δινουν tablet κινητα στο παιδι αντι να το πανε ενα hobby μην παραξενευομαστε μετα τι παει στραβα. ευκολη λυση για τον γονιο να ξεφορτωθει το παιδι.

Χεχε, απόλυτα σωστό. Πέραν της πρακτικής ευκολίας, ακόμα και ένα ακριβό iphone στο τέλος βγαίνει πιό φτηνά.

Πάω την κόρη μου 5 χρονών δραστηριότητες κάθε μέρα. Μπαλέτο 2 μέρες, χορό 1 μέρα, στίβο 2 μέρες, και τα ΣΚ εκδρομές κάθε εβδομάδα. Μόνο η Δευτέρα έμεινε κενή.

Πολύ καλή φάση, περνάω φανταστικά μαζί της, τα κινητά και τα τάμπλετ τα βαριέται και είναι ένα ακούραστο πλάσμα όπως ο πατέρας της. Την βλέπω είτε να ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό/χορό είτε να παίρνει τα όρη και τα βουνά και να συζητάει μαζί σας για αναρριχήσεις.

Όμως η παραπάνω ζωή έχει σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Μόνο οι βενζίνες μου είναι €50-€60 την εβδομάδα. Στο εξάμηνο έχεις ξεπεράσει την αξία ενός iphone. Οπότε κατανοώ τον γονέα που βολεύεται με τα κινητά και τα τάμπλετ. Δεν τους επικροτώ. Τους κατανοώ.

• Like 8
Δημοσ.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Apple που το κατάφερε όλο αυτό!

Η έρευνα μπορεί να έγινε στην Αμερική, όμως το φαινόμενο είναι γενικό... Όλοι, μα όλοι, παρουσιαστές, παρουσιάστριες, influencers, κλπ χρησιμοποιούν iphone και συνήθως το ακριβότερο μοντέλο, τα δώρα των τηλεοπτικών εκπομπών, όταν αφορά κινητό, συνήθως είναι iphone (οχι το πιο ακριβό γιατί εκεί πονάει) αλλά, πως θα δώσουν καλό τυράκι προκειμένου να στείλει ο κόσμος πολλά μηνύματα και να μπει στον διαγωνισμό??!! Παντού ισχύει το ίδιο, πέρα από τον κόσμο που το χρησιμοποιεί για τους δικούς του λόγους, είναι η μόδα, είναι η τάση και αν δεν έχεις iphone, οτιδήποτε άλλο απλά έρχεσαι δεύτερος, (όχι οτι ισχύει πάντα) αλλά έτσι είναι και δεν αλλάζει εύκολα. Όταν αγοράζεις μια συσκευή και μετά από έναν χρόνο την πουλάς, έτσι ώστε με μια μικρή διαφορά να έχεις πάλι το επόμενο μοντέλο και παράλληλα το μεταχειρισμένο σου να πουλιέται σε μερικές ημέρες, ή ώρες, αυτό είναι επιτυχία της apple και μόνο.  

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε

Ενδεχομένως στην δική της επιχείρηση, και μπράβο της θα πω εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαφωνώ με το άρθρο  , πιστεύω οτι αυτή η γενιά η Gen Z είναι πιο ελεύθερη και ανοιχτόμυαλη  απο τις προηγούμενες και γυρίζει την πλάτη σε αυτά τα υλιστικά πρότυπα και δοκιμάζει πολλά πράγματα εναλλακτικά με το σύστημα αξιών που της προβάλλουν , δεν είναι τόσο κολλημένοι όσο την περιγράφουν. τα στατιστικά παραπλανούν , μπορείς να παρουσιάσεις στατιστικά που να δείχνουν ακριβώς το αντίθετο . ειδικά στην αμερική , εγω βλέπω μεγάλη αποδοχή της Samsung απο τη μαύρη κοινότητα και όχι μόνο.

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά ΑΠΟΡΩ γιατί το παραπάνω έγινε άρθρο, ΑΠΟΡΩ και για το πλήθος και τον οίστρο των σχολίων.

Όταν ο γείτονας ικανοποιούσε τη ματαιοδοξία του και έπαιρνε παλιά "Μερσεντέ" ή "τζιπούρα", τι διαφορετικό έκανε; Που του στοίχιζε και περισσότερο βεβαίως - βεβαίως!

Εμείς εκεί να συνδέσουμε τα ψυχολογικά μας με άποψη για τη χρήση ενός υλικού (iphone). Μήπως να παίξουμε και στα μαρμαρένια αλώνια;

Η πραγματική ζωή είναι αλλού...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tol1as είπε

Βασικα συνδυάζει και το "οι γονείς μου έχουν αρκετά λεφτά για να μου πάρουν iphone". :)

ναι βρε το ιδιο λέμε

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AtiX είπε

Αναρωτιέμαι θα κρινόντουσαν το ίδιο σκληρά οι σημερινοί 40άριδες, αν αντιστοίχως τότε γράφανε τα ίδια για αυτούς που θέλανε παντελόνι Levi’s ή παπούτσια Nike Air???

Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση που ανακαλύπτουμε σήμερα, κάτι που πάντα το ίδιο πράγμα γίνεται…

Σταματήστε να κρίνεται τους εφήβους πιο σκληρά από ότι σας κρίνανε εσάς…

Αγαπητέ, ένα παντελόνι (στην εποχή του/μας) Levi's κόστιζε το x% του τότε μηνιαίου μισθού.

Επίσης, τα Nike Air κόστιζαν το x% του μηνιαίου μισθού (στην εποχή της έντασής τους αλλά και σήμερα).

Αντιθέτως, το ... άει σιχτήρ, κόστιζε και (επιεικώς) κοστίζει το 1,5 x% ή και το 2+ έως και 3+ x% του μηνιαίου μισθού.

Βεβαίως μιλώ πάντοτε για την Ελλάδα και τους ... εδώ μισθούς.

Το θέμα που στηλιτεύεις θα είχε νόημα ΑΝ στην εποχή μας, θέλαμε ένα Levi's, Lee κλπ και παράλληλα θέλαμε και άλλα φράγκα για να "πεταχτούμε" ΣΚ στη Ρώμη ή στη Βιέννη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνούμε...αλλά το άρθρο μιλάει για τις νεαρές ηλικίες... Δεν είχαν Mercedes και Jeep οι πιτσιρικάδες ...τουλάχιστον όχι τόσοι όσοι τώρα έχουν iphone από τα  15... αλλά καταλαβαίνω τι λες μια χαρά και είναι σωστό απολύτως

22 λεπτά πριν, Gk2016 είπε

Αγαπητέ, ένα παντελόνι (στην εποχή του/μας) Levi's κόστιζε το x% του τότε μηνιαίου μισθού.

Επίσης, τα Nike Air κόστιζαν το x% του μηνιαίου μισθού (στην εποχή της έντασής τους αλλά και σήμερα).

Αντιθέτως, το ... άει σιχτήρ, κόστιζε και (επιεικώς) κοστίζει το 1,5 x% ή και το 2+ έως και 3+ x% του μηνιαίου μισθού.

Το θέμα που στηλιτεύεις θα είχε νόημα ΑΝ στην εποχή μας, θέλαμε ένα Levi's, Lee κλπ και παράλληλα θέλαμε και άλλα φράγκα για να "πεταχτούμε" ΣΚ στη Ρώμη ή στη Βιέννη.

Ισχύει...αλλά διαφορετικές εποχές... αναλογικά τα retro Jordan που παίρνουν σημερα τα πιτσιρίκια είναι το 1/3 ως 1/5 του μισθού, αλλά το Levi's δεν είναι. Επίσης, εισιτήριο για Βιέννη το Σαββατοκύριακο κόστιζε όσο δύο μισθοί...τώρα πας με low cost με το 1/10 του μισθού...δεν είναι ίδια τα οικονομικά μεγέθη... περισσότερο μετράει η ηλικία και η χρήση από αυτή τη νεαρή ηλικία (ως μέσο κοινωνικής συναναστροφής). Αν δεν υπήρχαν τα social η Apple πιστεύω θα είχε σοβαρό πρόβλημα... και το λέω πολύ σοβαρα... 

ΥΓ όταν έβγαλε τον 1ο της Macintosh το μηχάνημα ήταν τεχνολογικά πολύ καλό, αλλά δεν ήταν χρήσιμο σε όλους και επιπλέον δεν ήταν η χρήση του διαφορετική από έναν H/Y IBM... αλλά έκανε 4 φορές περισσότερο..και όντως είχε καλύτερο design... Εμεινε στην ιστορία κυρίως για αυτό (ως φετιχ αντικείμενο), παρά για τις δυνατότητες του.. και επιπλέον για την διαφήμιση στο Superbowl!!!

Επεξ/σία από teovag
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Σε όσους έχουν κάνει (ή θα κάνουν) τατουάζ το μήλο και θα το ανεβάσουν στα σόσιαλ, έκπτωση 20% στο επόμενο i-marafeti 🙃

Αν κάποιος θεωρεί πως με ένα προϊόν της Apple θα αλλάξει η ζωή του και θα αναβαθμιστεί η κοινωνική του θέση, είναι καθαρά πρόβλημα μέσα στο κεφάλι του και όχι της Apple. Οι άνθρωποι αυτοί και η Apple να μην υπήρχε, θα ανακάλυπταν κάτι άλλο αντίστοιχο για να το ορίσουν ως "σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης".

Η κατάντια λοιπόν, αφορά το ανθρώπινο είδος και όχι τις συσκευές... :) 

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gk2016 είπε

Είναι λογικό να μείνεις στην μονάδα, ούτε ένα ακριβό παντελόνι αγόραζες τότε ούτε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια…

οπότε μείνε στο συγκριτικό, ένα είδος αντί τον ρουχισμό μέσω μεγάλων brands ως σύνολο και χάσε την ουσία που δω είναι η συμπεριφορά/ψυχολογία των μεγαλύτερων έναντι των νέων που δεν έχει αλλάξει…

ΥΓ για την ιστορία ο νονός μου στα 15 μου, με έντυσε από την “κορφή ως τα νύχια”, και ξόδεψε λίγο πάνω από τις 300.000 δραχμές και γυρίζοντας στο σπίτι λέει στους γονείς μου ότι του κόστισα και φτηνά…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...